JankoR 471 Napisano Mart 12, 2016 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Kad malo bolje razmislim dzaba prica.Srdjan koliko vidim nikada nije vozio enduro motore a ni po makadamskim putevima. Tako da dzaba sva prica dok ne proba. Srecom mu pare nisu problem pa ce lako odlucit. A sad predlagat nekome wr250r i ulaganje u njega pored ktm690 je po meni glupost. Znaci Srdjane prvo par voznjica. I da probas sto vise motora. Onda odluka stari ili novi jedan cilindar ili dva. Stari jedan- dr650 mladji od 96 Novi jedan cilindar ktm690 Dva cilindra ktm990 Dok neprobas dzaba prica Poz i kad dodjes doma nabavicemo sve da probas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 12, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Kad malo bolje razmislim dzaba prica.Srdjan koliko vidim nikada nije vozio enduro motore a ni po makadamskim putevima. Tako da dzaba sva prica dok ne proba. Srecom mu pare nisu problem pa ce lako odlucit. A sad predlagat nekome wr250r i ulaganje u njega pored ktm690 je po meni glupost. Znaci Srdjane prvo par voznjica. I da probas sto vise motora. Onda odluka stari ili novi jedan cilindar ili dva. Stari jedan- dr650 mladji od 96 Novi jedan cilindar ktm690 Dva cilindra ktm990 Dok neprobas dzaba prica Poz i kad dodjes doma nabavicemo sve da probas Gledaj, treba probati, treba vjezbati naravno. Prvenstveno otvorio sam ovu temu da se uputim u cisti enduro svijet (ne ukljucujuci enduro motore po asfaltu) a vjerovatno ce tema pomoci i ostalim kolegama koji imaju slicne ciljeve. Do sada sam se preko ove teme sasvim dovoljno informisao, doznao sam stvari za koje nisam bio upucen. Bajkeri sa dobrim iskustvom su mi pokazali svoja misljenja, poslali linkove gdje se mogu procitati iskustva veoma malog broja pojedinaca koji su bili voljni i hrabri krenuti na prave avanture po svijetu, i svaka im cast. Ovo je forum, diskutujemo, zar ne? Dobar sam poznavaoc drumskih motora, putujem Evropom, idem na EICMA u Milano, probam dosta motora, pratim novosti, vozim sportski i na duze relacije. Kada bi ti, ili neko drugi, dao profil sta zelis, mogao bih ti napraviti listu motora koji ti odgovaraju, i vjerujem da ne bih omanuo. Posto nisam u enduro svijetu, niti sam putovao kroz pustinje, prasume i terene, za pocetak se informisem da vidim sta me ceka i na sta da obratim paznju. Super savjeti za sada, hvala vam! A poznavajuci sebe(mozda sam ovo trebao staviti na pocetku) mada i nisam otvorio sebicno temu, vec da se i drugi informisu, veoma sam ambiciozan kada nesto zelim, i nigdje nisam omanuo, da sada ne nabrajam sve zive rekreacije koje obozavam, i koje su teze za nauciti i savladati od neke solidne enduro voznje. BTW, ovaj polovni KTM je bruka za te pare! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Mart 12, 2016 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Srdjane ma sve je ok sto si napisao i kotisno je. Samo jedan dan proveden na motoru je korisniji od sve ove pisanije . Od enduro motora sam do sad imao bmw gs 650 , yamahu xt600 yamahu ttr600 yamahu wr250f yamhu wr450 kawasaki kx125 suzuki dr350 hondu xr650r . Probao sam jos puno modela i posle svega nisam nacisto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 12, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Srdjane ma sve je ok sto si napisao i kotisno je. Samo jedan dan proveden na motoru je korisniji od sve ove pisanije . Od enduro motora sam do sad imao bmw gs 650 , yamahu xt600 yamahu ttr600 yamahu wr250f yamhu wr450 kawasaki kx125 suzuki dr350 hondu xr650r . Probao sam jos puno modela i posle svega nisam nacisto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 12, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga, kupiš i odmah kreći... http://www.moto.it/moto-usate/ktm/690-enduro/690-enduro-r-2012-16/6265813 Znas da sam u ovom momentu pri viska parama, brzo bih jos jednom razmislio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neso_Zlatibor 126 Napisano Mart 12, 2016 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Zlatibor Motocikl: KTM 1290 SUPER ADVENTURE S Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga, kupiš i odmah kreći... http://www.moto.it/moto-usate/ktm/690-enduro/690-enduro-r-2012-16/6265813 Znas da sam u ovom momentu pri viska parama, brzo bih jos jednom razmislio...Razmisli o ovomehttp://www.moto.it/moto-usate/ktm/690-enduro/690-enduro-r-2009-11/6297707 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 12, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno im cijena pada kao blesava, dok ga divedes, papiri do registracije to je jos cca 1400e. Volio boh cuti tvoje misljenje zasto im ovako pada cijena naspram japanca ili bmw? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 12, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Ali mnogo mi je bolji onaj prosli 2013.god... Ali ima tu nesto zbog cega su polovni jeftini... Pazi, novi, go kao prut 9500e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Mart 12, 2016 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan YT kanal dvoje Grka koji su na XR 600 putovali po Africi i za svaku zemlju odvojili po epizodu-dve: https://goo.gl/TkEccA U temi "video putopisi" sam postavio snimak putovanja od Londona do Sidneja.Putovali su sa 2 nova KTM-a 690R i na jednom i drugom motoru pumpa za gorivo je crkla u razmaku od 2-3 dana.Tu popravke nema,naručuješ deo,pa kad stigne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 12, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ekspert, pa pitam da li postoji mogucnost da se covjek obuci i na terenu promjeni pumpu i ostale djelove koji su pod znakom pitanja sa istrajnoscu? Hmmm, gledam i mrsim brke do Cape Town ima nekih 15000 km, okruglo recimo 60 dana sa povratkom. Pod povratkom podrazumijevam avio kartu iz Cape Town 600eur i kontejner 20stopa za Bari (1500eur u kome staje vise nego dovoljno motora) Mirise kao na put sa budzetom od 6000e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Mart 12, 2016 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ekspert, pa pitam da li postoji mogucnost da se covjek obuci i na terenu promjeni pumpu i ostale djelove koji su pod znakom pitanja sa istrajnoscu? Njima je prva pumpa crkla u Rusiji.Imali su sreću da na njih naiđe KTM-ov mehaničar i on im je naručio i promenio pumpu.Sledeća je crkla u Kazahstanu i tu su rutinski zamenuli,jer im je Rus objasnio prilikom prvog kvara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 12, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ekspert, pa pitam da li postoji mogucnost da se covjek obuci i na terenu promjeni pumpu i ostale djelove koji su pod znakom pitanja sa istrajnoscu? Njima je prva pumpa crkla u Rusiji.Imali su sreću da na njih naiđe KTM-ov mehaničar i on im je naručio i promenio pumpu.Sledeća je crkla u Kazahstanu i tu su rutinski zamenuli,jer im je Rus objasnio prilikom prvog kvara. Hahahahaha, ismijaobsam se to me je podsjetilo na TopGear show kada iz zaebancije kupuju stare automobile i prskavaju im na svako malo A jeli moguce da vec 8 godina ne mogu napraviti krstenu pumpu koja ne crkava na desetak hiljada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Mart 12, 2016 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan A moze i ovako, EXC u adv verziji: https://www.youtube.com/watch?v=yhWR5jjGzfM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kole24 1080 Napisano Mart 12, 2016 Drug član, 562 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Može tako ko ima podršku sa zemlje i iz vazduha ... Sent from my Ei Niš 4345 G 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 12, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan A moze i ovako, EXC u adv verziji: https://www.youtube.com/watch?v=yhWR5jjGzfM Izvrsno!!! kako li nalaze ovakve rute, priroda, sve?! Prelijepo, nemam rijeci.. Samo jos jedno pitanje, kod ovakvim motora, kada se koriste za put a ne zatvorenu stazu, koliki je interval servisa i promjena djelova? Jeli praktocno na putu mjenjati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 12, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Može tako ko ima podršku sa zemlje i iz vazduha ... Sent from my Ei Niš 4345 G Imam osjecaj da ih to sve dronovi prate? Jesam li u pravu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kole24 1080 Napisano Mart 12, 2016 Drug član, 562 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo mi izgleda kao plaćena ekspedicija, izvedena u cilju reklamiranja modela. Naravno sa svom materijalno tehničkom podrškom. Sent from my Ei Niš 4345 G Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 12, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Ali sve u svemu, predjela su izvanredna! I motori zabavni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Mart 12, 2016 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je KTM bio sponzor (pretpostavljam jer su malo snimili i neku KTM zgradu na pocetku), ali kazu da nisu imali nikakvu tehnicku pomoc niti pratnju. Nosili su dron sa sobom i njim pravili snimke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kole24 1080 Napisano Mart 12, 2016 Drug član, 562 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ali sve u svemu, predjela su izvanredna! I motori zabavni U pravu si. Jedino ne može da se procenjuje izdržljivost motora na osnovu ovog filma. Ko zna koliko polomljenih elemenata sudeći po načinu vožnje. Sent from my Ei Niš 4345 G] Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 13, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Evo citam i po stranim forumima, bajkeri iz juzne amerike imaju jedno strasno naoruzanje Kupe WR450F, stave joj veci tank goriva koji ide uz motor, veci rezervoar i jos ponesto za ulje za bolje hladjenje i duzi period promjene, produze razmak brzina da ne vrti na prevelike obrtaje. Ovako im masine traju preko 50000km, a nisu imali ni potrebe za osvjezavanjem agregata. Haraju enduro stazama sa ovakvom masinom Ali sve ovo nazalost ima svoju cijenu ali sto me najvise frustrira je da ovaj motor svugdje kosta 9000e a onda se nadju nasi i nabijaju marze na 10200-10500.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 13, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Ispravka, bajkeri iz Juzne Afrike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18370 Napisano Mart 13, 2016 Integrisan, 8460 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ali sve ovo nazalost ima svoju cijenu ali sto me najvise frustrira je da ovaj motor svugdje kosta 9000e a onda se nadju nasi i nabijaju marze na 10200-10500.. Aj pusti net... zovi malo dilere u Srbiji, pre nego ih kritikuješ i videćeš, a sada će sajam, da za te iste pare dobiješ taj motor i ovde. Naročito za Yamahu imaš ok ljude, forumaše... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Mart 13, 2016 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo citam i po stranim forumima, bajkeri iz juzne amerike imaju jedno strasno naoruzanje Kupe WR450F, stave joj veci tank goriva koji ide uz motor, veci rezervoar i jos ponesto za ulje za bolje hladjenje i duzi period promjene, produze razmak brzina da ne vrti na prevelike obrtaje. Ovako im masine traju preko 50000km, a nisu imali ni potrebe za osvjezavanjem agregata. Haraju enduro stazama sa ovakvom masinom Ali sve ovo nazalost ima svoju cijenu ali sto me najvise frustrira je da ovaj motor svugdje kosta 9000e a onda se nadju nasi i nabijaju marze na 10200-10500.. Duga putovanja i Hard Enduro ne idu zajedno... Osim ako imaš kamen u bubregu,pa bi da na svakih 100km "isteče" po parče iz tebe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 14, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan I meni su pricali da necu daleko sa VFR pa sam prangijao i do 700km preko Alpa po kisi i 10 stepeni Za Hard Enduro i daleke puteve vjerovatno je sjediste pod znakom pitanja, ali i to se rjesava zamjenom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...