Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 122 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650

@Goxy M

Jesi li probao da sedis na neki KLE ili da vozis,cisto da vidis kako to izgleda?

Ako kupis neki koji ima preradjeno sediste mozda i ne moras da ga skracujes.

Sedeo sam na kle-u. Drzim se na prstima. Sto ne mora da znaci da cu na svakom.

Proslog leta sam seo na Hyosung gt250,isto sam dodirivao zemlju na prstima. Kad sam seo ove sezone na zetov motor(isti model) bio mi je taman,odn.celo stopalo mije bilo na zemlji. Inace ni jedan ni drugi gt nisu prepravljani. Dali je to moguce da se desi sa KLE-om da mi neko odgovara?

Postoji li sansa da sednem na neciji kle i da popricam sa vlasnikom?1aha.gif Posto iz iskustva, sa prodavcima ne vredi pricati jer svaki ciga svoga konja hvali.

Koliko cm moze da se spusti zadnji deo kle-a?

Visok sam 177 i moj motor je probao covek tvoje visine,nije imao problem,u sustini ne moras celim stopalom da stojis na obe noge,nista ne brini,voze velike motore i nizi od tebe...ja ne bih nista spustao,eventualno preradi sediste...pozz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 143 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE 500

Ja sam 173, tako da- kupi i uživaj. Isto dodirujem prstima obje noge (logično, kad je lijeva na mjenjaču, na deseno stoplao se oslanjam bez opterećenja) i mislio sam da ga spuštam, ali s obzirom da niti znam ja niti znam nekog majstora ovdje u kog imam povjerenje, vozim ovako. Bez problema... Malo je teže kada hoću da se vratim unazad metar-dva, al vremeom udješ u fazon ;)

No, za ove iskusnije, je li vam se dešavalo da kad je hladan motor i dok je ugašen neće da uđe ni u jednu brzinu, oim prve...?! Ja moram da ga upalim, ubacim u prvu, pa tek onda mogu iz prve u drugu da prebacim.

• Advanced Member, 1976 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Ja sam 173, tako da- kupi i uživaj. Isto dodirujem prstima obje noge (logično, kad je lijeva na mjenjaču, na deseno stoplao se oslanjam bez opterećenja) i mislio sam da ga spuštam, ali s obzirom da niti znam ja niti znam nekog majstora ovdje u kog imam povjerenje, vozim ovako. Bez problema... Malo je teže kada hoću da se vratim unazad metar-dva, al vremeom udješ u fazon ;)

No, za ove iskusnije, je li vam se dešavalo da kad je hladan motor i dok je ugašen neće da uđe ni u jednu brzinu, oim prve...?! Ja moram da ga upalim, ubacim u prvu, pa tek onda mogu iz prve u drugu da prebacim.

Tako i treba. U mestu je nemoguce prebaciti u bilo koju brzinu osim prve (iz lera ne moze u drugu. Ne znam sta se desava ako ugasis u nekoj visoj brzini, to nisam probavao). U Kawasakiju to zovu "positive neutral finder", zamisljeno da kada stanes na semafor i presaltas do prve nemas problem sa trazenjem neutrala.

• Svrati ponekad, 198 postova
  • Motocikl: XRV750 RD07a

Mozhe da se ubaci u bilo koju samo mora da bude u pokretu, bar je kod mene tako, u mestu nece u pokretu hoce, jer kako bi inache upalili na gurku ako vam crkne akumulator ili neshto slichno.

Pa to mi se i desilo- crkao akumulator i kada sam u mjestu pokušao da ubacim u drugu, da je lakše zbog guranja, nema šanse! Sto puta sampokuša.

U redu, Gliga U-rosh hvala vam na pomoći. Već sam počeo da nabrajam najgore scenarije :)

učim polako... :D

i gdje je bolje mjesto nego forum ;)

:BJB1::Navijac:

P.S. A siguran sam da će biti još mojih pitanja :D

• Svrati ponekad, 142 postova
  • Motocikl: Kawasaki zrx 1100

kakva su Vam svetla na kle-u.U mom faru je sijalica h4.nešto sam skoro stezao pa proverio sijalicu jer sam nedavno uzeo motor.Voleo bih da mu pojačam svetlo nekom jačom sijalicom da li bi mu odgovarala hsenon svetla ili one sijalice koje se prodaju za auto u paru i koštaju oko hiljadu dinara a postavljaju se sa relejem da neizgori instalacija.Naravno to bi uradio kod električara jer ne umem sam da postavim releji isplati li se sve to raditi nemislim novčano već koliko je bolja - duža vidljivost pri takvim svetlima.Pozdrav kle sekti.

Sad proćitah da bi mogla da se ugradi sijalica h4 bihsenon i da to daje odlične rezultate.

• Podržavam 1

• bu!, 609 postova
  • Motocikl: Honda Deauville 650

sa bixenonom je mnogo bolje osvetljenje ,medjutim....tesko je ustelovati da kad sedis sam na motoru i kad vozis nekog bude ok...ako nastelujes da ti je ok kad si sam na motoru,onda kad vozis nekog far bije previse visoko,ako nastelujes da bije kratko kako bi bilo normalno dok vozis nekog....ni to ne valja... :/ meni se pojavljuje taj problem u zadnje vreme...

• Zainteresovan, 620 postova
  • Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa

Ni jedna Kawa nece u drugu iz stanja mirovanja.Gliga je sve lepo objasnio :takoje: Ako se pali na gurku mora da se zaleti pa u trku ubaciti u drugu i paliti(sa kontaktom normalno :lol: )

• Zainteresovan, 620 postova
  • Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa

Ni jedna Kawa nece u drugu iz stanja mirovanja.Gliga je sve lepo objasnio :takoje: Ako se pali na gurku mora da se zaleti pa u trku ubaciti u drugu i paliti(sa kontaktom normalno :lol: )

• bodi biber, 729 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996

Kako god okrenes far se pomera gore kad motor pretegne unazad imao ti xenon ili neku jacu sijalicu snop ce ici u pravcu vozaca.

Za pomeranje fara nebrinem jer provučem ruku pored volana i satova i vrlo lako napipam točkić za štelovanje fara koji okretanjem levo ili desno podignem ili spustim ,bar kod mene je to lako i funkcioniše.Bitno da se bolje vidi noću i da sam ja uočljiviji na putu.:zvizduk:

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N

Ja sam pre za kvalitetniju H4 sijalicu nego za komplikovanje sa xenonom1neznam.gif

• Svrati ponekad, 153 postova
  • Motocikl: R1200GS LC

Ja sam razmišljao o ksenonu, ali sam odustao jer mi se ne sviđa da imam jednu sijalicu i jedan balast, šta god da od toga otkaže ostaješ bez dugog i kratkog odjednom, a noću pred krivinom to nikako ne bi valjalo. Ja sam kod mene dodao releje za dugo i kratko sa odvojenim osiguračima i time dobio nešto bolji osvetljaj, a i dalje mi u slučaju nestanka kratkog svetla ostaje dugo.

NebojsaPeric, видиш,то ти уопште није лоше идеја. Исто бих и ја могао да направим. :takoje:

Хвала, aspar.

Јуче ме је киша убила. Мокар од главе до пете. Нисам се зауставио. Храбро сам пркосио наносима :) и просто, не могу да вјерујем да је у Шапцу било онако лијепо вријеме... (а од ША ме дијелило 30-40км ваздушне линије.)

Кишу у овој теми помињем због питања- како ви намастите ланац?! Јуче, срећа, налетим на друга који има онај подизач, па сам за три минута намастио.

А следећи пут, шта да урадим, на шта да га дигнем, да простите? :oda2:

Nemoj da ga dižeš nego ga setaj u krug:-)

Naprskaj pa pomeri napred i tako redom.

• Svrati ponekad, 439 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350

Meni je u planu da pazarim Philips XtremeVision. Sijalica jako lepo osvetljava, mnogo bolje nego vecina obicniih. :)

http://www.lavauto.rs/elektronski-katalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&category_id=92&product_id=31001

• Svrati ponekad, 198 postova
  • Motocikl: XRV750 RD07a

Nemoj da ga dižeš nego ga setaj u krug:-)

Naprskaj pa pomeri napred i tako redom.

To je taj sistem, a zove se podmazivanje lanca po metru duznom. :lol:

Meni je u planu da pazarim Philips XtremeVision. Sijalica jako lepo osvetljava, mnogo bolje nego vecina obicniih. :)

http://www.lavauto.r...roduct_id=31001

Mozda bi i ja to trebao da kupim(cuo sam da je bolja) mesto bi hsenon jednostavno je zamenim bez ikakvih releja a ako pregori kratko ostaje dugo i obrnuto :takoje: ta ti je ideja dobra ukoliko uzmeš pre mene javi se pa reci utiske ja neću biti jedno vreme kući idem na put.

• Podržavam 1

A sta mislite o OSRAM Night Breaker mislim dasu i one dobre tj.vozio sam sa njima i skroz su ok.

• Ljuti bankar, 507 postova
  • Motocikl: Motora bez....

Nisam probao druge, ali i sa xenonom nije problem ako crkne sijalica, instalacija je ista, u postojeci dzek ubodete staru orig.sijalicu(Koju naravno nosite u koferu) i povezete na fabricki izvod i teraj dalje....jedino sto mozda far bi morao da se otkaci zbog nepristupacnisti i prilaza kablovima i samoj lampi.

• Choda boy rules!!!, 277 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000

Prošle godine sam stavio Osram night breaker i prezadovoljan sam. Na samoj kutiji ima nacrtan simbol da traje 30% kraće od običnih sijalica, ali pošto ja motor ne vozim mnogo pristajem na kompromis - jače svetlo - kraći vek.

• Svrati ponekad, 439 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350

Ne znam kad cu to pazariti, posto mi je sada primarno da uzmem plocice, pa kociono ulje, pa svetla dolalze na kraju. Bolje da mogu da se zaustavim kad slabo nocu vidim, nego da dobro vidim a ne mogu da stanem. :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja