acazikic 8 Napisano April 13, 2012 U prolazu, 50 postova Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako, akumulator je nov a i punjenje je provereno i odlicno puni. Kad motor zavergla, pali kao mina hvala bogu ali se cesto desava da nece da vergla, samo zuji u kutiji za osigurace. Kad semotor ugreje, redje se desava pomenuti problem. Moracu ja kopd elektricara koliko vidim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NooN 69 Napisano April 13, 2012 Svrati ponekad, 122 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je prosle godine zaribao automat alnasera,mislim da se tako zove i cini mi se da kad sednes na motor stoji sa desne strane,znaci struja dodje do njega ali on ne pobudi alnaser i nece da zavergla.Elem,izvadih ga,rastavih,nekako je ulazila vlaga u njega i korodirao je tako da nije mogao da se zavrti.Posle skidanja rdje i malo podmazivanja problem se nije vise pojavio.Nadam se da ce to resiti tvoj problem,pozz i svako dobro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acazikic 8 Napisano April 14, 2012 U prolazu, 50 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetu, probacu da pronadjem taj automat pa javljam rezultat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hotazmaj 84 Napisano April 14, 2012 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Sarajevo,BiH Motocikl: VFR 750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je prosle godine zaribao automat alnasera,mislim da se tako zove i cini mi se da kad sednes na motor stoji sa desne strane,znaci struja dodje do njega ali on ne pobudi alnaser i nece da zavergla.Elem,izvadih ga,rastavih,nekako je ulazila vlaga u njega i korodirao je tako da nije mogao da se zavrti.Posle skidanja rdje i malo podmazivanja problem se nije vise pojavio.Nadam se da ce to resiti tvoj problem,pozz i svako dobro Isto mi se desilo na proslom motoru (cb500), uvukla se vlaga i navuklo se korozije, plus sto onaj osigurac nije imao bas najbolji kontakt pa se i poceo lagano topiti. Pogledaj to na vrijeme da se nebi bilo dima ne daj Boze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatobradi 38 Napisano April 14, 2012 U prolazu, 56 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Honda Pan European ST1100 Prijavi odgovor kao problematičan Postovani bajkeri, vec sam pisao da imam problem prilikom paljenja. Naime kad stisnem dugme za paljenje, vrlo cesto se desi da motor ne zavergla. Samo se cuje neko zujanje. Danas sam provalio odakle zuji. Zuji iz kutije sa osiguracima, ima li neko ideju o cemu se radi? Izgleda da ipak imam neki problem, nije zaboh toga sto je hladan ili zato sto alnaser povlaci dosta struje. Ako neko ima ideju o cemu se radi, bio bih mu zahvalan na pomoci? Skini plastike sa motora i pogledaj sve konektore koje mozes. Pregledaj spoj na osiguracima i plasticne dzekove. Ako je negde pocelo da se topi ocisti i promeni buksne. Na kraju sve naprskaj sa wd 40. U vecini slucajeva problem su losi spojevi koji prave otpor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Madiv 101 Napisano April 14, 2012 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kratko pitanje, koji je optimalni broj obrtaja kada motor radi u leru a dobro je zagrejan? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano April 14, 2012 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan ja mislim da treba da bude malo iznad 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano April 14, 2012 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Kratko pitanje, koji je optimalni broj obrtaja kada motor radi u leru a dobro je zagrejan? 1200 +- 50 RPM. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano April 14, 2012 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako, akumulator je nov a i punjenje je provereno i odlicno puni. Kad motor zavergla, pali kao mina hvala bogu ali se cesto desava da nece da vergla, samo zuji u kutiji za osigurace. Kad semotor ugreje, redje se desava pomenuti problem. Moracu ja kopd elektricara koliko vidim. Relej startera je vjerovatno lagano korodirao, a on se nalazi iza desne plastike, paralelno sa akumulatorom, iznad bravice od desne plastike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano April 15, 2012 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan da li ste vozili KLE bez maski/maske koje dodju napred,kod kolena? moze nesto da se osteti ako se vozi bez njih? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acazikic 8 Napisano April 16, 2012 U prolazu, 50 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gospodo, ima li neko manual za nasu makinu preveden na srpski? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aksentije73 32 Napisano April 17, 2012 U prolazu, 32 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: XT1200Z Prijavi odgovor kao problematičan Gospodo, ima li neko manual za nasu makinu preveden na srpski? Bilo je takvih pitanja ranije u ovoj temi i mislim da ćeš teško doći do User manuala na srpskom. Ljudi su pokušali da prevedu ali nije se primilo. Šteta. Pročešljaj malo temu i mislim da ćeš naći i User i Service manual na engleskom. Pozdrav ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acazikic 8 Napisano April 17, 2012 U prolazu, 50 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na engleskom sam pronasao, te sad prevodim delove po potrebi. Trazio sam manual na srpskom kako bih sebi olaksao posao, ali ide i ovako. Hvala na pomoci, u svakom slucaju. Danas sam cistio filter vazduha, pa ako nekom treba pomoc, tu sam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rille 166 Napisano April 18, 2012 Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Blizu granice! Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa lepo bi bilo da nam opišeš kako si očistio filter vazduha pošto predpostavljam da je za slike kasno. Hvala unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano April 18, 2012 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ne raspada i savovi nisu krenuli da se razlepljuju, nista ne menjaj, samo peri s nerazblazeni Feri i ne cedi uvrtanjem, nego guzvanjem: http://www.twinair.com/worldwide/cleaning-and-re-oiling-your-twin-air-filter Ponekad postaje izlišno pisati i pokazati bilo kakav trud jer preneto iskustvo, očigledno, ima svrhu samo onog momenta kada je napisano i ako je slučajno na toj strani kada neko ima potrebu da nešto pita... Ljudi, koristite pretragu u okviru teme, ovo je riznica dobrih i loših iskustava. Sva pisanja u okviru teme upravo tome služe, i ovde su zabeležena za neko buduće vreme. Drugu svrhu im ne vidim. Prosto, ne verujem, pojedina pitanja su postavljena više puta. Vidi se da je pojedincima (ne mislim samo na zadne pitanje) prethodno pisanje nebitno, bezvredno ili ne znaju šta bi sa njim... Jbg, pitam se,ima li smisla bilo šta pisati. Nije čudo što se oni koji imaju šta da kažu povlače i ne pišu ništa. Svako dobro... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rille 166 Napisano April 19, 2012 Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Blizu granice! Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se na neodgovarajućem formulisanju pitanja, tek posle sugestije sam shvtio da sam postavio pitanje o kome se opširno pisalo poslednji put na 89 strani. Zapravo me je interesovalo kako stići do filtera vazduha, kako ga skinuti i da li treba i na šta obratiti posebnu pažnju prilikom manipulisanja. Možda je banalni zahvat u pitanju ali za sve nas koji su od nedavno u ovoj priči i jednostavne stvari predstavljaju nepoznanicu. Izuzetno poštujem sve one koji su spremni da nesebično podele svoje znanje na forumu i razumem negodovanje ako je o nekoj stvari pisano u više navrata a neko opet brzopleto postavi pitanje u ovom slučaju kao ja, mada sa druge strane treba imati u vidu da su neki članovi od nedavno na forumu i ne znaju za opciju pretrage. Svakako se nadam da se ovakve greške barem ovde neće ponavljati a da istovremeno neće uticati na entuzijaste koji pomažu svima onima koji se za neki svoj problem interesuju. Veliki pozdrav! 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano April 20, 2012 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Novo: Kawasaki KLE 500 06' - Nosači bočnih torbi - Home made Povezano: Kawasaki KLE 500 06' - Crash bar - Home made 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano April 21, 2012 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan Radio sam sinoc nocnu i dosao na ideju da na KLE stavim dodatne farove tj svetla,kao i da na kofer,ispod katadioptera,stavim traku sa led diodama...Odmah posle posla otisao i kupio farove i led traku i planiram cim budem mogao da prionem na ugradnju...inace,dobro bi mi dosla vasa misljenja,gde bih mogao da nakacim te farove? svaki savet je dobrodosao..precnik tih farova je oko 70-80 mm..inace,planirao sam da napravim neki nosac i da zakacim,ako je izvodljivo,za onaj trokut koji spaja stapove vile(onaj koji se nalazi ispod fara) .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano April 21, 2012 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Radio sam sinoc nocnu i dosao na ideju da na KLE stavim dodatne farove tj svetla,kao i da na kofer,ispod katadioptera,stavim traku sa led diodama...Odmah posle posla otisao i kupio farove i led traku i planiram cim budem mogao da prionem na ugradnju...inace,dobro bi mi dosla vasa misljenja,gde bih mogao da nakacim te farove? svaki savet je dobrodosao..precnik tih farova je oko 70-80 mm..inace,planirao sam da napravim neki nosac i da zakacim,ako je izvodljivo,za onaj trokut koji spaja stapove vile(onaj koji se nalazi ispod fara) .. Pažljivo sa takvom ugradnjom! Da ti prenesem moje iskustvo: prebacio sam baš na to mesto sirenu (nije mi se svidelo gde stoji fabrički), mislio sam da je dovoljno visoko, ali cvrc! Ne znam kako i šta se desilo, da li u pitanju bila neka žešča rupa, ivičnjak ili neko naglo kočenje - u svakom slučaju tek kasnije sam primetio da mi je slomljen blatobran => udaren od gore! DaKLE blatobran je zveknuo u tako montiranu sirenu (koja je otprilike tih dimenzija koliki su i tvoji dodatni farovi), mada je bila skroz priljubljena uz trougao ali je stajala vertikalno pa smetala CELOM hodu viljuške! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano April 23, 2012 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pažljivo sa takvom ugradnjom! Da ti prenesem moje iskustvo: prebacio sam baš na to mesto sirenu (nije mi se svidelo gde stoji fabrički), mislio sam da je dovoljno visoko, ali cvrc! Ne znam kako i šta se desilo, da li u pitanju bila neka žešča rupa, ivičnjak ili neko naglo kočenje - u svakom slučaju tek kasnije sam primetio da mi je slomljen blatobran => udaren od gore! DaKLE blatobran je zveknuo u tako montiranu sirenu (koja je otprilike tih dimenzija koliki su i tvoji dodatni farovi), mada je bila skroz priljubljena uz trougao ali je stajala vertikalno pa smetala CELOM hodu viljuške! Hvala za savet,uzeo sam to u ozbir i zato sam napravio neke drzace sa kojima sam izbegao blatobran i na koje sam zakacio te farove i mogu vam reci da sam prezadovoljan i kako izgleda i kako sija Ostalo mi je jos da zavrsim povezivanje struje na led traku koju sam stavio ispod katadiodera,kad odradim sve to,bice nekih slika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano April 25, 2012 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ovako sija... Ovako izgleda nosac fara koji je zakacen za jedan od dva srafa na trokutu koji steze stap vile. Prvi komarac koji je zavrsio karijeru na faru Inace,te farove sam povezao na poziciju,a dodao sam i prekidac preko kog ih gasim ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano April 25, 2012 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan @ marphi profi odradjeno, u ovoj varijanti svakako neće biti pominjanog problema, mislio sam da ćeš stavljati izmedju štapova, upozorenje bilo zbog toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acazikic 8 Napisano April 26, 2012 U prolazu, 50 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svaka casta marphi, mozda bi ovi japanci mogli da te angazuju kao konstruktora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikolic 3 Napisano April 29, 2012 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan @ acazikic uputstvo na nasem jeziku ima, ali samo na [a[iri (originalna knjizica) pa ako si zainteresovan za kopiranje, to je jedino resenje. jos jedno bravo i od mene za marphija, a ja vec dugo merkam kako da montiram prednje maglenke. prvobitna ideja mi je bila da ih stavim na chrash bar, ali i ovo marphijevo resenje je veoma prakticno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duxill 1276 Napisano April 29, 2012 Zainteresovan, 594 postova Lokacija: Bgd Motocikl: ADV T☆34 Prijavi odgovor kao problematičan Poštovana PaKLEna družino, zaljubljenik sam u vaš izbor, iako vozim singl cilindar. Od skora moj dobar prijatelj ima lep primerak KLE 500, doduše punoletan, ali u jako lepo stanju. Ono što me interesuje je nabavka delova za KLE. Neophodna nam je desna plastika koja ide ispod sedišta. Na ebay.de ima levih koliko hoćeš a desne nema ni za lek. Molim za pomoć, gde, kad, kako i za koliko. Hvala Vam do neba! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...