Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• Zainteresovan, 427 postova
  • Motocikl: Kawasaki kle 500

Nije normalno al' nije samo kod nas. Gledam i Slovenci digli cene polovnjaka, Italijani isto. Ako imaš strpljenja čekaj malo, pojavi se s'vremena na vreme i neki po normalnoj ceni. 

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: CB500XA
1 hour ago, Motorcyclist said:

Kad uplivaju novi i kinezi i kada se poveca ponuda eto i cena dole. Ali ne nadam se nesto preterano a ni skoro...

I meni se cini da ce biti tako. I ostale motore koje gledam su nenormalno skupi. Ljudi prodaju svoja vozila nekad i skuplja od novih a vise od 5g stari. Nista mi jasno nije :D

• Ne silazi, 7320 postova
  • Motocikl: TDM 900

Novi motori su poskupeli pa samim tim i polovnjaci. Drugo, franak i evro su skočili. Treće cena delova i rada je poskupela. Samim tim, servisiran i ispravan KLE košta da se dovede u takvo stanje. To se prenosi i na cenu polovnjaka.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 578 postova
  • Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500

Здраво људи,

један штап виљушке је почео да слини, па ме занима искуство - шта све треба мењати при ремонту: уљане семеринге, семеринге за прашину...? Има ли још нешто од делова што треба на време набавити (увек може да се деси "нешто ненадано" - али шта је оно стандардно што се мења).

Promenio član p0peye

On 8/10/2023 at 11:26 AM, Gliga said:

Dođe i KLE ponekad na red za vožnju. Tek sada, kad sam malo više vozao druge motore, mi je jasno koliko KLE ima očajne kočnice. Još su kod mene novi diskovi, pločice, pancirno crevo napred, ulje redovno menjano... Bez preterivanja, ne mogu opušteno da ga vozim. Ranije nisam znao za bolje pa je to bilo skroz korektno :D Vidim na netu da Brembo čeljust sa BMW 650GS odgovara, šraf na šraf. Mislim da ću krenuti tim putem.

CiUTshu.jpg

Покушао сам на нету да нађем неку информацију везано за ово - чељушт од 650GSa на КЛЕ, међутим нисам нашао ништа. Можеш ли да проследиш овде било какав линк? Врло сам заинтересован за тему...

• Podržavam 1

Такође, престао је да ми врти цајгер. Скинуо сам точак и видим да ми је "обријао" главчину па нема више оних зареза где упада онај лимчић који погони пуж (поставићу и слику - само да је нађем). Шта каже искуство - обрада главчине или нова предња фелна?

• Podržavam 1

• čeka dobru titulu, 1375 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

Hm, ne znam koliko je teško naći felnu koja već nije oštećena na isti način, ali, da samo kažem, problem rešiv: to sam uradio na svom KLE-u, kao i nekolicini kolega sa foruma.

:zdravo:

Promenio član Nimmin

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: BMW r1100rt
Pre 2 sati, p0peye je napisao:

Такође, престао је да ми врти цајгер. Скинуо сам точак и видим да ми је "обријао" главчину па нема више оних зареза где упада онај лимчић који погони пуж (поставићу и слику - само да је нађем). Шта каже искуство - обрада главчине или нова предња фелна?

Mislim da imam ceo točak za dž ali smotan u osmicu,glavčina je ok, samo ako te ne mrzi da prepakuješ.

• Sviđa mi se 1

1 hour ago, simic72 said:

Mislim da imam ceo točak za dž ali smotan u osmicu,glavčina je ok, samo ako te ne mrzi da prepakuješ.

Ја сам рад да пробам...

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: BMW r1100rt
Ја сам рад да пробам...

Moram ga potražiti pa javljam

Послато са M2101K6G помоћу Тапатока

• Hvala 1

3 hours ago, Nimmin said:

Hm, ne znam koliko je teško naći felnu koja već nije oštećena na isti način, ali, da samo kažem, problem rešiv: to sam uradio na svom KLE-u, kao i nekolicini kolega sa foruma.

:zdravo:

Може ли у пар речи опис решења?

• čeka dobru titulu, 1375 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

Uh, teže objasniti nego odraditi. Vidim da si iz Bg, javi se da svratiš neki dan da odradimo na licu mesta, za DŽ, naravno, kao i svima do sad.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

16 hours ago, Nimmin said:

Uh, teže objasniti nego odraditi. Vidim da si iz Bg, javi se da svratiš neki dan da odradimo na licu mesta, za DŽ, naravno, kao i svima do sad.

Хвала,

јавићу се свакако, бар да се упознамо ако ништа друго,

мада планирам кад прође викенд да зовем и Симића да видим око те половне главчине. Ако не буде сувише компликовано - можда се решим да заменим главчину...

Шаљи бр тел на ПП па зовем од понедељка

Promenio član p0peye

• Advanced Member, 1961 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660
Pre 11 sati, p0peye je napisao:

Покушао сам на нету да нађем неку информацију везано за ово - чељушт од 650GSa на КЛЕ, међутим нисам нашао ништа. Можеш ли да проследиш овде било какав линк? Врло сам заинтересован за тему...

Nemam link. Letos je u KLE grupi na FB (velikoj, internacionalnoj) neko okačio fotku i prokomentarisao da je to odradio. 

Kako sam juče, posle mnogo vremena, opet provozao KLE-a podsetio sam se koliko je prednja kočnica loša. Baš bi valjalo da nešto preduzmem.

• Sviđa mi se 1

• Andragog, 4958 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Sve zavisi koji si motor predhodno vozio Nije loša kočnica na KLEu ali kad probaš neki motor sa dva diska onda je loša :oda2:

Juče sam išao do iriškog venca sa F650GS koči OK.

Danas do Obrenovca voizo R1200GS 2005 koči ubija. Nazad sam vozio F650GS(800ccm) jedan disk, koči loše, mada nije loše inače. :takoje:

Promenio član srbac

• Svrati ponekad, 198 postova
  • Motocikl: Kle 500, zzr1100

Vozio sam kle 5g i nisam osetio tu lošu osobinu prednje kočnice kao što se svi žale treba povremeno rastaviti čeljusti ispolirati klipove očistiti kanal gde naleže gumica tu se stvaraju naslage oksida alum pa gumica nema pravilan obim(i zamena gumice), lepo oprati podmazati klizače i novo ulje i nema problema. Kad pritisnem polugu zakucava, ne znam na šta se žale mnogi možda je manjak snage u rukama...brate pritisni kočnicu nisi devojčica... bez uvrede

• Sviđa mi se 1

• Advanced Member, 1961 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Kao što sam već pisao: ulje redovno menjam, pločice takkođe, nov disk, novo pancirno crevo, nema vazduha u sistemu. I ne koči nikako. Nije pomagalo ni kada sam zamenio sve gumice u čeljusti, ispolirao klipove.

Jedino što nisam nikada radio jeste reparacija glavnog cilindra.

Lako je moguće da nešto kod mene ne štima, ali nemam priliku da isprobam drugi KLE kako bih uporedio.

12 hours ago, Plavšić said:

Vozio sam kle 5g i nisam osetio tu lošu osobinu prednje kočnice kao što se svi žale treba povremeno rastaviti čeljusti ispolirati klipove očistiti kanal gde naleže gumica tu se stvaraju naslage oksida alum pa gumica nema pravilan obim(i zamena gumice), lepo oprati podmazati klizače i novo ulje i nema problema. Kad pritisnem polugu zakucava, ne znam na šta se žale mnogi možda je manjak snage u rukama...brate pritisni kočnicu nisi devojčica... bez uvrede

Шта спада у репарациони сет? На motorcyclespareparts.eu видим да има 4 гумице које вероватно треба заменити. Шта каже искуство - треба ли стандардно још нешто мењати (не рачунајући на фактор изненађења...)?

• Svrati ponekad, 198 postova
  • Motocikl: Kle 500, zzr1100
pre 2 minuta, p0peye je napisao:

Шта спада у репарациони сет? На motorcyclespareparts.eu видим да има 4 гумице које вероватно треба заменити. Шта каже искуство - треба ли стандардно још нешто мењати (не рачунајући на фактор изненађења...)?

Komplet gumice što idu(zaboravio sam koliko davno bilo) i klipovi ako su loši tj ako imaju korozije

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 4945 postova
2 minutes ago, p0peye said:

Imas na Wemoto odmah set sve sto ti treba. Ja sam porucivao odatle, stiglo za 10 tak dana.

Menjao sam na gpzu disk, klipove, gumice, kocioni cilindar na polugi, pancirna creva...I nisam bio zadovoljan sve dok nisam propisno ozracio sistem. I onda je drzalo malo pa ponovo mekana.

Generalno ne ocekuj previse ali redovno odrzavaj i podmazi klizace.

Takodje proveri da li je disk kriv jer hoce da se desi kod fiksnih diskova.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Orion RX250

Ja sam na mom gpz-u imao problema sa prednjom kočnicom sa dva diska . Kako je motor star 30 godina u čeljustima je bila hrpa smeća. Detaljno sam to očistio i stavio nove gumice. Nakon toga je kočnica proradila s tim da je tresla kod kočenja preko 100kmh. Vidjelo se na diskovima da malo šaraju pa sam primjenio metodu koju sam koristio na biciklima. Kotač u zrak, polako okretati i drvenim čekićem ravnati lupkanjem. Ja sam postigao da su diskovi ravni i više ne tresu. 

• Zainteresovan, 427 postova
  • Motocikl: Kawasaki kle 500

Malo se čačkalo po mašini. 

Preventivno zamenjene iglice

IMG20240325132742.jpg

Usput provera stanja i štelovanje nivoa goriva

IMG20240325143713.jpg

Stavio i nove svećice, sredio filter vazduha, podmazane sve sajle,zamenjeno ulje i filter. 

Sad čekamo priliku za vožnju. 

• Sviđa mi se 6

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja