lord_oblivion 1392 Napisano Jul 20, 2015 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Hteo bih da kupim nešto žica za zadnji točak, da mi se nađe kad krenem negde dalje. 18 cola, doboš, leve i desne žice su različite dužine.Dešavalo se da pukne koja ponekad.Motor je kopija Suzukija DR200 ali nisam siguran da li je zadnji točak 100% isti.Još bolje, ako neko ima ceo polovan točak od tog motora na prodaju.Zna li neko od čega pašu, gde da kupim ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4275 Napisano Jul 20, 2015 Ne silazi, 6613 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Odgovoriću ti ovako na pp. Ja se ne bavim raznoraznim improvizacijama i budževinama i pri servisu točka uglavnom radim sa OEM žicama, a ako vlasnik insistira na nečem drugom mahom odbijam a retko ako pristanem da ugradim neke praviše i slično, to bude isklučivo na odgovornost vlasnika. Shodno tome ne znam od čega bi mogle da pašu i ne mogu ti pomoći odgovorom, a moram da napomenem da na oko iste uopšte ne moraju da budu jednake. Dalje, žice ne pucaju tako lako, same od sebe, već je uzrok statičko preopterećenje jedne ili više žica i obrnuto, prelabavost jedne odnosno većeg broja žica usled zapuštenosti, izlaska iz geometrije i neadekvatnog podešavanja.Čak i pri žestokom udaru kad dođe do dobre deformacije obruča pravilno urađen točak u većini slučajeva prođe bez pucanja žica već se pojedine mahom pokrive. Znači, pucanje po nekad, nije pravilo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 20, 2015 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Mogu da vidim ovde kod mene ( Uvoznik i serviser za Quigqi - ja ) - dal imaju originalne žbice, pa ti javim cenu i kupim ako ti odgovara ( tad ćeš već imati dva razloga da se provozaš do mene ) . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jul 21, 2015 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Đunta. Posle dopisivanja s tobom ne želim budženje, zato sam i pokrenuo ovu temu gde tražim originalne ili 100% kompatibilne Lale, pogledaj i kupi ili mi pošalji kontakt da ja zovem. U poslednje vreme sam u stisci sa vremenom ali nisam zaboravio na dogovor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jul 21, 2015 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Malo pre sam iskopao broj telefona i zvao, Željko beše... rekao je da je najbolje da dođem motorom da proberemo žice iz magacina sa ovima na točku. Cena 3E komad, hmmm... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4275 Napisano Jul 22, 2015 Ne silazi, 6613 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Malo pre sam iskopao broj telefona i zvao, Željko beše... rekao je da je najbolje da dođem motorom da proberemo žice iz magacina sa ovima na točku. Cena 3E komad, hmmm... Ako je sa niplom, cena je korektna jer pojedini setovi koštaju cca 5€, govorim o kvalitetnim proizvodima a ne o kineskim žicama za bicikle ili ala Tomosovim. Pri pucanju žice i nipl se ošteti, krene mu navoj i bez obzira što radi li se može razraditi ureznicom, on će vremenom pustiti i točak će vrlo brzo izaći iz geometrije pri voženju iako na oko može biti i dalje prav. Na pojedinim žicama su specifični navoji sa malim odstupanjem u odnosu na uobičajeni metrički korak i lako se napravi previd i tad takav set nije ni za prvu pomoć iako deluje da je sve kako treba, kad budeš birao žice, znaj da dorezivanje navoja ne dolazi u obzir kao ni savijanje ugla u korenu kako se često budži. Uobičajeni broj žica je 36-40 a već 10 setova za zamenu je cifrica, donesi točak ako hoćeš i neće ti ni jedna žica pući bez ekstremnog udarca, pusti DIY. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jul 22, 2015 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Čućemo se. Najbolje da tvoje iskusno oko proceni situaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4275 Napisano Jul 24, 2015 Ne silazi, 6613 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Čućemo se. Najbolje da tvoje iskusno oko proceni situaciju. Pregled i kafica ne košta ništa a ti ćeš u svakom slučaju da odlučiš. Da iskoristim priliku, ganc nov BMW vodenjak čija izrada obruča je puno bolja od predhodnih serija ali sama geometrija nije što je vrlo često kod ovog tipa točka. Profi specijalizovani za točak majstori iz firme vlasnika su pokušali da ga srede, otkinuli žice i opravili kako se vidi u prvom delu klipa, drugi deo je nakon rada moje malenkosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...