Savamalac 144 Napisano April 4, 2023 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Skittles je napisao: Kakvi su vam utisci, gel il pena, kako drže pod kišom i ostalim stvarima, gde ste radili i koliko ste platili? (ovo poslednje pitam jer mi 150 zvuči više nego što sam mislio da to može da bude) Moje sediste je radjeno kod Srdjana. Za cenu, rokove i materijal mozes da pitas @Justicije. Ja sam motor uzeo sa preradjenim sedistem, originalno nikada nisam ni video ni probao. Moji utisci su: - Sediste je jako atraktivno. - Obrati paznju na debljnu tapacirunga suvozacevog sedista, moze da zeza bravicu za otvaranje prilikom sipanja goriva. - Moje sediste ima stepove. Kroz stepove ulazi voda. Ne znam koliko duboko udje ta voda, ali se zadrzava dovoljno da kada sednes u farmerkama bude ti mokro dupe skroz. Leti nije to neki problem, prosusi se to. Kada je hladna jesen ili prolece, a ti treba da sedis sat vremena na tom mokrom, nije dobro. Da ne govorim kada putujes (a ja jesam) po kisi danima. ''polu''resenje je sprej za impregnaciju. Jedino resenje je da nema stepova. Ta su sedista manje atraktivna. - Moje sediste je podebljano (vise je) i verujem sire od originalnog. Time sam (uz spustene fuzastere) dobio na ergonomiji. Ipak za neke kojima je NCX taman, na mom motoru jedva dodirnu asfalt nogama (uporedjivali smo). Verujem da je to zbog dodatne sirine sedista. Ako ti je motor taman, vodi racuna, ali ako treba mozes da dobijes koji cm. - Ja nemam problem sa udobnoscu, mogu satima i danima da sedim i da se vozim. Nista me ne zulja, ne boli... - Sediste je sada staro oko 2 godine. Pokislo je, i videlo sunca samo kada sam ja na motoru, dok je motor parkiran uvek je prekriveno seat cover-om i ne kisne i nema direktnog sunca. Izgleda kao prvog dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano April 4, 2023 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Verujem da isto mislimo samo bih ja drugacije sve ovo rekao... i odveo temu u off topic skroz. Admini reagujte. Pre 13 sati, Satelis je napisao: godine kao godine nisu bitne jer ti one nece doneti iskustvo. Hoce, donece... naravno ne godine nego kilometri, ali donece iskustvo. Iskustvo da se prepozna situacija u saobracaju, iskustvo kada su u pitanju vremenske prilike, zamor, procena sopstvenih sposobnosti, stanje guma, zaustavni put itd... To je iskustvo. Pre 13 sati, Satelis je napisao: Iskustvo se stice vezbanjem na nekom poligonu ili kursu i voznjom, peglanje kilometara i kilometara. Znanje, kada je u pitanju tehnika voznje, se stice na poligonu i na kursu. Ali samo ako je pod strucnim nadzorom i samo u prve tri godine (ovo shvatite uslovno, opet ono godine VS kilometri). U suprotnom se na poligonu ili na drumu kroz kilometre usavrsava losa tehnika usvojena prilikom ''samoobuke''. Sto je duze usavrsavamo, to je kasnije teze da se vozi ispravnom tehnikom. Kao rukopis. Pre 13 sati, Satelis je napisao: Drugi neko recimo spicka 30.000km u jednoj sezoni (ima jedan medj nas taki taxi drajver na dva tocka, belog NC je vozio ) pa tako x 10god. ..... masala razlika, taj neko zna znanje. Taj neko ima iskustvo. Ne nuzno i znanje (mada doticni ima oboje). To se pokaze sve na prvom treningu pod strucnim nadzorom. Pre 13 sati, Satelis je napisao: Ima i one kategorije ljudi koji nikad nece biti dobri vozaci sta god vozili. Zivim sa jednom takvom. Pre 13 sati, Satelis je napisao: Bog neka ih čuva. I nas sa njima takvima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano April 4, 2023 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Nabavka nova dva - tri NC na ovoj sekciji foruma je napravila jedan dinamičan protok poruka što je baš fino da se imamo čime baviti dok ne krene sezona. I dok Darko ne krene (kad će već jednom) sa redovnim izvještajima iz garaže. Imao bih na ovom mjestu jednu opstu preporuku kod nabavke dodatne opreme za NC koja je više u domeni nekog generalnog pristupa a vidim da je to sada glavna tema: Korisnije i jeftinije je fokusirati se na nabavu onoga što ovaj motor NEMA nego izmjenu onoga što već IMA! Izmjena sjedista i topa koliko vidim košta minimum ca 500eur. Bolje je na to dodati jos malo (ili još toliko) i staviti chrash bar, produžetak prednjeg blatobrana, zaštitu hladnjaka, handguards, uticnicu u podrumu, hager i kofer! I mirna Bosna tj motor. Ja sam se navikao na sjedište. Provedem na njemu oko 2h prije pauze i tada mi je svakako dosta. Baš bi mi žao bilo da ga rasturim. Fabricki! Da je auspuh kao na modelu do 2016 što je izgledao izmedju prangije i oluka ja bih ga prvi mijenjao a ovaj je baš normala. I solidan zvuk ima tj imat će nakon uhodavanja. Kad se stavi na NC ono što nema a potrebno je radi zdrave eksploatacije onda polako, vremenom gledati da se mijenja ono što vec ima a što baš ide na živce. Tako da imamo o čemu pisati i naredne godine. 2 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano April 4, 2023 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Novih Nc je dosta vise, prodato je vise od 20 kom u Beogradu. Moj plan je cresh bar, maglenke, handguards, povišen vizir kod Ivana, kofer, bilo bi dobro uzeti zadnji blatobran, na prvoj voznji sam se isprskao pozadi, prednji nastavak blatobrana mi se ne svidja, bar ovako po slikama, mozda promenim misljene ako vidim na nekom uzivo. Kontao sam da će mi trebati dodatak za korman da se podigne, kad sedim pravo malo mi fali da mi ruke ne bi bile ispružene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 342 Napisano April 4, 2023 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan Do odredjene mere se slazem sa @Limeni67. Ali, ako imam nekih novaca, ja sam nekako uvek vise za ulaganje u bolju opremu.... Kako ja razmisljam: Da li dati 200e za top ili za dobre cizme.... Da li dati 500e za kofere ili za vazdusni prsluk.... Tu je i 22.06 standard za kacige, pa bi mozda bilo pametnije neku 06-icu uzeti... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 909 Napisano April 4, 2023 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekome trebaju koferi i nosaci za NC750x do 2020 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano April 4, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Bojim se da sa ovim cenama koje su sada, a sa ciframa koje ste naveli, malo toga mozete da kupite... Ni nov top, ni ozbiljne cizme, novi koferi i nosaci ne znam da li su mogli pre dve godine... Pre 4 sati, Limeni67 je napisao: chrash bar, produžetak prednjeg blatobrana, zaštitu hladnjaka, handguards, uticnicu u podrumu, hager i kofer! I mirna Bosna tj motor. Ima tu jos dosta ulaganja da bi bila mirna Bosna, narocito ako se putuje. Na primer maglenke (far nocu na putu jako slabo osvetljava), nosac telefona/navigacije+nosac/futrola za sam telefon, uticnica za isti na nosacu, stitnici prednjih viljuski, zastita kartera, prosirenje copave, zastitna folija ekrana... Dobro dodje centralni stender kada se cisti i podmazuje lanac, alarm ako stoji van garaze, ozbiljan lanac i disc lock, cerada... Po zelji, nije neophodno ali olaksava zivot i doprinosi komforu, Scotoiler ili slican sistem, tank torba (ko moze da je montira), unutrasnje torbe za te kofere, grejaci rucica... Promenio April 4, 2023 član Savamalac 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano April 4, 2023 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 581 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Gledam ovaj tvoj spisak dodatne opreme i sve je skoro tu ali psujem u sebi jednoga medj nama, prepoznace se, koji je nestvarno pronasao komplet kofere za smesne novce... a ima tome dosta pre ovih jos nenormalnih cena... Rekos sebi, bocni ce biti OEM ili ih nece ni biti... E tako! Odvratni su mi svi ostali sa odbojnicima ko ramovi za slike. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano April 4, 2023 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Dzimi Da nije vocka cudnovata taj sto ga psujes u sebe ..... jabuka Ajd potrazim nalepnice za felge, ako ih nadjem dobijes na poklon Ima negde dosta dosta lani kad sam kockao moju gospodju.... napisao sam sta kupih/ugradih i koliko platih, lepi novci odose i nije mi zao. Mislim da sam tad skrckao nekih 2.000 - 3.000e Redosled mi je bio ovakav.... prvo sebi oprema sve, tri kacige, tri jakne, 3 cipelki, rukavice ma sve od glave do pete. Drugo ulaganje je bilo u zastiti motora.... crash bar na prvo mesto (skupe plastike ko djavo), alarm, lanco da je vezem ko dzekija, cirada. Trece ulaganje nema granica, tad krece ludilo mozga jer mi treba i sta mi ne treba Moja gospodja trenutno ima sledece: - produzetak prednjeg blatobrana - zastitu hladnjaka, vila, ruku, izd. grane napred - crash bar + rasklopivi mandrak da ispruzim noge - led maglenci, alarm - grejace ruku, sedista i nogu (stopala) - podmazivac lanca - migavci promenjeni za led od novijeg tipa + pistalicu stavio - podizac vizira, puig vizir + dodatak na vizr - posebno nosac za navigaciju i navigacija - podizac kormana 5cm u vis i ka vozacu - usb uticnica - teflonska creva - preradjeno sediste - sva tri oem kofera sa nosacima - strob stop svetlo - zadnji blatobran x2 - Leo vince cunak - centralni stender, prosirenje copave i fuzastera - givi tank torba Kad se podvuze ____ 33 stavki izmene, malo li je i bice ih jos sa pocetka druzenja prvi km ondak bum tras 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano April 4, 2023 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 581 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Moja Neca ima sledece (sa tvog spiska): - produzetak prednjeg blatobrana - OK - zastitu hladnjaka, vila, ruku, izd. grane napred - OK (bez grane) - crash bar + rasklopivi mandrak da ispruzim noge - OK (mada za noge ce menjam, nije mi dobar) - led maglenci, alarm - OK (bez alarma, imam cuvara u firmi) - grejace ruku, sedista i nogu (stopala) - NE (bas si zimogrozljiv) - podmazivac lanca - OK - migavci promenjeni za led od novijeg tipa + pistalicu stavio - NE (al ce bude uskoro, samo da vidim beli il dimljeni) - podizac vizira, puig vizir + dodatak na vizr - OK - posebno nosac za navigaciju i navigacija - O/K (imam nosac za mob) - podizac kormana 5cm u vis i ka vozacu - NE (to ce turis na sledeci servis, ovaj Jabuka i ja nismo znali da uturimo) - usb uticnica - OK - teflonska creva - NE - preradjeno sediste - NE - sva tri oem kofera sa nosacima - NE (Jbse, dosta mi je samo top case bez ramova za slicke po strance) - strob stop svetlo - NE - zadnji blatobran x2 - OK - Leo vince cunak - OK (Cika Robert Race Ada cunak :P) - centralni stender, prosirenje copave i fuzastera - OK - givi tank torba - NE (nekad ocu al se mislim i koji ce mi, mozda mi sasije Nana neku ) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano April 4, 2023 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 581 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se i vidi… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano April 4, 2023 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Chika Jimi je napisao: led od novijeg tipa + pistalicu stavio - NE (al ce bude uskoro, samo da vidim beli il dimljeni) Tvoj je tamne boje, sta znam pre bi dimnjene a moze i kobaje. PS. si fiksnim slikao moped 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano April 4, 2023 (promenjeno) Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 581 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Sto jes jes, lepo su cucnuli ti namigavci, ne znam... ce vidimo... kad se skanim jo[ i aVtomat da uzmem... Ne s' fixni, al je pao zooom s drugi sprat pre dve nedelje... kad bese lepih prolecnih 20C... Promenio April 4, 2023 član Chika Jimi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucky George 418 Napisano April 5, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 592 postova Lokacija: Beograd, Vidikovac Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Satelis je napisao: Koliko se sećam... i ona crvena Švabica (u drugom planu) ...je bila "opasno" napucana! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano April 5, 2023 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Evo prvi dodatak Fluo trake na felnama. Boja motora je osnovna pa nek farba kako ko hoce Svidja mi se, danas cu da odradim i zadnji. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano April 5, 2023 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, Limeni67 je napisao: I dok Darko ne krene (kad će već jednom) sa redovnim izvještajima iz garaže. Evo eco... ide jedan sivi od 700 kubici ulje + filteri, antifriz, ventili, lezajevi + semerinzi, gume + damperi prednji amorti, lanaz i lancanici.... jedan poveci servis prvo ide na pranje jer je tesko sranje oko prednjeg lancanika viljuska, klizac lanca nista boljeg stanja desni amort je posteno pisnuo ulje koje je natopilo plocice kocnica prednja maltene ne postoji, tesko se zaustavlja prednji je s 16 zuba zanimljivo, DCT verzija sa saltalicom na nozi zadnji s 43 Necu se baviti kako je bilo, fokus ce biti kako treba izgledati pre nego se spakuje. Pored toga okacicu nasumicno dva klipa sa YT da vidite kako ne treba raditi! Odgledajte, mnogo gresaka ima, pogotovo kod prednjeg tocka.... Odoh pa se vidimo posle..... 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2458 Napisano April 5, 2023 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jel taj lanac toliko zaribao kao što izgleda na slikama? Kako ljudi voze motore tako sa glavom u torbi?Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2490 Napisano April 5, 2023 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Moja NC ima: Centralni stender Sva tri kofera Givi TRK Crash bar Grejaci rucki Stitnici ruku Produzetak prednjeg blatobrana Produzetak zadnjeg blatobrana Zadnji blatobran Stitnik hladnjaka Nosac navigacije USB Maglenke I jos neke gluposti, ne mogu sad ni da se setim... Od svega navedenog, jedino sto mi je stvarno korisno je centralni stender i grejaci rucica (i koferi naravno ako putujem dalje). Ostale gadgete planiram da poskidam, izgleda mi motor kao rumunski autobus Sediste jeste neudobno, ali nemam u planu da preradjujem, jer jedino sto mi se svidja izgledom je fabricko. 1 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 3995 Napisano April 5, 2023 Nemanja Stojanović, 1366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Daj to šta skidaš vidiš da mi tek stavljamo, pa da se dogovaramo 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano April 5, 2023 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan On 3.4.2023. at 23:15, Satelis je napisao: Aktivno vozim od 2010 godine, godine kao godine nisu bitne jer ti one nece doneti iskustvo. Iskustvo se stice vezbanjem na nekom poligonu ili kursu i voznjom, peglanje kilometara i kilometara. Neko recimo predje 3.000km po sezoni x 10god, racunica je jasna. Taj neko, moze pomisliti za sebe da je iskusan vozac. Dal gresi? Mislim da da, daleko je takav od iskusnog. Drugi neko recimo spicka 30.000km u jednoj sezoni (ima jedan medj nas taki taxi drajver na dva tocka, belog NC je vozio ) pa tako x 10god. ..... masala razlika, taj neko zna znanje. Ima i one kategorije ljudi koji nikad nece biti dobri vozaci sta god vozili. Jednostavno tu ni km a ni godine ne pomazu. Znam 3 meni bliske osobe koje spadaju u taj kos. Sestra mi rodjena, svaja i drugar iz ulice ..... ljudi moji kako su oni operisani od voznje pa to je haos i kako su uopšte dobili dozvole ja ne znam.... Bog neka ih čuva. Polako ima vremena, videces kako ce ti se ovo iskustvo promeniti ili ti cuces svakog iza tebe koji nailazi sa otvorenim topom normalnog zvuka. XX puta cujem bajkera iza mene pa kazem klincima sa koje strane ce im proci bajker da ga vide. Dacu ti jos jedan primer, licni. Dvoriste mi je uvuceno spram ulice sto koriste roditelji kad popodne dolaze po decu da ih pokupe iz vrtica. Ostave mi prostor da mogu izaci kolima iz dvorista, jedan parkidan levo, dugi desno od mene tako da ne mogu nista videti dal mi neko nailazi. Celu haubu moram izbaciti na drum maltene da bi nesto mogao videti, to za bajkera moze biti kobno, ja kriv ko kuca ako dodje do kontakta. Ulica je bas prometna, par puta mi se desilo za ove godine da kolegu bajkera ne vidim al ga zato cujem i stanem ..... spas za oboje. Da zivim negde u banatu bolelo bi me uvce za otvorenim topom ali ovde u dzungli pametnije je imati ga. Jbg i meni zvoni glava posle 400-600km voznje tog dana ali par puta znacilo je da me primete kad me vec ne vide (citaj mrzelo ih je da dobro zakrene vrat u levo). Zapamti iskustvo koje imas do sad, pa se seti i kucni koje slovo kad dodje do promene Dodao bi uz glasan auspuh jos jednu dosta bitnu stvar....vizuelnu...a to je fluo zuti prsluk (mnogo puta me je spasio)...jos ako se upari sa kacigom iste boje...onda je pun pogodak... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano April 5, 2023 Zainteresovan, 567 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Prvom NC-u sam dodao 55000km, a ovom drugom tek 11000. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5597 Napisano April 5, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Moja NC ima: Centralni stender Sva tri kofera Givi TRK Crash bar Grejaci rucki Stitnici ruku Produzetak prednjeg blatobrana Produzetak zadnjeg blatobrana Zadnji blatobran Stitnik hladnjaka Nosac navigacije USB Maglenke I jos neke gluposti, ne mogu sad ni da se setim... Od svega navedenog, jedino sto mi je stvarno korisno je centralni stender i grejaci rucica (i koferi naravno ako putujem dalje). Ostale gadgete planiram da poskidam, izgleda mi motor kao rumunski autobus Sediste jeste neudobno, ali nemam u planu da preradjujem, jer jedino sto mi se svidja izgledom je fabricko.Nemoras da ga preradjuješ, samo ubaci gel zbog udobnosti. Tako sam ja na mom Trejseru, fabričke navlake a udobnije mnogo od fabrike.Послато са HTC One A9s помоћу Тапатока 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2490 Napisano April 5, 2023 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Nole Bg je napisao: Nemoras da ga preradjuješ, samo ubaci gel zbog udobnosti. Tako sam ja na mom Trejseru, fabričke navlake a udobnije mnogo od fabrike. Послато са HTC One A9s помоћу Тапатока Pitao neke majstore za to, kažu da ne mogu da urade, valjda nemaju dovoljno materijala, šta već... svakako nisu hteli da prihvate. A sedište na novom NC je baš lepog dizajna, pa ne bih to da kvarim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 342 Napisano April 5, 2023 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Loshmi82 said: Dodao bi uz glasan auspuh jos jednu dosta bitnu stvar....vizuelnu...a to je fluo zuti prsluk (mnogo puta me je spasio)...jos ako se upari sa kacigom iste boje...onda je pun pogodak... Fluo prsluk je jako bitan u zemljama gde ga nose saobracajci i hitne sluzbe. Statistika je pokazala da u tim zemljama vozaci imaju istrenitano oko da prida znacaj tom prsluku. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano April 5, 2023 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Gde sam stao vise ne znam ni sam. Gordak .... jes, ima mrtvih linkova koliko hoces na oem lancu, dobro je izdrzao ovu km. poskidano, rasclanjeno gvozdje na pranje sredjivanje, pre sklapanja ovako treba da izgleda stare su skoro potrosene ali dzaba kad su ferode pune ulja sredjeno, spakovano klizac lanca na pranje i viljuska gume zamenjene, ventili, balans moze se preci na lezajeve, semeringe i dampere Procedura .... alat za vadjenje lez. iz sl. rupa, indus. fen za grejanje, napasti levu stranu prvo, desna izlazi posle lakse. Kad se izvade lezajevi i bolcna, ocistiti kucista lezaja, pregledati da nema neki ris, pretrljati blago jer povrsina mora biti cista, nauljiti kuciste i spoljnu kosulju lezaja. Grejanje opet kucista, pozicionirati lezaj i malim cekicem sitno kuckati po spoljnoj kosulji lezaja da se uvede u kuciste. Moze se iskoristiti stari lezaj preko novog, kuckati po spoljnom strani. Mali cekic, sitni a brzi udarci (ne jaki) u krug i lezaj polako silazi dole. Kako se priblizi granicniku tako popustiti kuckanje da bi se cula promena zvuka, cim dodje do promene treba stati, nikako ali bas nikako "overiti" sto mnogi vole da urade jer misle da je tako sigurnije.... zajeb! Okrene se na drugu stranu felga, ubaci nauljena bolcna, naulji se kuciste i drugi lezaj na spoljnoj strani kosulje pa ide grejanje. Ponoviti kuckanje, sitno, lagano i kad dodje pred kraj pratiti unutrasnju kosulju lezaja. Unutrasnju kosulju treba dovesti tik uz bolcnu (pola dlake lufta ), ako se pretera sa kucanjem, kosulja stize bolcnu sto dovodi do kosenja lezaja (napeto) ..... posao ne valja, takvi lezajevi nece potrajati. Takodjer ne sme se ostaviti ni veci luft izmedju unutrasnje kosulje lezaja i bolcne jer posle kod montaze i stezanja tocka, granicnik osovine preko distanc bolcni ima da pogura lezaj(eve).... opet bude napeto, nije dobar poSo! Kad sve legne kako treba, zastiti lezajeve mascu, napuniti kanal na semeringu i namackati spoljnu stranu pa udenuti u kuciste. Obe distanc bolcne srediti iznutra i spolja, namackati mascu i ubaciti u semering.... tockovi spremni za montage. Pipavo ali nije nemoguce odraditi da me neko ne shavti pogresno i nadam se da ste me razumeli sta je pisac hteo reci.... bolje ne umem da objasnim preko tastature. Nekad ni ja ne uspem da uradim iz prve sve kako treba, jbg ponovim postupak i tako u krug sve dok ne bude kako sam zacrtao. Ono sto se moze videti na YT je za moj dojam blagi uzas. ostaje da se odmasti disk toeto, moze montaza prednji ostaje da cuti, montira se samo zadnji jer napred treba ventile srediti okrenuo osovinu kako treba biti lani neko gurnuo sa densne na levu stranu na red dolazi za 2 linka treba se skratiti ili ti na 114 pakovanje ventili, hladnjak, antifriz je takodje gotovo moze se preci na amorte, gadno je propisao a to znaci samo jedno stanje ulja gvozdje na pranje Nastavice se.......... 17 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...