fitsensei 38 Napisano April 18, 2018 U prolazu, 28 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Yamaha Tracer 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pazljivo treba birati majstora , zubara, frizera, zanu...... devojke nije tako strasno 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano April 18, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Koji si ti bolesnik... pa mene kad bi neko zvao samo da slikam sve to, oterao bi' ga u tri lepe... Idi porazgovaraj sa nekim stručnim, mlad si čovek. Možda ima nade za tebe... Ja bi platio razumnu cifru da gledam šta radi i da slikam Sent from my EVA-L09 using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5635 Napisano April 18, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 1742 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Pa plati i idi kod Darka gledaj i slikaj taman ce on imati vise vremena da radi bices mu jos od koristi i plus ce zaraditi neki din od tebe.Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5635 Napisano April 18, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 1742 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Bogami Vlado ima dosta posla oko tvoje masine, ali kad zavrsi bar ces znati pravo stanje motora i bices siguran u ono sta vozis. Sad u startu malo veca investicija da se sve dovede u red i onda po planu i programu vodi racuna i radi sve kad treba i nema greske. Ja sam Beva prodao u boljem stanju nego kad sam ga kupio pre 3 god. Bice to prava strojina i da te dugo u zdravlju sluzi.Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2766 Napisano April 18, 2018 Ne silazi, 4865 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zato ovo i Beverly su jedino od skutera sto ja postujem, svakom drugom kad "skines odecu" dodju ti suze na oci za sto si ustvari bacio novac. Sent from my SM-G903F using Tapatalk 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4922 Napisano April 18, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 6019 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Šta s' ti sad lupio? 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fitsensei 38 Napisano April 18, 2018 U prolazu, 28 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Yamaha Tracer 900 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Nole Bg said: Bogami Vlado ima dosta posla oko tvoje masine, ali kad zavrsi bar ces znati pravo stanje motora i bices siguran u ono sta vozis. Sad u startu malo veca investicija da se sve dovede u red i onda po planu i programu vodi racuna i radi sve kad treba i nema greske. Ja sam Beva prodao u boljem stanju nego kad sam ga kupio pre 3 god. Bice to prava strojina i da te dugo u zdravlju sluzi. Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока Hvala Nole, iscekujem nove avanture zahvaljujuci Daretu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15898 Napisano April 18, 2018 Integrisan, 9308 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nastavljamo u dobrom ritmu........ ciscenje CVT-a se privodi kraju u medjuvremenu stigao je kais stisnes malo pa jos malo, ne bi jos dugo potrajao patkovanje moze poceti....konacno CVT..... good by plastike se pakuju nazad, gumene vodjice valja podmazati zarad lakse demontaze-montaze desna i prednja donja strana gotova idemo na kocnice neko zaboravi da vrati poklopac na sisici za ozracivanje nemoz da nema, moze samo da fali....reseno z. disk dobar mesa koolko hocessss pr. levi plocice dobre pr. desni plocice takodje dobre ulje na obe strane dobro moze se preci na ostale tecnosti, reduktor i motor pali se mala, nek se greje zenska skinuti poklopac opet penkalo mora da radi I tako, dok se motor greje lagano, obrtaji sa 1.5Krpm padaju lagano, spustaju se na normalu, spustaju se ispod normale, pa jos malo dole...ttrrtt trrtt i ugasi se. Upali na keca, prima gas al cim pustis rucicu, ler drobi na 800ob/min. ......hhhmmmm ne da valja, ajd opet rasklopi levu stranu. sraf na usisu koji ogranicava polozaj leptira je popusten obrtaji u leru su izmedju 1.1-1.3Krpm te je tako i podeseno + lepak dodat posto je dostignuta zeljena temp. motora, gasi i odvrci cepove f. ulja je nesto napred reduktor sve ostavljam da se cedi na tenane, taman zena zove da se ruca posle rucka obavezno kafa, ali dok se kafa hladi valja nesto slatko pojesti mogu vam reci da je domacica spremila odlican pasulj, corbast isto tako je tamo neki japanac spremio odlicno ulje, isto corbasto dodje sipa se kroz otvor na levoj strani kod fuzastera (nepune 3L) redukcion takodje na punjenje (700ml) posto je i to poglavlje gotovo.... idemo na gume, fabrika kaze sledece napred kaze nazad Nista ja tu ne bi vise diro, lepo pali, radi, normalan zvuk iz CVT-a tako da sad ostaje da se pozabavim prednjim krajem. Nastavice se......... 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano April 18, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde Dare, sređuj, da se Vlada može vozati što pre Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fitsensei 38 Napisano April 19, 2018 U prolazu, 28 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Yamaha Tracer 900 Prijavi odgovor kao problematičan Razvukao ovo zbog pasulja i kafe i kolaca a nedelja sve blize 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15898 Napisano April 19, 2018 Integrisan, 9308 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ako je verovati tabli, skoro 37K je prešao. Između ostalog, Mitsuboshi je odličan kaiš, traje jednako fabrickom dok je dosta jeftiniji.Koliko će se preći od zamene do zamene prvenstveno zavisi od stila vožnje, naravno da igra ulogu brend kaiša ali ne toliko koliko ručica gasa.CVT otvarati na max 15K. PS.Dobih cenu iz Platnera za kaiš ili ti 25.500din. Mitsuboshi kaiš 13.500din. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 580 Napisano April 19, 2018 Drug član, 1714 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Kažu da su u Srbiji najveća nalazišta gasa u pasulju, posle ovako pedantno odrađenog posla bilo bi interesantno napraviti i test vožnju posle dobre činije pasulja, da vidimo i tu sinergiju Svaka čast, ubeđen sam da ni novi T Max ne može ići ni lepše, ni brže ni bolje od ovog beskrajno upicanjenog 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1273 Napisano April 19, 2018 Drug član, 1068 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam bio "miran na času" pa nisam čuo kakve su bile rolnice i jel su zamenjene uz kaiš? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15898 Napisano April 19, 2018 Integrisan, 9308 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan To je odradio predhodni majstor, uz krkanje masti zamenio je klizače i rolnice te nema potrebe menjati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14720 Napisano April 19, 2018 moto merkat °°, 4907 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan User manual na Srpskom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15898 Napisano April 19, 2018 Integrisan, 9308 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Dodjosmo do prednjeg kraja, treba videti Y masku jer ne stoji bas najbolje, proveriti punjenje, namestiti desni far jer ne svetli. malko strci sa donje strane skinuti dve zabice i vuci ka sebi ima malo zive gume, treba napraviti nove nosace zabica odviti srafove retrovizora odviti srafove donjeg vizira instalacija od alarma, malo golih zica, malo iskrivljen osigurac na - klemi ima braon kabal, na + klemi ima okrugla buksna koja je skoro pukla Naknadno ugradjena instalacija, sprovedena i smestena u levu kasetu, predvidjeno je da se moze puniti akumulator na laksi nacin tj da se ne rastura svaki put motor zarad toga. Jeste dobro i pametno resenje ali ne na ovakav nacin, prvo sto je buksna na pozitivnoj klemi skoro pukla, drugo sto uopste nema osiguraca na + vodu. + zica je propisne debljine, putuje oko nosaca plastika, modula ABS-a (ram) ne bi da pricam o mogucim posledicama kad bi se + dofatio sa - zato u pomoc stize kuciste osiguraca i osigurac obavezno dodati kalaj potom termo buzir uvek koristim kuciste iz Kelka, odlicno se pokazao zalemiti zice, dodati izolir zatim buzir preko svega skockati zice, vratiti nazad, dobro stegnuti kleme, proveriti punjenje (14.2V) Sad instalacija u kaseti ima smisla, moze se cak prepraviti da bude 3u1..... 1. obicna okrugla uticnica kojace sluziti za kompresor i punjenje akumulatora 2. USB port x2, jedan da sluzi za punjenje telefona, drugi za napajanje navigacije recimo 3. sve to pokriva osigurac od 20A sto je taman dovoljno plasticni srafovi donjeg vizira su zamenjeni normalnim standardnim sad se moze preci na desni far i videti zasto ne radi xenon dzek balasta dobija +12V zamenom balasta nedobijam nista (moj ispravan) i dalje smo coravi na jedno oko stavljam moj dzek, probam direkt na aku......ma jok muerto totalos, leti in d kanta to je bila jedna stvar, druga stvar je keper obmotana oko balasta koji je samo zaguran u levom "dzepu" bocne plastike, valjda da ne lupa a to sto ima slabije hladjenje to nema veze nabavljena je druga H7 xenon sijalica proba pre ugradnje to je to, nismo vise coravi na oci, sa balasta sam skinuo keper traku, uredno izmestio i stripsovao na bolje mesto mace male, samde predu Cica mica i gotova prica ajd uzdravlje i cuvajte svoje dvotockase 10 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano April 20, 2018 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kakva bi to motorčina bila da ima samo 10kw više... Svaki put kada ga vidim srce mi zalupa... ali dzaba... kada sam probao, uzbuđenje izostalo... Dare majstore, svaka čast na pedantnosti... Ne znam za druge ali meni je ljepota pratiti kako i šta radiš... uživam u tome... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano April 20, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Razvukao ovo zbog pasulja i kafe i kolaca a nedelja sve blizeMa on u stvari hoće da vožnju kreneš od njega iz garaže Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano April 20, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Dare je enciklopedia za motore. Gledam kako radi ove fine mašine i razmišljam. Pa moju kantu kada bi dohvatio, ne bi mi je vratio mesec dana ...... Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5635 Napisano April 20, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 1742 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Cu ga navratim da ti uzme i nevrati uopste, sve onako gurne u otpad i kaze ovo nije vise za upotrebu. pa valjda ces onda drugi uzetiПослато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2260 Napisano April 20, 2018 Drug član, 987 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Perfekcionista. Svaka cast. Retka pojava da je neko toliko posvecen.Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShomiBGD 47 Napisano April 20, 2018 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Beograd-Dorćol Motocikl: HONDA X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Dare svaka ti čast! Kakva si ti maxiMajstorčina @fitsensei mozes Daretovu sliku slobodno da istetoviras 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1273 Napisano April 24, 2018 Drug član, 1068 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Čini mi se da će biti nastavak priče... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15898 Napisano April 24, 2018 Integrisan, 9308 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Neće, rešeno Tj bice nastavak, drugi T-Max istog godišta koji ima problem sa pumpom goriva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15898 Napisano Maj 11, 2018 Integrisan, 9308 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Dodje i taj drugi na red, ista meta isto odstojanje, ovaj samo nije mat crn, ima nosac kofera i Akrapa za zvucnike...... ihhh kako lepo peva, milina za usi. Treba pretresti ceo motor, zameniti gume i srediti da se ne gasi kad nivo goriva padne ispod pola rezervoara (inace to im je boljka, pumpa goriva tj motoric iste). Pre radova, moramo se opet vratiti na Vladinog T-Maxa....... Zove i kaze, kako motor ne daje znake zivota. Kljuc u bravu, bravu na kontakt ali nista se ne desava, kao da je klema otkacena, ne radi ni alarm. Tako dok stoji na kontaktu, lupi plastiku sa strane i dobi kontakt, motor upali, xenoni redili neko vreme, treperili i ugasili se...... dolaz da vidimo sta se zbiva, recem ja njemu. Po opisanom problemu, prva sumnja je pala na samu bravu ili dzek iste, mozda usla voda, mozda ne valja neka zica i tome slicno. Pre kontakt brave, ajd da proverim rele/automat anlasera jer preko njega ide napajanje za ostatak instalacije tj preko osiguraca od 30A. Imam sta da vidim, ujedno nadjen krivac nemilog zbivanja, neko je uredno namotao malo zice oko nozica osiguraca, vratio nazad, stavio plasticni poklopac preko. Bez obzira sto odma do njega stoji rezervni osigurac iste jacine, valjda mu namotavanje bilo lakse. eto ga krivac, malo ima pa malo nema kontakt Sad se mozemo vratiti na predjasnjeg, skoro sve isto sledi kao na Vladinom + se mora vise rasturiti ne bi li se moglo prici b. pumpi, opanci, plocice. gleda ona mene, gledam ja nju....uskoro i ona leti napolje Sto bi rekli "tako blizu a tako daleko" ili ti da bi se doslo do b. pumpe koja se nalazi odmah iza lule gde se sipa gorivo ili ti ispod dupeta....mora se skinuti svaki sref, svaka zabica i ima ih poodosta. od srednjeg tunela ka nazad samo odvijaja i slazi, pamti redosled bravice sedista takodje dole konacno se moze prici, skinuti dzek izvuci prvo osigurac potom i crevo da bi izvukao crevo, mora se pritisnuti osigurac sa obe strane voditi racuna na gumicu ostavljam sve tako i prelazim na zadnju kocnicu i tocak demontage plocice prelazim na tocak (malko je mutna jbg) na levoj strani sajbna i matica dole na desnoj strani popustiti sraf skinuti senzor ABS-a izvuci osovinu, prebrisati, ocistiti i nauljiti skinuti nosac senzora ABS-a i distancer (ima svoje uklapanje) opet brisanje pa tek onda se moz doc do felge ujedno ispustio ulje iz reduktora, neko je sipao motorno i bese ga vise no sto treba ako nekog zanima, alu ram je iz dva dela, prednji pa na njega se nastavlja zadnji, ujedno je tu kacenje agregata zatim prednje kocnice i tocak desna strana izvaditi osigurace na osovini ove male i paz da ne odleti negde smesteni su u maloj rupci na samoj osovini sve je tu, osovina ide na ciscenje leva strana isti postupak kao na desnoj strani, samo treba skinuti senzor ABS-a popustiti pa odvrnuti, prvo mali pa velki tocak dole, nosac senz. ABS-a uklopiti kad se bude vracalo ima svoj prorez di ga treba uklopiti i nema greske (izbocina na amortizeru) i to bi bilo to za sada Treba uraditi sledece: - zameniti pr. gumu - zameniti koc. plocice napred i kociono ulje - svecice su dobre (iridijumske su stavljene) - antifriz je dobar - zam. ulje u motoru + f. ulja - zam. ulje u reduktoru - zam. kais u CVT-u - zam. lezajeve kvacila i variatora - zam. sva tri filtera vazduha - zam. ulozak pumpe goriva - zam. zadnju gumu - zam. zadnje plocice - rasturiti motor napred, proveriti kleme, punjenje..... Delovi se cekaju, stizu za koji dan......nastavice se 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...