Jump to content

Moto Zajednica

Dejan P.

Članovi
  • Broj tema i poruka

    41
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Dejan P.

  • Rođendan 20.11.1973.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Zemun, Obrenovac
  • Interests
    Linux
  • Motocikl
    Honda CB 500, onaj najbrzi plavi

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Dejan P.'s Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Alo Seko kako ide snalazenje na BJbikers. Jel izdat stan? Pozzzzz

  2. Pozdrav iz Cacaka !!!!

  3. Svidja mi se masina za ventile, da li je laka za upotrebu ?
  4. ako je mnogo veci oce da pretegne pa da padnes, malo sale,pozdrav
  5. Dejan P.

    Sirena

    Zezanje ili...??? Sta je TO???
  6. Vidi ovako, ja sam imao velikih problema sa time. Ali da te ne davim RESIH sve moje probleme. Prvo morao sam da napravim izduvnu granu (to predpostavljam, ti ne moras). Drugo trazio sam da mi se napravi Dihtung Izduvne Grane ali ojacani sa celicnim prstenom. Problem sa dihtungom (iz domace radinosti) neki imaju jer im produva posle nekog vremena i malo jace exploatacije (citaj velikih broja obrtaja) i izduvnog lonca iz domace radinosti. Zato se stavljaju celicni prstenovi na klingerit i to je to!!! Prilazem slike da vidis kako to izgleda. Od tada nisam imao problema. Ime firme i telefon: Oran2 011/101126 063/8302144 Ruska 38 Zemun Beograd Prilazem i sliku kako da ih nadjes u Zemunu.
  7. Dejan P.

    Sirena

    Ovako, imam problem sa sirenom. Imao sam sirenu (horna) ali je ona bila iz nekog levog razloga neodgovarajuca (a nije ni original) pa sam krenuo u potragu za tanjirastom, okruglom sirenom. NAzalost, kod nas se izgleda moze kupiti samo na pijaci ona kineska crna koja ne radi, ne radi pa radi. Dakle ona otpada a vec sam dve takve kupio i ocigledno bacio pare. Sada mi treba vase genijalno resenje. Motor je Kawasaki KLE 500.
  8. Helijum nije dobar, mozes da poletis dok vozis. Azot je s druge strane OK, od njega se ne leti. :-) Azot je bolji od klasicnog vazduha jer su molekuli azota krupniji od molekula kiseonika pa na poroznost gume ne treba uopste da se nervirate, jer mol.kiseonika vremenom pod pritiskom odlutaju napolje.
  9. Nicim nije ojacano, razmisljao sam da probusim tankom burgijom i da stavim ekser ili tako nsto ali je aluminijum tako tanak da bi rizikovao da napravim haos. Za sada je dobro jer se drzi ne samo na jednom nestu vec na citavoj povrsini. dakle cim je povrsina veca bolje drzi.
  10. Super voznja, savijanje u krivinama, daj gas, oduzmi gas...savrsena voznja. 120...140...160...180...ups 0. Ne, ne, nisam pao, jos uvek vozim ali mi kazaljka na kilometar satu pokazuje nulu. To moze da znaci jednu od dve stvari. Ili je pukla sajla ili nesto sa puzem gde je zakacena sajla. Sidjem s motora i pogledam sajlu, nista. Dakle PUZ. E sada, malo se informisem i kada saznam da iako Puz ne kosta mnogo, kada si zabacen u neki deo srbije kao ja u Zajecaru, onda si ostavljen na milost i nemilost (mnogo cesce) raznim majstorima i preprodavcima delova koji tu izolovanost jedva cekaju da iskoriste. Posto je ionako sezona skoro bila zavrsena, ajde da sacekam zimu kako bih sam nesto izmajmunisao. Kada sam skinuo tocak i otvorio Puz video sam da je semering pocepan pa je usla prasina i ko zna sta jos i verovatno iscurelo je sve sto je bilo masti i sam puz je zaribao. To je prouzrokovalo da se zakoci i izlomi aluminijumski kalup u koji on treba da udje (koji ga inace vrti). Dakle, ne samo da sam trebao menjati puza vec i tocak. Kuku, lele. I tada se setim genijalnog resenja. Napravicu sam deo koji fali. Neka slike kazu sve, da ne komentarisem ja, komentarisite vi. Posle svega ovoga sam sve lepo izbrusio iako nisam slikao na kraju...ccc. Ali sve izgleda super. Saljem vam ovo tek sada kada sam probao motor i sve radi. Iako se nije sve probalo dovoljno dugo ali par desetina kilometara pokazuje nesto, radi. Nadam se da ce i dalje. Sve je cvrsto i jako pa...neka ide.
  11. Skretanje u levo je dozvoljeno, s time sto taj isti semafor ne otvara u isto vreme svim ucesnicima u sobracaju. Iz smera Robne Kuce otvori dva-tri sekunde ranije pa oni koji skrecu ulevo mogu lakse da se provuku. Fora je ta i sto vozaci autobusa koji se krecu iz smera Pinokija prema Robnoj kuci to znaju pa krecu pre nego sto njihov semafor otvori. A najveca fora je sto dosta vozaca i motora i automobila krece sa semafora NE kada semafor pokaze nego kada vozac do tebe krene. Nemam pojma sta se stvarno dogodilo ali sta da je sledeci scenario: Semafor otvorio dve sekunde ranije, skoda skrenula a u istom trenutku neki Autobus krece iz suprotnog smera ranije nego bi trebao, to vidi motorciklista koji vec juri i naravno od grdosije autobusa ne vidi skodu. I to je to. Mozda lupam gluposti ali mislim da je moguce... Tu raskrsnicu sam doktorirao, ziveo sam neko vreme iza opstine i znam koliko puta mi je bila frka i motorom i autom kada sam skretao u levo. Zao mi coveka...
  12. Evo sada nakon vise od godinu dana, je sve odlicno. Farba drzi, lak takodje, a nalepnice su lepse nego ikada! Ali postoji jedan potencijalni problem, kod dvoslojnih farbi kao sto je kod mene (prvo srebrna pa onda narandzasta providna) je problem kada se ogrebe farba, onda ne mozes samo da prefarbas novim slojem vec treba ponovo sloj srebrne pa sloj narandzaste a to nije lako kod ogrebotina, gotovo nemoguce. Dakle resenje je ili napraviti malo vise farbe za 'ne daj Boze' pa farbati citav element u dva sloja ili jos bolje uzeti jednoslojnu boju sa slicnom nijansom, tako se moze i sa manje farbe 'zamackati' ogrebotina. Kod mene sve ok a uskoro vam saljem jos jedan biser u kucnoj radinosti o mojoj KLEki. Pozdrav.
  13. Evo jedan link koji moze pomoci! http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=18325.0
  14. Takodje, proveri da li ti radi slavina goriva na rezervoaru (membrana) jer ako ne radi, rizikujes zesci kvar! Ako se gorivo sliva u cilindre bez kontrole, onda ce procureti pored karika, a onda u lezajeve itd. Gotov si ako ga vozis tako. Kako da proveris situaciju? Pogledaj nivo ulja. Ako je previsok velike su sanse da je benzin zajedno sa uljem. Takodje, skini crevo sa slavine i pogledaj da li "drzi" kada je zatvorena slavina. U svakom slucaju, treba da znas stanje oko toga, bilo da je ispravno ili neispravno, neznanje te moze kostati, na srecu, ne zivota ali dobrog kvara!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja