zoransm 103 Napisano Jun 18, 2020 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: Transalp XL 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam to mckinley jastuče, samo sam jednom probao. Moj utisak: otežava upravljanje motociklom, stalno ti se zadnjica migolji, ne možeš da "uhvatiš" motor nogama i da upravljaš njime(po meni se motociklom upravlja i ostatkom tela). Ako si relativno visok, ja sam 188-89cm automatski te podiže i dobijaš drugi položaj sedenja, ugao i naravno još vetra. U krivinama ne držiš motor. A da je udobnije jeste. E sad, to sam samo jednom probao i nikada više, moguće da bi se većina ovih nedostataka vremenom ispravila. Možda. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Jun 18, 2020 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan Ekipa, imam predlog. Ako ste zainteresovani, možemo uraditi majicu ove forum grupe. Recimo, crna majica, print kombinovano u crvenoj i beloj boji. Ja nisam dizajner, pa ne znam to lepo nacrtati, ali bi recimo napred levo stavio logo sajta Naravno, sa natpisom BJBIKERS. Na desnoj strani napred bi mogli staviti logo Honde Na leđima gore logo HONDA The Power of Dreams A preko leđa nešto ovako dizajnirano Naravno, od osnivača sajta bi trebalo tražiti dozvolu za korišćenje logoa, a mislim da sa Hondinim nema problema jer su javni. Predlog za leđa sublimira i ekipu koja vozi 700tke i one sa 750. To treba neko veštiji dizajnirati. I tu koristiti crvene i bele boje na crnoj majici. Ako ste za i ako je već neko imao ideju, ili ako ste ranijih godina to već radili (nov sam ovde), možemo to opet organizovati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kola 596 Napisano Jun 18, 2020 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: BMW R1250 GS Rallye 21 - ex: 2020 NC750x-penzionisan, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Justicije said: Srećno i dugovečno da te služi. I ja sam novi ovde, motor je tek desetak dana kod mene, pa ćemo se družiti u narednonm periodu. Hvala druze! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kola 596 Napisano Jun 18, 2020 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: BMW R1250 GS Rallye 21 - ex: 2020 NC750x-penzionisan, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, zoransm said: Nek je sa srećom !!! Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 571 Napisano Jun 18, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, zoransm said: Ja imam to mckinley jastuče, samo sam jednom probao. Moj utisak: otežava upravljanje motociklom, stalno ti se zadnjica migolji, ne možeš da "uhvatiš" motor nogama i da upravljaš njime(po meni se motociklom upravlja i ostatkom tela). Ako si relativno visok, ja sam 188-89cm automatski te podiže i dobijaš drugi položaj sedenja, ugao i naravno još vetra. U krivinama ne držiš motor. A da je udobnije jeste. E sad, to sam samo jednom probao i nikada više, moguće da bi se većina ovih nedostataka vremenom ispravila. Možda. Tacno. Prvih ne tako malo voznji je bio jako cudan osecaj jer sam prepumpavao misleci da ce biti udobnije, sto nije tacno. Na kraju je stvar navike. Danas i te kako dobro kontrolisem. Jastuce je 2cm skroz naduvano, a kod mene je na trecinu. Pa jos kada sednes skoro da ga nema, ali dovoljno da radi svoj posao. Cesto osecam da sedim na sedistu pa samo gurnem malo jastuce da rastereti kriticne tacke. Sto se tice NC-a treba da se zove vila promaja : ) duva pa duva. Realno ni vetar ne pojacava jer je mini razlika. Štrčimo obojica svakako haha Kad pogledas gel podloge koje ne mozes da regulises i AirHawk koji je 5cm i mnooogo puta skuplji pa i kad stavis jagnjece krzno sve to leluja malo ispod. Ali je meeekanooo ko dekina brada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 10224 Napisano Jun 18, 2020 Drug član, 1995 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan @Ferty_ - Jel to ovo jastuče? McKinley SEAT CUSHION, podloga za sedenje, siva | Intersport WWW.INTERSPORT.RS Jastukna na naduvavanje McKinley čine kampovanje mnogo ugodnijim. Jastuk je kompaktno presavijen s dve trake i jednostavan je za nošenje. Odličan je za razne aktivnosti na otvorenom i izrađen je od izdržljivog poliestera.... Sent from my Huawei Mate20 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoransm 103 Napisano Jun 18, 2020 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: Transalp XL 750 Prijavi odgovor kao problematičan Moje je takvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 10224 Napisano Jun 18, 2020 Drug član, 1995 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Moje je takvoI kako si zadovoljan? Ovo me navelo na razmišljanje da sa ovim mogu da rešim klizanje ka rezervoaru, to mi baš smeta.. Sent from my Huawei Mate20 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 571 Napisano Jun 18, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, to je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6227 Napisano Jun 19, 2020 Svakom po zasluzi, 12455 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A ovo? Ne mo'š jaja slomiti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoransm 103 Napisano Jun 19, 2020 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: Transalp XL 750 Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, ProMaster said: I kako si zadovoljan? Ovo me navelo na razmišljanje da sa ovim mogu da rešim klizanje ka rezervoaru, to mi baš smeta.. Sent from my Huawei Mate20 Pro using Tapatalk Par postova gore sam napisao iskustvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 10224 Napisano Jun 19, 2020 Drug član, 1995 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Pardon, nisam video tvoj post.. Moram da resavam nesto po pitanju udobnosti, Srdjan je u haosu covek, a ja da se odreknem motora na 7 dana , bas teska prica. Ne znam kakvi su ovi iz Zrenjanina.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoransm 103 Napisano Jun 19, 2020 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: Transalp XL 750 Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno je udobnije, ne postoji ni jedna tačka da te žulja. Ali se postavlja pitanje upravljivosti (ravnoteže). Moguće da sam ja imao taj problem jer sam samo jednom probao, nekih 150km. I mora se rešiti pitanje fiksiranja jastučeta. Ne mogu da se setim kako sam ga ja fiksirao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoransm 103 Napisano Jun 19, 2020 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: Transalp XL 750 Prijavi odgovor kao problematičan 14 hours ago, Arakis said: A ovo? Ne mo'š jaja slomiti Sasvim slučajno sam prošlu subotu u nekom autu, sedeo na ovome. Vrhunski ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 571 Napisano Jun 19, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Htedoh ovo da pazarim jos davno, ali je debeeelooo. Verujem da je super udobno, ali za kancelariju gde se upravljivost fotelje ne dovodi u pitanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilanM88 164 Napisano Jun 19, 2020 U prolazu, 93 postova Lokacija: Nbg Motocikl: Versys Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, ProMaster je napisao: Pardon, nisam video tvoj post.. Moram da resavam nesto po pitanju udobnosti, Srdjan je u haosu covek, a ja da se odreknem motora na 7 dana , bas teska prica. Ne znam kakvi su ovi iz Zrenjanina.. Taman prilike da se voziš 7 dana mojim motorom da rešiš vibracije plastika 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2131 Napisano Jun 20, 2020 Skuteras, 3717 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Da l’ bi neko menjao NC za Manu i pare? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Jun 20, 2020 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan Ekipa, prešao sam nešto preko 850 km za ovih desetak dana i utisci su izvanredni, Danas sam bio do Palića i nazad i nisam nešto patio sa sedištem, ali pratim i dalje. Treba mi savet. Dva puta mi se dogodilo u ovih deset dana da kad upalim motor u N modu, neće da prebaci u D. Pokušavao sam ugasiti i opet upaliti, ali prihvati tek kad ga malo pokrenem ugašenog. Napominjem da je motor uvek gašen u N modu. Za prvi put nisam siguran, ali drugi put sam pre gašenja motora prebacio u N, a onda pomerao motor da ga namestim na parking. Ne znam da li to ima veze i jesam li trebao da ga nameštam dok je još u D modu, pa da prebacim u N pred samo gašenje. U svakom slučaju, da li treba da ovo prijavljujem u Delti ili je normalno? Unapred se zahvaljujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16371 Napisano Jun 20, 2020 Integrisan, 9410 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, muljaz je napisao: Da l’ bi neko menjao NC za Manu i pare? Ko je lud da predje sa konja na magare pre 15 minuta, Justicije je napisao: Treba mi savet. Dva puta mi se dogodilo u ovih deset dana da kad upalim motor u N modu, neće da prebaci u D. Pokušavao sam ugasiti i opet upaliti, ali prihvati tek kad ga malo pokrenem ugašenog. Napominjem da je motor uvek gašen u N modu. Za prvi put nisam siguran, ali drugi put sam pre gašenja motora prebacio u N, a onda pomerao motor da ga namestim na parking. Ne znam da li to ima veze i jesam li trebao da ga nameštam dok je još u D modu, pa da prebacim u N pred samo gašenje. U svakom slučaju, da li treba da ovo prijavljujem u Delti ili je normalno? Unapred se zahvaljujem. Motor pre gasenja uvek treba staviti u neutral ili ti N. Ako se zaboravi, ostane u D ili S, po davanju kontakta momentalno sam prelazi u neutral tj N. Ugasen motor dok je menjac u brzini (D ili neki od S modova) nisam probao al mislim da se ne moze pomeriti tj preparkirati. Pre gasenja kad se prebaci u N, preparkira il gura..... nista ne bi smelo uticati na menjac da se ne moze ubaciti u D mod nakon paljenja. Kad je hladna i ako radi na 2Krpm tad se ne moze ubaciti u D mod vec kad se spusti na il ispod 1.8Krpm. Isprati tacno kad se sta desava, za pocetak proveri kako su stegnute kleme na akumulatoru. Ako se ponovo desi, idi do Delte i prijavi problem. Ono sto mogu kad odes je dijagnostika, ocitavanje greske ako ima, resetovanje senzora, ucenje menjaca pa proba za dalje. Bilo je slucaja (kod mene ne) da se pre gasenja motor prebaci u N, posle nakon startovanja nece u D. Ljudi ugase, mrdnu motor 1m i onda bude sve Ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Jun 20, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Znam samo da sa spuštenom ćopavom neće u D. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Jun 20, 2020 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, X8 Vračar je napisao: Znam samo da sa spuštenom ćopavom neće u D. Jbg, ne mogu sad 100 procentno tvrditi da sam je podigao, ali uvek to radim čim sednem i pre nego uopšte upalim motor, pa ne znam zašto bi ta dva puta ostala spuštena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Jun 20, 2020 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Satelis je napisao: Bilo je slucaja (kod mene ne) da se pre gasenja motor prebaci u N, posle nakon startovanja nece u D. Ljudi ugase, mrdnu motor 1m i onda bude sve Ok. To sam i ja radio, ugasim i mrdnem motor. Ali, nešto mi ne ide da je to normalno, da cimam motor da bi ubacio u brzinu. Ne znam ima li ovaj menjač sličnosti sa automatskim automobilskim menjačem nove generacije, ali zamisli da cimaš auto po parkingu da ubaci u brzinu. U svakom slučaju hvala, sad idem na servis na 1000 km, pa ću im reći da pogledaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2131 Napisano Jun 21, 2020 Skuteras, 3717 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Satelis said: Ko je lud da predje sa konja na magare Pa ovaj moj drugar, budala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 571 Napisano Jun 21, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Meni se to sa menjacem desilo 2x i oba su bila sa jako slabim akumulatorom. Ne da nije hteo u D mod vec nije hteo ni da vergla. Samo upali cajger, ali ne reaguje na start dugme. A bese i da ga skroz normalno upalim i nece u D mod. Isto resenje, mrdnem motor malo napred malo nazad i sve bude ok. Takodje po stranim forumima se cesto spominje. Donekle "normalna" i bezopasna stvar. Svakako proveri akumulator, prijavi u servisu i trazi ucitavanje novih parametara za rad menjaca. 10min posla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Jun 21, 2020 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Ferty_ je napisao: Meni se to sa menjacem desilo 2x i oba su bila sa jako slabim akumulatorom. Ne da nije hteo u D mod vec nije hteo ni da vergla. Samo upali cajger, ali ne reaguje na start dugme. A bese i da ga skroz normalno upalim i nece u D mod. Isto resenje, mrdnem motor malo napred malo nazad i sve bude ok. Takodje po stranim forumima se cesto spominje. Donekle "normalna" i bezopasna stvar. Svakako proveri akumulator, prijavi u servisu i trazi ucitavanje novih parametara za rad menjaca. 10min posla Hvala, uradiću tako. Ono što sam sam zaključio posle prvog puta je da motor mora biti ugašen kad ga cimaš, ne reaguje kad je upaljen. Pre 7 sati, X8 Vračar je napisao: Znam samo da sa spuštenom ćopavom neće u D. Hahahahaha, sinoć sam bio 100% "u problemu" pa nisam ni shvatio da me zezaš. Hvala na relaksaciji, i to je uvek dobrodošlo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...