X8 Vračar 4860 Napisano Novembar 24, 2017 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Kada motor duze stoji, obavezno prvo punjenje akumulatora pa tek onda paljenje...... motor ne gasiti u brzini vec prebaciti u N, potom kljuc na Off........ ciste i dobro stegnute kleme akumulatora..... akumulator prespajati kablovima samo u slucaju nuzde, cim pocne davati prve znake riknjavanja menjati, nikako cekati...... Generalno se svakako slažem, međutim, veazno za deo sa akumulatorom bi komentarisao ..... koliko sam video ista uljna pumpa koja se pokreće mehanički preko motora pumpa ulje i za rad menjača. Nema električne pumpe koja nezavisno pokreće hidrauliku menjača. Na stranim forumima naglašavaju značaj svih konektora na senzorima sa desne strane motora koji se mogu oštetiti prilikom pada. Ako je neki konektor naprso, ušla voda i sl. to može lako dovesti do čudnog rada menjača. Konkretno, čovek je imao problema sa menjačem 2 godine nakon pada i kada su mu ukazali na poziciju tih senzora, našao je polomljen konektor. Inače, imao sam već susreta sa čudnim radom menjača na Alfi 147 selespeed pre par godina. Tamo su takođe u pitanju osetljivi konektori, senzori i elektro ventili na robotizovanom delu klasičnog menjača sa suvim kvačilom. Tu se auto ostavlja u prvoj prilikom parkiranja, bez obzira na automatiku. Međutim, koncept je drugačiji jer ima elektro pumpu 120W (znači on povuče 10A) koja se aktivira pre startovanja kada se otvore vozačka vrata, ima svoje hidraulično ulje i akumulator pritiska koji takođe mislim da nema na NC pa menjač i kvačilo mogu da funkcionišu samo prilikom rada motora koji mora da bude u N kada se ugasi jer je u istom položaju i kada se pali .... itd. ..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano Decembar 4, 2017 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan On 23.11.2017. at 22:20, Satelis je napisao: Kada motor duze stoji, obavezno prvo punjenje akumulatora pa tek onda paljenje...... Šta podrazumevaš pod duže stajanje? Ja se nadam da ću uspevati bar jednom nedeljno da provozam nekih 15-30km... Inače, za sledeću sezonu mi treba nova zadnja guma... Stock gume su Bridgestone Battle Wing, i one su deklarisane kao 80/20 (road/off), ali meni zaista nisu ulivale mnogo poverenja po neasfaltiranim putevima, a malo-malo pa naletim na takve. S druge strane, ta stock guma je izdržala sjajnih 17500km ove godine. Sada se razmišljam da uzmem Shinoko 705 koja je takođe 80/20, ili Metzeler Tourance koja je 85/15. Međutim, obe gume su u veličinama 150/70 ili 170/60, a NC dolazi sa fabričkim 160/60. Šta na kraju uzeti? Šta vi stavljate na NC-ove? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Decembar 4, 2017 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Duze stajanje, mirovanje, nazovi kako os, zavisi prevnstveno od stanja akumulatora (i punjenje tu igra jako bitnu ulogu), nacin njegove upotrebe (da li su cesce a krace voznje, gde se aku nikako ne moze napuniti kako treba, citaj vise stete nego koristi ili su duze voznje sto vise pogoduje istom). Onda imas dodatne potrosace kao sto su imobilajzer, alarm, GPS lokatori..... tako da, neko moze ostaviti motor na mesec dana i da nema nikakvih problema, dok neko moze imati problem vec posle 2,4,5 dana. U mom slucaju, sve preko 7 dana je duze stajanje, upali motor ali dosta teze zavergla..... no ni to nece biti vise problem, danas narucen pametni punjac Pro-User IBC4000. To sto nameravas vozati motor zimi, 15-30km...... imaces vise stete nego koristi, a sto se guma tice Michelin Pilot Road 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Decembar 5, 2017 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan @.milke. Ako bi se vozio svake nedelje, moguće da neće biti potrebe za dopunjavanjem, pogotovo ako ne stoji na hladnom. Videćeš i sam kako se ponaša i da li vremenom više slabi, pa ćeš moći da reaguješ brzo, a ne nakon zime. Što se guma tiče, za Shinoko kažu da je odlična budget guma u odnosu na uloženi novac. Ovaj Michelin, što Satelis pominje, je sa mešovitim sastavom gume i više silikona, tako da bi centralni deo trebao teže da učetvrtasti nakon duže vožnje autoputem. Kod mene su fabričke gume bile zamenjene Dunlopom u istim dimenzijama koje ne deluju da su za off ali meni odgovara.Pogledaj Revzilla i Motorcyclist magazine youtube kanale, ako imaš poverenja u yt preporuke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sargeras 529 Napisano Decembar 5, 2017 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Evanston, Illinois Motocikl: NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Krenem juce da upalim malo motor, cisto da mu cujem zvuk. Stoji u garazi spakovan. Okrenem kljuc, nista. Izvadim akumulator, napon 4V. Nisam ocekivao da ce Yuasa tako da ugine. Zvao sam Hondu i videcemo sad sta je ciniti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Decembar 5, 2017 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Zar nije Vrla (made in Japan) fabrčki aku ? (zatvoreni tip)Kod mene na Integri je Vrla, Satelis je fotografisao isti takav kada je radio i na još jednom trećem sam video Vrla aku ... piše nešto i na japanskom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano Decembar 5, 2017 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pak viđao Yuasa aku, i kod mene je taj. Pilot Road 4 je stvarno dobra guma, ali je ona 100% road, zato je ne bih uzimao. Shinko je na stranim sajtovima stvarno dosta jeftinija, ali kod nas sam našao samo na jednom mestu i cena je samo blago niža od recimo Pirelli gume u sličnoj klasi... Ko prodaje Shinko kod nas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3260 Napisano Decembar 5, 2017 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 14 hours ago, Satelis said: Duze stajanje, mirovanje, nazovi kako os, zavisi prevnstveno od stanja akumulatora (i punjenje tu igra jako bitnu ulogu), nacin njegove upotrebe (da li su cesce a krace voznje, gde se aku nikako ne moze napuniti kako treba, citaj vise stete nego koristi ili su duze voznje sto vise pogoduje istom). Onda imas dodatne potrosace kao sto su imobilajzer, alarm, GPS lokatori..... tako da, neko moze ostaviti motor na mesec dana i da nema nikakvih problema, dok neko moze imati problem vec posle 2,4,5 dana. U mom slucaju, sve preko 7 dana je duze stajanje, upali motor ali dosta teze zavergla..... no ni to nece biti vise problem, danas narucen pametni punjac Pro-User IBC4000. To sto nameravas vozati motor zimi, 15-30km...... imaces vise stete nego koristi, a sto se guma tice Michelin Pilot Road 4 Ok, akumulator ce se napuniti tek pri duzoj voznji, ali sto vise stete nego koristi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Decembar 5, 2017 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Pilot Road 4 je stvarno dobra guma, ali je ona 100% road, zato je ne bih uzimao. Shinko je na stranim sajtovima stvarno dosta jeftinija, ali kod nas sam našao samo na jednom mestu i cena je samo blago niža od recimo Pirelli gume u sličnoj klasi... Ko prodaje Shinko kod nas?Mislim da se kod nas sva roba za motorcikle nabavlja stihijski i možda samo na sajmu i periodu oko sajma (pred sezonu) može da se bira malo više. Eventualno servise koji su i prodavci delova da posetiš pa na licu mesta da ti preporuče konkretno rešenje za tvoje potrebe, na osnovu onoga što imaju, možda sada na kraju godine neki popust pogodiš i sl.Možda Pirelli scorpion trail da razmotriš, ako su cene slične i ako odgovara tvojoj vožnji ....Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sargeras 529 Napisano Decembar 5, 2017 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Evanston, Illinois Motocikl: NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je Yuasa YTZ14S. Sad sam video da je skup kao otrov, tako da se nadam da ce mi uvaziti garanciju. Pretpostavljam da nesto nije u redu sa njim, ne verujem da bi od 3 nedelje stajanja mogao da spadne na 4 volta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Decembar 5, 2017 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je Yuasa YTZ14S. Sad sam video da je skup kao otrov, tako da se nadam da ce mi uvaziti garanciju. Pretpostavljam da nesto nije u redu sa njim, ne verujem da bi od 3 nedelje stajanja mogao da spadne na 4 volta.Nadam se i ja, druže. Koliko je star ? Najpre Delta, zatim servis za aku ako može. Slučajno sam video pre neki dan da ona prodavnica u Cvijićevoj gde su uvek bili aku ima sada Vartu za motorcikle. Svojevremeno sam tamo platio 8000 za skuter aku sa gelom, 10 ili 11Ah. Mislim da je isto bila yuasa, trajala 5 godina mislim .... Za ovaj konkretan model kažu čak da je AGM tehnologija, kao što se koristi na automobilima sa start stop sistemom. Zato je skupa. Vrla je isti tip. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sargeras 529 Napisano Decembar 5, 2017 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Evanston, Illinois Motocikl: NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Nema ni pune dve godine. Motor je uzet 2016. u martu. Servis za aku nisam siguran da je opcija, posto sve sto imam je garancija na motor. Rece mi radnik malopre da je akumulator pokriven ako je do njega problem i nije nesto izvuklo struju. Svakako ga nosim tamo, pa cu videti. Ako si uzeo Yuasu za te pare, dobro si prosao. Ova je AGM a kosta oko 220 dolara po stranim sajtovima. Sigurno moze i jeftinije, ali nisam se nesto preterano udubljivao jer ocekujem da ce moci to da rese. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Decembar 5, 2017 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, X8 Vračar je napisao: .......... Kod mene na Integri je Vrla, Satelis je fotografisao isti takav kada je radio i na još jednom trećem sam video Vrla aku ... piše nešto i na japanskom... Jest, pise levo Vrla dok je u sredini Yuasa. Pre 1 sat, Jupiter je napisao: Ok, akumulator ce se napuniti tek pri duzoj voznji, ali sto vise stete nego koristi? Ajd da probam da ti objasnim zasto ima vise stete nego koristi.......zima, nize temperature najmanje pogoduju prvo samom agregatu, ulje u motoru tj karteru je znatno gusce nego sto bi trebalo biti (pogotovo ne valja ko koristi veci indeks gradacije) te ne moze dospeti do vitalnih delova = dosta slabije podmazivanje = brze habanje masine dok se iole malko ne zagreje. Dok se agregat "muci" sa podmazivanjem, racunar zadaje bogatu smesu ili ti rad pod saugom = ubrizgavanje vise goriva u cilindar kako bi se pre zagrejao. Gorivo nikad u celosti ne moze sagoreti u cilindru, uvek ostane neki procenat koji nije iskoriscen, pa na to kad dodas "saug" to je tek melem za ispiranje ulja sa zida cilindra, takodje zna deo otici u karter (Masterova boljka kad zvekne termostat). Zato zimi lepo parkiras motor (pozeljno je pre zimskog sna promeniti ulje u motoru), napunis rezervoar, nema palenja, raskacis -12V klemu ili izvadis aku, napumpas nesto vise gume od normalnog pritiska, motor na cent. stender i cekas prolece. U ostalom, proguglaj malo na tu temu, ima se sta procitati. pre 45 minuta, sargeras je napisao: Kod mene je Yuasa YTZ14S. Sad sam video da je skup kao otrov, tako da se nadam da ce mi uvaziti garanciju. Pretpostavljam da nesto nije u redu sa njim, ne verujem da bi od 3 nedelje stajanja mogao da spadne na 4 volta. Daj Boze da ti uvaze garanciju ali mislim da nema nista od toga, bice na punjacu i posle toga recice ti da je sve Ok sa akumulatorom. Jednostavno je takav, slab tj kao da ne drzi struju.....zato lepo uzmes Odyssey i Bog da te vidi, cena prava sitnica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sargeras 529 Napisano Decembar 5, 2017 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Evanston, Illinois Motocikl: NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno se nadam da nece biti tako jer znamo da AGM kada se jednom skroz isprazni naglo gubi kapacitet. S obzirom na to da se praznim racuna ako ima manje od 11V, ne smem ni da pomisljam sta ce biti kada je na 4V. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Decembar 5, 2017 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Pazi stvarno, piše Yuasa sitnim slovima, obično pišu logo preko cele baterije.Baš sam se pitao koja je ovo nova marka Black horse je trajao 2 godine svojevremeno, ovo je baš čudno kratko.Za 220 ima možda Li ion već... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Decembar 5, 2017 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, sargeras je napisao: Iskreno se nadam da nece biti tako jer znamo da AGM kada se jednom skroz isprazni naglo gubi kapacitet. S obzirom na to da se praznim racuna ako ima manje od 11V, ne smem ni da pomisljam sta ce biti kada je na 4V. Upravu si to nema sta, javi sta si uradio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3260 Napisano Decembar 6, 2017 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Satelis said: Ajd da probam da ti objasnim zasto ima vise stete nego koristi.......zima, nize temperature najmanje pogoduju prvo samom agregatu, ulje u motoru tj karteru je znatno gusce nego sto bi trebalo biti (pogotovo ne valja ko koristi veci indeks gradacije) te ne moze dospeti do vitalnih delova = dosta slabije podmazivanje = brze habanje masine dok se iole malko ne zagreje. Dok se agregat "muci" sa podmazivanjem, racunar zadaje bogatu smesu ili ti rad pod saugom = ubrizgavanje vise goriva u cilindar kako bi se pre zagrejao. Gorivo nikad u celosti ne moze sagoreti u cilindru, uvek ostane neki procenat koji nije iskoriscen, pa na to kad dodas "saug" to je tek melem za ispiranje ulja sa zida cilindra, takodje zna deo otici u karter (Masterova boljka kad zvekne termostat). Zato zimi lepo parkiras motor (pozeljno je pre zimskog sna promeniti ulje u motoru), napunis rezervoar, nema palenja, raskacis -12V klemu ili izvadis aku, napumpas nesto vise gume od normalnog pritiska, motor na cent. stender i cekas prolece. U ostalom, proguglaj malo na tu temu, ima se sta procitati. Sve sam razumeo, i u pravu si. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Decembar 6, 2017 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Društvo,Obzirom da nisu prognozirane padavine narednih dana, može da mu smeta kratka vožnja koliko god hoće ...Inače, do sada nije konstruisan motor sa unutrašnjim sagorevanjem koji se korišćenjem ne haba Sent from my EVA-L09 using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano Decembar 6, 2017 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, X8 Vračar je napisao: Društvo, Obzirom da nisu prognozirane padavine narednih dana, može da mu smeta kratka vožnja koliko god hoće ... Inače, do sada nije konstruisan motor sa unutrašnjim sagorevanjem koji se korišćenjem ne haba Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Otkud tebi ta informacija, da neće biti padavina? Ja sam baš mislio da idem za vikend na neku vožnjicu, ali u subotu jaka kiša, u nedelju jak sneg... Sutra i u petak su suvi dani, danas je isto bilo baš lepo za vožnju, šteta što sam zarobljen na poslu ceo dan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Decembar 6, 2017 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Pa i mislio sam od kuće do posla...Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano Decembar 6, 2017 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Stvano, napisao si narednih dana... Ne znam kako sam ja protumačio da su naredni dani vikend. Vidiš, mogao bih ja sutra da smislim neki službeni put motorom od firme u centru do BG sajma (expozim), ako idem preko Vrčina, Lipovice i Ostružnice, napraviću finu kilometražu. Jedino mi je smor da točim litru-dve goriva na pumpi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Decembar 6, 2017 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, X8 Vračar je napisao: Društvo, Obzirom da nisu prognozirane padavine narednih dana, može da mu smeta kratka vožnja koliko god hoće ...Inače, do sada nije konstruisan motor sa unutrašnjim sagorevanjem koji se korišćenjem ne haba Jeste u pravu si, onog momenta kada das kontakt, pritisnes taster i "zabrunda" masina, krece habanje ili ti trosenje. Onog momenta kad smo se rodili, sat nam otkucava unazad.....tempo i navike nam odredjuju koliko cemo daleko dobaciti, neko pre - neko kasnije.....to isto vazi i za motor Inace stigao je punjac, malko se igrao brza spojka za koji dan ide montage na akomulacion, da ne bidne gecrk Malo se igrao, cackao, finih opcija ima, punio Vartu sa Kymca jednog i tako......nase makine mogu bez ali pametnije je sa punjacem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sargeras 529 Napisano Decembar 7, 2017 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Evanston, Illinois Motocikl: NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Odneo akumulator u Deltu na ispitivanje. Poslao sam u medjuvremenu mejl i Yuasi da vidim sta oni kazu, da li je pametnije zameniti ili moze i samo dopunjavanje.@Satelis Kako si zadovoljan tim punjacem? Nasao sam sad da nije preterano skup, a cini se prilicno kvalitetan. Htedoh da te pitam i za Puig vizir, posto ga nadjoh u Luisu za 80 evrica. Ima li buffetinga? Od toga nikako da pobegnem, pa da znam da li mi se isplati kupovati isti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano Decembar 7, 2017 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, sargeras je napisao: Htedoh da te pitam i za Puig vizir, posto ga nadjoh u Luisu za 80 evrica. Ima li buffetinga? Od toga nikako da pobegnem, pa da znam da li mi se isplati kupovati isti. I da se ja nadovežem, @Satelis ima li nekad i drugih boja ili je samo ova "light tinted" u ponudi? Duže vreme već čekam, ali se uopšte ne pojavljuju ostale boje tog vizira... Drugo, ako je nekome potrebna poluga kvačila crne boje, recite, poklanjam. Uzeo sam kompet, ali pošto imam dct, stoji mi bezveze. Uzeto je sa Alija i sasvim su pristojnog kvaliteta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Decembar 7, 2017 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 43 minuta, sargeras je napisao: @Satelis Kako si zadovoljan tim punjacem? Nasao sam sad da nije preterano skup, a cini se prilicno kvalitetan. Htedoh da te pitam i za Puig vizir, posto ga nadjoh u Luisu za 80 evrica. Ima li buffetinga? Od toga nikako da pobegnem, pa da znam da li mi se isplati kupovati isti. Za sada sam zadovoljan, do duse nisam ga detaljnije ispitao jer samo sto je stigao ali bice prilike, cekao aku od 2 utomobila i jos 4 komada iz traktora u tazbini.....tako da ima sam da puca od rada sam tako, garancija je tu pa videcemo. Sto se vizira tice, pisao sam ranije utisak nakon voznje..... On 10/6/2016 at 22:49, Satelis je napisao: Pala je i test voznja.......sad je prica skroz drugacija, dosta manje bije u grudi (zbog upustenih delova od sredine ka krajevima, sirinski gledano) a pogotovo manje u glavu, sad se moze voziti sa podignutim vizirom. pre 31 minuta, .milke. je napisao: I da se ja nadovežem, @Satelis ima li nekad i drugih boja ili je samo ova "light tinted" u ponudi? Duže vreme već čekam, ali se uopšte ne pojavljuju ostale boje tog vizira..... Nije mi se svidela skroz zatamnjena varijanta vizira, mozda bi promenio misljenje da vidim na crnom NC-u evo kako bi izgledalo, meni lepsa svetlija varijanta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...