Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• Drug član, 359 postova
  • Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100

Dare, nemoj da dođe, stavi pod OBAVEZNO!!!

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50

Ja takodje imam fabricki vizir i nemam uopšte nameru da stavljam veći.
Bilo je motora do sada na kojim sam imao turbulencije na glavi, pa sam se zezao oko vizira, ali na NC-u ovako kako ga je fabrika napravila, sa mojom visinom, ništa!!!

Vetar mi duva na celu kacigu i to je to.

I kad je kaciga dobra, nema šta da fijuče unutra. Kad je toplo, otvorim luftere, kad je hladno, zatvorim i sve OK.

I nije samo glava, nego i grudi i ramena.
Bolje da duva, da koliko toliko mogu da se ohladim. (Jer jelte, klime na motoru nema )

A kad je hladno, adekvatno se obučem i nema zime.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 1703 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Sve to lepo al preko 100 meni glava leti, to nije normalno sta radi vetar, sad sa ovim visim je da kazem i ok al sa fabrickim je bilo smrt voziti preko 90.

• Svrati ponekad, 261 postova
  • Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21

Meni nije problem buka (na AP u glavnom nosim cepove) vec neko nekontrolisano udaranje vetra. Baca me.

Vec preko 100 sam nestabilan, a o 130-140 ne smem ni da pomislim.

Sa visokim vizirom na 120-130 ne osetim nista do malo udaranja u vrh kacige. Skroz stabilan.

Tako da volim ja luk uz cevape, ali ne bih da polomim zub dok jedem :)

• Svrati ponekad, 261 postova
  • Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21
Just now, RankoBg87 said:

E to i ja pricam, nije to onaj vetar da duva da prija, ovo hoce da te skine sa motora i baca glavu. 

Da da, mislim da pricamo o istom.

Bukvalno se borim sa vetrom i zaležem iza vizira k'o Hayabusu da vozim, jbt...

Sa fabrickim nisam presao 120, kao da mi prednji stalno na ledu, sad sa ovim pravljenim lagano do 150 i miran al ubi vetar u ruke, kad zahladni bice veselo, sve u telo ima da bije hladan vazduh. 

• BJB Maxi scooter club, 1660 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

Ja sam prosle nedelje dolazio iz Srb,ali avionom do De,aerodrom Memingen do mog grada jos 180 km. Bukvalno 90% autoputa bez ogranicenja,150/160 nisam spustao. Na toj brzini NC jednostavno nije isti motor kao do 130/140. Za ovih 5000km, 130 mi se pokazala kao najlepsa voznja. Umerena,lagana,a kad treba da se obidje/pretekne ima snage do 150/160. Max sam vozio 180 po satu (ali bila je blaga nizbrdica pa sam uspeo JEDVA da navucem). Napominjem da je moj na 48KS reduciran. Generalno sam zadovoljan. Imam i motor i skuter u isto vreme. 

Promenio član DaliborBP
  • Sviđa mi se 4

• Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova
  • Motocikl: Forza 350 ('22)
On 7/20/2023 at 11:45 PM, SaleKg said:

Onda ćeš sa 41 da dobiješ na krajnjoj brzini a da izgubiš na startnosti, to je u teoriji! A u praksi, pitanje je na šta će sve to da utiče jer menjaš odnos finalnog prenosa (lančanici) i prenosnog odnosa u menjaču. U principu, to se menja ako imaš potrebe zbog upotrebe motora (extremni teren, staza itd). Možda to neće ni da se oseti, sve zavisi od motora do motora. Naj gore je ako ti ne bude odgovaralo bacio si pare.

DCT nece da prebacuje u 6. brzinu ako smanjis broj zuba, pazi. 

• Drug član, 983 postova
  • Motocikl: NEMAM

Ne znam da li je ovo jedina tema o NC-u, ako sam pogrešio nek prebaci neko post gde treba, ne mogu lepo na Tapatalku da pretražujem,ima neke bagove.

Elem,podeliću oglas za jednog NC-a. Solidan primerak. Imao klizanje na desnu stranu,vidi se na slikama. Ono što sam video od hitnih ulaganja je zadnji disk i pločice, potrošene su 100%.

Ako se pozovete na mene (Sloba Euro Sumar) imate lep popust. Razlog prodaje NC-a je kupljen Strom 1050.

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Honda NC750XA HITNO, 2020. godište, Touring, vozilo prešlo 35651 km, Beograd. Cena 6.500 € - Motori - Polovni Automobili

Послато са 21091116UG помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 296 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X

Kod mene visoko, naročito dugo. Nisam našao nigde neko uputstvo pa reko ako je neko probao da pomogne.

Ne mogu da se setim da li to bese za ovaj nov ili za stare sa obicnim sijalicama, bukvalno ispod fara se gurne šrafciger ili tako nesto, bacim oko ovih dana da vidim da li ima sta. 

• I N S T R U K T O R, 1205 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Molim vas za savet.

Verovatno je o tome već bilo pisano, ali ako može neko u vrlo kratkim crtama da napiše koja i kolika je razlika između NC700 i NC 750 ?

Ne mislim vizuelno nego po voznim karakteristikama.

Ubrzanje ? Krajnja brzina ? 

Ubrzanje npr. 80-120 km/h  ?

Voznost na pravcu i u krivini ?

Itd ?

• Integrisan, 9298 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Sto se tice podesavanja visine snopa .... ima pisano o tome lani sa sve slikama, ima srafica sa zadnje strane fara preko kog se dize/spusta snop ili drugo srafce gde se stela levo/desno.

Sto se razlike tice izmedju modela pre 16 i od 16 ..... jedina "bitna" razlika je u menjacu.

Modeli pre 16-te nemaju S1-2-3.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50
Bilo je i autoputa pa je to odličan prosek potrošnje jer ga ne štedim u vožnji. Inače na autoputu pri brzini 130-140 troši 4,5-4,6.20230723_131134.thumb.jpg.1a5dad32015ef52d8f6854abffd55528.jpg
Isto je i kod mene. Evo na skoro 8K km je 3.7

Zbog potrošnje sam mu nedavno (i kooonačno) dao nadimak:
"Čudo iz japana!"

Od 2007 vozim motore, imao sam ih raznih, ali ovakvu potrošnju nikad nisam imao.

Inače, ovaj rezultat nije zbog paznje na potrošnju. Vozio sam i vozim kako mi se vozi.
Čak i da sam pazio, nisam sigurno mogao paziti 8K km.

I da pored svega toga prosek bude 3.7 je više nego fantastičan rezultat. Svaka im čast i za ideju i za realizaciju. Kapa dole.

Znam da je to samo 58 KS, ali ide.
Obrtni moment je takav da sasvim zadovoljavajuće ide.

Čisto poređenja radi, svi motori su mi u proseku trošili 5, 6, pa i preko 6.

Uspeo sam recimo JEDNOM da stroma 650 spustim na 4 litre, ali to je bilo kad sam se vozio u grupi sa nekim čoperašima. Smorio sam se bio k'o traktor na autoputu.

Ali NC takve vožnje garantujem ne bi trošio više od 3 L.

Znam jer mi je prva vožnja, kad sam ga izvezao iz salona u Novom Sadu i dovezao do kuće (do Šapca), prosek je bio 2.8
Aaaloo 2.8

Da, vozio sam 70,80 jer je motor bio potpuno nov i pratio sam druga koji je išao ispred mojim autom, bila je gužva itd. Ali 2.8
Bukvalno sam se krstio kad sam stigao kući. 8492e60c3af482a77e18891bb6381954.jpg

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 916 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Jbt, troše vam motori manje od mog. Magistralu NI-BG mi trošio najmanje, 3,33l i to samo zato jer sam ga preuzeo u salonu pa smo se upoznavali... Nakon toga najmanje je trošio 3,59. Doduše, nikada nisam ni vozio konstantnih 80-90...

• Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova
  • Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350

U nedelju se vratio iz CG... Svako sipanje "A" kilometražu resetiram. NC manuelni 2016.god. i drug na novoj Forza-i 750 2022god.

Autoput 135-145km/h - NC: 4,1-4,2 , Forza: 4,4-4,5

Magistrala 70-100km/h - NC: 3,1-3,3, Forza: 3,4-3,5

Sto Dragan reče, plaća ručak, a i Dare je jednom spomenuo (zapamtih) da se sa puta iz Rumunije mislim, vratio sa 50 evropskih više u džepu od drugih nam koleza, ili ti spavanje je bolo za Dž.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova
  • Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350

Petak dobio free... Cetvrtak u 14h tockove pod noge i pravac Zabljak. Prelepo, prohladno za spavanje. Milina. Jutro rano smrz, u 7h u pekaru, kiflice po 0,40 eur i pravac HN. Tu kreće pakao sa gužvom jer smo imali neka posla tamo a spavali smo kod druga u Sutomoru. Kolaps po putu dole u oba pravca... 3h mislim do Sutomora ako ne i više, sve po beloj liniji. Ne znam kako ljudi izdržavaju kolima. Elem, baterije su se već polu dopunile u glavi tako da je kupanje samo leglo na volej. Uveče do Bara sa jos drugara, noć kiša... Subota oko podne sunce, aj kupanje u Buljaricama, pa uveče Petrovac dok nije počelo da duva opet. Nedelja nikako drug da se spakuje, napolju rominja a vreme sarenoooooo... Do podgorice malo kisice, kafa i kisela 1,5eur (kako nas nasi kradu samo) i nastavak... Granica, putarine... kolaps. A da, imao sam peh na granici, dok sam uzimao cigare posle granice da zapalim nisam imao gde da stavim kljuceve u kisnom odelu i spustim u torbicu u franku dok sam uzimao cigare i narvno zatvorim... probali svasta, jedva nategnusmo sastrane malo i dohvatim prstima torbicu, zavucem u pregradu i vidim lepi moj veliki crveni privezak... Uhhh... pola sata nervnog sloma, malo je falilo ciglom da izlomim poklopac... 

Pentranje uz Zlatibor potop, izdržasmo do Loja, seli, stade kisa. Sat vremena samo oblačići. Klopali, da krenemo, kreće da rominja. Pu bem ti, malera... Nastavak al nije bilo strašno, dovukosmo se do novog nam AP i gas... Bg je osvetleo u 22h uveče u Nedelju, baterije napunjene, gužve zaobišli, i eto. 

P.S. Pazite gde i rezervne ključeve stavljate! Uzdravlje!!!

• Sviđa mi se 5

Pre 3 sati, QmBGD je napisao:

Jbt, troše vam motori manje od mog. Magistralu NI-BG mi trošio najmanje, 3,33l i to samo zato jer sam ga preuzeo u salonu pa smo se upoznavali... Nakon toga najmanje je trošio 3,59. Doduše, nikada nisam ni vozio konstantnih 80-90...

Video si gde zivim, kuca posao mml, po gradu, voznja ovako i drzi mi 3.7, kad smo isli do Tornika spustio mi na 3.2 pa posle par dana opet vratio na 3.7, voznja do Zl je bila treca i cekas na preticanje tako da nije mazen i pazen a i ovako ne vozim ispod 3k sigurno, jes da ono placam motor ali oseti se u dzepu manja potrošnja. 

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja