svestenik 193 Napisano Octobar 25, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem: Kada dam kontakt i pritisnem dugme za paljenje prvo iz kutije sa osiguracima dobijem "klik" ili nekoliko njih. Tek nakon nekoliko pritiskanja start dugmeta motor zavergla, jednom kada upali radi bez problema. Pregledao sam sve osigurace, nije do njih. Nijedna zica nije ocigledno prekinuta. Ranije se ovo desavalo jednom u 20-30 paljenja a sada svaki put (nakon zadnje seanse sa blatom i posete praonici.) Provjeri kablove koji idu na anlaser, da se nisu olabavili. Imao isti problem, debela crna zica koja ide sa releja anlasera, ispod desne plastike na anlaser, na sarafu na samomom anlaseru je bila problematicna, odvrnuo se saraf od vibracija, gubio kontakt. Dotegao saraf, problemi nestali. Ako se cuje klik, onda relej radi svoj posao uredno i problem je dalje od releja prema anlaseru. Takodje, provjeri da li ti je dobar akumulator, da nije nastradao prilikom prevrtanja, jer moze biti da nema snage da zavrti anlaser. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4436 Napisano Octobar 25, 2013 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetima. Akumulator nije problematican jer posle nekog pokusaja (nekad prvog a nekad petog) uvek zavergla i upali bez problema, uz to upali i ksenonska svetla. Svidja mi se ova Svestenikova opcija sa odvrnutim srafom jer je bezbolna i ne zahteva majstora Ako ne bude do toga ne gine mi neki strucnjak a to mi sad nikako ne odgovara... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
STOP 204 Napisano Octobar 26, 2013 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Split Motocikl: KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se isto taj klik događao jedno vrijeme, da bi na kraju skroz prestao reagirati na dugme za paljenje. Palia san ga na guranje. Problem je bia u neispravnom dugmetu za paljenje, neki kontakt je bia odvojen Ja sam naravno mislio da je anlaser u banani, te ga skinio i nosio na popravak uzalud Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
U-Rosh 87 Napisano Octobar 26, 2013 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetima. Akumulator nije problematican jer posle nekog pokusaja (nekad prvog a nekad petog) uvek zavergla i upali bez problema, uz to upali i ksenonska svetla. Svidja mi se ova Svestenikova opcija sa odvrnutim srafom jer je bezbolna i ne zahteva majstora Ako ne bude do toga ne gine mi neki strucnjak a to mi sad nikako ne odgovara... Ma i ako su chetkice, kod mene su bile chetkice, ustvari jedva da ih je bilo , resicesh to za sitne novce i onda si opet miran godinama. Jedina muka je vratiti anlaser posle, mora da se otvara dekla da bi se navukao lanac preko lancanika, samo mora motor da se nakrene da ne iscuri ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4436 Napisano Octobar 26, 2013 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ima tih cetkica? Gledao sam po netu, moglo bi se to i originalno poruciti. Ne volim budzevine a ove kostaju nesto ispod 15 eura komad. Danas sam jos jednom pregledao kontakte, sve je zategnutno i pritegnuto. Ostaje da pregledam prekidac mada bi mi bilo cudno da je do njega jer ipak na svaki pritisak dobijem "klik". U sustini moze i ovako da se vozi bez ikakvih problema, samo nemam poverenje da se zavlacim u sumicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tenere97 60 Napisano Octobar 26, 2013 Svrati ponekad, 135 postova Lokacija: Bavaniste Motocikl: Suzuki GSX600F Katana Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih ti samo dao savet da pregledas kleme na akumulatoru jer se meni desavalo to klik klik na ST jer plus klema nije bila dobro pricvrscena. Nadam se da ti je samo to u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
U-Rosh 87 Napisano Octobar 26, 2013 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Pa labava klema i kontakti su prve stvari koje se provere pa se iznosi problem, mislim ja bar tako radim , valjda smo mi koji vozimo ove enduro mrcine malo advanced useri u odnosu na ove od kafica do kafica. @Gliga Idu 2 cetkice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 862 Napisano Octobar 26, 2013 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Cetkice mogu i od zastavinih vozila http://www.metalogra...rs/katalog.html http://shop.avala.bi...15a9894a158e38d Mozda treba malo korigovati dimenzije ali to bar nije problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Octobar 26, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam jos jednom pregledao kontakte, sve je zategnutno i pritegnuto. Ostaje da pregledam prekidac mada bi mi bilo cudno da je do njega jer ipak na svaki pritisak dobijem "klik". U sustini moze i ovako da se vozi bez ikakvih problema, samo nemam poverenje da se zavlacim u sumicu. Glupo pitanje, ali da li ti svijetli lampica lera punom jacinom ? Jedna od situacija koja mi se desila je bila da mi se prilikom jednog ispustanja na lijevu stranu nekako ostetila zica koja iz mjenjaca vodi signal za lampicu lera. Lampica lera nije svijetlila kako treba i odmah sam imao problema sa paljenjem, od toga da uopste nece da sastavi do toga da bude samo "klik". Cim sam popravio ostecenje na zici, sve uredno proradilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Octobar 26, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa labava klema i kontakti su prve stvari koje se provere pa se iznosi problem, mislim ja bar tako radim , valjda smo mi koji vozimo ove enduro mrcine malo advanced useri u odnosu na ove od kafica do kafica. Iznenadio bi se kako nonsalantno neki endurasi sa ovog foruma idu u voznju, da ne prozivam sad . Salu na stranu, moze se desiti da pukne licna od starosti unutar samog kabla, treba i to provjeriti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tenere97 60 Napisano Octobar 26, 2013 Svrati ponekad, 135 postova Lokacija: Bavaniste Motocikl: Suzuki GSX600F Katana Prijavi odgovor kao problematičan Pa labava klema i kontakti su prve stvari koje se provere pa se iznosi problem, mislim ja bar tako radim , valjda smo mi koji vozimo ove enduro mrcine malo advanced useri u odnosu na ove od kafica do kafica. @Gliga Idu 2 cetkice. Ima tu neke istine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Octobar 27, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan pa ti "od-kafiČa-do-kafiČa" nisu Enduri Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
U-Rosh 87 Napisano Octobar 27, 2013 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan pa ti "od-kafiČa-do-kafiČa" nisu Enduri Pa to i kazhem, ti korisnici tih masina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4436 Napisano Octobar 27, 2013 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Servisno upustvo kaze da je duzina cetkica 12-12.5 mm, servisni limit je na 8.5mm. Dakle te Zastavine su vec polu potrosene prakticno. Kada se uzme razlika u ceni mozda ni to nije tako lose resenje, samo onda sleduje cesca zamena tj cimanje oko skidanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
U-Rosh 87 Napisano Octobar 27, 2013 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Servisno upustvo kaze da je duzina cetkica 12-12.5 mm, servisni limit je na 8.5mm. Dakle te Zastavine su vec polu potrosene prakticno. Kada se uzme razlika u ceni mozda ni to nije tako lose resenje, samo onda sleduje cesca zamena tj cimanje oko skidanja. Ma nadji neke duze i obrusi i to ti je to. Mozhesh da skinesh tvoje i odesh u prodavnicu nadjesh neke najslichnije sa duzinom koja ti treba ili duze, obrusish i teraj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4436 Napisano Octobar 29, 2013 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Hm, ispadne da je problem ipak bio u start dugmetu. Juce sam samo rastavio i sastavio prekidac i od tada sve radi normalno. Sad mi krivo sto sam propustio vikend voznju zbog banalnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Octobar 29, 2013 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan nešto pravi neki škriputav zvuk na 2000-3000 obrtaja nisam uspeo da otkrijem da li je vizir ili plastika oko sata Znam da se svi žale na razne tandrkajuće zvuke,ali mene posebno nervira drndanje instrument table,pri 2 500-3 500 obrtaja Sve je dobro zavrnuto,pa ako neko ima neko rešenje(oprobano),neka javne. Skineš masku, i na sve dodirne površine ploče sa instrumentima i maske nalepiš dvostrano lepljivu sunđerastu traku za lepljenje tapacira. Najčešće je koriste farbari kada ponovo sklapaju rastavljen automobil. Možeš je kupiti u svim prodavnicama farbi, boja i lakova. Naravno, kada je lepiš, nemoj skidati foliju koja štiti lepak na spoljnjoj strani. Drugo rešenje je siva sunđerasta - penasta traka koju koriste monteri gips ploča. Ima odličan lepak, lako se oblikuje po zakrivljenjima i radi 100% Ni jedan zvuk viška! Provereno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle kš 20 Napisano Octobar 29, 2013 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Kruševac Motocikl: Kawasaki KLE Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Libero,i mene je mučio isti problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eurokrem 158 Napisano Octobar 30, 2013 Svrati ponekad, 133 postova Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY Prijavi odgovor kao problematičan Meni je problem resila unutrasnja guma od bicikla,isekao je u sirini od 2cm oblozio ivicu table celom duzinom i sve ponovo uklopio,Nema ni najmanjeg zvuka vise. Nisam probao sa lepljivim sundjerastim trakama zbog bojaznosti da mi ne ostane lepak na tabli posto pretpostavljam da nece dugo da traju na suncu? a i da sundjer ne zadrzava vlagu..mada vidim da i to resnje izgleda nije lose nešto pravi neki škriputav zvuk na 2000-3000 obrtaja nisam uspeo da otkrijem da li je vizir ili plastika oko sata Znam da se svi žale na razne tandrkajuće zvuke,ali mene posebno nervira drndanje instrument table,pri 2 500-3 500 obrtaja Sve je dobro zavrnuto,pa ako neko ima neko rešenje(oprobano),neka javne. Skineš masku, i na sve dodirne površine ploče sa instrumentima i maske nalepiš dvostrano lepljivu sunđerastu traku za lepljenje tapacira. Najčešće je koriste farbari kada ponovo sklapaju rastavljen automobil. Možeš je kupiti u svim prodavnicama farbi, boja i lakova. Naravno, kada je lepiš, nemoj skidati foliju koja štiti lepak na spoljnjoj strani. Drugo rešenje je siva sunđerasta - penasta traka koju koriste monteri gips ploča. Ima odličan lepak, lako se oblikuje po zakrivljenjima i radi 100% Ni jedan zvuk viška! Provereno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Octobar 31, 2013 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Kako mislis nece da upadne? Blokira ili? Meni se to nikada nije desilo, iako menjac nekad voli da zeza, nikad toliko da ne mozes da ubacis u brizinu. Je l radis sve kako treba kod saltanja? Ne znam koliko vozis pa zbog toga te pitam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
U-Rosh 87 Napisano Octobar 31, 2013 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Hm, ispadne da je problem ipak bio u start dugmetu. Juce sam samo rastavio i sastavio prekidac i od tada sve radi normalno. Sad mi krivo sto sam propustio vikend voznju zbog banalnosti. Jebesh vikend voznju, vazhno da nisi rasturao anlaser ako je vec bio u tasteru problem. I uvek prvo proveri kontakte. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
U-Rosh 87 Napisano Octobar 31, 2013 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je ok rešenje za neko vreme... ali bih više vole da mi neko kaže šta je to što treba da sredim da menjač radi kao nov Da li treba promeniti te lamelice? Ili servis kvačila? Ili kompletnu korpu? Bokilić kaže: vozi i ništa ne diraj Ja sam mog KLE-a stvarno zavoleo i planiram da mu zamenim malo po malo sve dok ne bude kao kad je izašao iz fabrike Isti savet sam dobio, vozi i ne diraj, zamenom lamela necesh nishta dobiti a da menjash sve uopshte nije jeftino. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
STOP 204 Napisano Octobar 31, 2013 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Split Motocikl: KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Hm, ispadne da je problem ipak bio u start dugmetu. Juce sam samo rastavio i sastavio prekidac i od tada sve radi normalno. Sad mi krivo sto sam propustio vikend voznju zbog banalnosti. Dobro si proša, ja san skida anlaser uzalud I vozia san 3 miseca bez paljenja, moš mislit kako je kad ti se u ovakvoj situaciji ugasi motor (izgleda da je ravno, ali je poprilično uzbrdo) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Octobar 31, 2013 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan @Eurokrem a i sve ostale kojima zatreba Trebao sam da zamenim sajlu gasa. Gledao sam po ebay-u, Louis-u i weemoto-u i cena mi se ucinila prevelikom(16e+dostava pa navise). Ipak sam resio da pogledam kod "Boban sajle" i napravili su mi novu sajlu za nesto preko 300 rsd. Verujem da nije kvalitetno resenje kao original ali i nek pukne 7 puta opet mi se isplati(ako zanemarimo malo zivaca i drndanja sa zamenom). @STOP Au ti ga bas ne stedis. Iskreno ti zavidim na voznjama i terenima koje imate. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
U-Rosh 87 Napisano Octobar 31, 2013 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan @ ghost_rider93 I dalje ne kapiram, jel udje u brzinu ili ne ili udje a kao nece ili stvarno nece Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...