Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha SRX 600

Recommended Posts

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: Lifan 125-30

Pozdrav svim forumašima.

Treba mi vaša pomoć :D . Naime dobio sam ponudu da za male pare kupim Yamahu SRX 600, 16 000 na satu, '78 godište. E sad, problem je što baš ništa ne znam o dotičnom motoru. Trenutno vozim Lifan 125-30, koji zadovoljava moje trenutno potrebe. Ali sad bih želio jaču mašinu, koja može ponijeti saputnika, mene i nešto tereta na malo duži put.

Ono što me najviše zanima kod ove mašine je potrošnja, pouzdanost, održavanje. Dalje, udobnost, je li za neke kratke relacije ili se mogu upustiti u dugu relaciju bez opasnosti da silazim sa nje kao sa kamile  :)

Unaprijed zahvalan  :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7324 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

nesto tu nije u redu, taj motor se poceo praviti '85 godine, NIKAKO ne moze biti '78 godiste.
E da, SRX nema anlaser (elektro starter) tako da se pripremi na kurblanje :D

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: Varadero(Krmaca) 1000

Yamaha SRX je fabricki caffe racer,nije proizvodjena te godine koju si ti naveo vec kasnije,mislim od 85. Nosi agregat od XT600 i vise je nego zanimljiv motocikl. Ako je kilometraza prava,tek je razradjen. Prilicno je redak motocikl. U Srbiji samo par komada.

• U prolazu, 22 postova

nesto tu nije u redu, taj motor se poceo praviti '85 godine, NIKAKO ne moze biti '78 godiste.

E da, SRX nema anlaser (elektro starter) tako da se pripremi na kurblanje :D

Upravo gledam u sliku saobraćajne , piše 21.08.1978. 

To je taj! Neko se malo zaigrao sa papirima ocigledno  :)  Samo proveri brojeve i ostalo. Te godine je pravljen SR500 pa da nije ovaj samo nakucan na stare papire. 

U kakvom je stanju? Pali,radi??? I ako nije tajna,za koliko ga to malo dobijas???

• U prolazu, 22 postova

Da, to je taj. Navodno ga je sebi dovezao ali je nastradao u nesreći, prste odbio ili šta već, ocarinio, samo treba registrovati.  Sve je u najboljem redu, održavan je, pali. Jedino mi nije jasna ova šipka između ručki, dođe mi kao na BMX- u. Koliko sam vidio gume su potpuno nove. Nema tajne, daje za 400 evropljana ;)

Da, to je taj. Navodno ga je sebi dovezao ali je nastradao u nesreći, prste odbio ili šta već, ocarinio, samo treba registrovati.  Sve je u najboljem redu, održavan je, pali. Jedino mi nije jasna ova šipka između ručki, dođe mi kao na BMX- u. Koliko sam vidio gume su potpuno nove. Nema tajne, daje za 400 evropljana ;)

Drugaciji upravljac ima originalno. Neko je stavio ovaj. Mozda je prakticniji ali je fabricki lepsi. Evo ti link i da je cujes 

Ne znam, ali baš mi ružno izgleda. Ali moćan zvuk. Ne znaš kakav je potrošač?

Stvar ukusa. Ja sam jednu gledao u S.Mitrovici i jednu od 400ccm u Beogradu ali su obe trazile dosta ulaganja i bile su vise nego duplo skuplje. Ako je agregat ok uzimaj,slatko ces se navozati.

• U prolazu, 22 postova

Pa kontam da kupim, samo da ne uzima preko 6L u najgorem slučaju. I da više ne moram misliti hoće li me budale zajebavati i dodavati gas kad ih obilazim svojom 125-ticom  >:( . Hvala na pomoći ;)

Pa kontam da kupim, samo da ne uzima preko 6L u najgorem slučaju. I da više ne moram misliti hoće li me budale zajebavati i dodavati gas kad ih obilazim svojom 125-ticom  >:( . Hvala na pomoći ;)

Da ti ne dajem informacije iz druge ruke jer sam jedan XT kratko vozio ali mislim da mu je prosek oko 4-4,5 litara pa ni ovom nije vise. 

• Cool tip, 2146 postova
  • Motocikl: MT 09 Tracer

Motorin je dusu dao za preradu u cafe racera...Jes taj model,samo pripazi na papire,da ne izadje u mupu godina od kad se pravio,a tvoj 78-mo...moze da bude dala baba dinar da udje a dva da izadje...

• U prolazu, 22 postova

Ovo je izgleda motorče za neke kraće relacije, da se ja ipak držim prvobitne namjene da čekam da mi izleti KLE-500? Pa kontam ako ga je carinio, da ne bi trebalo biti problema za registraciju.

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Takav korman je karakteristican za enduro motore sve zajedno sa tom sipkom. Verovatno je prethodni vlasnik zeleo uspravniji polozaj sedenja i siri korman.

Ja bi ovo batalio, velika je raazlika u godistu, i jos nije registrovan, a znas kakav je zakon, ako je carinjen, to ne znaci da ces moci da ga registrujes, pogotovo ako ima ovakve brljotine u papirima 

• Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Nije mi jasno koju saobraćajnu gledaš?!? Originalnu, odjavljenu iz neke strane zemlje odakle je uvezen ili gledaš nešto drugo? Lako se moglo desiti da neko permutuje brojke kod ukucavanja - umesto 1987 da je ukucao 1978. Iskreno, nemam pojma kako se dotična stvar legalno ispravlja (pod uslovom da se sve ostale brojke slažu...). Drugo pitanje je kada je motocikl uvezen? Ako je uvezen i carinjen pre ovog novog zakona onda ti ne treba COC za registraciju, a ako je nedavno uvezen onda ti treba i COC a to tek nemam pojma kako bi nabavio za taj motocikl, posebno ako je godište proizvodnje pogrešno. Inače cena je ekstremno primamljiva...

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Ako je motor ispravan tehnicki, ponudi vlasniku da ga registruje, za njega reg nije skupa, i ako uspe da dobije papire ti ga kupi od njega kupoprodajnim ugovorom i na cenu mototora koju ti daje mu dodaj i registraciju i sve ok. Ako nece onda je on vec probao da ga registruje ali nije uspeo zbog losih papira, pa sad gleda da ga se otarasi.

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Inace motor je super masina, vuce dvoje bez problema, posle tog kineza ovaj ce ti ici kao raketa..

• nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova
  • Motocikl: 4x4

Ako je motor ispravan tehnicki, ponudi vlasniku da ga registruje, za njega reg nije skupa, i ako uspe da dobije papire ti ga kupi od njega kupoprodajnim ugovorom i na cenu mototora koju ti daje mu dodaj i registraciju i sve ok. Ako nece onda je on vec probao da ga registruje ali nije uspeo zbog losih papira, pa sad gleda da ga se otarasi.

ovo sam ja hteo da napišem.

• U prolazu, 22 postova

Saobraćajna je švicarkska evo i slike.  Kontam da kod švicaraca to ne može mutiti kao kod nas ;) . A motor mi se svidio, tako da ću nakon još nekih provjera vjerovatno da ga pazarim :Dpost-37612-0-40647900-1442916314.jpg

U pravu je Astral, to ti je najbolja provera, da ga lepo covek registruje a lako mozes posle da mu nadoknadis registraciju
Nije mi jasno kako ce pri proveri da ga nadju u katalogu kad taj model nije postojao 1978 godine :D

• Svrati ponekad, 351 postova
  • Motocikl: Najbolji

Ajde lepse skeniraj saobracajnu

ili napisi sta pise u toj rubrici u kojoj je ta godina 1978 

jer vidim i desno pri dnu ima nekih datuma, sta pise tu

da ne bude neke zabune

levo vidim da je neko ime i prezime, da nije to datum rodjenja vlasnika ( nadam se da jeste )

• Svrati ponekad, 351 postova
  • Motocikl: Najbolji

Ajde ovako malo guglanja je dalo ovaj rezultat

to gde prodavac gleda godinu 1978 to je godina rodjenja vlasnika

na desnoj strani saobracajne treci red odozdo , taj deo levo, to je godina proizvodnje ( tako kaze translate)

eto

mislim da je motor za te novce ok

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja