B@ne 307 Napisano Januar 9, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Idi na Moto berzu tamo imaš nekoliko za oko 2.000€, od 1992 do 1994 godišta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RIDE THE LIGTHTING 0 Napisano Januar 9, 2009 U prolazu, 49 postova Lokacija: NOVI SAD Prijavi odgovor kao problematičan Bane jesi li video onu u "Moto Bike" u Topoli?Deluje mi ok! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
herodikus 3 Napisano Januar 10, 2009 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: beograd Motocikl: fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan POZDRAV ;D PLANIRAM KUPITI KLE500 PA ME ZANIMA DA LI SE MOŽE KUPITI ZA 2000 EVRIĆA DA BUDE U DOBROM STANJU Ja sam za slicne pare uzeo KLE500, 91(ali je masina 2000) i sem servisa i nekih sitnica, nista nisam ulozio a navozao sam se ove godina. Samo strpljivo i nacices sigurno neki dobar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RIDE THE LIGTHTING 0 Napisano Januar 12, 2009 U prolazu, 49 postova Lokacija: NOVI SAD Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi.Zanima me koliko bi me izašao uvoz klea?Carina,porez,registracija itd.Da vidim da li mi se isplati uvoziti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Januar 12, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi.Zanima me koliko bi me izašao uvoz klea?Carina,porez,registracija itd.Da vidim da li mi se isplati uvoziti! Imaš temu o uvozu : http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=23004.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Januar 12, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan POZDRAV ;D PLANIRAM KUPITI KLE500 PA ME ZANIMA DA LI SE MOŽE KUPITI ZA 2000 EVRIĆA DA BUDE U DOBROM STANJU Kuratista je prodavao svog kle-a, pogledaj u ranijim postovima ima i slika, ako se nije predomislio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Free 41 Napisano Januar 12, 2009 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan POZDRAV ;D PLANIRAM KUPITI KLE500 PA ME ZANIMA DA LI SE MOŽE KUPITI ZA 2000 EVRIĆA DA BUDE U DOBROM STANJU Kuratista je prodavao svog kle-a, pogledaj u ranijim postovima ima i slika, ako se nije predomislio. Ma jok Joco, on je samo pricao da ce prodavati al kad nadje Afriku a mislim i da ga ne bi dao bas za 2000e, motor je u extra stanju i sigurno vredi vise od 2000, vec za 2200-2300 milsim da bi razmislio! ;D Ajd cekamo njega da cujemo sta kaze po ovom pitanju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Januar 12, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Ajd` nemojte da ofujete temu o KLE-u , postoji i tema o uvozu i deo foruma o prodaji motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Januar 13, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje : šta bi dobio ili izgubio kada bi umesto prenosa 17/46 stavio 16/44 ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Free 41 Napisano Januar 13, 2009 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje : šta bi dobio ili izgubio kada bi umesto prenosa 17/46 stavio 16/44 ? Sumnjam da bi dobio ikakvu razliku. Za bilo kakav tuning potrebno je smanjiti ili povecati JEDAN od lancanika ili JEDAN smanjiti a DRUGI povecati. Znaci ili 17/44 ili 16/46. U prvom slucaju bi dobio malo na krajnjoj brzini, malo na smanjenju broja obrtaja na istim putnim brzinama, malo manja potrosnja ali malo losija ubrzanja. U drugom slucaju sve obrnuto, znaci, veca potrosnja, veci broj obrtaja, manja krajnja brzina ali bolja ubrzanja. Sad, ne znam tacno koja kombinacija je fabricki set up al ja sam vise za produzavanje stepena prenosa, za solidna ubrzanja vec ima dovoljno snage tako da bi mi glavno bilo da smanjim obrtaje na brzinama preko 110-130kmh a samim tim i potrosnju. To mislim za stari model, ipak je malo jaci, na novom nisam siguran da ima tu rezervu snage da bi se produzavali prenosni odnosi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Januar 14, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan @Free I 17/46 i 16/44 su fabrički odnosi lančanika ali prvi je od 1996 godine, a drugi je do 1996. Mene je interesovalo da li je neko umesto standardnog 17/46 za motor koji je 2003 godište stavio 16/44. To je kraći prenos jer je za prvi odnos 1: 2.70 , a za drugi je 1:2.75. Intersuje me konkretno iskustvo jer i sam znam šta se dobija dužim, a šta kraćim prenosom. Isto tako je poznato da u 6-tom stepenu KLE jedva dogura do 8500 o/min. Ako bi se stavio duži prenos on sigurno nebi ostvario veću brzinu jer ne bi mogao da dogura do 8500 o/min ( možda kad bi zalegao ali to nema smisla ). Čitao sam da kad se stavi 16/46, a to je odnos 1:2.875 KLE ima jako dobar start i mnogo više snage i obrtaji idu preko 9000 o/min u 6-tom stepenu, a krajnja brzina ostaje ista. Naravno da se povećava i potrošnja, koliko to mi nije poznato. U Luisu DID set, lanac i lančanici, 16/44 je na rasprodaji i cena je 90€, a 17/46 je 135€. Iz tog razloga me interesuje , ubrzanje, krajnja brzina i potrošnja za model od 1996 godine sa lančanicima 16/44. Koga interesuje šta bi dobio menjanjem odnosa lančanika neka poseti : www.gearingcommander.com Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Free 41 Napisano Januar 14, 2009 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Ok, razumeli smo se onda, mislio sam teoretski za krajnju brzinu, al zavisi za sta ti koristi motor najvise, ako ti trebaju ta bolja ubrzanja onda je 16/46 ok, al ja sam vozio kle sa manjim prednjim i smorio sam se od visokih obrtaja u normalnoj voznji na normalnim brzinama, kad vozim dalje volim da rasteretim masinu da radi na sto manjim obrtajma ali na pristojnoj brzini, zato kazem da je bitno da se odlucis sta ti je primarna stvar jer lancanik se ne skida svaki cas, verovatno je fabricki set up neki kompromis... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Januar 19, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko prbao da na kle-a stavi tockove od recimo gpz-a ili ER-5, pa da se napravi supermoto, slicno aprilijinom pegazu. Mislim da bi lepo izgledao, narocito noviji modeli sa farom od z1000, pa da se felne oboje u boju rama (kod mene bronza). Da li neko ima iskustva, da li bi pasovalo bez budzenja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Januar 19, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Bez budzenja ne bi pasovalo ali ne treba tu mnogo da se radi. Trebalo bi napraviti distancere i medjuplocu na kocionim klestima. Sve to za majstora koji hoce da se zeza sa tim i nije neki posao. Samo ne znam da li bi felne od GPZ500 bile uske za SM. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 207 Napisano Januar 20, 2009 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako sam ja vidio taj ,,klepesto'' http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_content&task=view&id=366&Itemid=38 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Januar 20, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako sam ja vidio taj ,,klepesto'' http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_content&task=view&id=366&Itemid=38 Mislim da su svi procitali tvoj clanak, sve pohvale. Ja cu mozda isto na pegaso, razmisljam izmedju pegasa trail i xte (citao sam i taj tekst, doduse pegaso nije trrail), ako mi prodje kombinacija da uvezem novu iz engleske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanSD 0 Napisano Januar 25, 2009 U prolazu, 23 postova Lokacija: Smederevo Prijavi odgovor kao problematičan Koliko vam traju lanac i lančanici na KLE-u sa recimo laganim režimom vožnje? Imam problem sa pogonskom osovinom pa kalkulišem šta mi je činiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Januar 25, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Kakav problem imaš sa pogonskom osovinom ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanSD 0 Napisano Januar 26, 2009 U prolazu, 23 postova Lokacija: Smederevo Prijavi odgovor kao problematičan Pojedene su ripne na osovini pa lančanik klapara. Izgleda da osiguranje lančanika nije najbolje rešeno, pa koliko vidim u servisnom uputstvu kasnije je to otklonjeno, stavljena je matica koja priteže lančanik na novijim modelima. Čisto me zanima koliko traju novi lančanici i lanac, jer su i ovi moji zreli za zamenu a i nov lančanik na oštećenu osovinu nije neko rešenje. :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanSD 0 Napisano Januar 30, 2009 U prolazu, 23 postova Lokacija: Smederevo Prijavi odgovor kao problematičan U čemu je razlika između O ring i X ring lanca? Jel menjao neko pogonsku osovinu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Januar 30, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Razlika je u profilu gumica na lancu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanSD 0 Napisano Februar 3, 2009 U prolazu, 23 postova Lokacija: Smederevo Prijavi odgovor kao problematičan Još ga nisam postavio. Kako vam se čini položaj? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
STRUJA (Rob lepih žena) 0 Napisano Februar 4, 2009 U prolazu, 3 postova Lokacija: OBRENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan Jesu ga sklepali Japanci svaka im čast.Ima da ga vozim dok mu zadnja karika neizadje na auspuh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zakarus 18 Napisano Februar 4, 2009 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, jel neko mozda menjao oprugu zadnjeg amortizera, ili amortizer? Evo o cemu se radi: Kada sam ful natovaren, sa suvozacicom, mnogo potonem do zemlje, tako da sam (uz pomoc par forumasa) zakljucio da mi nesto od toga ne valja... Dakle, gde nabaviti jacu oprugu/amortizer? I da li opste postoji u User Manualu specifikacija o kom amortizeru/oprugi se radi? Ja nesto nisam nasao.... ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Februar 4, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Fabricki zadnji amortizer je na drugom podeoku, zubu. To je za vozaca od 60-70 kg. Ja imam 85 i stoji mi na trecem. Ja sam ga zategao sa drugog na treci podeok. To se radi kljucem za tu namenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...