NIKOLA 1 823 Napisano April 4, 2023 MK Obrenovac, 555 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se javim i ja do skoro bio u gužvi pa ne stigoh da pišem. Pre nekih mesec dana se ponovo ponovih CBFom 1000 (imao sam i pre 4-5god jednu koja je završila na forumu, zadnji meni poznat vlasnik je bio NoleBG ). Motor je iz Swice u solidnom stanju ali ima tragova od vožnje zimi i po soli. Imao je muku na leru je radio na 2000 do 2500rpm, pa mu je dečko od koga sam ga kupio da bi spustio ler pomerao TPS i dobio je niži ler ali je onda motor na leru neravnomerno radio tj zaletao je obrtaje. Uz malo istraživanja po netu sam otprilike znao šta može da ga boli ali da bi bio siguran i da ne bi mnogo experimentisao u pomoć zovem Nešu (NFS) , znajući da trenutno vozi CBFa i ako neko upozna svaki motor i sve živo isproverava i sredi i što treba i što ne treba to je on. Veliko mu hvala na svakom savetu, na pomoći, na service manualu........ On mi prvo daje informaciju da se TPS steluje vrednosti na zatvorenom gasu 0,5v a na punom gasu 4,5v. Prvo šta radim je da vraćam TPS na fabrička podešavanja i motor ne zalece više, radi ujednačeno ali opet ima visok ler ! CBF nije kao većina motora koji imaju šraf za stelovanje ler gasa, on Ima Step motor sa ventilom, tj "klapnom" koji pomoću senzora i naloga iz ECU određuje poziciju tog ventila i određuje ler ! A da bi se prišlo njemu mora pola motora da se rasturi (rezervoar, termostat, akumulator, ceo airbox, da se raskaci brdo džekova i vakum creva da bi se prišlo do usisa i klapni ! Naravno opet malo konsultacija sa NFSom i kreće rasturanje. Zatečeno stanje usisi , klapne prljavi, izvađen step motor i on prljav. Čisti alkoholom, četkica za zube, dva brake klinera i trljalj i trljaju. Kad je sve sinulo sklapanje, montiranje svega i pali aždaju. Motor prede kao mače, lepo digne sauh kad je hladan , čim malo ugreje spušta polako ler i na kraju ler drži na otprilike 1200rpm. Prezadovoljan učinkom! Pozdrav za Nešu! 8 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zdravkoco 24 Napisano April 4, 2023 U prolazu, 23 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda CBF 1000 SC58 Prijavi odgovor kao problematičan Koja ti je kilometraža motora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano April 4, 2023 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan E to je lepa prica, da se podeli sa zajednicom resenje Takav stav uvek podrzavam, malo da se hvalimo ali dosta da se pomazemo... Nikola, bilo mi je zadovoljstvo, za normalne i kulturne sam uvek respolozen Vidimo se kada otopli, a do tada Hondi valja da odradis "italijanski tyning", znaci aditiv za ciscenje dizni u pun rezervoar i auto put! Bar 100km da se drzi iznad 6000 obrtaja, da se samoociste ventili, dizne... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 823 Napisano April 4, 2023 MK Obrenovac, 555 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Hondica je prešla 66000km i po generalnom stanju svega , diskova, nogara, sedišta, plastika ... Rekao bi da je to otprilike to ta kilometraza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano April 4, 2023 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Svoje sam klapne ocistio ultrazvucno , prodje 5000km od tada... Zamenio sam fon pa mi endoskopska kamera odbija poslusnost. Donosi Bane (Paljevina) svoju, cudi se sta kontrolisem, kroz kutiju filtera vazduha a dok Marina drzi otvoren gas gledam usise, vodjice ventila i pecurke, ukupno stanje... Reagujem ako ima potrebe 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vojkan 181 Napisano April 4, 2023 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: BG-Vozdovac Motocikl: CF MOTO 700 MT Prijavi odgovor kao problematičan Koji aditiv je za preporuku, karburator? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano April 4, 2023 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Po mom iskustvu, ispred drugih, "Pro-Line Gasoline System Cleaner" od liqui moly... I za karburator i za ubrizgavanje. Ako ga nema onda wynn"s... P.S. Za karburatorce vidim postoji liqui moly mtx, nisam ga koristio... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15819 Napisano April 4, 2023 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ako se neko nacistio ventila u zivotu verujem da sam u prvih pet. Muka mi samo kad pomislim na njih (doba Verana). Na ovoj slici Neso slabo se vidi pečurka. Naslage garezi prvo se skupljaju na pečurci pa se polako širi ka stablu ventila. Do sada nisam video hemiju koja to može očistiti valjano ali zato tanki srafcigeri sa zakrivljenim vrhom može skinuti sve naslage. Dug i mukotrpan posao. Ako nadjem sliku okacicu da vidite na sta liče pečurke ventila, bukvalno parče garezi se odvali. Dobitna kombinacija tj ona koja se dobro pokazala je prvo drljanje ručno ventila, dizne u kadu na ciscenje ultrazvukom. Sve se pakuje i priključuje na wyns aparat da i hemija prodje. Kod motocikla treba paziti sa hemijom da se ne pretera, guma na flansi usisa može se odlepiti od tela (meni se desilo na satelidzi). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano April 4, 2023 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ne se vide uopste, ovo je telo ventila i vodjica (kamera uvedena naopako). Ja usise cistim na sledeci nacin, skinem klapne, skinem usisne gume, ventile dovedem u polozaj "zatvoreno" (kompresija). Mesingana cetkica i "karb cleaner" sprej... Naocare na oci! Sve sredim i dovedem u stanje novog za pola sata. Znaci, prskam, trljam i izduvavam komresorom da ono sto sam sljustio ne ode u cilindar. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano April 4, 2023 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kada se nakupi na gornjem delu ventila i telo bude ovako lepo P.S. Slika je sa interneta, ovo nije moja ljubimica, pu, pu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano April 4, 2023 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... a ovom kamerom sam kontrolisao, odustao sam od ponovnog uvodjenja sonde kada videh kvalitet slike 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15819 Napisano April 4, 2023 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Mozda nedostatk svetla zeza kvalitet slike, moz'da probas melu belu led sijalicku da dodas. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1249 Napisano April 5, 2023 prisutan, 1132 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Pa da krenemo!! 1.nove gume,Mischelin Pilot road 5 2.lezajevi napred nazad 3.ulje+filter 4.filter zraka 5.svjecice 6.servis viljuski,semerinzi ulje itd.. 7.ciscenje svih konektora sa kontakt sprejem 8.pranje klijesta brake cleanerom I jos neke petljanije oko struje !! Od kad sam uzeo motor,uz redovno odrzavanje u nekom momentu moras pretalasati sve!! Jer sve danas cu,sutra cu.. i eto dodje danas!! Slijedece godine ocekujem mozda kvacilo,prednje i zadnje plocice.. Kad god kod majstora odes,samo kaze,ma sve je ok..,sve je to dobro,ne vozis ti agresivno.. Kad mi majstor prebaci slike... Ja cu prebaciti na forum.. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano April 5, 2023 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Uzeh upravo i ovo, vidim u izlogu pa rekoh aj da probam Sipam obicno wynn's, njega na pumpi gde gorivo sipam drze. Cisto sumnjam da sa ovim savremenim gorivima i treba sipati ali jbg, koristim, mislim da kao poboljsavam "nesto"... Ovaj mannol kosta 400din. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7918 Napisano April 5, 2023 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Ima na Austrijskim oglasima power komander ako nekog zanima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15819 Napisano April 6, 2023 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna da mi kaže šta tačno menja od zadatih vrednosti ta spravica? Kolika je realna razlika u voznji sa i bez? Fala vi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano April 6, 2023 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bas ovog trena citam treba li mi ovo Evo kopiram ceo post sa CBF1000 foruma... Finally here is my dyno paper. Power: 93,45hp / 99,20 hp Torque: 67,63 / 71,47 NM Curves can seen from the paper. Blue are original curves and red curves has been taken after install and tuneup. I hope this gives answer to all who had been thinking about PC and slip-ons. K&N filter i did change because i wanted better air/fuel ratio, i don't believe that it gives more power. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano April 6, 2023 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Plave linije su pre, crvene posle ugradnje.. Sto se cbf1000 tice, zanemarljivo. Covek je ulozio 1500 eura u opremu, 400 u stelovanje i dobio Power: 93,45hp / 99,20 hp Torque: 67,63 / 71,47 NM 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano April 6, 2023 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan "zanemarljivo" u smislu upotrebe na ulici! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15819 Napisano April 6, 2023 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Uvek sam mislio "bacene pare" a sad i potvrdih, hvala Neso 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 6, 2023 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan CBF bar po ovome nema nikakvu "rupu" pa samim tim boljitak je zanemarljiv. Ukoliko neki motor ima "rupu", može da se solidno ispegla kako bi bilo linearnije. Tako da je po meni od slučaja do slučaja. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano April 6, 2023 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da je samo PC kupiti pa i nije mnogo, nego sta sve treba jos, pa utvrditi boljitak... Bolje u rezervoar taj novac pa voznjaaa, Sardinija, Korzika... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano April 6, 2023 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, doktor je napisao: CBF bar po ovome nema nikakvu "rupu" Ta linearnost je i odlika velikog CBFa, "rupu" ima jednino u prvih par min voznje (hladna) i to tacno na 2500obrtaja (ti dodajes gas a ona ne ubrzava). Pitomiju "hiljadarku" nisam vozio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zdravkoco 24 Napisano April 6, 2023 U prolazu, 23 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda CBF 1000 SC58 Prijavi odgovor kao problematičan Probam inektor cleaner a ulovih i zeleni polir. Poslano sa mog SM-A307FN koristeći Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzoniV 124 Napisano April 6, 2023 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF600SA PC43 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se pohvalim, prosle nedelje sam se ponovio. Kupljena je Honda CBF600SA 2008 godiste. Evo par slicica, bio sam u nekoj guzvi ovih dana pa ni ne stigoh lepo da slikam. Uz motor su dosla 3 kofera. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...