Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• motoras, 2462 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Ja prošle godine na mostu u Višegradu sednem na ogredu da se slikam, spustim ključeve pored sebe i zaboravim. Sednemo u baštu da popijeno piće, promuvali se još malo. Kad sam se sve spakovao da krenemo, upakovao kosu u potkapu, navukao kacigu i rukavice,vrućinaaa... Vidim nema ključeva. Traži svuda, nema. Na kraju krenem da bazam gde sam sve prošao, a ključevi stoje gde sam ih i ostavio. 

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1741 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Znam da smo pricali al reko da pitam opet da ne bude problem. 

Jos nisam ugradio maglenke, ili ja ne mogu ili majstor i moram da ga jurim ovih dana, 

Posto nemam fabricki dzek gde se ubadaju maglenke, odakle se uglavnom uzima struja, neko kaze sa brave. 

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: Honda NC750X

Meni su ugradjene preko releja, ima prazno mesto i kupis mali originalni da moze da se zatvori kutija, najelegantije resenje.

• Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova
  • Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350
20 minutes ago, RankoBg87 said:

Znam da smo pricali al reko da pitam opet da ne bude problem. 

Jos nisam ugradio maglenke, ili ja ne mogu ili majstor i moram da ga jurim ovih dana, 

Posto nemam fabricki dzek gde se ubadaju maglenke, odakle se uglavnom uzima struja, neko kaze sa brave. 

Sa brave koliko se sećam, da bi se gasili kada i kontakt ugasiš.

• Sviđa mi se 2

pre 14 minuta, Rakhil je napisao:

Meni su ugradjene preko releja, ima prazno mesto i kupis mali originalni da moze da se zatvori kutija, najelegantije resenje.

Gde si uzimao, secas li se koji ide? 

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: Honda NC750X

Fabricki trazis po sifri 08A70MGSD30, ima na netu na brdo mesta. Ja sam moj narucio sa nekog UK sajta ali ih ima pun eBay. Univerzalni su mnogo veci i ne staju u kutiju sa relejima i osiguracima.

• U prolazu, 49 postova

Za Hondu NC 750 X 2018 god, imam pitanje o gumama. Koje gume uzeti:

1. DUNLOP SPORTMAX ROADSMART IV - 120-70 -17  - 150 eura; 160-60-17 -177 eura; ukupno 327 eura

ili

2. MICHELIN   ROAD 6; 120/70 ZR 17 58(W)  TL; 160/60 ZR 17 69(W)  TL - ukupno 346 eura

Michelin Road 6, prednja je obična, nije ona pojačana GT.

Sada imam Mihelin Road 6, prednja je GT, napravio sam 19.000 km i jako sam zadovoljan. Ne vozim po kiši. 

Ako imate neku drugu preporuku i to ću uzeti u razmatranje. Ne vozim brzo osim po autocesti gdje vozim i po 170 km/h, a ovo drugo penzieonerski.

Promenio član redonaldo
edit
  • Sviđa mi se 1

• Integrisan, 9303 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
On 8. 8. 2023. at 12:32, Rakhil je napisao:

Ovo nemere moc ici 

On 8. 8. 2023. at 17:17, RankoBg87 je napisao:

Ok hvala, 

Pitam drugara kako i sta, da trazim relej kaze da se ne brinem, sigurno ima od nekog drugog posto drzi servis. 

Na ovo .... pisano pre neku stranicu, slika takodjer ima.

Kod modela <21 treba osigurac, rele, od 21 ne treba jer napajanje ima na uticnici USB-a ...treba ozicenje ko hoce a i ne mora.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Sa ovakvim se znanjem ide u kafanu :lol2:

Jel ko stavljao sinter plocice, pomaze li to sta? 

Promenio član RankoBg87

• Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova
  • Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350

Ako sam pratio na casu Sinter napred je "must have", za nazad još i možeš nešto ali meni su i nazad sinter.

• Sviđa mi se 1

Dabom...svaki NC bez obzira na godište napred stiže sa sinter dok je pozadi org pločica.

Daklem, sve vi je jasno za napred, nazad po volji.

Najbitnija stvar....menjajte koč tečnost na svake 2 godine, idealno kad se pogodi sa novim pločicama.

Sinoć kasno završio jedan SW kom je stanje tečnosti bilo bogu plakati.

Takodjer izvaditi klizače, očistiti, podmazati, klipove pretrljati pre nego legnu nove pločke....nemoj samo odvi-izbaci-ubaci-zavi!

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 2

• BJB Maxi scooter club, 1661 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

Da se oglasim malo. Kao sto sam gore pisao, pre mesec dana sam imao pogresno putovanje po nosace bocnih kofera i kofere. Trazeci po netu koji je nosac bocnih koji se uklapa na moj vec postojeci GIVI nosac pronadjem da je to GIVI PLX 1146 monokey. Cena simbolicnih 163e. S obzirom da sam u dolasku u junu (po motor) imao kasnjenje aviona od 4 sata,uspeo sam da naplatim kasnjenje i dobijem odstetu od 162e. Sto bi reklo matematicki, ovo se 'potire...' :na_glavi:

Danas je stigao paket. 

20230810_160929.thumb.jpg.0a356852e236c933343165ad1acb021b.jpg

To nije to ako se odmah ne ugradi... 

20230810_175327.thumb.jpg.1673b5f5432728834ae00e95c063d9d3.jpg20230810_173013.thumb.jpg.273562999cd7762a9d9fd8f2fbfe9f12.jpg

20230810_175337.thumb.jpg.eec259e0f5ec692d4000503228d6fbea.jpg

Za vikend idem po kofere. Rezervisao sam GIVI V35, dobicu i treci cilindar pa ce sve ici na jedan kljuc. Nasao sam za 130e oba. 

Moje GIVI bisage ce na drugi NC put BGa. Nije losa opcija ni sa njima ,medjutim mana je sto kacenje ide preko suvozackog sedista a to zahteva da se svako tankanje moraju raskaciti. 20230611_150935.thumb.jpg.540d412a04ecae295ca9385637bd6770.jpg

To je to za ovaj put. :jee1:

Promenio član DaliborBP
  • Sviđa mi se 6

• Slow rider, 939 postova
  • Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987
Pre 23 sati, Satelis je napisao:

od 21 ne treba jer napajanje ima na uticnici USB-a

Možeš ovo malo pojasniti? Ja sam ugradio relej koji napaja sve potrošače koje sam naknadno ugradio, a okidanje releja sa izveo iz nekog praznog džeka. Dal je je za grejače ručica ili za USB, sad ne znam...

Taj prazan dzek ti je sa leve strane, predvidjen je za usb, maglenci, grejači mislim da ne idu preko njega (morao bi videti uputstvo šta kaže) a mozda i idu nisam siguran.

Nisi ništa pogrešio uradjenim, slično sam i ja uradio na mojoj gospodji.

Nadam se da si stavio osigurač pre relaja?

koč tečnost .....pomenuta 

IMG_20230808_191554.thumb.jpg.e67b9aa42bc5adcf44b8fbfa3529e1aa.jpg

IMG_20230809_120211.thumb.jpg.f2b89df1d30f1b36390048e0213f0e62.jpg

• Drug član, 867 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Ja sam u gradu obisao NC (bar ja mislim da je bio NC, bio mrak). Ixil izduv grmi. Elem kad ga obidjoh, brzo sam mu prepustio mesto, upaljena mu duga svetla+maglenke, nisam mogao da gledam koliko to šljašti u retrovizorima:jee:No to je i poenta da se vidimo na putu što bolje.

• Drug član, 867 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Preko dana je pozeljno popaliti sva moguca svetla:Hitman: Al po noci u gradu, brate... Ne znam da l mi u susret ide kometa, delorean iz Povratka u buducnost ili neka plavicasta masa :jee:

• Haha 3
  • Podržavam 1

Vidjao sam par puta GS, sto kazes ne znam sta mi ide u susret. 

Jedan je taj koji nam napravi problem, za ovih par meseci kad god me drugar sretne kaze brate vidis se da ne moze da kaze neko da te ne vidi a nemam maglenke, da li led far danju sija dobro i uočljiv je, nosim stalno fluo prsluk, pantalone sarene. 

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja