zakarus 18 Napisano Februar 4, 2009 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan Fabricki zadnji amortizer je na drugom podeoku, zubu. To je za vozaca od 60-70 kg. Ja imam 85 i stoji mi na trecem. Ja sam ga zategao sa drugog na treci podeok. To se radi kljucem za tu namenu. Ma ok, to znam i vec mi je podesen na poslednjem amortizeru.. Ovde je u pitanju dotrajalost neceg od ova dva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Februar 5, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je tako proveri u kakvom je stanju amortizer, proverava se na isti način kao na kolima. Ne verujem da je opruga oslabila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikolic 3 Napisano Februar 5, 2009 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan @ MilanSD hm, ne cini mi se nikako! Komandna tabla KLE500 je neverovatno skucena i ogranicena sa zaobljenim povrsinama... isti problem sam i ja imao kad sam planirao ugradnju analognog sata i termometra, ali na upravljac, sa originalnim, duplim drzacem (ima sve to u louis-u), ali mesta nigde. jedino da se sa distancerom podigne upravljac, za oko 4-5mm, pa da se namontira u srednjem delu kormana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmiya 3 Napisano Februar 5, 2009 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Lazarevac/Beograd Prijavi odgovor kao problematičan odnesi to u mashinsku radionicu u Tamnavi,oni ce to da ti zavrshe... ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanSD 0 Napisano Februar 6, 2009 U prolazu, 23 postova Lokacija: Smederevo Prijavi odgovor kao problematičan Znam, teško je da se doda bilo šta na instrument tablu a da to deluje lepo. Slucajno sam naleteo na ovaj termometar pa sam ga uzeo cisto radi probe. Kad se pogleda sa strane motor uopšte se ne primećuje da štrči. Onaj što ide umesto čepa za ulje mi se cini dosta nepraktičnim, treba se dosta saviti, okrenuti da bi se video u toku vožnje. Ovo je jeftino rešenje, lepo radi i ne treba mu napajanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zakarus 18 Napisano Februar 9, 2009 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.louis.de/_2073037502d793b4727c772eef6af5a688/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=430&wgr=507&origin=bikedb&MARKEN_ID=7&CCM=0&typ_id=LE500&list_total=1&anzeige=0&artnr_gr=10045856 Sta mislite o ovome? Koliko sam razumeo, ovo su progresivne opruge za prednje viljuske.. Da li bi se smanjilo „potapanje“ prednjeg kraja sa ovim? Isplati li se? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Februar 9, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Sigurno bi se smanjilo propadanje prednjeg dela prilikom kočenja,a da li se isplati ne znam jer je cena u Luisu skoro 100€. Ja nemem progresivne opruge i zato prednje amortizere duvam na 1 bar i znatno je manje propadanje i veća je stabilnot u krivinama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Mart 1, 2009 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan jeli neko preradjivao sediste na kle , radi povecanja udobnosti na duzim putevima. i kakvi su vam utisci posle prepravke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5841 Napisano Mart 1, 2009 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pa svi kažu da je to prava stvar da bi povećao udobnost. Mislim da ovi tvoji Zemunci, Boban i Deki to rade vrhunski. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano Mart 1, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan E ovako... Probao sam da upalim kleku pre dvadesetak dana, na mrazu(bio je prekriven snegom) i nisam uspeo.Bilo je eksplozija u auspuhu i samo je verglao... Danas sam probao da ga upalim ponovo, vezao ga za veći akumulator, skinuo kablove sa svećica, naprskao WD-40 i opet ništa... Samo što danas nije bilo eksplozija. Stavio sam na kablove drugu svećicu i baca varnicu. Svećice su nove, stavljene jesenas i prešle su 500km. Video sam da na njima nema one metalne kapice koja se navija na vrh svećice, već se vide navoji. Mislim da je povukao vlagu, a posle presisao, pa neće da upali. Da bih izbacio gorivo iz karburatora, moram da skinem svećice... Tu nastaje problem-nemam alat za skidanje svećica. Mislim da je nasadni ključ 18. Gde da nabavim ključ, koji mi savetujete( pretposatavljam da treba da ima onu gumu koja drži svećicu)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Mart 2, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Ne moras da skidas svecice da bi ispustio gorivo iz karburatora. Ispusta se na ovaj sraf : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coolair 14 Napisano Mart 2, 2009 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Ripanj Motocikl: Honda Helix CN250 Prijavi odgovor kao problematičan Tu nastaje problem-nemam alat za skidanje svećica. Mislim da je nasadni ključ 18. Gde da nabavim ključ, koji mi savetujete( pretposatavljam da treba da ima onu gumu koja drži svećicu)? Ima u Louisu, a ima i na NBGD buvljaku, novih i polovnih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano Mart 2, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan Ne moras da skidas svecice da bi ispustio gorivo iz karburatora. Ispusta se na ovaj sraf : Braća Japanci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano Mart 3, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan Ne moras da skidas svecice da bi ispustio gorivo iz karburatora. Ispusta se na ovaj sraf : Mislim da sam se pogrešno izrazio... Gorivo se sliva u cilindre, pa se moraju skidati svećice... U svakom slučaju, hvala za informaciju za onaj šraf. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Mart 3, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Podesi plovke i neće ti prelivati, a pre toga proveri da li su plovci ispravni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan P. 1 Napisano Mart 3, 2009 U prolazu, 41 postova Lokacija: Zemun, Obrenovac Motocikl: Honda CB 500, onaj najbrzi plavi Prijavi odgovor kao problematičan Takodje, proveri da li ti radi slavina goriva na rezervoaru (membrana) jer ako ne radi, rizikujes zesci kvar! Ako se gorivo sliva u cilindre bez kontrole, onda ce procureti pored karika, a onda u lezajeve itd. Gotov si ako ga vozis tako. Kako da proveris situaciju? Pogledaj nivo ulja. Ako je previsok velike su sanse da je benzin zajedno sa uljem. Takodje, skini crevo sa slavine i pogledaj da li "drzi" kada je zatvorena slavina. U svakom slucaju, treba da znas stanje oko toga, bilo da je ispravno ili neispravno, neznanje te moze kostati, na srecu, ne zivota ali dobrog kvara! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Mart 3, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Takodje, proveri da li ti radi slavina goriva na rezervoaru (membrana) jer ako ne radi, rizikujes zesci kvar! Ako se gorivo sliva u cilindre bez kontrole, onda ce procureti pored karika, a onda u lezajeve itd. Gotov si ako ga vozis tako. Kako da proveris situaciju? Pogledaj nivo ulja. Ako je previsok velike su sanse da je benzin zajedno sa uljem. Takodje, skini crevo sa slavine i pogledaj da li "drzi" kada je zatvorena slavina. U svakom slucaju, treba da znas stanje oko toga, bilo da je ispravno ili neispravno, neznanje te moze kostati, na srecu, ne zivota ali dobrog kvara! Samo izvuci crevo za iberlauf i ne moze da dodje do kvara. Imao sam isti problem, motor mi nije paljen godinu dana i krenuo je da preliva, na srecu crevo sam izvukao pre toga jer sam se plasio da bas od stajanja ne dodje do tog problema. Posle malo voznje procistio se sam, ostavljao sam trag goriva, ali je proterao. Simptomi koje si naveo mi lice bas na to, tako da ako moze da upali (a upalice kada izvadis crevo za iberlauf i malo se prosusi) teraj ga 2 sata po kraju. Moj motor je nov, presao je 1500 km kada se to desilo i od tada mi nije pravio problem, ali ga palim jednom nedeljno na 15 min. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Mart 3, 2009 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj malo, jel to ono crevo sto ide na slavinu,mislim na ono tanje koje vakumom otvara membranu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano Mart 3, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan Imaju 3 creva: debelo za gorivo, tanko na slavini deblje sa druge strane rezervoara. Koje je iberlauf? I još jedno pitanje u vezi paljenja, posle promene svećica i produvavanja cilindara: Da li prvo pustiti prvo slavinu na slobudan pad da malo povuče, pa posle prebaciti na ON ili REZ, ili ga u startu držati na ON? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Mart 3, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Tu nastaje problem-nemam alat za skidanje svećica. Mislim da je nasadni ključ 18. Gde da nabavim ključ, koji mi savetujete( pretposatavljam da treba da ima onu gumu koja drži svećicu)? Ima u Louisu, a ima i na NBGD buvljaku, novih i polovnih Ja kupio ključ u Merkuru, duboka gedora 18, ali sa dvanaest zareza na ključu da bude lakši pristup svećici. Bila cena oko 300- 400 kinti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano Mart 3, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovako... Upalio sam makinu, posle dva dana zezanja, ali vredelo je. Svećice koje sam skinuo, a koje su prešle samo 500km izgledaju kao da su stare 20 godina. Da bi ih skinuo, morao sam da doradjujem alat-da kratim i brusim 18 ključ. Ne znam da li je to slučaj i kod drugih motora, ali vlaga i sneg je veliki neprijatelj kleke ;D Osim toga i drenaža na karburatoru se zapušila, pa sam svašta morao da izvadim i očistim. Koristio sam i sprej - čistač karburatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Mart 3, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Imaju 3 creva: debelo za gorivo, tanko na slavini deblje sa druge strane rezervoara. Koje je iberlauf? I još jedno pitanje u vezi paljenja, posle promene svećica i produvavanja cilindara: Da li prvo pustiti prvo slavinu na slobudan pad da malo povuče, pa posle prebaciti na ON ili REZ, ili ga u startu držati na ON? Drzi na on ili rez, nikako mu ne pustaj gorivo, samo ce da ga ugusi jos vise. Iberlauf, tako sam ga ja prozvao, zato sto na zastavama se iberlauf otkaci cim se kupi novi auto da ne bi prljao karburator, ali kako se to crevo zove nemam pojma. Evo nekih slika, pa po secanju sam obelezio, kratko crevo srednje debljine, pristupacno je bez skidanja plastika, sa leve strane motora. U svakom slucaju to crevo kada se otkaci NE MOZE da pomesa benzin i ulje. Vazi za GPZ500, EN500 itd. To mi je pokazao FREE, pa ako cita ovo mozda moze detaljnije da objasni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoko 0 Napisano Mart 5, 2009 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pomoc trebaju mi plastike za kle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 802 Napisano Mart 5, 2009 Zainteresovan, 775 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo vec kod plastika, mene interesuju nalepnice za '97 godiste. Originalne, kopije istih ili neka treca rjesenja. Da li neko zna hoce li biti neko ko se time bavi sad na sajmu u BGD. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
herodikus 3 Napisano Mart 7, 2009 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: beograd Motocikl: fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan jeli neko preradjivao sediste na kle , radi povecanja udobnosti na duzim putevima. i kakvi su vam utisci posle prepravke Е стварно, ако неко зна ко то ради нека јави, вероватно бих и ја у догледно време мењао седиште Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...