Jump to content

Moto Zajednica

Kakav je put - info

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit GSF 650; BMW F800 GT

@zaludan

Moj pokojni otac je godinama pričao o tim parcijalnim radovima na deonici do Rožaja i zapomagao kada će da završe, a njega nema već osam godina. Tako nekako im merim te radove, ako nešto nisam pobrkao..

A za put ne strahuj, stvarno je sve odlično do Jezerina. Još ako putuješ noću ili u ranu zoru neće biti ni saobraćaja, samo drži krivine.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• 4_tocka_i_karoserija, 1868 postova
  • Motocikl: -

Huh...

Možda sam ipak ja pobrkao onda. Meni je nešto u glavi da su počeli poslednje leto pre korone, što je u stvari 2019, a ne 2020 kako je meni stalno u glavi, ali bem li ga sad...

A ja svakako ne idem tim putem - i ako krenem na tu stranu, ja ću od Andrijevice na Mateševo :D 

• Drug član, 1370 postova
  • Motocikl: SMC 300
2 minutes ago, zaludan said:

Huh...

Možda sam ipak ja pobrkao onda. Meni je nešto u glavi da su počeli poslednje leto pre korone, što je u stvari 2019, a ne 2020 kako je meni stalno u glavi, ali bem li ga sad...

A ja svakako ne idem tim putem - i ako krenem na tu stranu, ja ću od Andrijevice na Mateševo :D 

Mislim da si u pravu. Negde u koroni su poceli da ga rade. Secam se dobro, jer sam jedno vreme poslom isao svaki mesec tuda/svuda za CG.

Inace za Berane  -Kolasin ili  obratno ima put preko Tresnjevika . Od Mateseva do Andrijevice. Prevoj preko 1400mnv, put uzak pun zakrpa. Lose.

Ovamo Mojkovac/Kolasin ka Beranama ima dva pravca, sad se radi zbog autoputa, pa ce ih opraviti asfaltom za normalni saobracaj vozilima.

Promenio član slave74

Ma nije ni bitno...fala bogu da su završili...

Samo nadam da neće i ovo od Dobrakova do Bijelog Polja da rade godinama...

Ja sam taj "centralni" prelaz koristio samo ovih poslednjih godina. Inače idem ili na Špiljane, ili na Jabuku. Ovaj sam uvek izbegavao jer su samo tu gužve.

Sad je samo pitanje gde će većina da se prebaci...

• Ne silazi, 5547 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere
4 hours ago, slave74 said:

Inace za Berane  -Kolasin ili  obratno ima put preko Tresnjevika . Od Mateseva do Andrijevice. Prevoj preko 1400mnv, put uzak pun zakrpa. Lose.

Sredjen je put preko Trešnjevika, a inače jeste bio u očajnom stanju.

• Sviđa mi se 1

1 hour ago, doktor said:

Odlicno.

Eto, to nisam znao, super :)

Zna li neko možda kakav je stari put od Podgorice do Mateševa?

image.thumb.png.9969ee4409528f1222208f7a407932a2.png

Ovaj put, kao i taj preko Trešnjevika je bio dosta oštećen 2009-te - jake kiše su izazvale dosta odrona, bukvalno je odnet put na par mesta, a na još više mesta su se pojavila ulegnuća.

Tad sam poslednji put prošao tuda - ozbiljna avantura Avensisom bila - išao sam od Podgorice sa ženom i u to vreme dvoje male dece, i negde posle Mateševa sam već razmišljao da se vratim na Kolašin, ali naiđe neki lokalac sa Pajerom, i kaže "ajde idemo zajedno, možeš da prođeš, sigurno" pa sam lagano za njim...

• Zainteresovan, 425 postova
  • Motocikl: Kawasaki kle 500

Kakav je put od Bileće preko Vraćenovića pa na Grahovo do zaliva? Razmišljam da malo promenim put i ne idem na Šćepan polje. 

• Drug član, 562 postova

Bio je dobar put, ne znam trenutno. Sav teretni saobraćaj ide tuda, tako da.....

Promenio član admiki
  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

On 24. 6. 2024. at 20:10, doktor je napisao:

Ovo izgleda ipak nije završeno - sad sam došao iz tih krajeva, i rekoše mi lokalci da nije gotovo, da ima još cca 8km nesredjenog puta.

A i ova YT stranica objavljuje zasebne videe "završetak radova...", a nema ga još za ovu deonicu.
Nisam proveravao.

• Podržavam 2

• Drug član, 1101 postova
  • Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06

Kakav je put od Josanicke banje prema Aleksandrovcu?

Screenshot_20240703_140023_Maps.jpg

Promenio član Vampa

• Drug član, 1101 postova
  • Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06

Nocu bi autom tuda prosao,hvala za info zanimalo me da ne naletim na neki zemljani put ili makadam

On 6/25/2024 at 9:16 AM, zaludan said:

Eto, to nisam znao, super :)

Zna li neko možda kakav je stari put od Podgorice do Mateševa?

image.thumb.png.9969ee4409528f1222208f7a407932a2.png

Ovaj put, kao i taj preko Trešnjevika je bio dosta oštećen 2009-te - jake kiše su izazvale dosta odrona, bukvalno je odnet put na par mesta, a na još više mesta su se pojavila ulegnuća.

Tad sam poslednji put prošao tuda - ozbiljna avantura Avensisom bila - išao sam od Podgorice sa ženom i u to vreme dvoje male dece, i negde posle Mateševa sam već razmišljao da se vratim na Kolašin, ali naiđe neki lokalac sa Pajerom, i kaže "ajde idemo zajedno, možeš da prođeš, sigurno" pa sam lagano za njim...

Ja sam sa detetom od 20 meseci i bebom od nepunih 6, isao od HN preko Kamenog, Borica karaule Grab,  Crkvica za Dragalj,gde sam izbio na novi put Risan- Vilusi. Sve ljuti Orjen  1300mnv. Kameni austougarski put, razvaljen, zarastao.

Izgrebao auto ,beba povracala svako malo. Supruga je bar 1km nosila na rukama, dok sam ja krcio granje po putu, rucnom metodom.

Asfalt prestaje kod HN deponije iza Borica.

Kao momku uvek mi je bila zelja da prodjem tuda, medjutim iz prica lokalaca, znao sam da bez odgovarajuceg vozila, ne bi islo.

Nekad je vojska koristila taj put, jer su imali kasarnu na Kamenom...

Bio sam mlad i lud. Sad sam samo lud:)

• Sviđa mi se 2

On 12. 7. 2024. at 18:48, mali_veseljak je napisao:

Da li je neko isao na Komove, etno selo Martinovic?

Moze li se motorom, kakav je makadam?

Ako je to ovo sa linka, nisam bio lično, ali sam bio u podnožju Komova, i par lokalaca koji su bili kažu da je put prilično dobar, kao, može bilo kojim autom da se ide.

Naravno, ograđujem se jer nisam bio lično, ali eto...

https://maps.app.goo.gl/uW61p4YudTDbRaR36

Možda nekom bude od koristi...

Juče dođoh (kolima) s Crnogorskog primorja putem kojim se ređe ide :)

Od Baošića do Šćepan polja, put je OK - dobar asfalt, na par mesta sveže obnovljen, nedostaje horizotnalna signalizacija.

Od Šćepan Polja, naravno, agonija do Foče. Uzak put, na par mesta ima kratkih deonica novog asfalta ali i dalje usko, ne mogu dvoja kola da se mimoiđu.

Srećom svugde ima dovoljno mesta sa strane da može da se siđe i mimoiđe.

Iako sam asfalt nije loš, širina puta i prisustvo peska zahtevaju poseban oprez na dva točka.

Od Foče, pa sve do Mokre Gore, vrlo tipični putevi kako za nas tako i za BiH - daleko od savršenog, ali bar se sve rupe okrpljene.

Od Mokre Gore/Mećavnika do Zaovina je nov asfaltni put (ne bukvalno nov, ali očigledno postavljen u poslednjih par godina, i nigde nije propao. Međutim, takođe je jako uzak, i ima dosta kamenčića/peska.

Od Zaovina nizbrdo...šta reći, odavno poznat loš put. Nema udarnih rupa, pa mi nije problematičan, ali je realno u pomalo lošem stanju.

Ista priča od Bajine Bašte do Valjeva, preko Debelog brda. Ovde je nekoliko puta spominjano da je sređivan taj put - ok, ako je krpljenje rupa sređivanje, onda jeste, ali realno, put je u dosta lošem stanju.

Od Valjeva do mog sela, naravno, put je OK.

Ja vozim francuza povišenog klirensa, i baš udobnog vešanja, i sve to zajedno mi nije smetalo, kad bi me put naneo tamo, bez razmišljanja bih krenuo opet - priroda je mnogo lepa na svakom koraku, zato smo se i dogovorili da idemo tuda, ali ne znam koliko bi bila opuštena vožnja na motoru.

Nije neki reper, ali mi smo 470km putovali koji minut preko 12 sati :)

EDIT: da nije bilo lokalca sa Pajerom od Šćepan Polja do Foče, ja bih verovatno tu izgubio barem još pola sata, ako ne i više, ali kako sam video da ga on pegla, bilo mi je jasno da zna put, i da se može, pa ga ispratih :D 

Promenio član zaludan
  • Sviđa mi se 4

• Svrati ponekad, 195 postova
  • Motocikl: F900 GSA

Da li je neko vozio skoro od Zagreba do Vrbovsko, da bi izbegao autoput od Zagreba do račvanja za Dalmaciju? 

Promenio član Vandrokaš

• Zainteresovan, 270 postova
  • Motocikl: Yamaha xv950r

Mozes naravno starom cestom preko Jastrebarskog do Karlovca (taj dio je malo dosadan jer je nisko ogranicenje a nonstop se neko ukljucuje iskljucuje jer prolazi kroz mista) pa iz Duge Rese na D3 do Vrbovsko. (ovaj put mi na gmaps pari dobar).

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Drug član, 1067 postova
  • Motocikl: Tracer MT09
On 7/1/2024 at 2:35 PM, doktor said:

@zaludan

Jel si dobio info koji deo puta nije gotov?

Prošao sam pre mesec dana od Andrejevice do prevoja Trešnjevik, poslednjih 5-6km nije obnovljen asfalt, ima dosta oštećenja na putu i vratio sam se. Nisam išao prema Mataševu.

• Sviđa mi se 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja