lakis 153 Napisano April 10, 2016 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: zemun Prijavi odgovor kao problematičan I sta si ovim hteo da kazes? Eto, ja u autu uvek odreagujem ako sam koncentrisan i potrudim se da pravilno procenim brzinu dolazeceg motora. Ma u pravu si, motociklisti su uvek krivi cak i kada im oduzmu prednost. Da li igde u svetu postoji moto forum na kome motociklisti brane i puni su razumevanja za one koji uz cist prekrsaj kose njihove kolege? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano April 10, 2016 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti vozis brze od dozvoljenog a on te isece, obojica ste krivi. Ono sto je bitno je ko ce da izvuce deblji kraj, a znamo ko ce. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano April 10, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lakis 153 Napisano April 10, 2016 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: zemun Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti vozis brze od dozvoljenog a on te isece, obojica ste krivi. Ono sto je bitno je ko ce da izvuce deblji kraj, a znamo ko ce.Ne. Za udes je kriv onaj ko te je isekao i podize se i krivicna prijava ako je bilo povredjenih, a ti ako si vozio brze odgovaras prekrsajno za prekoracenje brzine. To sto neke osiguravajuce kuce pokusavaju da nametnu podeljenu krivicu, ne prolazi na sudu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13792 Napisano April 10, 2016 Ne silazi, 6032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je lakis u pravu 1.000.000% Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13792 Napisano April 10, 2016 Ne silazi, 6032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ranih 90-tih sam dao drugaru auto i on se parkirao ispred diskoteke na pesackom ostrvu (Contrast je u pitanju ko zna a neko zna i kako se parkiralo tamo) uglavnom na auto naleti pandur u civilnom golfu (inspektor neki ako se dobro secam) cela steta na njihovu polisu a kazna za nepropisno parkiranje mom drugu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano April 10, 2016 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Pa u pravu je naravno, ti ces dobiti samo za prekoracenje brzine ali proci ces gore u drugom smislu 10 puta. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano April 10, 2016 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti vozis brze od dozvoljenog a on te isece, obojica ste krivi. Ono sto je bitno je ko ce da izvuce deblji kraj, a znamo ko ce.Ne. Za udes je kriv onaj ko te je isekao i podize se i krivicna prijava ako je bilo povredjenih, a ti ako si vozio brze odgovaras prekrsajno za prekoracenje brzine. To sto neke osiguravajuce kuce pokusavaju da nametnu podeljenu krivicu, ne prolazi na sudu. Kad se motociklista zaleti kao majmun, i kad se ufleka o auto,mislim da mu nije bitno ko ce da naplati osiguranje.Dosta vise sa tim decijim ljutisa razmisljanjima.Branjenje nebranjenje,mogao sam 3 puta da skidam sa soferke ili iz rama kolege,koji su izletali iz krivina,i proletali kroz raskrsnicu kao tanad.Da je kolega vozio propisanom brzinom,izbegao bi vozilo,a i da je udario verovatno bi posledice bile manje.Obojica nose krivicu,i sta je to tesko priznati.Ali devojka tesko povredjena,a dve budaletine prodjose ladovina. 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13792 Napisano April 10, 2016 Ne silazi, 6032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sto ne znaci da ako vozis 50 ili ako cak stojis kao Grof neko ne moze da te unakazi. Svaka saobrcajka je prica za sebe i necu osporvati da kada ides sporije imas vise sanse da se izvuces ali necu ni da prihvatim da nas seku samo zato sto vozimo brzo pa nas "ne vide". Hiljadu puta sam video kako me gledaju i idu u fazonu ko ga j.be jaci sam 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano April 10, 2016 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan ali necu ni da prihvatim da nas seku samo zato sto vozimo brzo pa nas "ne vide". Ja licno ovde vidim sa kim vodim diskusiju,pa ne bih nastavljao.Zelim ti svu srecu u zivotu,i vecno bezbedne kilometre. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13792 Napisano April 10, 2016 Ne silazi, 6032 postova Prijavi odgovor kao problematičan ali necu ni da prihvatim da nas seku samo zato sto vozimo brzo pa nas "ne vide".Ja licno ovde vidim sa kim vodim diskusiju,pa ne bih nastavljao.Zelim ti svu srecu u zivotu,i vecno bezbedne kilometre. Stvarno ne znam kako mislis vidis sa kim vodis diskusiju jer u sustini odgovarao sam Hard Rock-u ali je tvoj post postavljen dok sam pisao odgovor. Sa druge strane ne znam zasto mislis da iz te recenice izvucene pre sledece mozes da stvoris sliku o meni ali ako vec ne zelis da nastavljas ne moras. Hvala na lepim zeljama i ja tebi iskreno zelim sve najbolje. Zbog recenice koju sam napisao posle te koju si citirao vise skoro da i ne vozim po gradu motor a pojam o brzini je jako relativna stvar i vec sam nekoliko puta ranije pisao ali cu ponoviti uglavnom je rezultat predrasude u kombinaciji sa zvukom (ako imas neki otvoreni auspuh) naravno kada posmatraci pokusavaju da opisu brzinu kretanja motora. O ovom konkretnom slucaju ne pisem jer ne znam ali uopsteno tako posmatram stvari. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano April 10, 2016 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan ali necu ni da prihvatim da nas seku samo zato sto vozimo brzo pa nas "ne vide".Ja licno ovde vidim sa kim vodim diskusiju,pa ne bih nastavljao.Zelim ti svu srecu u zivotu,i vecno bezbedne kilometre. Stvarno ne znam kako mislis vidis sa kim vodis diskusiju jer u sustini odgovarao sam Hard Rock-u ali je tvoj post postavljen dok sam pisao odgovor. Sa druge strane ne znam zasto mislis da iz te recenice izvucene pre sledece mozes da stvoris sliku o meni ali ako vec ne zelis da nastavljas ne moras. Hvala na lepim zeljama i ja tebi iskreno zelim sve najbolje. Zbog recenice koju sam napisao posle te koju si citirao vise skoro da i ne vozim po gradu motor a pojam o brzini je jako relativna stvar i vec sam nekoliko puta ranije pisao ali cu ponoviti uglavnom je rezultat predrasude u kombinaciji sa zvukom (ako imas neki otvoreni auspuh) naravno kada posmatraci pokusavaju da opisu brzinu kretanja motora. O ovom konkretnom slucaju ne pisem jer ne znam ali uopsteno tako posmatram stvari. sve ok,"sa kim"-nekome ko ima misljenje meni neprihvatljivo,ne kao sa nekim ko je los i sl...Ne znaci da sam ja u pravu.Ali ne bih vise o ovom slucaju,jer skrenusmo sa teme-po obicaju...A nije zima i nije nam dosadno... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miryu 160 Napisano April 11, 2016 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Bgd Zvezdara Motocikl: Aprilia Atlantic 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ima primer gde covek kolima udari pesaka(stradao) van pesackog prelaza i dobije par meseci jer je vozio 90 i nesto umesto 50.Zasto? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni® 268 Napisano April 11, 2016 drumski ratnik, 169 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin DCT 2020 Prijavi odgovor kao problematičan Ima primer gde covek kolima udari pesaka(stradao) van pesackog prelaza i dobije par meseci jer je vozio 90 i nesto umesto 50.Zasto? Zato što je kriv i prekršajno (prekoračenje brzine) i krivično (nanošenje lakih/teških telesnih povreda). Ja sam pre 14 godina udario pešaka kolima i nisam prekršajno odgovarao, jer nisam ni jedan prekršaj napravio. Ali sam zato odgovarao krivično jer sam mu slomio nogu (teške telesne povrede - osam meseci, odnosno dve godine uslovno). Kolegi i njegovoj saputnici želim brz oporavak bez trajnih posledica. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano April 11, 2016 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Percepcije vožnje motocikla su različite bar koliko i vozači. Nažalost motociklisti stradaju kombinacijom okolnosti, a ne zbog jednog ili drugog razloga. Ono što je sigurno je da se način naše vožnje odražava na našu bezbednost. Kao ni u mnogim drugim nesrećnim slučajevima, pa ni u ovom, ne može se pričati subjektivno o razlogu, pomoć u saniranju posledice su daleko važnija tema nakon nesreće. Ali, verujem da je mnogima jasno, opravdanje za (ne)kontrolisanu brzu vožnju u gradskim i uslovima pojačanog saobraćaja, ne postoji. "I oni voze brzo", "on se bahatio", misleći na ostale učesnike u saobraćaju (a posebno učesnike u nesreći) nikad neće biti opravdanje. Žao mi je svakog ko nastrada, ali prevencija je ipak bitniji faktor od sudskog tumačenja krivice. Ako neko smatra da je sigurniji u gradu sa većom brzinom nego što uslovi dozvoljavaju, a uglavnom ne dozvoljavaju, on jednostavno nema opravdanja, bilo da li je izazvao ili učestvovao u nesreći. Razlog za takvu moju izjavu je vrlo jednostavan: njegove reakcije nisu dovoljno brze, niti su mu manevarske opcije dovoljne da izbegne potencijalnu nezgodu. I u nekim postovima ovde nije reč o učesnicima foruma koji "napadaju" kolegu motociklistu već o forumašima koji su svesni da je prva i osnovna prevencija bezbedna vožnja, a to podrazumeva i vožnju po propisima ili barem u okviru komforne zone (skup svih činioca vožnje u skladu sa uslovima i sposobnosti) motocikliste. Još jednom želje za brzim u uspešnim oporavkom suvozačice i kolege. 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8563 Napisano April 11, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan I ovde je osuđen za saobraćajku vozač gradske čistoće, poginuo mu je jedan kolega... a vozač je platio kaznu za 2,5 promila i vožnju 200+ km/h kroz požešku. http://www.blic.rs/vesti/beograd/pet-osoba-povredeno-u-sudaru-bmw-i-kamiona-cistoce/0srz53g Ko bi po vama u ovom slučaju trebao da bude kriv? Vozač kamiona je lagano izašao iz sporedne ulice, prazna Požeška i BUUUM. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lakis 153 Napisano April 11, 2016 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: zemun Prijavi odgovor kao problematičan Kao prvo, nije Pozeska toliko dugacka da bi se postigla brzina preko 200. Kao drugo, ocigledno je da nije bila ni prazna. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8563 Napisano April 11, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan da li je duga ulica i koliko može da se vozi i koje baja u BMWu... I ko je bio prisutan pri udarcu... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8563 Napisano April 11, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Podaci iz gornjeg posta su moji Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lakis 153 Napisano April 11, 2016 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: zemun Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, a u cemu je problem? Kamion je iz poprecne ulice sekao ulicu sa prvenstvom prolaza. Kako sud drugacije da presudi jer je primarni vinovnik udesa kamion. Vozac auta je takodje kaznjen na osnovu svog prekrsaja. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8563 Napisano April 11, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan koja si ti... odustajem Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lakis 153 Napisano April 11, 2016 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: zemun Prijavi odgovor kao problematičan Ok, hteo si da kazes... budala. Verovatno je onda budala i sudija i zakonodavac. Kada bi u zakonu stajalo da je vozac duzan da propusti vozilo sa prvenstvom prolaza samo u slucaju ako se to vozilo krece propisanom brzinom, onda bi moglo da se diskutuje o takvim situacijama a i presude bi bile drugacije. U ostalom i da je presudjeno drugacije, presuda bi pala na drugom stepenu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stanebane 643 Napisano April 11, 2016 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Ode ova tema u tri lepe a umesto da bude informativno edukativnog karaktera postade nesto nalik farmi a to mi se u opste ne dopada zato katanche. Jedino mi je zao sto ne saznadoh kako su momak i devojka, zelim im brz oporavak. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...