Jump to content

Moto Zajednica

Polaganje bez obuke

Recommended Posts

• U prolazu, 7 postova

Da li je moguce da se izadje na ispite za polaganje,za 50 kubika bez obuke,tj ako nisam bio na casovima,nego uplatim samo teorijski i prakticni ispit? Naravno naucio bih dovoljno,pošto sam već preko interneta radio testove,i uspeo nekoliko puta bez greške da uradim :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Nije moguće. Takođe, kako ćeš odraditi poligon ako u životu nisi bio i video šta treba da uradiš? Takođe, pasces voznju u gradu ko bela lala jer panduri zakeraju a ti nisi vežbao skolski da voziš.

• Drug član, 967 postova
  • Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N

drigarica zivi u inostranstvu, pre par meseci bila nazad u majci Srbiji samo da bi polagala za B. nije bila na teorijskoj pripremi ni jednom, na onim chasovima, nego su je upisivali kao da je prisustvovala svakom. pojavila se na teorijskom ispitu i polozila. chasove voznje nije mogla da lazira, nego je odradila sve al ipak zveknula voznju. onda posle mesec dana opet doshla i polagala opet voznju, i polozila. znachi neshto moze - neshto ne, zavisi kanda kakvu vezu imash, no apsolutno ne preporuchujem vrdati. i tvoja i tudja glava je u pitanju....

• ODUSTO OD DIJETE, 2687 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

Ali puno mi je 35-40 hiljada za polaganje,pa moram da se snadjem nekako

Polaganje za A je 28.000 ako položiš sve iz prve.

• Svrati ponekad, 247 postova
  • Motocikl: APRILIA SR50 DITECH

Ali puno mi je 35-40 hiljada za polaganje,pa moram da se snadjem nekako

Polaganje za A je 28.000 ako položiš sve iz prve.

Hehe, potvrđujem...i dodajem...platiš za prijavu 3000, položiš i dok im sve ne platiš, ne daju ti potvrdu da si položio...a to može da traje i do 12 meseci...od tebe zavisi...

• Svrati ponekad, 103 postova
  • Motocikl: VF 750 C

lepo je znati u kojoj skoli se mulja. samo da znate da na ovom forumu ima i pravnika i policajaca i advokata itd itd. znaci kupi dozvolu pa trk na asfalt da pregazis nekog. imas za motor a nemas za obuku?

sramota koliko nam dobro ide.

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 294 postova
  • Motocikl: Yamaha MT09

A ovi sto imaju dozvole i sto divljaju po gradu obi su ok je...meni treba skuter od 300cc a ne trkalica...Ima ova drzava mnogo vecih problema od toga da li cu ja voziti skuter od 50cc ili 25o...a ti se verovatno taj pandur cim pametujes ;)

• Podržavam 1

• Drug član, 758 postova

Meni ne treba jači od tih 11Kw i prvi sam koji bi kupio dozvolu.Da je država neka koja nečim motiviše a ne samo gleda da uzme gde može,pružila bi mogučnost upravljanja za 125ccm sa B kategorijom uz  par časova obuke.

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 247 postova
  • Motocikl: APRILIA SR50 DITECH

Ode ova tema...kad sam rekao "stvar dogovora",  mislio sam na plaćanje...ostalo me ne interesuje, niti znam...

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Kada nesto u zivotu dobijes lako, prema tome nemas postovanja. Lake zene, laka lova, kupljena diploma, kupljena dozvola.

• Podržavam 2

• U prolazu, 7 postova

Moj tata je polozio za 50 kubika tako sto je uradio kontrolni iz tehnickog bez greske, u osnovnoj skoli,tako da ne vidim sta bi ja  znao vise ,nego on,time sto cu platiti  30-40 hiljada,i ici na nepotrebne casove,iako sam vec resavao testove bez greske,a motor vozim već 4-5 godina(ali bez dozvole),pa bi sad voleo da mogu malo i po gradu da ga vozim :)

• Svrati ponekad, 103 postova
  • Motocikl: VF 750 C
NasaStvar@  Momak je pitao za placanje u rate a to ce verujem svaka auto skola prihvatiti a ti si odmah skapirao na kupovinu dozvole. Srecno ti bilo! Svi ovi furumasi  koji idu na dodatne casove bezbedne voznje su znaci ludi? I skuterasi od 300cc divljaju isto kao i svi drugi, to je stvar postovanja sebe, drugih i to se zove odgovornost. Ne pametujem i nisam pandur ali ne bih voleo da te sretnem na putu posto kupis dozvolu.

Cvijanovic@  apsolutno je nebitno koje je snage motor/skuter, ti si ucesnik u saobracaju i moras da polozis ispit, prosto.

I nemoj da mesas vlast i drzavu! Ni ja ne volim ovu vlast ali drzavu volim i postujem. Promeni vlast pa ce se promeniti i zakoni koji ce tebi odgovarati.

11Luka11 @ Ako je tvoj otac imao B kategoriju pre 2013-e, a verujem da jeste, onda je automatski dobio dozvolu i za moped do 50cc. Lepo je sto znas testove, onda ces ih poloziti iz prve ali ako te navataju bez dozvole odrace te do gole koze.Ali ako vec mislis da su casovi nepotrebni onda nemoj ici ni u skolu, ni na faks, kupi diplome. Bas ovih dana na Megatrendu daju popust, proveri. Mozda i ti budes predsednik jednog dana pa nam svima omogucis da kupujemo diplome za sve i svasta.

• Podržavam 2

• Drug član, 758 postova

Država je onakva kakva joj je vlast,to je vizura sa tehničke strane...to je realnost.Nismo u vremenu Dušanovog carstva,FNRJ....trenutno se vremeplov zaglavio u doba SNS-a i to je opet realnost....Ljudi nama odgovara ovaj zavisnički obrazac funkcionisanja,jednostavno Srbija tako funkcioniše.Bolesti zavisnosti nisu samo kocka,narkomanija,alkoholizam....to je model ponašanja,način funkcionisanja nekog sistema gledano sociološki.Obožavam puritanizam u Srbiji!!!!

• U prolazu, 7 postova

NasaStvar@  Momak je pitao za placanje u rate a to ce verujem svaka auto skola prihvatiti a ti si odmah skapirao na kupovinu dozvole. Srecno ti bilo! Svi ovi furumasi  koji idu na dodatne casove bezbedne voznje su znaci ludi? I skuterasi od 300cc divljaju isto kao i svi drugi, to je stvar postovanja sebe, drugih i to se zove odgovornost. Ne pametujem i nisam pandur ali ne bih voleo da te sretnem na putu posto kupis dozvolu.

Cvijanovic@  apsolutno je nebitno koje je snage motor/skuter, ti si ucesnik u saobracaju i moras da polozis ispit, prosto.

I nemoj da mesas vlast i drzavu! Ni ja ne volim ovu vlast ali drzavu volim i postujem. Promeni vlast pa ce se promeniti i zakoni koji ce tebi odgovarati.

11Luka11 @ Ako je tvoj otac imao B kategoriju pre 2013-e, a verujem da jeste, onda je automatski dobio dozvolu i za moped do 50cc. Lepo je sto znas testove, onda ces ih poloziti iz prve ali ako te navataju bez dozvole odrace te do gole koze.Ali ako vec mislis da su casovi nepotrebni onda nemoj ici ni u skolu, ni na faks, kupi diplome. Bas ovih dana na Megatrendu daju popust, proveri. Mozda i ti budes predsednik jednog dana pa nam svima omogucis da kupujemo diplome za sve i svasta.

Ja bih najviše voleo da mogu da prodjem obuku,i predavanja,ali kada je nesto moglo za 2000 dinara,pre tri godine,mislim da je previse davati 40000 za isto to,s tim da mi to nije ni potrebno,tih 30 casova obuke,zato sto mislim da bih mogao svoje znanje dopuniti sa nkoliko casova,a ne 20-30

• Svrati ponekad, 433 postova
  • Motocikl: Kymco Downtown 300i

Dok god sami gradjani misle da znaju bolje i biraju pravila koja će poštovati, nema vajde od ove države. Zakoni i pravila su tu da bi se poštovali. Kraj priče. Ali, pošto imamo vlast koja decenijama daje loše primere i sama krši pravila, što bi gradjani uopšte bili drugačiji. :(

:mobilizator:

• Drug član, 758 postova

Oh,ne momče!!!!Zrelost vozača zavisi isključivo do cene polaganja,što više para daš to si zreliji i kompletniji vozač.Posebno se preporučuje neograničeno davanje novca za treninge bezbedne vožnje jer naravno bezobrazno je s tvoje strane da čak i pomisliš da za 40.000din. imaš ikakvu predstavu o bezbednosti.Budi izuzetno odgovoran i samosvestan,pa se posle  polaganja usavrši  i poradi na sebi,jer nebezbedne situacuje počinju čim sedneš na motor,ako ih kojim slučajem nema,onda moraš da ih izazivaš sam ne bi li ih zaboravio.Trenutno se sve nudi na ''izvolte'' i svako može da bude Sete Gibernau ili motociklista iz gardijske pratnje za par stotina evra.Nemojte zaboraviti da Sete pegla svaki dan kao i baja iz garde kome je to posao,dok ''normalci''moraju da se mnooogo trude da bi kod njih nešto postalo refleksna radnja ili ti profesionalna deformacija.Naravno najbitnije je nahraniti sujetu.

• Podržavam 2

• U prolazu, 7 postova

Oh,ne momče!!!!Zrelost vozača zavisi isključivo do cene polaganja,što više para daš to si zreliji i kompletniji vozač.Posebno se preporučuje neograničeno davanje novca za treninge bezbedne vožnje jer naravno bezobrazno je s tvoje strane da čak i pomisliš da za 40.000din. imaš ikakvu predstavu o bezbednosti.Budi izuzetno odgovoran i samosvestan,pa se posle  polaganja usavrši  i poradi na sebi,jer nebezbedne situacuje počinju čim sedneš na motor,ako ih kojim slučajem nema,onda moraš da ih izazivaš sam ne bi li ih zaboravio.Trenutno se sve nudi na ''izvolte'' i svako može da bude Sete Gibernau ili motociklista iz gardijske pratnje za par stotina evra.Nemojte zaboraviti da Sete pegla svaki dan kao i baja iz garde kome je to posao.

Tako je.Ja mislim da mogu da polozim,zasto ne mogu da odem na ispite i vidim da li bi prosao,pa ako ne onda logicno da moram da idem na dodatne casove,a ne da mi oni odredjuju koliko casova cu da idem 

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Ovde u NL nijedna škola te nece prijaviti da ideš da polažeš pre nego što kod njih se pokažeš kao neko ko je naučio i ume da upravlja vozilom i da učestvuje bezbedno i sigurno u saobraćaju. Imaju rejtinzi auto škola koliki je procenat uspešnosti te škole i što bi škola sebe kompromitovala da dopusti da neko iz svog hira njima obara rejting. Isto tako škola daje intake čas za nove mušterije i tu ti ocene koliko otprilike časova i kakav trajekt ti sledi. Znaci ako na tom času pokažeš da si izvrstan vozač daće ti da polažeš jako brzo posle par časova.

Poz i srećno sa obukom tj polaganjem.

• Svrati ponekad, 132 postova

Oh,ne momče!!!!Zrelost vozača zavisi isključivo do cene polaganja,što više para daš to si zreliji i kompletniji vozač.Posebno se preporučuje neograničeno davanje novca za treninge bezbedne vožnje jer naravno bezobrazno je s tvoje strane da čak i pomisliš da za 40.000din. imaš ikakvu predstavu o bezbednosti.Budi izuzetno odgovoran i samosvestan,pa se posle  polaganja usavrši  i poradi na sebi,jer nebezbedne situacuje počinju čim sedneš na motor,ako ih kojim slučajem nema,onda moraš da ih izazivaš sam ne bi li ih zaboravio.Trenutno se sve nudi na ''izvolte'' i svako može da bude Sete Gibernau ili motociklista iz gardijske pratnje za par stotina evra.Nemojte zaboraviti da Sete pegla svaki dan kao i baja iz garde kome je to posao.

Tako je.Ja mislim da mogu da polozim,zasto ne mogu da odem na ispite i vidim da li bi prosao,pa ako ne onda logicno da moram da idem na dodatne casove,a ne da mi oni odredjuju koliko casova cu da idem 

Ne ulazim u to da li je u redu ili nije, nebih da ulazim u jednu ovakvu hipotetičku i besmislenu diskusiju, ali čisto me interesuje, da li neko zna, ima li u bilo kojoj sveri života, sporta, nauke, da može neko doći i reći e ja mislim da znam, meni škola ne treba, dajte da to polažem čisto da vidim da li bi prošao, pa ako padnem ja ću već malo da se doučim. Ako ima negde zabeležen ovakav slučaj, a da je u skladu sa zakonom, ajde i mi da pišemo peticiju da se i nama dozvoli.

E, a da probaš da odeš na boks, džudo ili karate i da se prijaviš da polažeš ili da se boriš za pojas :) , pa ono ako ti ne ide da ti za sledeći put pokažu i neki zahvat :) .

• Podržavam 4

• Svrati ponekad, 143 postova
  • Motocikl: Honda Transalp 600

Cujem da do zime treba nesto da se promeni u smislu nizih cena obuke za sve kategorije .Pa ti se strpi do tad ,jer su auto skole pukle skroz samo burzuji mogu da polazu za a oko 300 eura za b oko 1000 eura. itd. Svakako bi trebao da nesto naucis i za psp propise jer vidjao sam neke prijatelje sto su polagali na mufte u saobracaju neznaju ko ima prednost a kruzni tok da i ne pominjem voznja sa njima mi je bila zesca avantura sav sam se tresao i dlanovi se znojili  probio sam patos od kocenja itd.Ako planiras da vozis i automatika bolje se malo pomuci prvenstveno zbog svoje a i tudje bezbednosti a da je polaganje skupo skupo je.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja