LuckyVladano 5073 Napisano April 8, 2016 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je bio moj komentar, samo sam kucao sa sinovljevog kompa pa sam zaboravio da je on ulogovan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blekfleg 2 Napisano April 8, 2016 215123, 60 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je bio moj komentar, samo sam kucao sa sinovljevog kompa pa sam zaboravio da je on ulogovanNisam razumeo ovo "onda guraj oba A1" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMXBandit 28 Napisano April 8, 2016 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: BG Motocikl: YBR 250 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je bio moj komentar, samo sam kucao sa sinovljevog kompa pa sam zaboravio da je on ulogovanNisam razumeo ovo "onda guraj oba A1" Pretpostavljam da je kolega mislio polaži za A1 i kupi motocikl A1. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blekfleg 2 Napisano April 8, 2016 215123, 60 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je bio moj komentar, samo sam kucao sa sinovljevog kompa pa sam zaboravio da je on ulogovanNisam razumeo ovo "onda guraj oba A1" Pretpostavljam da je kolega mislio polaži za A1 i kupi motocikl A1.Važi, hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano April 8, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Ако сам добро разумео: рекао си да ову сезону не би возио? Онда ти је боље да сачекаш 18, положиш за А2 и купиш 125 кубика. Стрпиш се тај који месец, уштедиш који евро на једно полагање мање и за ту разлику купиш си добру опрему. Са положеном А2 ти можеш возити мање моторе док не научиш и не будеш мислио да си за више, и онда само продаош и купиш већи мотор. Ако положиш за А1 и одлучиш се да мењаш за већи, та одлука ће те коштати поновног полагања и плаћања. Кажем опет, главни разлог за овакво моје виђење је твоја изјава да највероватније нећеш возити ове сезоне? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 283 Napisano April 8, 2016 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Aaaa hvala vam puno čika Vladane prelepo ste napisali ovo. Favorit mi je kawasaki z750 on valjda spada u naked i svidja mi se taj agresivniji izgled, takodje sam ove godine na sajmu video kawasaki vulcan on mi je odlican. Najviše bih voleo Ktm duke ali treba džep za njega. Visina mi je 174cm težak sam 85 kg. Nadam se da sam suzio sad izbor, još jednom hvala. Imaš, po meni, idealno rješenje na ovom forumu: Aprilia Pegaso Factory 650 godište 2008 !! Vidio sam oglas da se prodaje !! Referišem se na tvoj post o agresivnom izgledu i tvojoj visini. Ova Aprilia nema naglašeno agresivni izgled ali silueta podsjeća na to što ti tražiš. Ne treba da polažeš za A2. (Nisam siguran ali mislim da ne trebaš) Cjenovno se uklapaš. Plusminus 15%. Dobiješ japansko-talijansku mašinu minareli, moderan jednocilindraš sa 50KS, japansku denso elektroniku i brembo kočnice... sve upakovano u talijnsku modu: veliko spremište ipod sjedišta, malo spremište na rezervoaru, samostalno mapiranje i remapiranje smjese, kontrola napona aku, led žmigavci...itd Iste smo visine, motor će ti stajati odlično. Obje pete na zemlji. Motor se vozi lako, precizno, i sam od sebe nije težak c.a. 175kg. Za duuuuugoooo vremena ćeš riješiti svoju glad za motorom, a možda ti nakon duuuugoooo vremena neće ni pasti na pamet da promjeniš ovu Apriliju. Iako ima 660 kubika ova Aprilija nije predviđena za divljanje i brutalnu upotrebu. Sa druge strane imaćeš dovoljno prostora u plućima motora da zadovoljiš sve svoje želje (krivinarenje, ubrzavanje, lagani offroad...) ali sve u granicama pametne vožnje i sigurnosti. Idealno za početnike ili za starce kao ja. Ova na oglasu je Factory - to je kod Aprilije oznaka za posebnu pažnju i neke tehničke detalje koje su urađeni samo na ovom modelu. Ja imam "običnu", nisam vozio factory. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blekfleg 2 Napisano April 8, 2016 215123, 60 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ако сам добро разумео: рекао си да ову сезону не би возио? Онда ти је боље да сачекаш 18, положиш за А2 и купиш 125 кубика. Стрпиш се тај који месец, уштедиш који евро на једно полагање мање и за ту разлику купиш си добру опрему. Са положеном А2 ти можеш возити мање моторе док не научиш и не будеш мислио да си за више, и онда само продаош и купиш већи мотор. Ако положиш за А1 и одлучиш се да мењаш за већи, та одлука ће те коштати поновног полагања и плаћања. Кажем опет, главни разлог за овакво моје виђење је твоја изјава да највероватније нећеш возити ове сезоне? To sam i ja mislio ali koliko se isplati preskakanje A1 kategorije jer sam baš nestrpljiv Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blekfleg 2 Napisano April 8, 2016 215123, 60 postova Prijavi odgovor kao problematičan Aaaa hvala vam puno čika Vladane prelepo ste napisali ovo. Favorit mi je kawasaki z750 on valjda spada u naked i svidja mi se taj agresivniji izgled, takodje sam ove godine na sajmu video kawasaki vulcan on mi je odlican. Najviše bih voleo Ktm duke ali treba džep za njega. Visina mi je 174cm težak sam 85 kg. Nadam se da sam suzio sad izbor, još jednom hvala. Imaš, po meni, idealno rješenje na ovom forumu: Aprilia Pegaso Factory 650 godište 2008 !! Vidio sam oglas da se prodaje !! Referišem se na tvoj post o agresivnom izgledu i tvojoj visini. Ova Aprilia nema naglašeno agresivni izgled ali silueta podsjeća na to što ti tražiš. Ne treba da polažeš za A2. (Nisam siguran ali mislim da ne trebaš) Cjenovno se uklapaš. Plusminus 15%. Dobiješ japansko-talijansku mašinu minareli, moderan jednocilindraš sa 50KS, japansku denso elektroniku i brembo kočnice... sve upakovano u talijnsku modu: veliko spremište ipod sjedišta, malo spremište na rezervoaru, samostalno mapiranje i remapiranje smjese, kontrola napona aku, led žmigavci...itd Iste smo visine, motor će ti stajati odlično. Obje pete na zemlji. Motor se vozi lako, precizno, i sam od sebe nije težak c.a. 175kg. Za duuuuugoooo vremena ćeš riješiti svoju glad za motorom, a možda ti nakon duuuugoooo vremena neće ni pasti na pamet da promjeniš ovu Apriliju. Iako ima 660 kubika ova Aprilija nije predviđena za divljanje i brutalnu upotrebu. Sa druge strane imaćeš dovoljno prostora u plućima motora da zadovoljiš sve svoje želje (krivinarenje, ubrzavanje, lagani offroad...) ali sve u granicama pametne vožnje i sigurnosti. Idealno za početnike ili za starce kao ja. Ova na oglasu je Factory - to je kod Aprilije oznaka za posebnu pažnju i neke tehničke detalje koje su urađeni samo na ovom modelu. Ja imam "običnu", nisam vozio factory. Svidja mi se motor, ali mi 650 kubika zvuči mnogo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano April 8, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Исплати се 150е разлике. Инфо из прве руке Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blekfleg 2 Napisano April 8, 2016 215123, 60 postova Prijavi odgovor kao problematičan Исплати се 150е разлике. Инфо из прве руке Pfff za te pare oprema može da se uzme kao što ste rekli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano April 8, 2016 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Svidja mi se motor, ali mi 650 kubika zvuči mnogo Ne brini,nije mnogo kad je takav motor u pitanju. Za godinu-dve ce ti i to biti malo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćusti 72 Napisano April 8, 2016 U prolazu, 41 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Fazer 600ccm Prijavi odgovor kao problematičan @PaPaja Bice mu prejako za prvi motor, nikad nije vozio nista jace od skutera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 283 Napisano April 8, 2016 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam priliku uporediti Yamaha Fazer sa 600 kubika i Aprilia Pegaso Strada sa 660 kubika. Fazer ima, čini mi se 100 KS, i sportsko srce mašine. Kopa ispod sebe, ima brutalna ubrzanja, neprikosnoven je na cesti. Ukrotiti Fazera može se samo kada se pametno i iskusno dozira. Odličan motor. Ali nije bio moj izbor. Kubikaža motora nije podatak koji upućuje na oštrinu i brzinu motora. Pa trke se voze na 125 kubika! To bi značilo da na 600 kubika letiš na mjesec. U ovom slučaju, u Stradinom slučaju, 660 kubika znači da ćeš moći sa motorom ostvariti sve svoje želje. Istovremeno, ova Aprilija svojom umjerenošću i smirenošću neće dovoditi tvoje sposobnosti do krajnjih granica. Vjerujem da ima još mnogo ovakvih primjera u svijetu motociklizma, ali ja ovo pišem iz vlastitog iskustva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano April 8, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Наравно, није исто поредити 650-660 кубика 1 клип и 600 4. Споменуо сам то већ у теми. 650 1 клип је миран и поуздан, прашта почетничке грешке и не може много да изненади. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano April 10, 2016 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan 650ccm i jedan klip itekako zna da iznenadi i sve zavisi kako je mapiran motor i prenos. Uzmite npr. Hondu XR650, da li mislite da je i to smiren motor a uklapa se u pricu 1 cilindar i 650ccm? No svakako putni enduro motori sa 1 ili 2 cilindra nebitno su i vise nego ok za pocetnika. KLE(moj prvi motor), BMW650ST, TransAlp, Freewind, XT600 i sl. su sve mirni motori koji su dobri za pocetnika, a nece im ponestati snage na otvorenom prilikom preticanja a taj pocetnik ako nije cist u glavi skrsice se i sa 125ccm. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GunnerHan 107 Napisano April 10, 2016 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Beograd, Vladičin Han Motocikl: sv650s Prijavi odgovor kao problematičan Ista je i kod mene situacija bila, imam 17 god, oktobra punim 18, Boze zdravlja I ja sam razmisljao sta da radim, da li da sacekam pa odma A2 ili polako redom, i u medjuvremenu sam naleteo na super TDR-a i uzeo ga, nisam se pokajao, imas temu gde sam predstavio motor pa mozes da pogledas, i moje misljenje je da treba da se ide korak po korak i da se uziva i sad polazem za A1 pa polako samo Boze zdravlja.. Srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blekfleg 2 Napisano April 10, 2016 215123, 60 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ista je i kod mene situacija bila, imam 17 god, oktobra punim 18, Boze zdravlja I ja sam razmisljao sta da radim, da li da sacekam pa odma A2 ili polako redom, i u medjuvremenu sam naleteo na super TDR-a i uzeo ga, nisam se pokajao, imas temu gde sam predstavio motor pa mozes da pogledas, i moje misljenje je da treba da se ide korak po korak i da se uziva i sad polazem za A1 pa polako samo Boze zdravlja.. Srecno! E bas to brte, provericu samo u auto skoli da li se vise isplati prvo A1 pa A2 ili direktno A2 a uzeću 125ccm kao prvi motor, hvala na odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano April 10, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan 650ccm i jedan klip itekako zna da iznenadi i sve zavisi kako je mapiran motor i prenos. Uzmite npr. Hondu XR650, da li mislite da je i to smiren motor a uklapa se u pricu 1 cilindar i 650ccm? No svakako putni enduro motori sa 1 ili 2 cilindra nebitno su i vise nego ok za pocetnika. KLE(moj prvi motor), BMW650ST, TransAlp, Freewind, XT600 i sl. su sve mirni motori koji su dobri za pocetnika, a nece im ponestati snage na otvorenom prilikom preticanja a taj pocetnik ako nije cist u glavi skrsice se i sa 125ccm. Добро, нећемо ићи у крајности. Тако неко може рећи и 1 клип 250 кубика може да изненади - УZ 250 У тренутку писања на памети су ми били Доминатор, KLR, KLE и слични Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GunnerHan 107 Napisano April 11, 2016 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Beograd, Vladičin Han Motocikl: sv650s Prijavi odgovor kao problematičan Ista je i kod mene situacija bila, imam 17 god, oktobra punim 18, Boze zdravlja I ja sam razmisljao sta da radim, da li da sacekam pa odma A2 ili polako redom, i u medjuvremenu sam naleteo na super TDR-a i uzeo ga, nisam se pokajao, imas temu gde sam predstavio motor pa mozes da pogledas, i moje misljenje je da treba da se ide korak po korak i da se uziva i sad polazem za A1 pa polako samo Boze zdravlja.. Srecno! E bas to brte, provericu samo u auto skoli da li se vise isplati prvo A1 pa A2 ili direktno A2 a uzeću 125ccm kao prvi motor, hvala na odgovoru Ja mislim da se vise isplati A2 ako mozes da izdrzis da ne voziš ovu sezonu Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano April 11, 2016 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Jeli strucnjaci, jel cete tako i svom detetu odmah posle bicikle da kupite motor sa 600-650 ccm??? Pa jel neko razmislja kako poteze 1 cilindar iz malih obrtaja? Da se danas-sutra decko zbuni kod odvrtanja gasa misleci da je i dalje na skuteru i zabode u drvo, sta cete reci? Da li cete osetiti bar mrvicu grize savesti? Bleckflag, ja se odjavljujem iz teme. Sorry 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano April 12, 2016 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Laki nemoj da shvatis pogresno ovaj moj post, ne mislim nista lose vec samo iznosim svoje misljenje. Iskreno svom klincu i ne planiram da kupujem motor, ali cu mu pomoci da zaradi za jedan. Ni meni niko nije kupio i smatram to lepom lekcijom. Drugo - kad sam prelazio sa skutera 50ccm na veci motor (KLE500) ni u jednom trenutku nisam zaboravio da nisam na skuteru i generalno sam imao strahopostovanje bar 6 meseca prema tom motoru. Prica da ce da zaboravi da nije na skuteru nikako ne pije vodu i odvrnuce gas iskljucivo samo ako on iz nekog razloga to pozeli. Trece - sta sam sve vidjao da rade klinci sa 50ccm 2t skuterima (divljanje, nosenje kacige ovlaš kao sesir, pisanje SMSova u voznji, pokusaji voznje u spicu bez ruku i sl.) uopste im ne treba veliki motor da se zabodu u drvo. Cetvrto - U Srbiji je veliki problem prodati motor i po pravili uglavnom i kad se proda izgubi se na vrednosti. Polaganjem direktno za A2 izbegava dupli trosak polaganja i ima nesto veci izbor motora, a on ako nije zreo i nije rascistio sa sobom u glavi sta voznja motora nosi sa sobom nece ga spasiti ni manja kubikaza, a svi predlozeni motori su smireni motori pogodni za nove vozace, daleko mirniji od tvog TDM npr.. Ja npr. i dan danas mnogo stalozenije vozim motor po gradu nego skuter kojim se i provlacim i guram a razlika u brzini je maltene nepostojeca. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano April 12, 2016 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Moram jos ovo da napisem: @Rolle: moj post se najmanje odnosio na tebe. Inace, nigde u tekstu niko nije isticao kao problem ko ce platiti motor. Problem je da li ici korak po korak ili "odmah sesti na Hayabusu". Ja sam dao pola para za moj prvi motor (14-icu) ali to nije bitno. Meni je svojevremeno ortak dao da probam CZ250 enduro od nekih 30-ak konja. Tada sam vozio tomos 14-icu i po navici sam zategao gas do kraja. Jeeeedva sam se zadrzao da ne napravim salto unazad sa motora zbog ubrzanja u prvoj brzini kakvo nikada nisam doziveo do tada. Zadrzao sam se na volanu VRHOVIMA prstiju... Jedan cilindar, mnogo manje od 50-ak konja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano April 12, 2016 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Laki nisam se ja ni osetio prozvanim, samo sam izneo moje misljenje. Ista prica vazi i za finansiranje, samo sam usput izneo svoje glediste, a sta drugi rade je vec njihov problem i novac i nije moje da se mesam u to. Dakle nije prozivka, ukor ili losa namera. Nemam neko iskustvo sa motorima. Prvo sam vozio skuter od 50ccm 4T, koji i danas nekad ukradem od sestre zbog lakseg probijanja po gradu i koji mucenik umire pod mojim "skromnim" gabaritima, nakon toga je dosao KLE od 500ccm i na kraju Tiger od 900ccm, i svaki put(ukljucujuci i skuter) sam se prvo oprezno upoznavao sa motorom, pa tek posle nekog vremena normalno vozio na njemu. Veliki motor ako nista svojim gabaritima treba da objasni nekom da to nije igracka kojoj u startu zavrces gas do kraja bez obzira na snagu i kubikazu, a on ako ipak zavrne do kraja nece dobro proci ni na 125ccm. Ovde su mu mahom predlozeni smireni motori a on nek sam sedne i dobro razmisli sta mu je ciniti. Po meni je gore ako resi da kupi nesto od 125ccm pa u nedostatku kvalitetne ponude uzme nesto tipa Cagiva Mito ili Aprilia RS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blekfleg 2 Napisano April 12, 2016 215123, 60 postova Prijavi odgovor kao problematičan Laki nisam se ja ni osetio prozvanim, samo sam izneo moje misljenje. Ista prica vazi i za finansiranje, samo sam usput izneo svoje glediste, a sta drugi rade je vec njihov problem i novac i nije moje da se mesam u to. Dakle nije prozivka, ukor ili losa namera. Nemam neko iskustvo sa motorima. Prvo sam vozio skuter od 50ccm 4T, koji i danas nekad ukradem od sestre zbog lakseg probijanja po gradu i koji mucenik umire pod mojim "skromnim" gabaritima, nakon toga je dosao KLE od 500ccm i na kraju Tiger od 900ccm, i svaki put(ukljucujuci i skuter) sam se prvo oprezno upoznavao sa motorom, pa tek posle nekog vremena normalno vozio na njemu. Veliki motor ako nista svojim gabaritima treba da objasni nekom da to nije igracka kojoj u startu zavrces gas do kraja bez obzira na snagu i kubikazu, a on ako ipak zavrne do kraja nece dobro proci ni na 125ccm. Ovde su mu mahom predlozeni smireni motori a on nek sam sedne i dobro razmisli sta mu je ciniti. Po meni je gore ako resi da kupi nesto od 125ccm pa u nedostatku kvalitetne ponude uzme nesto tipa Cagiva Mito ili Aprilia RS. Kakvi su Cagiva Mito i Aprilia rs?Informativno me zanima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano April 12, 2016 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Mali R-ovi. Nabrijane, lake, dvotaktne masine koje idu ko nevreme, veoma dostupne a opet veoma nepodobne za pocetnika. Moj ti je savet da ih sa tvojim iskustvom zaobidjes u sirokom luku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...