Arakis 5847 Napisano Decembar 12, 2014 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kakvi predeli, kakve slike...hvala generacijo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1560 Napisano Decembar 12, 2014 Drug član, 1304 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Kakva li je voda u okeanu?Dal je zima za kupanje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 13, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Kakva li je voda u okeanu?Dal je zima za kupanje? Atlantik je uvek mnogo sveziji, zavisno od oblika obale i mnogo divljiji od mora, u vreme kad sam prolazio (kraj maja) voda nije bila za kupanje..........mozda za one hrabrije od mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goranbj 33 Napisano Decembar 15, 2014 U prolazu, 44 postova Lokacija: Bački Jarak Motocikl: Suzuki v strom 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se upišem, i naravno pozdravim, neverovatnog svetskog putnika i njegovog vozaca. Šalu na stranu ali ovakav put se moze Ostvariti jedino sa ovakvom podrškom, koju Marokanac ima od Verice. Veliki pozdrav za dvoje velikih ljudi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 16, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan :zdravo: Evo me............ Cim temperatura malo poraste, ja ne mogu da pisem putopis......... nesto se rastimuje kod mene i samo bi negde isao........tako da nemojte zameriti - to je razlog pauze. Gde smo ono stali? A da, znaci 13. DAN - 27.05.2014, nneeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!! GRESKA !!!! nastavljamo tamo gde smo stali - a to je kad ono ulazimo u usek prema Atlantiku na putu ka nasoj najjuznijoj tacki u Zapadnoj Sahari, za danas to je grad LAAYOUNE. ZNACI I DALJE SMO 12. DAN - 26.05.2014 ..........drugi deo (popodne) pecarosi se ne obaziru na jak vetar koji duva sa atlantika na kopno.... taj vetar nanosi pesak svuda.......... prolazimo kroz pecaroska sela.......koja se trude da privuku malobrojne putnike..... ulazimo u neke "nacionalne parkove".......sem tabli nisam primetio bilo sta drugo cime bi prepoznao neki nacionalni park. U stvari drzava Maroko se trudi da unese sve elemente jedne normalne drzave u ovaj deo Zapadne Sahare koji drzi pod vojnom kontrolom i ne dozvoljava Mauritancima da oni dodju u posed ovih prostranstva..........pametno (mislim na ovaj nacin, ulazu a ne samo da iskoriscavaju). Eh, sada malo da obratimo paznju na jednu pojavu koja je karakteristicna za Saharu zbog stalnog bocnog vetra. Taj "bezobrazni" vetar nanosi pesak, prekriva put i moze biti izuzetno opasno kada vozite recimo 80-120 km/h......ulazite u krivinu, tu neki brezuljak a na izlasku iz krivine PESAK !!!.........verujte mi da lako........vrlo lako mozete da padnete. Zato UVEK imate to na umu i problema nema.......... evo na sledecoj slici vidite kako to vetar duva i nanosi pesak......... a evo kako izgleda kad ga nanese........ Kao i svuda u svetu i ovde postoji sluzba koja se brine o odrzavanju prohosnosti puteva i kada pesak pretera........oni posalju utovarivac na kamion sa vucnim vozom do mesta koje je kriticno i on lepo sa kasikom skloni sav taj pesak (kao sto kod nas sklanjaju sneg zimi kada ga vetar nanese na put)....... Znaci, nemoj sada kao ..........nisam vam rekao. Znaci puna paznja, 100% koncentracija pri voznji i problema nema............. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 16, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan I tako stigosmo u grad TARFAYA Zasto smo svratili u grad Tarfaya? Ja kao i vecina dece na ovoj planeti u vreme mog detinjstva procitao sam knjigu "MALI PRINC" koju je napisao Antoine de Saint Exupery. On nije bio samo pisac koji je maltene iz dosade napisao knjigu kako bi zabelezio ono sto je njegova masta stvarala. On je u Tarfayi proveo godine radeci kao pilot postanskih aviona dvokrilaca u to vreme. To je tada bio vrlo rizican posao i piloti su bili nesto sto i mi motociklisti putnici imamo u srcu......... u dusi.......i on je bio pustolov. Ja cu sebi dopustiti da vas malo "udavim" i da neki mladji citaoci koji ne znaju za ovu knjigu ............saznaju. Mislim da je covek siromasniji ukoliko nije procitao ovu malu knjigu. Nemojte mi zameriti ukoliko se ne slazete sa ovim.........hvala. Putovanje malog princa Mali princ, usamljeni dečak iz svemira napustio je svoju malenu planetu i svog jedinog prijatelja, crvenu ružu o kojoj se brinuo i koju je voleo najviše na svetu i krenuo na putovanje s ciljem da nešto novo otkrije i nešto novo nauči. Iako je ruža za njega bila jedinstvena i značila mu sve u životu, njeno prijateljstvo i lepota nisu mu bili dovoljni. Na svom putovanju od planete do planete princ je sreo različite ljude koji su u jednom bili slični. Svi su bili usamljeni, prezaokupljeni samim sobom ili svojim poslom, nisu primećivali svet oko sebe, niti važne stvari u životu. Mali princ nije razumeo smisao njihovog postojanja. Zapanjila ga je besmislenost, besciljnost i beskorisnost njihova rada, velika uobraženost i potpuno odsustvo ljubavi i razumevanja prema poslovima koje obavljaju. Upoznavši kralja bez podanika koji je mislio da su svi ljudi njegovi podanici i uobraženka za koga su svi drugi ljudi obožavaoci, princ se upoznao sa svetom u kome vladaju sujeta, sebičnost i opijenost samim sobom. U susretu sa pijancem koji pije da bi zaboravio stid što pije, uvideo je besmislenost života čoveka, koji je izgubljen i bez ikakvog cilja. Poslovni čovek koji broji i iz pohlepe prisvaja zvezde, geograf koji ispisuje knjige o dalekim svetovima, a nikada nije upoznao svet u kome živi i fenjerdžija koji ne vidi lepotu koja ga okružuje pokazali su mu da čovek iako je slobodan može biti zarobljen u svetu u kome živi, ako obavlja dosadan i beskoristan posao. Mali princ je bio dečak otvorenog srca, iskren i pun ljubavi i zato se razočarao kada je shvatio shvatio da u životima ljudi koje je sreo vlada duhovna pustinja i da oni ne mogu biti njegovi prijatelji. Jedini iskreni prijatelj na njegovom putovanju bila je lisica koja ga je uverila da čovek samo srcem dobro vidi, da njegova ruža nije kao ostale ruže, da je ona baš onakva kakvom je i smatrao, prelepa, jedinstvena i nezamenljiva. Na svom putovanju mali princ je upoznavajući druga bića upoznao samog sebe i mnogo naučio o životu i smislu življenja. Otkrio je koliko mu je ruža važna i koliko je povredio svojim odlaskom. Shvatio je da su rad, iskreno prijateljstvo, istina i ljubav vrednosti bez kojih čovek ne može da živi, da se ljubav gradi strpljivo i polako i da uvek dobijamo onoliko koliko drugima dajemo. Svoje putovanje mali princ je završio misleći samo na svoju crvenu ružu. Roman za decu (savremena bajka za decu - alegorijska priča za odrasle) Mali princ Autor Antoan de Sent Egziperi Glavni likovi Mali princ, pilot, Sporedni likovi kralj, poslovni čovek, uobraženko, pijanica, geograf, fenjerdžija, lisica Tema Prinčeve zgode i nezgode na njegovom putovanju Kompozicija romana Početak: Pisac počinje priču svojim iskustvom iz djetinjstva. Upoznajemo ga kao dečaka koji je doživeo neuspeh sa slikarstvom. Odrasli mu savetovali da se okane slikarstva, te da se radije posveti nečem drugom. Zaplet: Dečak je odrastao i postao pilot. Leteo je po celom svetu i jednog dana doživeo je kvar u pustinji Sahari. Bio je hiljadu milja daleko od naseljenih krajeva, a imao je vode za nepunih osam dana. Vrhunac: Dečak upoznaje malog princa, koji mu priča o svojoj planeti i ruži na njoj, o svom putovanju, avanturama i ljudima koje je sretao putujući po zemlji. Rasplet: Shvativši da je svojim odlaskom povredio crvenu ružu, svog pravog prijatelja, mali princ je odlučio da se vrati na svoju planetu. Pisac traži od njega da ne odlazi, no mali princ je čvrsto odlučio. Epilog: Princ se rastaje sa piscem i princ odlazi sa zmijom. Pisac nam u ovoj savremenoj bajci dočarava stvaran svet i poručuje nam da moramo da shvatimo istinu o sebi. On želi da ljudi svi ljudi budu budu što sličniji Malom Princu. Iako je puna gorke kritike upućene odraslima koji ne mogu da shvate čak ni najjednostavniju istinu o sebi, ova alegorijska priča o teškom putu prijateljstva i ljubavi, prožeta je humorom, vedrinom i optimizmom. Skrivajući se iza dečaka zlatne kose koji napušta Zemlju u nadi da će naći svoju ružu čitavu i nedirnutu, pisac nas na kraju priče ostavlja s verom da će se u moru umišljenih, pijanih, hladnih i sebičnih stanovnika ovog planeta naći oni koji će shvatiti žrtvu Malog Princa, te potražiti u sebi snage da krenu njegovim stopama – putem ljubavi i odgovornosti. Čovek je društveno biće; određuju ga ljubav, prijateljstvo i rad prožeti iskrenošću i istinom. Ako nam nešto od toga nedostaje, ili to ne pružamo drugome, nastaje jaz koji je teško premostiti. Ljudi su osamljeni, oholi, otuđeni od drugih, ali još uvek postoje oni koji veruju da se svet može promeniti. idemo na malu pauzu i nastavljamo...........(moram, ogladneo sam........ ) 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Decembar 16, 2014 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Veliki Mali prinče, Kao očito dobar poznavalac tog dela sveta, da li bi bio ljubazan da nam objasniš sukob između Maroka i Mauritanije oko Zapadne Sahare. Znam da to mogu da izguglam, ali bih voleo da čujem od tebe. I zašto u tome "navijaš" za Maroko, osim što znamo da si u njemu odrastao. I kad već pitam da pitam i ovo, a bilo bi korisno za sve koji bi da krenu tvojim stopama. Postoji li bilo kakva veza između Maroka i Tunisa, odnosno mogućnost da se zaobiđe Alžir, a da se ne vraća u Evropu? Ako smatraš da bi ovo poremetilo tok putopisa - ignoriši...do sledeće prilike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 16, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Eto mene........... zavrsio sa ruckom (i nije bio neki rucak - Slatki Kupus sa junetinom....bez zaprske....... ) Verica pokusava da me navede da smrsam...........hvala joj Evo da vidite da tamo neki narodi znaju da prepoznaju i pokusaju da obeleze nesto ili nekog kada je kvalitet u pitanju. Marokanci su obelezili da je ovde u Tarfayi ziveo, leteo i pisao jedan iskren covek .......zaljubljen u istinske ljudske vrednosti - Antoine de Saint Exupery (Antoan d Sent Egzuperi). podigli su spomenik u vidu njegovog aviona........ napravili su i mali muzej koji objasnjava zivot i delo pisca Malog Princa....... posle obilaska, seli smo i popili kaficu u jedinom hotelu.........prepakovali stvari....... i nastavili put .............. pazeci na saobracajne znakove........ I tako vozeci misli prolaze polako kroz moju glavu (he, he........pametna glavica he, he ili glavurda........), razmisljam o Malom Princu, sebi obecavam da cu po povratku kuci jos jednom procitati knjigu. U knjizi pise: "Covek samo srcem dobro vidi. Sustina se ocima ne da sagledati." "Pustinju ulepsava to sto se u njoj negde krije bunar......." "Oci su slepe. Srcem treba traziti." A za to vreme, pored mene prolecu slike.......... Kao sto vidite neke kamile se voze Land Rover-om, dok neke trckaraju pustinjom.......... Ubrzo se priblizavamo jos jednom od bezbroj kontrolnih punktova, sve vrvi od vojske.......... prilazimo gradu Laayoune koji je i vojna baza plavim slemovima a i Marokanskoj vojsci......... vojske ima svuda........... probijamo se kroz grad i stizemo do hotela gde imamo rezervaciju...... sve je OK, raspremamo se pa idemo na veceru............ i dok nas veran pratilac odmara.......... mi odlazimo iz naseg cvetnog hotela na veceru negde u okolini........ :zdravo: 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markovisacki 1317 Napisano Decembar 16, 2014 Marko, 226 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Kwaka ZX-9R, GPz810 unitrak Prijavi odgovor kao problematičan Fantasticno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 16, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Veliki Mali prinče, Kao očito dobar poznavalac tog dela sveta, da li bi bio ljubazan da nam objasniš sukob između Maroka i Mauritanije oko Zapadne Sahare. Znam da to mogu da izguglam, ali bih voleo da čujem od tebe. I zašto u tome "navijaš" za Maroko, osim što znamo da si u njemu odrastao. I kad već pitam da pitam i ovo, a bilo bi korisno za sve koji bi da krenu tvojim stopama. Postoji li bilo kakva veza između Maroka i Tunisa, odnosno mogućnost da se zaobiđe Alžir, a da se ne vraća u Evropu? Ako smatraš da bi ovo poremetilo tok putopisa - ignoriši...do sledeće prilike Kao prvo hvala sto smatras da sam neki poznavalac ovog dela sveta, mislim da je moje poznavanje jako skromno (izvini ako te razocaravam). Znaci da bi bio poznavalac, ja bih morao malo da se bavim ovom temom........a to nije slucaj. Ja u srcu nosim Maroko kao zemlju mog odrastanja, ja pamtim jako lepe uspomene iz tog vremena i odnos ljudi prema strancima (posebno iz Jugoslavije) je vise nego prijateljski. To je (za mene) jedan pitom, ponosan i vrlo gostoljubiv narod i meni se to svidja. Eh, sad problem Zapadne Sahare..............ja nisam imao nameru da "navijam" za Maroko po tom pitanju ali Maroko poznajem.........Mauritaniju nazaslost ne poznajem. Odgovor je - "navijam" jer sam tamo odrastao......... Sto se tice ferry-boat veze izmedju Tunisa i Maroka.......ona na zalost ne postoji, koliko ja znam. Tunis (Tunis) - Genova (Italy) - Tanger(Maroko) je jedini nacin po meni......... Inace sva pitanja su dobrodosla..............uvek. Pozdrav, :zdravo: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4463 Napisano Decembar 16, 2014 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Zorane, postavljaš standarde koje ce netko poslije tebe teško postici, ali to se od tebe i ocekivalo jer svaki novi putopis je bolji od prethodnog. nisam znao za temu pa danas nakon onih naših emal. iranja vidio sam da ga je Pavle spomenuo i naravno potražio za procitati. sada sam kao i ostali nestrpljiv za dalje ali Ti po malo napred. Puno pozdrava tebi i Verici. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 17, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan 13. DAN - 27.05.2014 Danas smo ustali ranije, odredio sam da cemo odvozati danas nesto vise od 1.000 km i opet spavati u Laayoune gradu. Znaci danas voznja, prtljag smo ostavili u hotelu (nosimo samo alat) i idemo do grada DAKHLA i to ce biti nasa naj-juznija tacka ovog putovanja. Zasto idemo do Dakhle......... ...... nemam pojma, tako sam odredio u glavi. Evo karte Zapadne Sahare i u raznim bojama kako je Maroko i kada (godina) zauzimao ovu teritoriju... a evo i nasa danasnja ruta.......oko 1.100 km. Ujutru, mali problem.........primecujem da sinoc nisam stavio bateriju foto aparata na punjenje. Ima struje ali nedovoljno za oko 200 do 250 fotografija dnevno koje snimamo, znaci STEDNJA ! Slikacemo samo Dakhlu i gassssssssss............. nazad. Put ionako nije zanimljiv.......ide uz obalu Atlantika........ Krenusmo...................gassssssssssssssss i posle oko 550 km lagane voznje (bez prtljaga, maxi brzina 120 km/h......mini brzina 120 km/h) STIZEMO U DAKHLA......... grad cist, izgleda kao nov............sredjen je ........ u centru grada vrlo cudna skulptura, saznali smo da je zovu PENIS DAKHLA.......... aerodrom ...........ganc nov....... ima se - moze se........ dzamija takodje....... ima tu i tamo ostataka gradjevina iz vremena Kolonijalnog Portugala......... isti stil gradnje je i kasarna ............ sa druge strane grada prilaz uobicajen.... Obala nije nimalo pitoma, atlantik ovde udara veoma jako.........ne bi smeo da udjem u vodu...... Na brzaka smo pojeli neku salatu...............struje u aparatu nije vise bilo........... Gaaaassssss...... nazad u Laayoune, sutra sa napunjenim baterijama idemo polako na Sever uz obalu.........icicemo do Legzira beach, videcete, vrlo zanimljivo i lepo......... Ciao do sutra............. :zdravo: 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salesvaba 19 Napisano Decembar 19, 2014 U prolazu, 59 postova Lokacija: BGD Motocikl: KtM 640 Prijavi odgovor kao problematičan Inace ako mogu da dodam svoje zapazanje Prvi put sam gosim"Marokanca"video u Ralji na nasem Malholandu kod cuvene kafanice...Sedimo mi i prolazi neki lik sa GS-omlepo je zalegao u krvini komentarisem sa drugarom posle par minuta vraca se lik skida kacigu seda u kafanicu i naravno uzima nesto za klopu (zakrcela creva) gledam ja onu masinu gledam nalepnice na koferima Srbija Maroco auu al je ovaj odradio turu... Da sam malo vise poznavao Mrokanca kao kroz ovaj putopis sigurno bi otisao da se upoznamo i da kao paravi bajkeri popijemo po jedno ladno. Sve pohvale za dosadasnji putopis za njega i njegovu saputnicu naravnoo ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 21, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Inace ako mogu da dodam svoje zapazanje Prvi put sam gosim"Marokanca"video u Ralji na nasem Malholandu kod cuvene kafanice...Sedimo mi i prolazi neki lik sa GS-omlepo je zalegao u krvini komentarisem sa drugarom posle par minuta vraca se lik skida kacigu seda u kafanicu i naravno uzima nesto za klopu (zakrcela creva) gledam ja onu masinu gledam nalepnice na koferima Srbija Maroco auu al je ovaj odradio turu... Da sam malo vise poznavao Mrokanca kao kroz ovaj putopis sigurno bi otisao da se upoznamo i da kao paravi bajkeri popijemo po jedno ladno. Sve pohvale za dosadasnji putopis za njega i njegovu saputnicu naravnoo ... Secam se tacno tog dana, mislim da sam posao do Usca ali posto mi se nesto vozilo rekoh ajd, da odem malo starim putem do Avale pa jos malo do Ralje. Tacno, vratio sam se brzo i rekoh ajd da popijem nesto, kelner rece da ima dobra corba.......pa kad vec ima, narucih corbu. Secam se i grupe motordzija koji su sedeli i pili kafu i pice....... Drugi put, javite se da se rukujemo i popijemo po pivo ili sok....... Pozdrav........ :zdravo: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan-bandit1200 262 Napisano Decembar 22, 2014 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: N.Beograd Motocikl: VIRTUELNI Prijavi odgovor kao problematičan .izuzetno....ko zna zna........ da uziva,i podeli..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 23, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan 14. DAN - 28.05.2014 Vracam prtljag na motor, idemo polako nazad.......... Danas cemo ici do LEGZIRA BEACH, koliko sam ja shvatio to je neka lepa plaza na Atlantiku koja je poznata po tome sto je voda izdubila stene u obali i kada je oseka..........prelepo je....... Ajde da vidimo........ idemo i dobar deo puta danas je put koji smo presli u dolasku........... prilazimo gradu Tarfaya gde vetar dosta jako duva i nanosi pesak na put........... Ulaz u grad i danas cisti utovarivac.......... stajem da sipam gorivo......treba iskoristiti sto je ovde (Zapadna Sahara) gorivo bez PDV-a 0.90 EUR. ogranicenje brzine..........100 km/h, mi jurcamo 120 km/h ........ Idemo dalje, ponekad zastanemo........javimo se, takav je red......... malo kasnije nailazimo opet na pesak, ajde da se malo slikamo ........... odoh ja da se popnem na tu Dinu, Verica ce da slika.......da pokusamo da vam docaramo kako vetar duva non-stop i nosi pesak .................non-stop. krenem nazad (da sidjem) i ako malo zagledate, videcete kako se pod koracima pesak dize.........zato i ne skidam tkaninu preko usta........ i kako stari obicaj u pustinji nalaze............ostavi trag iza sebe, uzimam par kamenova i stavljam ih jedan na drugi. Nekada je to verovatno imalo smisla, sada .......... cisto onako...... Verica me gleda i verovatno se misli da nisam bas cist u glavi........ mozda i nisam, OK........gotova pauza idemo dalje.......... malo kasnije stizemo u neki gradic, sipamo gorivo............ mogli bi da pojedemo nesto, stajem prvo ispred "mesare-restoran"....... predomisljamo se, preko puta je riblji restoran......okean pored nas, ajde da jedemo ribu...... gazda raspalio rostilj........narucujemo ribu sa rostilja, macke lutalice inace izgledaju kao drumski razbojnici se slazu u nadi da ce i one dobiti nesto............ Idemo dalje.......ovaj deo puta nam je malo bio i dosadan, skrecemo prema gradu Tan Tan ......... kilometri prolaze i kad smo stigli vidimo simpaticni kamp-restoran........po imenu "Les 2 Chameaux" ili u prevodu "Dve Kamile".........stajemo... osvezavamo se vocem i sokovima..........ostavljamo nas TRAG (nasu nalepnicu)......... i nastavljamo....... Ovaj kruzni tok sa dve bele kamile je znak da ulazite ili izlazite iz SAHARE u ovom delu Maroka........ tako bar kazu...... nailazimo na deo puta koji nije idealan....... kratko traje i nastavljamo dobrim putevima....... kao sto vidite kaktusa ima u nedogled.........ovde cvet kaktusa daje jako ukusan plod, koji se ovde smatra vocem (kao kod nas jabuka)........ blizu smo nasoj danasnjoj destinaciji, sipamo gorivo ......... i posle krace voznje odlicnim putem...... ceka nas silazak u Legzira Beach Club zemljanim putem........ smestamo se i narucujemo veceru........salate i riba na zaru...... pred spavanje sam na kratko bacio oko na mapu...........dokle sutra? Videcemo sutra............sad na spavanje....... -_- 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsaperic 158 Napisano Decembar 23, 2014 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Krupanj Motocikl: R1200GS LC Prijavi odgovor kao problematičan Bajkerska lektira za zimski raspust Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 23, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Napravio sam jednu malu prezentaciju puta - obuhvacen je samo deo kroz Maroko. Pogledajte pa mi dajte vase misljenje......... http://youtu.be/6Bw8tThOVa4 Nadam se da ce vam se svideti......... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Decembar 23, 2014 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Super je. Kako smo već i navikli od tebe. Ima puno vrhunskih fotografija. Ne samo zato što su mesta na kojima ste bili lepa, nego zato što vi umete da tu lepotu i "uhvatite". Ti uživaš u ovim avanturama, ali umeš to i da podeliš sa drugima. Vidi se da ti izrada ove prezentacije nije samo uloženi trud, nego i zadovoljstvo da učiniš nešto za nas. Hvala ti na tome. Ti si uz Severijana i Pandu najsjajniji dragulj ovog foruma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djoledb 79 Napisano Decembar 23, 2014 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Jaca 125 Prijavi odgovor kao problematičan Napravio sam jednu malu prezentaciju puta - obuhvacen je samo deo kroz Maroko. Pogledajte pa mi dajte vase misljenje......... http://youtu.be/6Bw8tThOVa4 Nadam se da ce vam se svideti......... Презентација оцена 5+, сад Африка има и боју и звук, а наравно представљање путописа на овај начин читаоцу даје утисак кретања. Путопис је оживео (шта су ти покретне сличице...чудо). Драго ми је да сте прихватили и овај начин описа путовања!!! Поздрав од Ђолета Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 23, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Napravio sam jednu malu prezentaciju puta - obuhvacen je samo deo kroz Maroko. Pogledajte pa mi dajte vase misljenje......... http://youtu.be/6Bw8tThOVa4 Nadam se da ce vam se svideti......... Презентација оцена 5+, сад Африка има и боју и звук, а наравно представљање путописа на овај начин читаоцу даје утисак кретања. Путопис је оживео (шта су ти покретне сличице...чудо). Драго ми је да сте прихватили и овај начин описа путовања!!! Поздрав од Ђолета Ja sam oduvek za..........medjutim ja sam od one generacije koja je malo i lenja, imam video materijala (dosta) ali ja ne znam da montiram to brzo i kvalitetno, mislim znam sta hocu da bude na kraju.........i ritam, muzicka podloga, vreme...........sve mi je jasno nego ne mogu da krenem u to ......... sam. Jedan moj prijatelj mi se ponudio (radio je nekad kao montazer u TV) da pomogne, uskoro.......sa prvim snegom krenucemo i u video realizaciju..........nadam se. Bice jedan ...onako, pristojan video zapis koji ce obuhvatiti celo putovanje od nekih 40-45 min. u HD rezoluciji sa dobrom zvucnom matricom................nadam se. Aj, Ciao........... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 349 Napisano Decembar 24, 2014 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Fenomenalno kao i uvek, od tebe se samo tako i očekuje. Ake smem da budem sitničav, nekako nesvesno primetim svaku grešku: kod fotografija spomenika Egziperiju u prezentaciji napisao si Alen umesto Antoan, kako god se to spelovalo na francuskom. Pozdrav i izvini 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zivko 299 Napisano Decembar 24, 2014 Svrati ponekad, 335 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan ovo je exstra u ovim danima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 26, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Fenomenalno kao i uvek, od tebe se samo tako i očekuje. Ake smem da budem sitničav, nekako nesvesno primetim svaku grešku: kod fotografija spomenika Egziperiju u prezentaciji napisao si Alen umesto Antoan, kako god se to spelovalo na francuskom. Pozdrav i izvini :lol: Bravo, odlicno si to video...........naravno, u pravu si ....... ime Sent Egziperija jeste Antoan ......... nikako Alen. Zasto sam tako napisao.......... ne znam, mozda rasejanost, mozda.......godine cine svoje........ Izvinjavam se svima za nastalu gresku..... P.S. Ovako treba opomenuti svakoga cim uvidite bilo kakvu gresku, ljudski je pogresiti ali je ljudski i ukazati na nju. :zdravo: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mlekadžija 8 Napisano Decembar 26, 2014 IT on Yamaha, 47 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ6-SA Prijavi odgovor kao problematičan Napravio sam jednu malu prezentaciju puta - obuhvacen je samo deo kroz Maroko. Pogledajte pa mi dajte vase misljenje......... http://youtu.be/6Bw8tThOVa4 Nadam se da ce vam se svideti......... Презентација оцена 5+, сад Африка има и боју и звук, а наравно представљање путописа на овај начин читаоцу даје утисак кретања. Путопис је оживео (шта су ти покретне сличице...чудо). Драго ми је да сте прихватили и овај начин описа путовања!!! Поздрав од Ђолета Ja sam oduvek za..........medjutim ja sam od one generacije koja je malo i lenja, imam video materijala (dosta) ali ja ne znam da montiram to brzo i kvalitetno, mislim znam sta hocu da bude na kraju.........i ritam, muzicka podloga, vreme...........sve mi je jasno nego ne mogu da krenem u to ......... sam. Jedan moj prijatelj mi se ponudio (radio je nekad kao montazer u TV) da pomogne, uskoro.......sa prvim snegom krenucemo i u video realizaciju..........nadam se. Bice jedan ...onako, pristojan video zapis koji ce obuhvatiti celo putovanje od nekih 40-45 min. u HD rezoluciji sa dobrom zvucnom matricom................nadam se. Aj, Ciao........... A zasto nema video prezentacije na youtube-u ? Kaze: This video has been removed by the user.Sorry about that. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...