Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha tmax 500

Recommended Posts

• Integrisan, 8484 postova
  • Motocikl: TDM 900

To je skuter koji je klasa za sebe. Nema konkurenciju. Skup je oduvek bio, a nov nikada skuplji. Skoro 15000 evra ako ne i više. Ima ga jedan iz redakcije engleskog časopisa MCN. Poprilično ga je nahvalio a pored njega ima i GSXR 750 K5. 

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 650

Поздрав народе. Возим Tmax 500 2003. Дешава ми се у вожњи кад мало додам гас да ми се упали лампица за уље и трепће у одређеном интервалу. Скоро сам му мењао семеринге јер је пуштао на њима. Мотор је сад сув. Нема нигде трагова уља... Зна ли можда неко о чему се ради. 

• U prolazu, 3 postova

Kolege , kad se motor zagreje pa krecem pocinje da bruji a kad je nastenderu pa stisnem kocnicu i dam gas onda bas mnogo  melje kao da drobi nesto . Pomislio sam da je lamela pa sam je  skinuo i rastklopio ali sve izgleda novo . 

Molim iskusne kolege za pomoc , sta je un pitanju

• U prolazu, 11 postova
  • Motocikl: Yamaha T-Max500
On 6/30/2025 at 9:03 PM, Filip Todorovic said:

Pozdrav, da li neko sa foruma prodaje Yamahu T-max model 2008-2012 ?

Hvala unapred.

Prodajem ja.Javi se.

• U prolazu, 9 postova

Pozdrav svima, nov sam clan ovde i verovatno je pokrenuta ova tema ali bas se slabo snalazim na ovom sajtu, nadam se da necete da mi zamerite. Imam yamahu t max 500 2008 abs, ovako, motor do 50-60kmh je toliko slab kao da ima 50ccm a ne 500. Posle te brzine ide i vuce extra ali dok dostigne tu brzinu, elektricni skuter me pretekne. Menjan je kais, stavljene malosi rolnice ali i dalje isto. S tim sto kad sam stavio malosi rolnice mnogo bolje je ubrzavao od tipa 70kmh do krajnje brzine, ali start je ostao isti. Imam osecaj kao da kliza nesto, kad mu dam pun gas on vristi nenormalno ali kao baba se vuče. Jel se susretao neko sa takvim problemom ?

• Skuteras, 3844 postova
  • Motocikl: T-Max 500

T-max pored varijatora ima i mokro kvacilo. Sa kontra strane od varijatora. To sto ti kazes da ti se desava da vrti u prazno bice da su ti se lamele sjebale. Probaj bez opterecenja, kad je na centralnom stenderu da das gas, trebalo bi drugacije da se ponasa

• Moto servis, 596 postova
  • Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE

Pritisnes obe kocnice u mestu, dodas gas, ne bi smeo da ide preko 4 do 5000 obrtaja. TO PROBAS SAMO NA KRATKO - NEKOLIKO SEKUNDI...

• Ne silazi, 5035 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
pre 5 minuta, Boskorr je napisao:

Jer sam stavio od 12gr i ubrzo posle toga je počelo.

Može, ako su prelake. Rolnice moraju biti odgovarajuće gramaže, naravno i dimenzija i broja komada, ispravno montirane. Uzmi malo izguglaj kako CVT radi, biće ti jasnije.

• Skuteras, 3844 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Ja sam ih menajo prosle godine, koliko se secam za njega idu rolnice oko 19g +/- 1, tako da to sto si ti stavio je bas prelako. 

• U prolazu, 9 postova

@boza_kg sto se tice mehanike nista mi nije nejasno, imam svoju garazu i generalno sve oko mojih motora radim sam. Ali skutere stvarno nisam rasturao do sad, pogotovo ne ovih kubikaza. E sad, kad sam stavio od 12gr rolnice taj dan nisam primetio da kliza koliko sad. A njih sam stavio iz razloga sto mi je start mnogo bio lenj. Bukvalno tek posle 50-60kmh krece da ubrzava, kad sam stavio od 12 start se nije promenio samo ubrzanje od tih 50-60 do krajnje brzine. Nasao sam da idu 18gr fabricke, medjutim kad sam skinuo, neko je vec pre mene stavio od 15gr. Bas sam zbunjen i ne znam odakle da pocnem

• Moto servis, 596 postova
  • Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE

Moguce je da si sipao neadekvatno ulje u motor a moguce je i da zbog lakih rolnica nije prenosio dovoljno centrifugalne sile na lamele tj kvacilo i onda je u gradskoj i sporijoj vožnji non stop proklizavao na kvacilu dok nije olizao lamele...

• Podržavam 1

• Integrisan, 9771 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Po opisanom tebi su tu lamele otišle.

Rasturi obe strane, vrati rolnice na oem gramažu, zameni centralnu oprugu, zameni lamele i biće sve kako treba.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• Ne silazi, 5035 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Takođe, što je rekao kolega isped, ulje mora biti JASO MA/MA2 tipa, zbog mokrog kvačila. MB skuter ulja ne odgovaraju, tj proklizava kvačilo.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja