Jump to content

Moto Zajednica

Zakrpljivanje hladnjaka tecnoscu

Recommended Posts

• YouTube.com/CrazySupermoto, 566 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250

Pozdrav, pre 2-3 dana sam primetio da posle voznje od oko 20min deo hladnjaka je vlazan i pri dnu visi kapljica. Znaci ne pisa, proverio sam antifriz ima ga sto znaci da je rupica vrlo mala tako da samo navlazi hladnjak kad postigne radnu temp. Posle duze voznje kad stanem mozda kapne 1 kapljica i to je to.

Posto ne mogu da lociram gde se nalazi ta sitna rupica skinuo sam hladnjak zapusio sve rupe u jednu rupu ubacio crevo od pumpe ubacim u vodu (u kadicu) i pumpam. Oseca se pritisak posto sam drzao prstom rupe(2) ali nigde ne izlaze mehurici.

Pretpostavljam da je toliko mala rupica da ona proradi tek kad se motor zagreje tj. dostigne radnu temp. od 90c. Sa puta/ulice nije sigurno uprljan posto sam ga drugi put krpom lepo obrisao, sutra vozio i lepo se vidi crvena kapljica visi na dnu hladnjaka.

Jedino mi ostaje od mogucnosti da probam ona sretstva sto se sipaju u hladnjak za zapusivanje, citao sam po netu i vidi da onaj prah i nije tako dobar, ali sam zato naso neku tecnost koja se sipa u odgovarajucoj kolicini i ona zatvori rupicu. Cak pise u spec. da moze iz preventivnih razloga da se sipa.

U pitnju je ovo sretstvo: http://www.liqui-moly.com/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_8370.html?OpenDocument&land=gb

Zanima me vase misljenje u vezi gore navedene tecnosti za zapusivanje hladnjaka, posto ne bih voleo da mi zapusi vise nego sto treba.

- Nov nema.

- Polovan nema.

- Ne moze da se nadje rupa da bi je zakrpio tecnim metalom.

Pozdrav!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Ja sam koristio ta sredstva na autu. Na bocici je pisalo da moze za sisteme do oko 15 litara jedna bocica. Posto sistem za kola prima oko 5, mi sipali trecinu. I zapusilo je, kola se nisu pregrevala i normalno su radila. Posle godinu dana opet poceo hladnjak malo da vlazi i mi sipali ostatak bocice. Od tada vise nije vlazilo. Posto moto sistemi zahvataju jako malo vode, savetovao bih ti da budes jako precizan i dobro da citas uputstva i proizvidjaca sredstva i motora.

• Svrati ponekad, 256 postova
  • Motocikl: Gas Gas Ec 300

Ja konkretno nisam imao problema sa curenjem, ali drugaru je curelo solidno kad upali motor (a vlazilo je i kad je ugasen), a posto nije neki bas pazljiv sa odrzavanjem, covek sipao malo kafe i nikad mu vise nije curelo, niti je motor kuvao... Ja bio pored njega kad sipao. Sad, jebem li ga , ja da prenesem iskustvo.

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Moj otac je sipao kafu u auto cureo je hladnjak za grejanje kabine. Posle tretmana vise nije curio ali nije ni grejao jer se zapusio od kafe.

• Svrati ponekad, 432 postova
  • Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125

Moj otac je sipao kafu u auto cureo je hladnjak za grejanje kabine. Posle tretmana vise nije curio ali nije ni grejao jer se zapusio od kafe.

Ja sam jednom sipao tu tecnost i vise nikad, preslikana situacija samo sto nisam sipao kafu nego tecnost kupljenu na pumpi... sipao takodje zbog curenja malog hladnjaka i kako sam isao prema kuci tako se grejanje gubilo, poceo je da hladi bukvalno posle 10min i posle sam morao da menjam mali hladnjak, isperem sistem i sipam naravno nov antifriz... tako da to sranje ni jedan moj auto vise nece videti :)

• Drug član, 1714 postova

Ja sam sipao u auto ovu sa linka, dobra je samo je trebas pravilno upotrebiti i pokusaj sa manjom kolicinom. Sipaj kada je motor zagrejan i kada ces jos da vozis, ne da sipas pa da ugasis motor jer tecnost kruzi kroz sistem i kad dodje do rupice reaguje sa vazduhom i pretvara se u smolu i tako zatvara rupice. A i ako sipas vecu kolicinu mislim da se posle 15 min rastvara sa antifrizom i da ne moze da zapusi sistem gde nema kontakt sa vazduhom.

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L

To sto vi citate uputstvo kad sjebete nesto je druga stvar,lepo pise na tom americkom prahu-SIPATI NA ZAGREJAN AUTOMOBIL(RADNA TEMPERATURA),GREJANJE STAVITI NA MAX.(bas zbog toga da se ne bi zacepio mali hladnjak za grejanje). I VOZITI 30 MINUTA. i onda sve bude kako treba ako su male pojedinacne rupe i nije neki raspadnut hladnjak.Grejanje ste izgubili zato sto ste ga stavili na hladno ili ste sipali u hladan motor,najlakse je krivicu svaliti na drugog,mi srbi smo eksperti u tome,zato smo tu gde smo.

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Stojim iza Pikijevih reci, ja sam uradio tacno po uputstvu u nije bilo problema. Znaci zagrejan auto, grejanje na max. Meni nije pisalo da treba da se vozi, nego samo da radi u mestu.

• YouTube.com/CrazySupermoto, 566 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250

Hvala na savetima, malo sa zakasnjenjem posto nisam bio u gardu proslih dana, danas u povratku sam svratio na benzinsku i uzeo Liquid Moly-a. Trebalo bi sutra-prekosutra da bude sve uradjeno po uputstvu sa bocice :).

Pozdrav!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja