Jump to content

Moto Zajednica

Honda CBF 1000

Recommended Posts

• Integrisan, 9461 postova
  • Motocikl: ---Honda---
pre 2 minuta, antir3ality je napisao:

Eh kako ne videh ovo na vreme ...

Vise naplati ovaj :D , nista izgubio nisi... 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Da probamo i "crni" guvernal :D 

Treci par podizaca sam morao da kupim, jedan par, kinescina najgora razbusen lose, ne gadjaju se rupe za po par mm, kupim ponovo, na pritezanju se otkine navoj iz jednog!

Ovaj poslednji par, je ovde napravljen, od gvozdja, kopija kineskog. 13000din je ceo posao kostao ali imam "trajne" i vise puta upotrebljive.

Prva slika je fabricka pozicija, druga sa podizacima... Guvernal samo prisrafljen slikanja radi.

760mm sirina, 90mm podignut plus podizaci!

:D 

Srafite drugari, isprobavajte :aha:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

• Sviđa mi se 2

...to su te cari siroke gume :D 

Nista blatobran uhvatio nije, barica na putu, kocio sam, presao brzinom hoda i evo!

P.S. Guvernal vracen prethodni, ovaj crni mi ne odgovara :jok:

77.jpg

78.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Tužan 2

Zao mi je zbog tvog zdr. stanja :jok: ali hondica sh300 je tako upotrebljiv i kvalitetan skuter pa sam ubedjen da ce te razmaziti u voznji po Bg!

• Sviđa mi se 1

Imam drugara koji radi prepravke, restauraciju oruzja. Kao finis uvek ide poliranje i meni se taj korak posebno svidja :D 

Zamolim za uslugu, kaze "nemoj me pritiskati i pripremi, svaki ris mora biti skinut!"

Pripremljeni! 

Fabricki izduvi, odose na tretman...:jee:

vv.jpg

• Sviđa mi se 5

On 3/8/2023 at 3:31 PM, N.F.S. said:

E!

Nije sto je moja.... :ljubav:

IMG_20230308_133420.jpg

IMG_20230308_133426.jpg

IMG_20230308_134449.jpg

Ne bih da imenujem nikoga, al bas ovaj tvoj motor je dobio ozbiljnu pohvalu od jednog coveka koga izuzetno postujem, koji meni vec nekoliko godina odrzava motocikle, a koji je inace ljubitelj Honde. 

Toliko od mene :)

Lepo je cuti, sta da kazem...

Toliko ih (motore) od rane mladosti volim da uz uzivanje imam i "tetet", da sve bude u funkciji i lepo :D 

(Pa to da bez rezerve odrzavam).

Prica mi se oko ovog motora svidela, kontaktirao sam coveka koji je novu u salonu kupio, odrzavao je kod majstora kog inace na YT pratim (ZAMsChannel).

Hvala :aha::takoje:

33.jpg

• Svrati ponekad, 245 postova
  • Motocikl: CF MOTO 700 MT
5 hours ago, N.F.S. said:

Zao mi je zbog tvog zdr. stanja :jok: ali hondica sh300 je tako upotrebljiv i kvalitetan skuter pa sam ubedjen da ce te razmaziti u voznji po Bg!

Ma to samo privremeno, nadam se, čim ugrade novu ,,homokinetiku", eto mene da vas smaram..:na_glavi:

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 2859 postova
  • Motocikl: strom 650

Želite da dodate podizače kormana na novom modelu CBF 1000,E neće da može kako vi hoćete:na_glavi:

Probao sam trebalo bi kao na većini modela da kablovi creva i sajle mogu da dohvate.

Ali uvek ima neko ali.Kablove sam provukao iza mostaa i to može tako komotno.Creva kvačila i kočnice kada sam provukao prave isuviše oštar ugao savijanja i to ne valja.Prvučem nazad creva međutim fali par cm "ko devojci".Sajle su posebna priča ako se provuku iza mosta budu slomljene ako ostanu u punom levom se natežu.

Epilog je da sam ja odustao.da bi to bilo urađeno kako treba moraju nova creva i druge sajle gasa.Ja bi creva još nekako i preživeo ali sajle pa za to treba pola motora rastaviti i stavti nekvalitetniji deo od ovog sad.

Inače se dobije lepši položaj sedenja sa podizačima.

1678368913236.jpg

1678368913242.jpg

1678368913248.jpg

1678368913255.jpg

1678368913264.jpg

1678368913272.jpg

1678368913281.jpg

1678368913289.jpg

1678368913298.jpg

IMG-20230309-163247.jpg

IMG-20230309-163255.jpg

IMG-20230309-163301.jpg

IMG-20230309-163307.jpg

Promenio član JevtaNS

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX

Planiram da odem na par daljih putovanja ove godine, pa mi treba savet za prtljag. Imam top case, al sam mislio da nabacim nekakve bisage. Jel mogu neke da se stave bez nosaca kofera sa strane, ili mora nekakav nosac? Na suvozacevo mesto stavljam veliki ranac pa ga pricvrstim mrezom. Tank torbu bih isto trebao nabaviti, kapiram ona moze da mi posluzi kao nosac za telefon zbog navigacije? Za stator necu da brinem, ponecu zice pa cu da montiram akumulator od auta ako zvekne, kao na linku od @N.F.S.

• Zainteresovan, 638 postova
  • Motocikl: SV650A

Ne volim bisage jer prosire motor pa sam onda nesiguran kad se provlacim. Ipak,to valjda zavisi od duzine ture. Ja imam 35 litarsku rol i 8 litarsku tank, a telefon ide na upravljac jer je nezgodno skretati pogled dole (moze i kaciga da smeta), a zna se i pregrejati ispod  folije. Ako koristis sator, onda veca rol.

20210511_142130.jpg

Ako top case ima vise od 40 l, mislim da mozes da uzmes samo tank.

Promenio član Petre
  • Sviđa mi se 2

Nemam bolje slike, sator i podnica vezani za nosac sa jedne strane, cevi i ankeri sa druge... Vojna vreca iza mene, kofer pun.

IMG_20220818_081013.jpg

• Sviđa mi se 1

• motoras, 2454 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Pa bisage ne moraju da imaju nosače kao koferi, ali bi trebalo da imaju neki oslonac da se ne bi pod težinom podvlacile ispod sedišta. Što se tiče tank torbe, to ti je jedan od najkorisnijih komada opreme. Zgodna je da u nju staviš stvarčice koje ti trebaju češće, ali ima i svojih mana. Prvo nemoj da guraš telefon u nju kao navigaciju jer ces se razbiti negde dok gledaš u telefon koji je dosta nisko. Dok spustiš pogled, pa vidiš šta te interesuje, pa shvatiš gde treba ti si vec prešao dvadeset metara na slepo. Ako ti treba navigacija namesti nosač na upravljač. Mnogo je bezbednije i praktičnije. Vodi računa da ti magneti iz torbe ne pokvare nešto od opreme. Meni je vrisnuo foto aparat. Tank torbu obezbedi sa nekim kaiševima oko glave upravljača. Dešavalo se da lopovi čak i na semaforu dok čekaš zeleno pritrče i maznu torbu. Dok se ti snadjes on je već daleko sa tvojim telefonom, novcanikom , parama... 

• Sviđa mi se 3

• Zainteresovan, 638 postova
  • Motocikl: SV650A
8 minutes ago, stari roker said:

Dešavalo se da lopovi čak i na semaforu dok čekaš zeleno pritrče i maznu torbu

:)

Ovo je razlog zasto vezujem torbu i pored toga sto sa magnetima nikad nisam imao problem.

edit

samo da dodam, novac, dokumenta i glavni telefon uvek u dzepu jakne, a u tanku sitan novac, cigarete, voda , maramice... sta vec.

Promenio član Petre
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja