Jump to content

Moto Zajednica

Honda CBF 1000

Recommended Posts

• Drug član, 871 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200

Ето видиш, као да сам знао..🤣 Ја сам тада наручио танк пресвлаку за тдм-а, него сам тражио како се мени свиђа па сам чекао можда две недеље. Све ме изашло око 80е, наравно, припремио сам се за царину али изгледа да је у смени био колега бајкер, царина 0е❤️❤️❤️

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 10612 postova
  • Motocikl: ---Honda---

... i jos jedna jutarnja informacija a u vezi cbf1000f modela, ukoliko se, dok je motor upaljen (startovan, ne da gori :D ) ukljuce sva 4 zmigavca, posle gasenja motora oni ce ostati da rade, koristim to cesto kada se parkiram kraj puta da nesto zavrsim ili dok Marinu cekam npr. ( ono kada sidje na 15 sekundi a ja posle 8 min razmisljam dal" da odem odatle :) ) .

Korisna stvar, vecina je motocikala ima, neki poseduju i auto-gasenje kada prodje logici zadato vreme, kod Honde ce da svickaju dok (malecki) akumulator ne istrose pa obratite paznju.

P.S. Nisam siguran hoce li u beskonacno svickati, u mom slucaju nikada nisu preko 10min radili u tom modu i svaki sam put rucno iskljucivao.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 472 postova
  • Motocikl: Honda CBF600SA / Honda Silver Wing 400

Na nekim motorima kljuc treba da okrenes kao kad hoces da zakljucas korman, pa ga stisnes i izvuces ili tako neka zajebancija. Trebalo bi da ima nacrtan trouglic na bravi ako ima tu opciju

image.png.4a2e3b866d51ccfce195599a65e4f115.png

• Sviđa mi se 1

Na prethodnoj verziji nc-a koju sam vozio (2017) radila su sva 4 ako ih ukljucim pre gasenja motora, koristio sam to...

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 3045 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA
Pre 8 sati, N.F.S. je napisao:

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

,

Promenio član Blaza
pogrešan citat člana

• Ne silazi, 3045 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA
Pre 9 sati, RankoBg87 je napisao:

Ma jok, kako okrenem kljuc sve gasi. 

Bas glupo napravljeno. 

Koja onda svrha sva 4 ako moram ostavim ključ tj kontakt. 

Imaš fabričku grešku. Možda bude opoziv ...:)

• Haha 2

Da se ne lazemo, nije sto je moja ali ovo je kao sa postera! 😊

(15min kasnije je cela usrana posto se u Kg ulice peru, farba signalizacija horizontalna... U saobracajnom spicu!)

1.jpg

2.jpg

• Sviđa mi se 7

• Drug član, 2631 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Ja hteo da izđem da napravim krug, ali vidim pala neka kišica, i odustanem - žao mi da prljam nov lanac! Hahaha, to mi se prvi put u životu desilo :D 

p.s: Lep dan za fotografisanje.

Promenio član živke
  • Haha 1

Bravoo 👌

Kontra teg sa leve donje strane rama (iza bocnog stendera usrafljeno) , u paru sa duplim tegom iza suvozacevog levog nogostupa a sve to da se ubalansira sa auspuhom preko puta :D 

• Hvala 1

Kada smo kod kontra tegova, ovo je ustrojeni SC57 agregat (na ovom se modelu zove SC64, na prvoj generaciji je SC58) i kao takav, uz kasetni tip menjacke kutije (citaj, sve se moze povaditi kroz deklu) ima i balansirajuci teg na radilici koji ako se za zub omasi pri montazi ume da unisti voznju.

Takodje kada nekima agregat mnogo "zvizdi" to je znak da je pretegnut, kada se cuje klaparanje- previse labav!

Bivsi clan foruma je tako kupio "prolupalu" cbr1000r za male novce, cim sam je cuo zvuk sam poznao (i sredio za 15 sekundi :D).

Pogoni ga direktno radilica preko zupcanika (vrti se u kontra stranu) i jedina vibracija koju ovaj agregat ima je ona koja se (samo) u leru oseca, sve preko je sterilna, kao elektro motor.

(pisao sam o stelovanju sada daleke 2008 :) )

s-l400.jpg

• Integrisan, 8055 postova
  • Motocikl: TDM 900

Honde ubedljivo imaju, ajde da nazovem tako, najlepšu kulturu rada. Uvek su težili da im motocikli budu maksimalno uglađeni pre nego da budu najbrži. 

VFR, ST1100, GL, 1000F... To je umirujući zvuk. Skoro prođe pored mene Honda Spacy 125, to je stari 4T skuter... Radi kao fen, nema oštar zvuk nigde da čuješ a staro 30 godina.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

... jedino je startovanje kod sc57 i derivata nesto duze, jos nisam provalio zasto! Upali ona uvek ali taster se drzi 1sekundu (okrene 2 kruga radilicu mozda), nema ono BUM i upali tog trena, evo tu mi je crossrunner, on tako odmah startuje, cbf i prva i druga verzija zavrte 2 kruga, cbr takodje.

Pisao sam negde u nazad, onu crnu smo kacili na osciloskop, svecice okidaju   ali brizgaljke ravna linija skoro sekundu.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1869 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000, Peda Sniper, Voge SR3

Moja pogotovo kad je topla, počeo sam da sumnjam da je do akumulatora koji kad se ugreje izgubi deo napona, CBF se greje kao blesava a akumulator tik uz agregat stoji. Iako sam već 15 godina u održavanju motornih vozila, ove godine sam saznao da akumulator gubi napon kad se (pre)greje. Verovatno ću na proleće nov aku, baš me zanima hoće li biti promene tu.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja