ŠekiKG 4332 Napisano Jun 20, 2015 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Za sledeću sezonu (ili krajem ove) planiram kupovinu jednog od ova dva motora, a xj 600 dajem starijem sinu. U strašnoj sam dilemi, jer se Diverzija 600 odlično pokazala, čitam da XJ 900 odlično služi Komšu, a video sam na oglasima u Nemačkoj dosta cenovno primamljive motore od 2001 do 2004 godine, ali me dosta privlači i TDM, osim što troši ulje (izvini Branko) i malo je veća potrošnja goriva. Molio bih vlasnike ovih motora da daju argumetne za i protiv, jer sam ne mogu da donesem odluku! Hvala prijatelji! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Jun 20, 2015 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Kad ne mozes sam da doneses odluku...a ti batali kupovinu bilo cega. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1898 Napisano Jun 20, 2015 Drug član, 2870 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Tdm 900 uži i višlji on neme tako izražen problem potrošnje ulja odličan motor. XJ 900 nepoderiva raga sporiji tromiji od TDMviše može da se natovari kardan...ž Sve u svemu za putovanje bolje XJ 900 univerzalniji TDM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Jun 20, 2015 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Kad ne mozes sam da doneses odluku...a ti batali kupovinu bilo cega. Jel te plaća moja žena? 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Jun 20, 2015 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Tdm 900 uži i višlji on neme tako izražen problem potrošnje ulja odličan motor. XJ 900 nepoderiva raga sporiji tromiji od TDMviše može da se natovari kardan...ž Sve u svemu za putovanje bolje XJ 900 univerzalniji TDM Nisam napisao i na tome ti zahvaljujem, treba mi motor za duža putovanja, sa suvozačem, manje bitna brzina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Jun 20, 2015 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Kad ne mozes sam da doneses odluku...a ti batali kupovinu bilo cega. Jel te plaća moja žena? Jbg,kad nisi pitao na forumu koju zenu da zenis... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Jun 20, 2015 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan A šta ću, kad u naše vreme (za ženidbu) nije bilo interneta! Ne buni se ona zbog kupovine, već ne može više da sluša klince i mene kako se raspravljamo oko toga koji ćemo motor da nabavimo. A svako od nas ima po neki argument Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Jun 20, 2015 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Mi smo vozili 900_ticu,i smorio sam se,i vrlo brzo zamenio.Yamaha-4 cilindra je uvek zabavnije.Kardan-uvek zabavniji...Sve ostalo veoma slicni motocikli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drilling ltd 643 Napisano Jul 1, 2015 Zainteresovan, 954 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: DL1000 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Da bi se odlučio između pomenuta dva motora uzmi u obzir stil tvoje vožnje i većinsku namenu. TDM 900 (tako dobar motor) za dvoje malo većih gabarita na dužim putovanjima zna da bude pomalo neudoban, slaba zaštita od vetra, gucne malo ulja ali nema dečijih bolesti. XJ 900 jedan od priznatih Touring motora jedino što je pravljen za male Japance pa vozač visine preko 180cm ima problem sa položajem nogu što na dužim putovanjima zna da bude smorno. Obrtnog momenta ima sasvim dovoljno jedino što nema živahnosti kao TDM. Za bilo koji da se odučiš nećeš pogrešiti, ako ni jedan od ova dva nisi vozio do sada možda da probaš prvo TDM iz razolga što ima veću prodajnu moć pa ako ti se nesvidi ti menjaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1663 Napisano Jul 25, 2015 Drug član, 816 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan Tdm 900 trosi 1,5l goriva manje a još nisam čuo da nekome troši ulje. Kočnice, ram. Vešanje, nemogu se porediti sa xj 900 koji je odličan. ogroman je generacijski jaz ta dva motora, 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Decembar 2, 2015 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Sada mi je prioritet da, kada prodamo Kinroad, kupim mlađem neko sokoćalo koje može da vozi sa A2, a na proleće (nadam se) ipak xj 900. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2453 Napisano Decembar 4, 2015 Andragog, 5021 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan TDM je skuplji puno, znaci bolji !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Decembar 18, 2015 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan Komšu služi odlično. Meni je pozadi udobno,vuče sve što natovariš, ne zarezuje kišu zbog kardana,potrošnja je oko 6l ako ga ne zavrćeš preko 140km/h, vazdušara. To ti je i savetovao prilikom prethodne dileme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mitax 3 Napisano Februar 3, 2016 Svrati ponekad, 109 postova Motocikl: Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelj prodaje jako lepu Diverziju 900, kupuje nov motor pa bi ga bas povoljno dao.. 063/488671 Pozz! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Februar 3, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelj prodaje jako lepu Diverziju 900, kupuje nov motor pa bi ga bas povoljno dao.. 063/488671 Pozz! Čuli smo se, imaš PP. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Februar 4, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan [quote name="VeljkoM" Biće objave kad bude i motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Februar 12, 2016 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan Komšu služi odlično. Meni je pozadi udobno,vuče sve što natovariš, ne zarezuje kišu zbog kardana,potrošnja je oko 6l ako ga ne zavrćeš preko 140km/h, vazdušara. To ti je i savetovao prilikom prethodne dileme. XJ 900S-1997g. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đorđe 82 18 Napisano Februar 12, 2016 U prolazu, 21 postova Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Kao bivši vlasnik TDM-a imam samo reči hvale. Moje iskustvo između ova dva motora su debelo podeljena. Sve glasove daje TDM-u. A što se tiče potrošnje ulja kod TDM-a to je minorno. Mada moram da priznam da TDM ima neka glupa rešenja ali se čovek na sve navikne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 351 Napisano Februar 13, 2016 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, tema je TDM900 ili XJ900, pa nemojte porediti TDM850. Sva njegova "glupa rešenja" su na 900 ispravljena. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Februar 14, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Rešena dilema! Kupljen Diversion xj 900s u fantastičnom stanju, uz mnogo originalnih rezervnih delova, sa originalnim Yamahinim koferima i alarmom. Održavan u austrijskom servisu gde je vlasnik radio i sačuvao sve delove koje je menjao. Uz to, većina, po svom stanju može ponovo da se ugradi u motor. Posle razočaranja koje sam doživeo u Kuršumliji sa prevarantom - prodavcem, ovo je stvarno otkrovenje. Zoltan iz Vajske, koji ima i Vulkan 900, koji je takođe besprekoran, je osvetlao obraz bajkerima i sa takvim čovekom se milina dogovarati i družiti. Od Vajske do Kragujevca smo prešli (sin i ja smo vozili naizmenično) 310 km, na auto-putu, brzina između 120 i 160 i prosečna potrošnja 5,55 l. Ja oduševljen! P.S. Ne znam zašto je gornji tekst podvučen i zašto je tekst plavo obojen - nisam imao nameru da imitiram Komšu. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Februar 14, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Hvala prijatelju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Februar 14, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan U zdravlju da se vozite!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Februar 14, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Hvala druže. I ti si jedan od zaslužnih što sam se (ipak) odlučio za xj 900, jer si u jednom postu u t emi TDM napisao da bi taj motor zamenio samo sa Xj 900. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13178 Napisano Februar 14, 2016 Ne silazi, 7479 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam. Nema boljeg motora za te pare! TDM900 je super, no nema ni jednog krstenog u oglasima. Sve kljumpat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Februar 14, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ja zaista volim xj900 a cena tog modela na trzistu je jako prihvatljiva jer on realno nije bas atraktivan mladim vozacima i onima koji motor kupuju da bi ga negde parkirali, sto nama kojima motor treba da ga vozimo ide u korist. Motorcina je to, u Tdm-a sam se zaljubio cim sam ga ugledao (3vd model, sa prelepim buljavim farovima) morao sam voziti tdm, u snove mi je dolazio, proganjao me sve dok ga nisam i kupio na kraju. Al da nije Tdm-a, sigurno bi terao veliku Diveeziju. Nikad se i ne zna.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...