lalajko 2003 Napisano Jul 7, 2015 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me cime vezujete prtljag za poklopce kofera? Guma, trake, razni tregeri? Cime, kako ste zadovoljni, gde ste kupili i po kojoj ceni? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hrundi 64 Napisano Jul 7, 2015 U prolazu, 55 postova Lokacija: BG Motocikl: R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Apsolutno najbolje rešenje do sada su mi elastični gumeni držači (u nerazvučenom stanju deblji od olovke, tanji od prsta) sa karabinerima na krajevima. Prvi kupljen onako, da se nađe, u Tescu u Segedinu za otprilike 1,5€, pokazao se sjajno, sad uzeo još 3.Obično njima za rešetku na poklopcu zadnjeg kofera ili za zadnje sedište vežem letnju jaknu kad je skinem za neku laganiju kraću deonicu kad sam pun prtljaga. Ponekad, retko, preko jakne i kacigu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hrundi 64 Napisano Jul 7, 2015 U prolazu, 55 postova Lokacija: BG Motocikl: R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Hajd da baš ne idem da slikam, evo linkova. Na engleskom bungee cord ili bungee strap (with carabiner) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Jul 7, 2015 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan Ima ovo u Uradi sam na Adi huji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Jul 7, 2015 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Za bocne alu kofere (GS ADV) koristim gurtne kao drske (Louis, 5EUR 2 komada - vidi ovde), i po potrebi se lako vezuje dry bag ili neki drugi prtljag odozgo pomocu njih. Za neki manji prtljag koristim mrezu, koja kod nas kosta oko 800 din po moto radnjama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspar 195 Napisano Jul 7, 2015 Zainteresovan, 620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa Prijavi odgovor kao problematičan Za sve na koferu gurtna sa spanerom,zategnes sve zajedno sa koferom i ne mislis.Ona narandzasta za selidbe,samo skracena sa dve kuke.Bila par stotina dinara u Uradi sam.Za sitnije stvari one gumene tregere sa kukicama na kraju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11102 Napisano Jul 8, 2015 Drug član, 1277 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Kombinacija mreze i elasticnih rastegljivih guma(one Hrondijeve samo druga vrsta kuke na kraju-ali nebitno to je to) @bocca-ako nikad to nisi video onda se nikad nisi ni pakovao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ceperko 192 Napisano Jul 13, 2015 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Draganici, Raška Motocikl: BMW R 850 R Prijavi odgovor kao problematičan Nesto mislim da Lale provocira ovim pitanjem...ne izgledas mi da si "rodjen u Parizu". Sigurno, znas ti dobro, "bolje ga je dobro vezat no za njim natezat". Ako na put ide tovar ide i "poroze". (nekad bilo poroze, sad razne gurtne i spaneri) Jel tako? Tako je! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Jul 14, 2015 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne, nemam poverenja u ove jevtine gume sa kukama na krajevima. Zeleo bih nesto kvalitetnije da znam da ce sator od 300e ostati na koferu a ne na nekoj krivini negde na putu. Svraticu to "Uradi sam" da pogledam sta imaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Jul 14, 2015 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoćeš da budeš siguran, najbolje je pričvršćivati gurtnama. Dovoljno su dugačke da mogu i oko nosača kofera da se obmotaju, tako da drže i kofer i dodatni teret na njemu. A praktične su jer su pljosnate i mogu svuda da se provuku, za razliku od gumenih nosača koji su svi obli u preseku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare70a 1399 Napisano Jul 16, 2015 veloce come un proiettile , 728 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa Gts Super 300 Prijavi odgovor kao problematičan Jel bio neko u "Uradi se sam"??? Interesuje me koja im je cena i da li ih ima.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Jul 16, 2015 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nisam jos. Tebi je blize nego meni iz Lazarevca. Ajd pogledaj, slikaj, pa baci ovde? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare70a 1399 Napisano Jul 16, 2015 veloce come un proiettile , 728 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa Gts Super 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde,hocu,danas posle posla cu da skocim do njih pa javljam sta ima i da li ima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Jul 16, 2015 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan Bio ja video ove sa karabinjerima oko 250din su maje vise ima tri duzine valjda 0.8 1.2 1.6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano Jul 16, 2015 Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kanap je zakon Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankor 41 Napisano Jul 16, 2015 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Biće uskoro :) Prijavi odgovor kao problematičan Jel bio neko u "Uradi se sam"??? Interesuje me koja im je cena i da li ih ima.... Bio ja, imaju nešto slično ovome, u dužini od 60 i 90 cm, cena je oko 500-600 dinara i deluje da je solidnog kvaliteta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Jul 17, 2015 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Kanap je zakon Kanap nije zakon. To je najgore rešenje. Ma kako ga jako stegao i dobro vezao uvek se opusti od drmusanja. A tek kada se nakvasi...Ako hoces baš džabe da prođeš bolje da isečeš beskonačnu traku od unutrašnje gume širine par centimetara. Jel bio neko u "Uradi se sam"??? Interesuje me koja im je cena i da li ih ima.... Bio ja, imaju nešto slično ovome, u dužini od 60 i 90 cm, cena je oko 500-600 dinara i deluje da je solidnog kvaliteta. Ne valja. Isprobano. Razvali se taj centralni metalni prsten i onda možeš samo da koristiš tih par vezica sa kukicama pojedinačno. Karabinjer je naravno sigurniji od kukica. doduše, ja nisam imao problema ni sa kukicama. Jeftine mrežice od par stotina dinara se brzo rastorbe. Najbolje koje imam sam uzeo u maloj radnji fitnes i moto opreme (IXS) u Borskoj, sa leve strane, kada se spušta sa Banjice pre semafora i skretanja za Kanarevo brdo. Cena je preko 10 evra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4379 Napisano Jul 17, 2015 Advanced Member, 1960 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ja već 3-4 sezone koristim ove španere i prezadovoljan sam: https://www.louis.de/en/artikel/zurrgurtsatz-joubert-spannschloesser-2-stueck/10001112?filter_article_number=10001112 Jednom kada se stegnu ne popuštaju, lako i brzo se i zatežu i otpuštaju. Ja sa njima fiksiram veliku rol torbu (najveći model iz Louis-a, 80 litara) u koju ide 20-ak kg stvari i vozim po svim terenima. Nema greške. Viđao sam ih i kod nas u radnjama, u plavoj boji. Za manje torbe koristim mrežu takođe iz Louis-a. I njoj je tri godine i dalje radi kao i prvog dana. Vrlo rastegljiva i čvrsto drži. Mislim da je cena oko 7€. Pre nje sam imao neku kupljenu kod nas za 400-500 din, ta se rasteglila nakon tri upotrebe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Jul 17, 2015 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Gligo, ovo je dugacko 2.5 metara. Sta radis sa viskom trake, nemam iskustva sa tim? Ima li ovakvih spanera duzine da se samo veze sator ili vreca za poklopac alu kofera? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4379 Napisano Jul 17, 2015 Advanced Member, 1960 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Uvek možeš da odsečeš višak i spališ/istopiš krajeve da se ne bi parali. U Louis-u ima i kraćih ovakvih španera, samo što su nešto uži (metar dužine, 18mm širine) https://www.louis.de/en/artikel/joubert-ratchet-tie-down-l-1-meter/10001103?list=93122391 Konkretno, ja višak trake obmotam oko ručke torbe, nikako da se nakanim da ih sečem. Inače tim španerima sam fiksirao motor u kombiju kada mi je svojevremeno pukla guma u Crnoj Gori, nije nigde mrdnuo za 80-ak km krivina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Jul 18, 2015 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan O tome i ja pričam. Najbolja varijanta za vezivanje. Jedina varijanta koja je bolja su oni sa mehanizmom, ali su i veći pa mogu biti malo nepraktični na motoru. Mada ja sam vezivao bočne kofere sa njima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspar 195 Napisano Jul 18, 2015 Zainteresovan, 620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa Prijavi odgovor kao problematičan To i ja koristim samo u skracenoj varijanti.Bez spanera nista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 989 Napisano Januar 2, 2016 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me cime vezujete prtljag za poklopce kofera? Guma, trake, razni tregeri? Cime, kako ste zadovoljni, gde ste kupili i po kojoj ceni? Nakon što sam izgubio alat koji sam par godina skupljao, već dve godine koristim kombinaciju traka za zatezanje i elastičnih gurtni sa kukom na kraju. Obično na put nosim jednu roll torbu u kojoj je alat i drugu roll torbu od 50l u kojoj su stvari i plus šator po potrebi. Torbe su svaka posebno vezane elastičnim gurtnama, a sve zajedno zatezačima i na kraj elastičnom mrežom. Konkretno imam dva seta ovakvih u žutoj i crnoj boji s tim što sam ja odmah polomio taj plastični prsten (nekako mi odmah nije delovao sigurno ) i onda ih koristim kao posebne zatezače po dva levo i desno na svakom prtljagu. Kada sve torbe pričvrstim elastičnim gurtnama, preko toga ide traka za zatezanje, a višak trake ponovo obmotam oko prtljaga i eventualno raširim taj višak da zategne torbu neko novo mesto. Preko svega ovog dolazi elastična mreža koja nema neku funkciju zatezanja ali ostavlja mogućnost da tu ostavim kišno odelo, go-pro stick, duck tape i ostale sitne gluposti ukoliko je potrebno. Uvek gledam da imam bar još dva elastična zatezača u rezervi ukoliko nekom isti pukne pa da ne ostane bez prtljaga kao ja bez alata. Možda je nekom ovakvo vezivanje komplikovano ali je meni već rutinski (što je takodje bitno da se ne eksperimentiše svaki put kad vezuješ) i proveren na evo već cca 5000-8000km uglavnom off road vožnje. Sve to nekako izgleda ovako upakovano na motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Januar 2, 2016 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Da ne načinjemo pitanje cene, ovako nešto deluje skoro savršeno, po svim praktičnim pitanjima https://www.youtube.com/user/GreenChileADV/videos Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Malenov 92 Napisano Januar 2, 2016 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Mrezica i obicne gurtne kupljene kod kineza. Ovako to izgleda kod mene... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...