Prkosavac 0 Napisano Septembar 30, 2019 U prolazu, 30 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kavasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 25.9.2019. at 15:50, donadog je napisao: imao sam slicnu situaciju i uspeo sam da je ispravim na hladno, pomocu obicne cevi i sirove snage. nije pukla, al nije ni bila mnogo kriva... Meni je izgleda otisao pijon u tocku... Pre nekih 2 meseca mi je pukla sajla od brzinomera, pa sam zamenio i sad je izgleda otisao pijon, jer sajla je dobra, na ruku se vrti, ali kad je ubacim u tocak ne vrti se. Kome da se obratim za pijon? Jel mora ceo tocak da kupujem, ili moze samo pijon da se zameni? Isti slucaj i kod mene,pinjon mi zablokirao i pokidao usice na tocku.Tocak sa pinjonom polovan 10.000 dinara.Vozim ovako celu sezonu ali zeznuto sibao sam ga magistralom i nisam imao predstavu koliko brzo vozim tek kasnije mi drugar sto je bio na svom motoru kaze da smo vozili 160 km/h.Mnogo je bratac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drdamjan 62 Napisano Octobar 1, 2019 U prolazu, 69 postova Lokacija: Bjelovar Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 9/25/2019 at 3:50 PM, donadog said: imao sam slicnu situaciju i uspeo sam da je ispravim na hladno, pomocu obicne cevi i sirove snage. nije pukla, al nije ni bila mnogo kriva... Meni je izgleda otisao pijon u tocku... Pre nekih 2 meseca mi je pukla sajla od brzinomera, pa sam zamenio i sad je izgleda otisao pijon, jer sajla je dobra, na ruku se vrti, ali kad je ubacim u tocak ne vrti se. Kome da se obratim za pijon? Jel mora ceo tocak da kupujem, ili moze samo pijon da se zameni? izgleda, ne izgleda, rastavi, očisti, pa pitaj ponovo. Na pužnom projenosu postoji elastična čivijica gore na vrhu gdje dolazi sajla koja se izbije tako da se zabuši sa suprotne strane, to rastavljaš ako se BAŠ mora...... glavčinu riješiš TIG nadovarivanjem i dobar tokar, DOBAR ključ za žbice trebaš i nacentriraš kotač natrag, a može i popreko, kao na slici, ali se stave 2,5 do 3 najdeblje, i OSIGURA (dobrušavanjem sa boka) da su kontaktne točke sa ušima limića TOČNO dijametralno nasuprotne, 120 stupnjeva, da naba ne goni vijčanik, ovaj veći, na jednom zubu, što znači ustranu i što rezultira većem trošenjem na kliznoj površini blablabla... Pinjon, sa nj, zovu ovaj manji vijčanik, zovu ga i pužni vijak i svakako... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Деда Целе 85 Napisano Octobar 1, 2019 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd,Terazije Motocikl: PX200e,Lambreta LD150,KLE Prijavi odgovor kao problematičan On 9/25/2019 at 3:50 PM, donadog said: imao sam slicnu situaciju i uspeo sam da je ispravim na hladno, pomocu obicne cevi i sirove snage. nije pukla, al nije ni bila mnogo kriva... Meni je izgleda otisao pijon u tocku... Pre nekih 2 meseca mi je pukla sajla od brzinomera, pa sam zamenio i sad je izgleda otisao pijon, jer sajla je dobra, na ruku se vrti, ali kad je ubacim u tocak ne vrti se. Kome da se obratim za pijon? Jel mora ceo tocak da kupujem, ili moze samo pijon da se zameni? Имао сам овај случај,купио нов точак.Јел и код тебе тако? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donadog 21 Napisano Octobar 2, 2019 Svrati ponekad, 88 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki KLE 500 2007, Motomorini X-CAPE 650 Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, Деда Целе said: Имао сам овај случај,купио нов точак.Јел и код тебе тако? Nisam jos skidao tocak, al hvala na slici, taman cu da uporedim. Koliko te kostao tocak? Bas nov novcijat? Kolega gore rece 10000din polovan, ali mi polovan tocak nije idealno resenje, moze i na njemu isti mehanizam da bude pri kraju... Al prvo "izgleda, ne izgleda, rastavi, očisti, pa pitaj ponovo. " covek je potpuno u pravu, previse filozofiram umesto da uprljam ruke . A za 10000din mogu i da ugradim navigaciju i resim problem... Nije kao da mu do 100tke treba 3 sekunde, pa da uzivam dok gledam kako kazaljka prelece preko sata . Jedino ako ce na tehnickom da prave problem??? Nece valjda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donadog 21 Napisano Octobar 2, 2019 Svrati ponekad, 88 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki KLE 500 2007, Motomorini X-CAPE 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 9/30/2019 at 7:22 PM, Prkosavac said: Isti slucaj i kod mene,pinjon mi zablokirao i pokidao usice na tocku.Tocak sa pinjonom polovan 10.000 dinara.Vozim ovako celu sezonu ali zeznuto sibao sam ga magistralom i nisam imao predstavu koliko brzo vozim tek kasnije mi drugar sto je bio na svom motoru kaze da smo vozili 160 km/h.Mnogo je bratac. Meni je vise problem sto mi kilometraza ne radi i nemam predstavu koliko mi je goriva ostalo, dok brzinu znam dosta dobro po obrtajima, samo sto je problem sto cesto nisam siguran da li sam u 6oj brzini, ili mogu jos jednu gore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4334 Napisano Octobar 3, 2019 Advanced Member, 1951 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam isti slučaj da su se polomile te ušice na glavčini točka. To je kolega Nimmin rešio uspešnom intervencijom. Međutim, te ušice nemaju razloga da puknu same od sebe, odnosno uglavnom počne da koči/blokira sam pinjon. Kako je i kod mene bilo tako i Nimminovo rešenje je stradalo nakon nekog vremena. Pinjon u nekom momentu blokira na delić sekunde i lomi sve pred sobom. Na kraju sam kupio drugi pinjon sa originalnom sajlom (sve sa KLR-a. Pinjon je identičan a sajla duža što je meni i odgovaralo jer sam podizao prednji kraj) i polovan točak. Dakle nije loša preventiva s'vremena na vreme proveriti pod rukom kako se vrti pinjon jer je on uzročnik problema, glavčina točka je posledica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drdamjan 62 Napisano Octobar 8, 2019 U prolazu, 69 postova Lokacija: Bjelovar Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan samo JEDAN post sam pročitao da je čovjek vadio elastičnu čiviju i pinjon, podmetao pod pinjon pločicu, jer se potrošili zupci... ali sam pročitao zato "petsto pet i pola" posta o tome da sastave kotač sa krilcima koja nisu sjela u utore. KLE je tu specifičn po tome, prevari čak i iskusne majstore, poglavito vulkanizere. Ona slika gore gdje je nalomilo glavčinu da se i pola ležaja vidi, ono ne ide bez ozbiljne sanacije, ražbičavanje obavezno: a) navarivanje i tokarenje b) ugradnja čeličnog umetka, na fini navoj+locktite, recimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The_juga 27 Napisano Octobar 15, 2019 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Kawasaki KLE 500 :) ETZ 125 ;P Prijavi odgovor kao problematičan Mom kolegi potreban gumeni držač za migavac od KLE-a, ima li ko na prodaju ili preporuku gde kupiti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grille 51 Napisano Octobar 15, 2019 U prolazu, 78 postova Lokacija: Novi sad Prijavi odgovor kao problematičan Nema. Kupiš drugi migavac ili uzmeš unutrašnju gumu od bajsa i prelepis preko te ispucale i držače ti,a nije ni estetcki ružno. Tj ni ne primeti se. Ja sam uradio sebi tako. Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The_juga 27 Napisano Octobar 15, 2019 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Kawasaki KLE 500 :) ETZ 125 ;P Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Grille je napisao: Nema. Kupiš drugi migavac ili uzmeš unutrašnju gumu od bajsa i prelepis preko te ispucale i držače ti,a nije ni estetcki ružno. Tj ni ne primeti se. Ja sam uradio sebi tako. Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока Hvala , preneću savet, pozz ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donadog 21 Napisano Octobar 18, 2019 Svrati ponekad, 88 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki KLE 500 2007, Motomorini X-CAPE 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo slika tocka. Unutra se neki prsten potpuno izdrobio, jedva izvadi sve delice iz puza. Povadio sam te delice, vratio tocak i vozim sad tako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6643 Napisano Octobar 18, 2019 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Ovo, ma koliko loše izgleda ne znači da treba kupiti novi (polovni ali bez oštećenja) točak, ako je puž kompletan i ispravan može se, uz malo grunfovanja, povratiti funkcija brzinomera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donadog 21 Napisano Octobar 18, 2019 Svrati ponekad, 88 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki KLE 500 2007, Motomorini X-CAPE 650 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Nimmin said: Ovo, ma koliko loše izgleda ne znači da treba kupiti novi (polovni ali bez oštećenja) točak, ako je puž kompletan i ispravan može se, uz malo grunfovanja, povratiti funkcija brzinomera. Nije mi toliko vazna funckija brzinomera. Razmisljao sam da ispod vizira ubacim stari telefon, u nekom dobrom kucistu i napravim aplikaciju sa brzinomerom, navigacijom, alarmom na bazi motion senzora, trip kompjuter, prosecna potrosnja, svasata moze da se uradi, a moze koristiti i jos nekom ko ima stariji motor i zeli malo da ga modernizuje. Tako da ako ima jos nekih programera na forumu, mozemo razmeni par ideja oko takve aplikacije ili cak zajedno po malo raditi na tome kao neki side projekat u slobodno vreme. Brine me samo to sto se izlomilo da mi ne napravi neku vecu stetu na tocku ili da nije neki bitni deo na osovini. Ne mogu da procenim dal se nesto promenilo u voznji, posto imam problem sa prednjom gumom, ne mogu nikako da je izbalansiram kako treba, probao sam ponovo kod vulkanizera da izbalansiram gumu, al mislim da je sad jos i gore. Kaze mi vulkanizer da i ne moze da se izbalansira savrseno, jer je zicana felna i jos ima unutrasnju gumu... Mozda felna ne stima, jel ima neki majstor koji radi tockove i moze to da mi sredi? Poprilicno je neprijatno na vecim brzinama, a ako pustim ruke sa volana, krene volan da radi levo-desno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 253 Napisano Octobar 18, 2019 Fat and furios, 586 postova Lokacija: Budva Motocikl: bev 500 cruis Prijavi odgovor kao problematičan Simptom krive gume, desavalo mi se svojevremeno sa novom savom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 776 Napisano Octobar 18, 2019 Zainteresovan, 637 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Meni se cini da vulkanizer nije u pravu. Proveri felnu i zice, a ako nije do njih lezaj guvernala. Mada i guma zna da radi isto to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The_juga 27 Napisano Octobar 20, 2019 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Kawasaki KLE 500 :) ETZ 125 ;P Prijavi odgovor kao problematičan ja sam isti problem imao sa prednjim točkom, kupio drugu felnu, kupio novu gumu, balansiro, kad je korman u ruci smanjilo se osećaj krive gume ali kad pustim ruke gotovo korman postaje "pijani korman" i na kraju šta bi problem, problem je bio u krivoj zadnjoj gumi ! Ja jesam nosio zadnju felnu na centriranje ali nisam zamenio gumu jer sam verovao vulkanizeru, kada sam zamenio zadnju gumu zbog istrošenosti ja više nisam imao problem sa kormanom a svo vreme sam mislio da mi problem pravi prednji točak !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drdamjan 62 Napisano Octobar 22, 2019 U prolazu, 69 postova Lokacija: Bjelovar Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 10/15/2019 at 8:19 PM, Grille said: Nema. Kupiš drugi migavac ili uzmeš unutrašnju gumu od bajsa i prelepis preko te ispucale i držače ti,a nije ni estetcki ružno. Tj ni ne primeti se. Ja sam uradio sebi tako. Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока skupi su original, ali baš nedavno na aliju potražite, netko je napravio zamjenske, izgled kao pravi, ali baš-baš... cijena nije 350 kuna komad nego, napamet ću recimo 200 kuna/30 eura par, prodaju se u paru... model noviji kle, takvi su bili najskuplji Turn Signal Indicator Light For KAWASAKI ZX 6R ZX 6RR Z750S KLE 500/650 VERSYS KLR650 Motorcycle Front/Rear Blinker Lamp ZX6R on AliExpress - 11.11_Double 11_Singles' Day WWW.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4334 Napisano Octobar 22, 2019 Advanced Member, 1951 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ima kompletnih žmigavaca na Aliexpress, cena je oko 10€ par. Jedino što konektor na kablovima nije kao fabrički tako da bi se to moralo prepravljati. I naravno pitanje je kvaliteta izrade al' u to ne vredi zalaziti. Za stari model KLE: https://www.aliexpress.com/item/33026986190.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.7d7f598dFAs50H&algo_pvid=34e6879f-4406-46c5-9ba7-63945f03a782&algo_expid=34e6879f-4406-46c5-9ba7-63945f03a782-2&btsid=5bdc2604-1362-454a-9948-8491e297f53c&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_8,searchweb201603_55 Za novi model: Indicator Light Turn Signal For KAWASAKI Z750S ZX 6R ZX 6RR KLE 500/650 VERSYS KLR650 Motorcycle Front/Rear Blinker Lamp on AliExpress - 11.11_Double 11_Singles' Day WWW.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drdamjan 62 Napisano Octobar 22, 2019 U prolazu, 69 postova Lokacija: Bjelovar Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 10/18/2019 at 1:40 PM, donadog said: Nije mi toliko vazna funckija brzinomera. Razmisljao sam da ispod vizira ubacim stari telefon, u nekom dobrom kucistu i napravim aplikaciju sa brzinomerom, navigacijom, alarmom na bazi motion senzora, trip kompjuter, prosecna potrosnja, svasata moze da se uradi, a moze koristiti i jos nekom ko ima stariji motor i zeli malo da ga modernizuje. Tako da ako ima jos nekih programera na forumu, mozemo razmeni par ideja oko takve aplikacije ili cak zajedno po malo raditi na tome kao neki side projekat u slobodno vreme. Brine me samo to sto se izlomilo da mi ne napravi neku vecu stetu na tocku ili da nije neki bitni deo na osovini. Ne mogu da procenim dal se nesto promenilo u voznji, posto imam problem sa prednjom gumom, ne mogu nikako da je izbalansiram kako treba, probao sam ponovo kod vulkanizera da izbalansiram gumu, al mislim da je sad jos i gore. Kaze mi vulkanizer da i ne moze da se izbalansira savrseno, jer je zicana felna i jos ima unutrasnju gumu... Mozda felna ne stima, jel ima neki majstor koji radi tockove i moze to da mi sredi? Poprilicno je neprijatno na vecim brzinama, a ako pustim ruke sa volana, krene volan da radi levo-desno... kotač se prvo sam blansira, tek onda sa gumom zajedno, to se MOŽE, promijeni tog šmokljana od majstora... podigni motor i vrti kotače pa provjeri koliko felšaju, ali! i grbava felga se MOŽE izbalansirati! Da ne zabacuje, neka majstor ne brine o malo grbavoj felgi. Promijeni majstora kome smetaju žbice i zračnica. Popravi pinjon i glavčinu i vozi se ko čovjek, zaboravi bicikl/digital kineske/telefon-apolo mjerače koji zaborave, prisjećaju se, potroše struju, imaju amneziju, resetiraju se u proizvoljnom trenutku, troše struju, isprazne akumulator i traže IT dežurnog stručnjaka. Original je jednostavan sat, ne zaboravlja, uvijek radi i kad guraš KLEa ugašenog. Analogni. Zakon. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The_juga 27 Napisano Octobar 23, 2019 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Kawasaki KLE 500 :) ETZ 125 ;P Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za migavce ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Деда Целе 85 Napisano Octobar 24, 2019 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd,Terazije Motocikl: PX200e,Lambreta LD150,KLE Prijavi odgovor kao problematičan On 10/15/2019 at 8:01 PM, The_juga said: Mom kolegi potreban gumeni držač za migavac od KLE-a, ima li ko na prodaju ili preporuku gde kupiti? Сезона при крају,реци колеЗи да се мане крпежа има сада времена да сачека 20-30 дана да му стидне нов у пару за мале паре https://www.aliexpress.com/item/33026986190.html?algo_pvid=4e2e50a3-c643-4082-9ae2-662f1fd411fc&algo_expid=4e2e50a3-c643-4082-9ae2-662f1fd411fc-0&btsid=f5c5c8bf-03a5-41cf-8ec4-254b2b72d272&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2,searchweb201603_52 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1426 Napisano Octobar 25, 2019 Drug član, 809 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Meni stigli iz Singapura za 6 dana. Nisam verovao kad mi je postar doneo paket. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefanvujovic 19 Napisano Octobar 26, 2019 U prolazu, 27 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, gdje mogu kupiti dog bones/kosti od 122mm ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4733 Napisano Novembar 6, 2019 Drug član, 1548 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav KLE-ovci razmatram da predjem na KLE, da bih mogao da se vozim i na putu i van puta. Nasao sam bas ocuvan i negovan primerak, 1994 god, prva boja, bas lep, ali me zanima sta mogu da ocekujem od kvarova, cuo sam neke magnete da se kvare, pa me zanima koja je cena popravke i kakvi su simptomi tog kvara, da li ce me negde ostaviti na putu. hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rik 190 Napisano Novembar 6, 2019 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Grocka Motocikl: Yamaha XJ900S Diverzija Prijavi odgovor kao problematičan Primerci do 1996. godine su imali problema sa magnetom. Rešava se zamenom sa novijeg modela ili sa gpz-a ukoliko se ne varam. Mislim da se spominjala neka cifra od 80e. Nisam imao KLE-a, interesovao sam se kao i ti pa sam pročitao gomilu materijala. Neka me ispravi neko od vlasnika ukoliko ima potrebe. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...