shoyyka 10750 Napisano Utorak u 19:30 Drug član, 3443 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Žaksi je napisao: idi bre Šojka,ti od kad si kupio BMW-a samo najskuplje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3089 Napisano Utorak u 19:49 Drug član, 1585 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan To je to, hvala najlepše. Sve sam pažljivo pročitao što se tiče service manuala, jeftino ulaganje a ništa manje bitno od zamene ulja. Kad budem radio sve ću lepo postaviti ovde. Imate li neke preporuke za antifriz, mislim da nema potebe za nekim skupim. Ja sipam Ipone plavi, spremna smeša.Sent from my 2107113SG using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 837 Napisano Utorak u 21:28 (promenjeno) Zainteresovan, 383 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Kupi neko od sredstava za čišćenje hladnjaka (gore prikazani wurth ili slično) ima toga po radnjama za prodaju auto delova. Sipaj u već postojeću tečnost u sistemu i proprati uputstvo. Obično je to nekih 20 do 30 minuta rada u mestu. Sačekaj da se prohladi i ispusti sve (vodi računa da ti se ne prosipa po dvorištu pogotovo ako imaš kućne ljubimce). Sa otvorenim čepom za ispuštanje stavi baštensko crevo gore gde nalivaš tečnost i pusti da teče lagano, bez velikog pritiska, neko vreme. Pusti da se sve dobro ocedi. Onda nalij neku pismeniju G12 rashladnu tečnost (ja koristim Febi G12++) i vozi. Ne zaboboravi da ako kupiš koncentrovanu tečnost istu, pre nalivanja, moraš razrediti u destilovanom vodom u odnosu 50:50. Ne nasedaj na gluposti da postoji neka specijalna rashladna tečnost za motore jer ne postoji. Što se odzračivanja tiče u 99% slučajeva neće biti potrebno ako tečnost nalivaš baš, baš lagano ali pogledaj uputstvo za motor i tamo ćeš videti koje su tačke gde se sistem odzračuje. Posle prve vožnje proveri nivo tečnosti i po potrebi je dolij na propisani nivo. Promenio Utorak u 21:30 član ekozelj 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 2242 Napisano Utorak u 23:28 (promenjeno) Drug član, 1108 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Honda CBF 1000, Honda Rebel 125, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno Edi druže. Kod ovog motora se sistem odzračuje tako što se startuje motor (u neutralu naravno) sa otvorenim čepom hladnjaka i nekoliko puta lagano zavrne gas, jasno bi trebali da se vide mehurići kako izlaze ako ih bude imalo. Da li je potrebno sačekati da se uključi ventilator pa onda doliti sistem ili ne? Pitam jer to nisam pročitao u manualu, ili sam možda propustio. Promenio Utorak u 23:30 član Zlatko LA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 2242 Napisano Utorak u 23:34 Drug član, 1108 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Honda CBF 1000, Honda Rebel 125, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga.Sent from my SM-S901B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 837 Napisano Sreda u 09:02 Zainteresovan, 383 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno Edi druže. Kod ovog motora se sistem odzračuje tako što se startuje motor (u neutralu naravno) sa otvorenim čepom hladnjaka i nekoliko puta lagano zavrne gas, jasno bi trebali da se vide mehurići kako izlaze ako ih bude imalo. Da li je potrebno sačekati da se uključi ventilator pa onda doliti sistem ili ne? Pitam jer to nisam pročitao u manualu, ili sam možda propustio.Samo lagano nalij tečnost i neće biti potrebe za odzračivanjem jer se nigde neće stvoriti vazdišni čep pošto će tečnost lagano razliti po svim kanalima i istisnuti vazduh. Otvaranje termostata i paljenje ventilatora su različite stvari. Samo ga provozaj lepo i otvoriće termostat naravno i tečnost će procirkulisati kroz ceo sistem. Paljenje ventilatora nema veze sa samom cirkulacijom tečnosti već dolazi na kraju ako tečnost koja već cirkuliše kroz hladnjak ne uspeva prirodnim putem da se dovoljno ohladi pa je potrebno dodatnom cirkulacijom vazduha odvesti višak toplote. Ukratko nema potrebe da čekaš ili iniciraš paljenje ventilatora. Provozaš, proveriš nivo KAD SE OHLADI i to je to.Sent from my SM-A556E using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 993 Napisano Sreda u 17:22 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Drustvo jel nekome poznat motor... https://www.polovniautomobili.com/motori/25959372/honda-cbf-1000-fa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4981 Napisano Sreda u 17:26 Drug član, 1555 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemaaa Prijavi odgovor kao problematičan Bas je lep, jesi video @N.F.S. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23518 Napisano Sreda u 17:28 Integrisan, 9910 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ajmooo kupite versysaaaa da se na krilcetu vozaaaam Sent from my EML-L29 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 235 Napisano Sreda u 17:41 (promenjeno) Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan Lep motor i kompletno sređen,bez ulaganja. Ajd sad,ko planira kupovinu,šta može da kupi novo za te pare? -kineski motor od 550ccm! I ja planiram novo jednog dana(ne više japanski jer su bezobrazno i neopravdano skupi),ali za sada je očuvana Honda zakon... Promenio Sreda u 17:44 član Elmilorad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1935 Napisano Sreda u 18:07 (promenjeno) Drug član, 2883 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, Eol je napisao: Drustvo jel nekome poznat motor... https://www.polovniautomobili.com/motori/25959372/honda-cbf-1000-fa Otišla iz moje garaže u junu prošle godine sa oko 60000 Promenio Sreda u 18:07 član JevtaNS 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 993 Napisano Sreda u 18:14 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan On vozio u rikverc pa vratio na 34000km...hvala ti @JevtaNS 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23518 Napisano Sreda u 18:33 Integrisan, 9910 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kakva prevara, evo slika dok je kod Jevte bio, vidim poznata mi je ova nalepnica na masci. Bese blizu 70000 na satu ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 235 Napisano Sreda u 18:34 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan Nije,nego je izgleda okrenuo sat posle 99999 ispočetka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 2242 Napisano Sreda u 19:46 Drug član, 1108 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Honda CBF 1000, Honda Rebel 125, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Prevara jeste, ako mene pitate kilometraža je samo broj. Odeš, vidiš itd itd. Možda baš ja vozim auto, motor, traktor šta god sa netačnim brojilom. Nikad me to nije opterećivalo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 993 Napisano Sreda u 20:28 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 39 minuta, Zlatko LA je napisao: Prevara jeste, ako mene pitate kilometraža je samo broj. Odeš, vidiš itd itd. Možda baš ja vozim auto, motor, traktor šta god sa netačnim brojilom. Nikad me to nije opterećivalo. Ti mozda vozis ali ne znas, i nisi ti vratio...ja ovom coveku koji je vratio km i slagao...treba da verujem da je uradjen servis....proveren zazor ventila i sl. Jedno je kada vozis i ne znas, a drugo je kada ti uradis i svesno lazes... 3 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 2242 Napisano Sreda u 20:49 (promenjeno) Drug član, 1108 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Honda CBF 1000, Honda Rebel 125, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Ne moraš da veruješ, da ne idem previše u off. Da me ne shvatis pogresno, ovom se ušlo u trag. Šta s onima kojima istorija nije poznata? Promenio Sreda u 20:49 član Zlatko LA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 993 Napisano Sreda u 20:59 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Zlatko LA je napisao: Ne moraš da veruješ, da ne idem previše u off. Da me ne shvatis pogresno, ovom se ušlo u trag. Šta s onima kojima istorija nije poznata? Ma verujem ti samo se nismo razumeli....samo kazem da ti nisi covek koji bi vratio km i slagao svesno kupca...a naravno da je 90% vozila sa laznom km.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3089 Napisano Sreda u 22:07 Drug član, 1585 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja od ovog ne bih kupio iz principa, pa da je zadnji.S druge strane, dobismo u jako kratkoj prepisci razloge zbog čega se mnogi odlučuju za nove kineze. Ovo je naša realnost. Jaaako je retka ova situacija gde samo treba da pređeš preko površine situacije, jer imaš gde da se raspitaš kakav i šta je motor zaista. U praksi, kad kupuješ motor s oglasa, baš kupuješ mačku u džaku.Elem, jako lep motor, na prvu sam samo rekao ufff...Sent from my 2107113SG using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3736 Napisano Sreda u 22:54 Malinar u pokusaju, 1753 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Da, ali realno, 100 000km je ništa za ovaj motor. Verujem da svaki turing japanac ubije 250 000 km bez ikakvih problema, takvi su im agregati. Sad mačka u džaku ili ne, ali polovnjaka sa pravom kilometražom nikako nije lako naći. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...