Jump to content

Moto Zajednica

Pranje u perionici

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Suzuki Marauder VZ 800

POzdrav svima,

unaprijed se izvinjavam ako je tema negdje vec bila ali ja nisam uspio da je pronadjem.

Naime, moje pitanje je da li se motor moze voziti negdje u neku perionicu na pranje? Koliko bi to trebalo da kosta? Mozda neka preporuka gdje dobro peru motore.

Ja cu ga polirati i glancati ali ono grubo pranje (rupice, uvuceni dijelovi..) bi mi mnogo pomoglo.

Da li uopste tu nesto moze da se pokvari (tipa hladnjak.....) ako je pere ne strucno lice?

Jos jednom sorry ako je pitanje vec bilo ili ako je glupavo.

Novopeceni motorista

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: MTS 1200s DVT

Nije bas pametno da ti neki lik grune kompresorom po agregatu, konektorima, kablovima, karburatoru. Najlepse je da ga sredis sam, niko ti to nece uraditi bolje od tebe...

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Ja sam moj motor 2 puta terao u perionicu na pranje i nisam imao problema. Takodje sam ga i sam prao na OMV pumpama i nikad nije bilo problema.

• Svrati ponekad, 426 postova

Ja uglavnom teram na OMV-ove pumpe. Parkiram pored, odem da se prosetam dok se motor lepo ne ohladi, izaberem toplo pranje... a sto se tice samog puskaranja izbegavam da prskam iz velike blizine po plastici (imao sam ranije losih iskustava sa ovim), po kablovima i po karburatoru...

• Drug član, 1116 postova
  • Motocikl: ZUNDAPP KS 750

Nije bas pametno da ti neki lik grune kompresorom po agregatu, konektorima, kablovima, karburatoru. Najlepse je da ga sredis sam, niko ti to nece uraditi bolje od tebe...

BRAVOO

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4

cuo sam da kod petosevica peru motore i da ga posle isprskaju sa svim mogucim sprejevima, ne znam ovo iz prve ruke.

• Drug član, 1854 postova

Oteraj ga na OMV daš 100 kinti isprskaš ga toplom vodom sa praškom posle ispereš ima da se sija kao nov

ali obavezno da mu naglasis da dobro prska oko osovina tockova, tu zna da se zaprlja, jes da vrisnu lezajevi ali se bar ne isprljas kad ih menjas.  ;)

neki delovi motora jednostano nisu za prskanje toplom vodom pod pritiskom.

Guest gordanmg

Ja imam coveka u Sapcu koji mi uvek pere motore i nisam imao nikakvih problema, covek zna posao.

Nikad ne nabija pistolj odozdo oko masine i mogu reci da se na mojim motorima naucio kako da ih pere.

Zaboravih da kazem cena od 150 do 200 dindzi!!!

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Ja imam coveka u Sapcu koji mi uvek pere motore i nisam imao nikakvih problema, covek zna posao.

Nikad ne nabija pistolj odozdo oko masine i mogu reci da se na mojim motorima naucio kako da ih pere.

Zaboravih da kazem cena od 150 do 200 dindzi!!!

Eh, kada bi nasao takvo nesto u Beogradu :( Ma nisu tu pare problem, vec niko ne zna da pere, pogotovu nezgodne detalje :-\

• U prolazu, 9 postova

Odes na OMW, parkiras motor, sacekas da se ohladi, ne priblizavas pusku blize od 30 cm, prvo radis sapunjanje a onda ispiranje, prebrises krpom, sednes i vozis jedno pola sata da izbacis svu vodu iz motora, lanca, lezajeva, itd, i to ti je to. Ja sam jednom uradio voskiranje i sediste mi se nenormalno klizalo, ne preporucujem, pozdrav.

• Svrati ponekad, 348 postova
  • Motocikl: bez

Ja sam danas obisao vecinu perionica od zarkova pa sve do buvljaka na nbgd-u i nisam nasao toplo pranje.Nisam pametan kako da  mi motor bude cist kad u Bg-u nema normalne perionice.

• Drug član, 1414 postova

Povremeno perem motor na OMV-u i nikad mi motor ne bude potpuno cist, valjda nema dovoljno pritiska, a i voda je dosta hladnjikava. Posle pranja moram dodatno da ga perem kad stignem kuci :-\ Ipak , u svakom slucaju pomaze pranje na pumpi, ali nikad u potpunosti!!!

• Svrati ponekad, 339 postova
  • Motocikl: Honda CB 750 K, CB 750 C, CB 750 F, VF 750 S, VF 750 C

Nikad nisam dao nekom da mi opere moj motor, makar sisao ispred zgrade sa 2 x 2L mlake vode. Ne kazem da ne treba terati u perionicu ali slozicete se sa mnom da u 70-80% perionica rade momci koji nikad nisu ni seli na motorcikle, a kamoli vozili. Vuku im se sundjeri po podu i pokupili ko zna koliko presine i sitnih kamecica, krpe isto tako. Nisam hteo nikog da omalazavam ali vozim motor star 35god i predpostavljam da mu i nije bas preporucljivo da se puskira.

Ne verujem da cu ikad oterati bilo koji moj motor u perionicu!

• Svrati ponekad, 471 postova

Nista lepse nego kad sam operes motor....(bar meni):)

sa ovim cu se sloziti u potpunosti

a sobzirom da sada imaju da se kupe oni malo kompresori koji ne prave veliki pritisak jos neki modeli imaju regulaciju ne bi bio problem da sami operemo svoje ljubimce, naravno ovo vazi za svakog ko ima dvoriste ili mokri cvor pored zgrade.

ja sam svog danas malo sa mlakom vodom u lavoru osistio i nista nije lepse nego trenutak posle ciscenja kad ga zagledas iz nekog ugla i divis se kako dobro izgleda kad je cist a onda sednes i isprljas ga u roku od 2 min :D:)

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: MTS 1200s DVT

jel ima neko iskustva sa ovim kompresorima sto se prodaju u "uradi sam" itd , cuo sam da im je pritisak isti kao na cesmi, nista jaci...

• Drug član, 1414 postova

jel ima neko iskustva sa ovim kompresorima sto se prodaju u "uradi sam" itd , cuo sam da im je pritisak isti kao na cesmi, nista jaci...

Procitaj u uputstvu koliki je pritisak (koliko bara)  :)

• Svrati ponekad, 471 postova

ja posedujem vec duze vreme, onaj iz metroa, einhel(tako nesto se pise) nije los, ima solidan pritisak, a jos ima i regulator u 5 etapa ili stepeni.

moze lepo da spere pogotovo motor i to delove kao sto su blatobrani, ostalo moze i obican sundjer i malo vode.

to je dobra stvar za skidanje blata kad se malo vozi van puta

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: KTM450EXC

Pa sta ima lepshe nego da sam uzmesh sundjer, tecnost, kofu sa toplom vodom, tronoshku stolicicu i sednes pored svoje ljubavi i izmasiras je od vizira do tocka i posle popijesh pivo, popushis pljugu i .... ;D ;D ;D

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Jeste sve to super kada sam radis, ali kada to treba da radis jednom nedjeljno nije vise tako egzoticno, e u tome je problem ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja