Saša Jack 6651 Napisano Februar 20, 2016 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Znam da naslov na prvi trenutak izgleda malo preteran(bar za mene u ovom trenutku),ali vođen jednom scenom iz filma je i nastao: Ove godine nova avantura!Logo je sa nazivom IBERIAN 2016.Na eng. IBERIAN PENINSULA - Pirinejsko poluostrvo.Prvobitni plan je bio da idemo na kružnu turu oko Sredozemnog mora.Preko Italije,Francuske i Španije,pa zatim u Alžir,Tunis i opet Italija(Sicilija) i dalje trajekom do Crne Gore.Ali kao i svaki put,planovi se menjaju.Trenutna politička situacija diktira pravila i smer putovanja.Nije mi baš plan da budem popularan po nošenju narandžastog odela dok neki Džihad Džon vežba razne zahvate oko mene. Shodno neljubaznosti pojedinih "loših momaka" idemo dalje ovom turom:Srbija,Hrvatska,Slovenija,Italija,Monako,Francuska,Andora,Španija,Portugalija...pa odna lagano nazad.Veći deo puta će ići uz obalu mora uz izbegavanje velikih metropola i autoputeva. Krećemo 14.3. u ranim prepodnevnim satima.Povratak je 3.4. Ovo je plan,za sada. Polazak je siguran.Sve ostalo će biti relativno sa samo jednim ciljem,tj.najdaljom tačkom. PORTUGALIJA. P.S. Govorim u množini pošto na ovo putovanje idem sa jednim dobrim drugarom. Aleksandar Ralević, Vama poznatiji kao ŽARIĆ(nemam pojma zašto taj nadimak) Pratite nas,a mi ćemo se potruditi da dočaramo lepe predele i ono što nosi put i putovanje...neizvesnost i avanturu. Inače i ove godine,uvek verni pratilac pomaže da ovakvo putovanje prođe lakše i lagodnije. Vidimo se negde...na putu! 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goranbj 33 Napisano Februar 20, 2016 U prolazu, 44 postova Lokacija: Bački Jarak Motocikl: Suzuki v strom 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pratim iz prvog reda, pozdrav. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eduardo 210 Napisano Februar 20, 2016 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Princ 250 + Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan I naravno pratim dok ne krenem i ja tako tako negde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bad_copy 69 Napisano Februar 21, 2016 U prolazu, 92 postova Lokacija: Beograd Motocikl: za sad samo 4 tocka Prijavi odgovor kao problematičan Srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Februar 21, 2016 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Noćenje u Grosuplju ... obavezno... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano Februar 21, 2016 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Noćenje u Grosuplju ... obavezno... Nisam siguran u odlasku. Prva lokacija je negde oko Venecije. U povratku sigurno. Našao sam jedan odličan i jeftin hotel u Ljubljani. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko dav 710 Napisano Februar 21, 2016 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: Honda Africa crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno,pratim temu,cak za jul ove godine,planiram jako slicnu turu.Jedan od vecih ako ne i najveci moto skup se odrzava u mestu Faro,Portugalija,plan mi je njega obici,i u povratku otici do Africe,videti Morocco i Zapadnu Saharu.Srecan put i sve najbolje 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano Februar 21, 2016 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno,pratim temu,cak za jul ove godine,planiram jako slicnu turu.Jedan od vecih ako ne i najveci moto skup se odrzava u mestu Faro,Portugalija,plan mi je njega obici,i u povratku otici do Africe,videti Morocco i Zapadnu Saharu.Srecan put i sve najbolje Odličan ti je plan,samo jedna mala sitnica,letnji meseci nikako nisu dobri za navedene lokacije. Prvenstveno zbog ogromnih temperatura,a posle i zbog sezone godišnjih odmora. Tada ima više kampera nego krivina. Još kada neki pripadnik "veseli" počne u lakat krivini da pravi polukružno,a juče je seo za vozilo veće od Ford Fieste 1.2(benzin) Ako ipak rešiš,pogledaj ovu temu,možda ti malo pomogne. http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/107809-djir-do-kazablankenije-u-%C5%A1vajcarskoj/ Pozdrav! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Februar 21, 2016 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Noćenje u Grosuplju ... obavezno... Nisam siguran u odlasku. Prva lokacija je negde oko Venecije. U povratku sigurno. Našao sam jedan odličan i jeftin hotel u Ljubljani. Znaci Pula, uostalom nekada smo i administrativno pripadali Veneciji. Momci svaka cast na odabiru destinacije i cjelog putovanja. Ja se ozbiljno nadam da cete prespavati kod mene pa na sabajle prema Veneciji tj. sat i pol vožnjice. Samo se javite. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жарић 1148 Napisano Februar 21, 2016 Пријатељ, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 1200 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan Kakav je Mile covek! Gromado ljudska! Hvala ti sto postojis! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kilimandzaro 38 Napisano Februar 21, 2016 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd Vinca Motocikl: BMW 650 cs Prijavi odgovor kao problematičan Pa da i ja kupim kartu za ovu avanturu. Srecno!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radeyamaha 148 Napisano Februar 21, 2016 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: skupljen Motocikl: Honda cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pratim srećno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nastasovic 89 Napisano Februar 21, 2016 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: selo vojska Motocikl: suzuki bandit 1200s Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4775 Napisano Februar 21, 2016 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Samo da podrzim avanturu! Sale i Zaric, zelim vam mnogo srece, dobre puteve i lepo vreme! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5990 Napisano Februar 21, 2016 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kakav je Mile covek! Gromado ljudska! Hvala ti sto postojis! To se kaže " Mile, kućo!" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5990 Napisano Februar 21, 2016 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Jedva čekam podvige dva musketara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Februar 21, 2016 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17228 Napisano Februar 21, 2016 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3667 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan A da vam pošaljem svoju fotografiju pa i "mene" da povedete na putešestvije? Srećan vam put i lep provod vam želim. Verujem da će da će i Gospod da vas podari lepim vremenom! A vi nas da podarite lepim putopisom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bozo-Raus 33 Napisano Februar 21, 2016 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: BMW R1100GS, BMW R1100RT, HONDA CBX 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Zauzeo mesto u drugom redu, prvi zauzet.... . Srecno momci pratim temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Februar 22, 2016 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Noćenje u Grosuplju ... obavezno... Nisam siguran u odlasku. Prva lokacija je negde oko Venecije. U povratku sigurno. Našao sam jedan odličan i jeftin hotel u Ljubljani. Može li barem pivo u taj ponedeljak? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano Februar 22, 2016 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Ti možeš pivo,a mi ćemo kafu. Javljamo se kada krenemo i dogovaramo gde se nalazimo. Pričao sam sa Zaricem,postoji mogućnost da prihvatimo gostoprimstvo našeg,a i tvog druga MILETA u Puli. Još ga nismo obavestili,ali verujem da će procitati ovde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Februar 22, 2016 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Zgodan plan! Budite momci slobodni da podelite sa nama pripremne radnje, obavezan prtljag, pripreme motora... Sve sve... Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano Februar 23, 2016 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Zgodan plan! Budite momci slobodni da podelite sa nama pripremne radnje, obavezan prtljag, pripreme motora... Sve sve... Sent from my iPhone using Tapatalk U narednih nekoliko dana će biti napisano. Motori su već spremni. Servis na Žarićevom smo uradili pre mesec dana,a ja ću na mom uraditi negde na putu. Naravno,malo ću detaljnije opisati šta i kako. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Februar 23, 2016 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ti možeš pivo,a mi ćemo kafu. Javljamo se kada krenemo i dogovaramo gde se nalazimo. Pričao sam sa Zaricem,postoji mogućnost da prihvatimo gostoprimstvo našeg,a i tvog druga MILETA u Puli. Još ga nismo obavestili,ali verujem da će procitati ovde. U tom slučaju mogli bi se naći u Rijeci i zajedno voziti do Mileta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko dav 710 Napisano Februar 23, 2016 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: Honda Africa crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno,pratim temu,cak za jul ove godine,planiram jako slicnu turu.Jedan od vecih ako ne i najveci moto skup se odrzava u mestu Faro,Portugalija,plan mi je njega obici,i u povratku otici do Africe,videti Morocco i Zapadnu Saharu.Srecan put i sve najbolje Odličan ti je plan,samo jedna mala sitnica,letnji meseci nikako nisu dobri za navedene lokacije. Prvenstveno zbog ogromnih temperatura,a posle i zbog sezone godišnjih odmora. Tada ima više kampera nego krivina. Još kada neki pripadnik "veseli" počne u lakat krivini da pravi polukružno,a juče je seo za vozilo veće od Ford Fieste 1.2(benzin) Ako ipak rešiš,pogledaj ovu temu,možda ti malo pomogne. http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/107809-djir-do-kazablankenije-u-%C5%A1vajcarskoj/ Pozdrav! Procitao sam je zimus,i odusevio se.Znam da termin nije najbolji,imao sam varijantu da idem aprila-maja,ali sve pomeram zbog skupa Faro.Voleo bih njega posetiti,a nisam u finansiskoj situaciji da idem odvojeno.Ovako cu pokusati da posetim i jedno i drugo mesto,tako reci o istom trosku.Jako bih ti bio zahvalan da sto vise pises u ovoj temi o svim stvarima,pripremi motora,ceni goriva,putarine,obezbedjivanju smestaja itd.Kad zavrsis ovo divno putovanje,naj lepse bi bilo otvoriti novu temu i ubaciti kompletan putopis i snimke,za koje ne sumljam da ce biti odlicni,gde bi to moglo sve lepo da se vidi i procita,jer ovako nasi komentari i pitanja bez kojih forum i nebi bio forum dosta zatrpavaju temu.Jos jednom u zdravlje i svako dobro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...