Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Honda Helix CN250

Ako neko ima viska migavce rado bih odkupio. Trebaju mi dva komada koja bi isla na KLE '93.

Vidi ovako, nisi napisao, da li ti trebaju prednji ili zadnji migavci, obzirom da nisu isti. Inače, ima ih u Guevari, a ako nema na lageru, naručiš pa sačekaš ;)

http://www.motooprema.eu/attachments/0000/3522/migavci_katalog.pdf

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Ako neko ima viska migavce rado bih odkupio. Trebaju mi dva komada koja bi isla na KLE '93.

Vidi ovako, nisi napisao, da li ti trebaju prednji ili zadnji migavci, obzirom da nisu isti. Inače, ima ih u Guevari, a ako nema na lageru, naručiš pa sačekaš ;)

http://www.motooprema.eu/attachments/0000/3522/migavci_katalog.pdf

Zadnji su u pitanju. Guevara mi je bila malo skupa, pa sad pokusavam da ih nadjem na drugi nacin. Recimo samo da za znatno nizu cifru umesto jednog originalnog mogu da kupim par sa LED diodama i da budem uocljiviji,ali mi se nesto ne razbusuje navoj u motoru posto su svi univerzalni cini mi se veceg precnika.

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Honda Helix CN250

@coolair gde si nabavio onaj toplomer  :) sto se navrti na cep za ulje jel ima kod nas negde ili narucivanje iz louisa?

Sekula, LOUIS ;)

• Zainteresovan, 781 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000

Imam i ja taj termometar koji ide umjesto čepa za ulje. U toku vožnje se kazaljka nikada nije ni približila crvenom polju i ja mislim da je taj

mjerač namijenjen motorima sa vazdušnim hlađenjem jer oni imaju mnogo višu radnu temperaturu ulja. Pitanje za one koji imaju ovaj mjerač:

Koju temperaturu vam pokazuje taj mjerač u toku vožnje?

• U prolazu, 85 postova

Sekula, LOUIS ;)

Hvala shefe ;)

@Guliver

Pa kolko kontam ipak je u ulju ne u vodi za hladjenje. Na hladnjaku bi bilo ona prava temperatura sto ide do 100oc.

E sad sto kazes, pitanje za one koji imaju koji je opseg temperature u gradu u guzvi i na otvorenom?

• prisutan, 1148 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Imam i ja taj termometar koji ide umjesto čepa za ulje. U toku vožnje se kazaljka nikada nije ni približila crvenom polju i ja mislim da je taj

mjerač namijenjen motorima sa vazdušnim hlađenjem jer oni imaju mnogo višu radnu temperaturu ulja. Pitanje za one koji imaju ovaj mjerač:

Koju temperaturu vam pokazuje taj mjerač u toku vožnje?

ovo je mimo teme Gulivere,kako te služi sjedište napravljeno kod Bobana iz Zemuna,ne znam dali si primio moj mejl.

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

S' konja na magarca... ;D ;D ;D ;D

Ma šaaalim se, jes' da je TA bolji, lepši, brži i udobniji ali i KLE je motor... ;D ;D ;D ;D

Da opravljamo temu KLE vs TA, kao oni Afrikanci i Teneristi? :D

• ., 437 postova

posto sam od pre par dana postao vlasnik kle a

primate li me u drustvo ???

menjao sam transalpa za kle

Što se mene tiče, svakako da si dobrodošao. Mada bi bio dobrodošao i sa transalpom. Nisi morao da menjaš motor.

Kad si napisao komentar, baš sam hteo da ti pomenem dolecitiranog gospodina koji je ranije jednom prilikom pomenuo da bi svoj motor mogao da upoređuje jedino sa KLE-om i izneo ideju da se otvori tema onakvog tipa, kao što je u citiranom napisao.

Na to mu rekoh da bi takva tema bila osuđena na propast, jer mi smo svi fini, tolerantni ljudi; sve bi se svelo na:

- Jao što ti je super transalp.

- Ma vaš KLE je bre izvrstan motor.

- Ne, ne, ne... transalp je baš do džadža.

- Ma ne, ne, ne... KLE vam je mnogo lep motor, pouzdana, sigurna mašina. Da kreneš na kraj sveta s njim.

- Ali i transalp je baš swadak i dobaw... Honda je to.

... i sve tako.

S' konja na magarca... ;D ;D ;D ;D

Ma šaaalim se, jes' da je TA bolji, lepši, brži i udobniji ali i KLE je motor... ;D ;D ;D ;D

Da opravljamo temu KLE vs TA, kao oni Afrikanci i Teneristi? :D

• Svrati ponekad, 206 postova

aca ljubovija i ja smo izmenjali motoremeni je trebao samo laksi enduranjemu

veci gabaritno jer je momak krupan i visok a  putuje cesto sa devojkom i ta mu za to vise odgovara

imaju vise mesta za sebe i prtljag

bitno je da smo zadovoljni i on i ja

sad komentari  sta je bolje ta ili kle meni nisu bitni

35g vozim motor bilo je svega i svacega

za ovo vreme sad kakvo dolazi bice dobar ikle

aci  ljuboviji zelim mnogo lepih vozmi i mnogo kilometara

poz svima

• Sviđa mi se 1

• Ol' dirty bastard, 633 postova
  • Motocikl: Yamaha

eto,jbg,meni vec padale takve ideje na pamet.neudoban mi kle.mnooogo.

ko zna .... mozda nekad i zamenim...razmisljam sa da postavim temu u oglasima.

• Zainteresovan, 781 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000

Odg. Malom Zmaju: Nisam dobio tvoj mejl a sjedište je bolje nego fabričko a i ljepše je (nije ni čudo kada je fabričko bilo roze boje :D ).

Prije 10ak dana sam bio na vožnji od oko 280 km i trtičnu kost sam osjećao 4-5 dana. Ipak i dalje tvrdim da je ovo Dekijevo sjedište bolje. Danas u Bijeljini na susretu sretoh čovjeka iz CG koji je sjedište radio u Zagrebu ( ima i slike na forumu). Mislim da su sjedišta urađena u sličnom kvalitetu.

Što se tiče mjerača temperature ulja, moj u toku vožnje pokazuje temperaturu izm 40 i 60 stepeni C. Mislim da je radna temperatura ulja ipak veća

pa sam zbog toga i pisao o opsegu mjerenja.

• U prolazu, 85 postova

@drvodelja

Al' se slatko nasmejah, pa u pravu si, evo ja na licnom primeru,

bash sam se lepo druzio sa transalpovcima u zdravlju sreci i pivu, na Vlasini.

Dobri su to ljudi, uglavnom, eto neki pokusavaju da zavade al slabo ide  ;D ;D ;D

Jedino sto moze je TA feat KLE ili KLE feat TA zavisi ko organizuje voznju.

Eto ako dogovorimo onu pomenutu voznjicu da pozovemo TA u goste.

A oni koji pokusaju da zavade moze al da obecaju da ce biti dobri  ;)

• U prolazu, 45 postova

Moja prva duza relacija Kle-om Beograd-Trebinje-Dubrovnik 490 km,

utisak zadnji 100 km od Foce do Trebinja jedva sam izdrzao

necu nista reci novo nego Sediste odpalo mi dupe sediste katastrofa malo na jednu stranu malo na drugu

malo na zdnji deo malo stojeci izdra nekako ,da je bilo jos 50 km ne bi mogao

Masina Fenomenalno sluzila  to nije nista novo, poznato je koliko je to pouzdan  agregat

Sledeci par dana po Trebinju i okolini prosao sam jos neki 300 km

I onda KVAR pukla sajla od gasa,,kad sam je izvukao iz pancita na dva mesta bila je opasno trula na jednom je pukla

Nigdje u Trebinju da nabavi sajla nasao kod nekog majsora medjutim kratka

Na kraju sam saznao da ima covek koji pravi i napravili su je na izgled kao orginal

ali kad su je ugradili videlo se da to nije to mnogo je kruta i gas uopsre nije vracao kako treba

cak smo i onu povratnu izbacuili jer je samo smetala

a mislim da je smetala jer majstor je slucajno polomio deo gdje sekaci sajla taj deo sluzi da sajli ne da da ispane iz lezista

izgleda da cu morati da jurim taj deo ako neko zna gdje bi moglo da se kupi neka javi,

To je ona bela plastika koja se nalazi ispod rucice na koju se kace sajle ko je otvarao sigurno zna

Medjutim napravili smo nesto to je kao za prvu pomoc dok se ne nabavi prava sajla

Iskreno bilo je malo zajebasno ugraditi morali smo skidati i onu plastiku gdje se nalazi filter za vazduh ali uspeli smo

sa tom sajlom naredni sedam dana presao sam neki 250 km i navikao se na gas koji sam dodajes sam vracas

nije strasno cak ima i prednosti

Kada sam krenuo nazad za Bg imo sam strah da ne pukne negdje na putu

medjutim pukla je

i to u delu rucice tako da sam  vukao sajlu koja je virila iz pancira i na taj nacin  dodavao gas

velika sreca je sto je sajla pukla u Bg-u dva kilometra od stana

Usput znali neko gdjje da kupim sajlu od gasa

Znam onog lika u Ruzveltovoj preko puta zire da radi sajle

poseti cu ga ovi dana mnogo je hvaljen na forumu

• Svrati ponekad, 102 postova
  • Motocikl: fazer 600

Meni je pukla sajla gasa pre jedno 2 godine i uradio sam je kod Boban sajle na Dusanovcu. Odneses staru puknutu sajlu i oni ti na osnovu nje naprave novu. Pecizni su u milimetar...

A sto se tice izdrzljivosti masine... pre tri nedelje smo isli na turu kroz Rumuniju, dva dana po 700 kilometara, bez ikakvih problema... ne kaze se dzabe "ide kao KLE"  :)

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: KLE, GS500E, JAWA 350

Zdravo drugari! Interesuje me da li na repu ovog KLE - a moze da se stavi kofer, odnosno kako se montira kofer na taj nosac pozadi? Pricam ovde o montiranju standardnog tipa kofera recimo kao onaj popularni Givi ili slicno. Da li je potrebno da zbog ugradnje kofera kupim jos neki dodatak ili samo kofer? Pozdrav

post-10137-12879090614139_thumb.jpg

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

Potreban ti je univerzalni plate koji je oko 20 eura (imam jedan viska za monokey) ili da se zameni taj sa specijalnim za givi/kappa kofere, imas u motolandu. Bitno je da se uzme monokey ili monolock prem koferu, to su dva standarda koja koriste givi i kappa. Potpuno su identicni, samo je druga nalepnica i kappa ti je jeftinija.

Uz druge kofere (kinezi, shad itd) obicno dobijes i plate, imaj to u vidu kada budes kupovao.

Naravno mozes da pojuris i original kofer za kle-a (nisam jos video da neko ima) koji se postavlja na originalni plate i moze da se zakljuca onom bravicom.

• U prolazu, 35 postova

Hvala ti najlepse, sada imam predstavu sta i kako. Kada mi stigne motor pojuricu kofer i videcu na sta naletim pa ako mi bude potreban plate kontaktiracu te da mi prodas, ako sam dobro razumeo imas viska jedan? Pozdrav

• U prolazu, 35 postova

Letimicno sam pregledao svih 59 strana ove teme i nisam uocio koje gorivo koristi KLE? Moja masina je 1999. godiste i ne znam koje gorivo da sipam, bezolovni ili olovni, sta kaze fabrika? Jel zna neko?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja