shvaba 17 Napisano Mart 25, 2008 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Vidim, tema se, jako uneozbiljila... Prvo, da se primetiti da je prvi tzv. ''argumentovani pokušaj'' da se BMW ''raz...-bilošta'' krenuo sa prilično visokim ''ler-gasom'' za nekog ko se ''ne razume u materiju'', pogotovu ko nije ni probao ''materiju''. Ali, ne sekiraj te se ništa, tu je uvek Motoholicov još veći ''ler gas'' za odbranu BMW-ovih boja u svako doba dana i noći, bez obzira dali se radi o kvalitetu i ceni nalepnica na modelu iz '67, ili kompletnom frontalnom napadu na celu gamu BMW-ovih proizvoda na 2 točka u 21.veku (česta pojava na bliskom istoku BJB-a) . Naravno, sve argumentovano . Dalje, ni Vladamir ni bilo ko od ''napadača'' nije argumentovao ni jednu ''zastarelu'' stavku iz prvobitne (Vladamirove) (pret)postavke niti jednim dokazom. Dali je to kriva snage, obrtnog momenta, ciklistika, servisni intervali/troškovi, potrošnja... BILO ŠTA!!! Niko - ništa. A zašto? Možda zato što dokazi ne postoje za nešto što NIJE tačno! Iz ličnog iskustva znam i tvrdim da tzv.varijabilno naginjanje/ispravljanje u levoj ili desnoj krivini pri dodavanju gasa (pa još u svakodnevnoj upotrebi) spada u domen naučne fantastike, i to jeftine. Ko to primeti, pa mu još i zasmeta, može slobodno da se posveti pisanju knjige ''Twist of the wrist part 6 - extreme edition'' Dali se neko zapitao zašto su BMW-ovi modeli,a nosioci boxer agregata, motori sa najmanjim padom cene po godini staža i predjenih kilometara? Možda zato što su zastareli? Ili možda zato što ''marketing'' odzvanja u glavi čoveka preko 50 godina (kad ni TV-a nije bilo)... HAOS! AMEN!!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Mart 25, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Vidim, tema se, jako uneozbiljila... Prvo, da se primetiti da je prvi tzv. ''argumentovani pokušaj'' da se BMW ''raz...-bilošta'' krenuo sa prilično visokim ''ler-gasom'' za nekog ko se ''ne razume u materiju'', pogotovu ko nije ni probao ''materiju''. Ali, ne sekiraj te se ništa, tu je uvek Motoholicov još veći ''ler gas'' za odbranu BMW-ovih boja u svako doba dana i noći, bez obzira dali se radi o kvalitetu i ceni nalepnica na modelu iz '67, ili kompletnom frontalnom napadu na celu gamu BMW-ovih proizvoda na 2 točka u 21.veku (česta pojava na bliskom istoku BJB-a) . Naravno, sve argumentovano . Dalje, ni Vladamir ni bilo ko od ''napadača'' nije argumentovao ni jednu ''zastarelu'' stavku iz prvobitne (Vladamirove) (pret)postavke niti jednim dokazom. Dali je to kriva snage, obrtnog momenta, ciklistika, servisni intervali/troškovi, potrošnja... BILO ŠTA!!! Niko - ništa. A zašto? Možda zato što dokazi ne postoje za nešto što NIJE tačno! Iz ličnog iskustva znam i tvrdim da tzv.varijabilno naginjanje/ispravljanje u levoj ili desnoj krivini pri dodavanju gasa (pa još u svakodnevnoj upotrebi) spada u domen naučne fantastike, i to jeftine. Ko to primeti, pa mu još i zasmeta, može slobodno da se posveti pisanju knjige ''Twist of the wrist part 6 - extreme edition'' Dali se neko zapitao zašto su BMW-ovi modeli,a nosioci boxer agregata, motori sa najmanjim padom cene po godini staža i predjenih kilometara? Možda zato što su zastareli? Ili možda zato što ''marketing'' odzvanja u glavi čoveka preko 50 godina (kad ni TV-a nije bilo)... HAOS! E sad me iznenadi ovo gore boldovano. A ja naivan mislio da taj jednostavni predratni bokser dizajn po ceni od samo 16000 jevreja ima bar desetogodisnju garanciju (ili zilion milja) i odrzavanje ukljuceno u osnovnu cenu naravno. Kao sto rekoh, nisam jahao R1200gs ali jesam neke starije bemvee, pa sto se ciklistike tice MORAM da vam verujem (ili ode glava ) .A ne nekim tamo zakonima fizike koji cak i slabasni i majusni R25 a i moj audi 2.0 od 1350kg cimaju u stranu jer mu radilica stoji uzduzno Samo nemoj po glavi druze plavi... Verujem da je bolja ciklistika nego recimo na F800GS koji (zlobnici bi rekli) moze sve sto i R1200GS samo bolje. Ako sam u zabludi da je R1200GS bolji (i moderniji u svakom pogledu) neka me neko ispravi, samo nemojte po glavi. Hvala unapred! P.S. To da su trajni niko im nije osporavao nikad pa ni ovde. A to sto drze cenu je znak dugotrajnosti. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Mart 25, 2008 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Vlado druze, hvala ti za tvoj mukotrpan trud koji je bio nephodan da bi u ovoj temi potvrdili kvalitet, svestranost i upravljivost boxer motora. Kao clanovi ovog foruma i zaljublenici u ove masine, resili smo da dodjemo kod tebe u goste sa paletom modela serije R. R 1100 GS R 1150 GS R 1200 GS Samim tim imaces cast da svaki model vozis po pola sata,i time pokusamo da te otrgnemo od gresnije misli koje su te spopale, a kao iskupljenje za nase stresove koje smo doziveli u ovoj diskusijii da nas vodis na mladu jagu sa sve ispod sača. Veliki i srdacan pozdrav do skorijeg vidjenja. ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petar 31 Napisano Mart 25, 2008 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Najbolji zvuk od svih motora imaju matori BMW bokseri,prepoznatljivo dobar Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Mart 25, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan A da vas podsetim, ona plastika na kljunu sluzi protiv nasrtljivih peshaka.... ;D ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
oldtajmer 78 Napisano Mart 25, 2008 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW K100 Prijavi odgovor kao problematičan Posle ovoliko price,oce li neko reci sta su mane ili vrline BMW-ovog boxer agregata.Ako su mane sirina cilindara i navodno tresenje,onda nema mana.To su gluposti. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Mart 25, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da verujem da su ljudi toliko ljubomorni na BMW ??? ??? ??? Ovo prevazilazi svaku logiku! Time samo "dizete cenu" BMW-u, pa tako ni realne mane nije moguce otkriti. Ako ne volite BMW nemojte ga ni voziti i resen problem, cemu bolesna ljubomora ??? Svaka vam cast na NICEMU :o :-\ :'( Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Mart 25, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Evo nadjoh u svojoj kolekciji jednu sa koje se vidi kako izgleda sirina cilindara u poredjenju sa kormanom. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Mart 25, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Evo nadjoh u svojoj kolekciji jednu sa koje se vidi kako izgleda sirina cilindara u poredjenju sa kormanom. [/quo Fotomontaza :o ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Mart 25, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ma to je opticka varka ! ;D ;D ;D Daj te ljudi, kakve su to gluposti, pa motor nije konstruisan za provlacenje kroz gradsku guzvu, kupis skuter i provlacis se ! mada, ja svaki dan se provlacim po odvratnim beogradskim guzvama i nemam problem ! e ako vam je ovo presiroko ! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darkside 0 Napisano Mart 25, 2008 U prolazu, 89 postova Lokacija: Beograd,Srbija Prijavi odgovor kao problematičan slikano iz aviona u niskom letu.hehe Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
buca 46 Napisano Mart 25, 2008 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Pancevo - Bliski Istok Motocikl: Yamaha XVS 650 classic Prijavi odgovor kao problematičan Mnogi su se ovde toliko zaneli da ce im se sav bajkerski zivot svesti na pisanje postova na temu koji je motor bolji (ili neku drugu "visoko produktivnu" temu) Motori postoje da bi se vozili a ne da bi se o njima teoretisalo u beskraj. Kada predjeni kilometri budu unistili motor koji vozim svaki koji dodje posle njega ce biti losiji sve dok bar ne izjednaci kilometrazu sa predhodnikom. Svaka prica, na tu temu, pre toga bi za mene u najmanju ruku bila nedostatak dobrog ukusa Mislim da su nam "fitilji" dogoreli. prave teme vec iscrpljene,,,sezona na dohvat ruke ali jos nije ono pravo....nervoza...Hocu sto pre da sednem na motor i voziiiimmmmm....a da ovde citam samo teme o putovanjima i susretima Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Mart 25, 2008 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Hebo Vas BMW! Daj da pricamo malo o politici verujem da bismo se manje svadjali! :o Sto rece moj namernoneimenovani drug: sve je ovo zbog Kosova! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Mart 25, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Vlado druze, hvala ti za tvoj mukotrpan trud koji je bio nephodan da bi u ovoj temi potvrdili kvalitet, svestranost i upravljivost boxer motora. Kao clanovi ovog foruma i zaljublenici u ove masine, resili smo da dodjemo kod tebe u goste sa paletom modela serije R. R 1100 GS R 1150 GS R 1200 GS Samim tim imaces cast da svaki model vozis po pola sata,i time pokusamo da te otrgnemo od gresnije misli koje su te spopale, a kao iskupljenje za nase stresove koje smo doziveli u ovoj diskusijii da nas vodis na mladu jagu sa sve ispod sača. Veliki i srdacan pozdrav do skorijeg vidjenja. ;D Kepo druze, ovo je najkonstruktivniji odgovor na moja pitanja i najbolji predlog. Posto cela vasiona zna da je taj bokser najbolje resenje za pogon motocikla samo se Vladamir i jos nekoliko miliona ljudi bore protiv tranzicije, usvaja se ponudjeni predlog. Samo u mom kraju smo slabi sa jagom pa ako moze neki drugi specijalitet, cevapi na kajmaku ili nesto drugo jednako dobro (ali ne tako dobro kao bemveov bokser ) Sto se stresova tice zao mi je ako sam vam izazvao stresove, nije mi bila namera. Da bih se iskupio (ako ce te mi ikad oprostiti sto sam osporio takav dragulj bezvremenog inzinjeringa-sto bi svestenici bemve sekte rekli: u sve vekove ,vekova, bokser) ja cu napisati po pismo svim proizvodjacima motocikala za koje znam i predociti im sve ovo sto su mi pametni i knjiski ljudi ovde objasnili. Ako me nebudu poslusali uzecu toliku slobodu da vama dam njihove email adrese pa da im vi uterate pamet u glavu,na bilo koji nacin i s koje god strane ;D Srdacan pozdrav i nadam se skorom vidjenju! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bucko 103 Napisano Mart 25, 2008 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW GS ADV , Yamaha T MAX Prijavi odgovor kao problematičan Mikko za ovu poslednju fotografiju dodjes mi autorska prava Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Mart 25, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Mikko za ovu poslednju fotografiju dodjes mi autorska prava stvarno !?!?! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Mart 25, 2008 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan e ako vam je ovo presiroko ! Mica! ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1931 Napisano Mart 25, 2008 Skuteras, 3695 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Daj te ljudi, kakve su to gluposti, pa motor nije konstruisan za provlacenje kroz gradsku guzvu, kupis skuter i provlacis se ! mada, ja svaki dan se provlacim po odvratnim beogradskim guzvama i nemam problem ! Ne vredjaj. Moj leonardo je duplo siri od ove bicikle Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Mart 25, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Vidim, tema se, jako uneozbiljila... Prvo, da se primetiti da je prvi tzv. ''argumentovani pokušaj'' da se BMW ''raz...-bilošta'' krenuo sa prilično visokim ''ler-gasom'' za nekog ko se ''ne razume u materiju'', pogotovu ko nije ni probao ''materiju''. Ali, ne sekiraj te se ništa, tu je uvek Motoholicov još veći ''ler gas'' za odbranu BMW-ovih boja u svako doba dana i noći, bez obzira dali se radi o kvalitetu i ceni nalepnica na modelu iz '67, ili kompletnom frontalnom napadu na celu gamu BMW-ovih proizvoda na 2 točka u 21.veku (česta pojava na bliskom istoku BJB-a) . Naravno, sve argumentovano . Dalje, ni Vladamir ni bilo ko od ''napadača'' nije argumentovao ni jednu ''zastarelu'' stavku iz prvobitne (Vladamirove) (pret)postavke niti jednim dokazom. Dali je to kriva snage, obrtnog momenta, ciklistika, servisni intervali/troškovi, potrošnja... BILO ŠTA!!! Niko - ništa. A zašto? Možda zato što dokazi ne postoje za nešto što NIJE tačno! Iz ličnog iskustva znam i tvrdim da tzv.varijabilno naginjanje/ispravljanje u levoj ili desnoj krivini pri dodavanju gasa (pa još u svakodnevnoj upotrebi) spada u domen naučne fantastike, i to jeftine. Ko to primeti, pa mu još i zasmeta, može slobodno da se posveti pisanju knjige ''Twist of the wrist part 6 - extreme edition'' Dali se neko zapitao zašto su BMW-ovi modeli,a nosioci boxer agregata, motori sa najmanjim padom cene po godini staža i predjenih kilometara? Možda zato što su zastareli? Ili možda zato što ''marketing'' odzvanja u glavi čoveka preko 50 godina (kad ni TV-a nije bilo)... HAOS! E sad me iznenadi ovo gore boldovano. A ja naivan mislio da taj jednostavni predratni bokser dizajn po ceni od samo 16000 jevreja ima bar desetogodisnju garanciju (ili zilion milja) i odrzavanje ukljuceno u osnovnu cenu naravno. Kao sto rekoh, nisam jahao R1200gs ali jesam neke starije bemvee, pa sto se ciklistike tice MORAM da vam verujem (ili ode glava ) .A ne nekim tamo zakonima fizike koji cak i slabasni i majusni R25 a i moj audi 2.0 od 1350kg cimaju u stranu jer mu radilica stoji uzduzno Samo nemoj po glavi druze plavi... [glow=red,2,300]Verujem da je bolja ciklistika nego recimo na F800GS koji (zlobnici bi rekli) moze sve sto i R1200GS samo bolje. Ako sam u zabludi da je R1200GS bolji (i moderniji u svakom pogledu) neka me neko ispravi, samo nemojte po glavi. Hvala unapred![/glow]P.S. To da su trajni niko im nije osporavao nikad pa ni ovde. A to sto drze cenu je znak dugotrajnosti. Sto niko nece da se dotakne ovog i odgovori? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Mart 25, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Saga se nastavlja.Wannabe BMW-aši i dalje traže dlaku u jajetu da sebi opravdaju ne imanje love za dotični relikt,a BMW owneri sami sebe uvjeravaju da ipak vrijedi te pare koje su dali za njih! eeeeeeeeeeee what a day.... ;D kraj se na nazire... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Mart 25, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Pa vi niste normalni! Ženu sam zapostavio da bih pročitao ovih 8 strana! I na kraju opet znam koliko i na početku: Vladamir se ogrebao za krug na BMW-u Ja sam provozao R 1200 GS pola sata i jako mi se dopalo to povlačenje u stranu dok stojim na semaforu i kratko dodajem gas... a kad amalo razmislim, ne sećam se da sam to osetio u vožnji po ulicama NS oko 16h popodne kada je kod futoške pijace krkljanac. Čak me je Dejvid upozorio da to nije moj F 650 ST i da vodim računa kako ću kroz gužvu... Morali su pajserom da me ubede da siđem a kez ni zubar nije mogao da mi skine slica! Mnogo je lakši za vožnju kroz gužvu od mog F 650 ST-a. Toliko sa the dark side of the moon light ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Mart 25, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan [glow=red,2,300]Verujem da je bolja ciklistika nego recimo na F800GS koji (zlobnici bi rekli) moze sve sto i R1200GS samo bolje. Ako sam u zabludi da je R1200GS bolji (i moderniji u svakom pogledu) neka me neko ispravi, samo nemojte po glavi. Hvala unapred![/glow]P.S. To da su trajni niko im nije osporavao nikad pa ni ovde. A to sto drze cenu je znak dugotrajnosti. Sto niko nece da se dotakne ovog i odgovori? evo, evo ! ;D Kakva je ciklistika na F800GS ne znam, to cemo uskoro saznati kad se pojavi na ulicama ! a sto se tice R12GS, on ima odlicnu ciklistiku i upravljivost, vozi se lako, i odlican je u krivinama, ne bezi, slusa... mada malo je besmisleno porediti ciklistiku F800GS i R12GS ! F800GS ima klasicnu viljusku namenjenu jacem off-road-u dok je R12GS vise orijentisan asfaltu, dugim i blazem Off-u. e, sad glupo je da ja pricam o ciklistici R12GS shvatice se previse pristrasno ! ali, dosta ljudi je probalo moj GS i svi su bili u soku kako se lepo i lako vozi i sjajno obara ! ja ne zelim nikoga da ubedjujem da je to ne znam kakav bajk, samo mislim da ga treba probati pa onda doneti zakljucak ! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Mart 26, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan [glow=red,2,300]Verujem da je bolja ciklistika nego recimo na F800GS koji (zlobnici bi rekli) moze sve sto i R1200GS samo bolje. Ako sam u zabludi da je R1200GS bolji (i moderniji u svakom pogledu) neka me neko ispravi, samo nemojte po glavi. Hvala unapred![/glow]P.S. To da su trajni niko im nije osporavao nikad pa ni ovde. A to sto drze cenu je znak dugotrajnosti. Da, svet je pun primera gde nesto sto je duplo jeftinije, moze sve, cak i bolje od onog sto je duplo skuplje. You’re Not in Kansas Anymore, Dorothy. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Mart 26, 2008 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Sto niko nece da se dotakne ovog i odgovori? Ja bih rado odgovorio, al' jbg taj F 800 GS još nisam ni video uživo a kamoli provozao, pa o njemu ne mogu da komentarišem. Jesam provozao F 800 S, i na mene nije ostavio neki jak utisak. :-\ Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shvaba 17 Napisano Mart 26, 2008 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sto niko nece da se dotakne ovog i odgovori? Ja bih rado odgovorio, al' jbg taj F 800 GS još nisam ni video uživo a kamoli provozao, pa o njemu ne mogu da komentarišem. Jesam provozao F 800 S, i na mene nije ostavio neki jak utisak. :-\ JAAAAOOOOOOOO Pa zar nista nisi nauchio na ovom forumu.....PA BAS TE TO I KVALIFIKUJE DA KOMENTARISES.....ako si slucajno vlasnik neke masine ili na neki drugi nacin dosao u posed na par dana i vozio si nesto AUTOMATSKI SI DISKVALIFIKOVAN..... tako da.....samo udri...i jedva chekam da cujem sta mislis o tom motoru koji nisi ni video ni vozio, jer sam mislio da ga mozda kupim ali mi treba par misljenja, pre nego sto napravim tako nevaznu odluku. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...