Savan 8689 Napisano Novembar 29, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Imam poneko pitanje ali sačekaću kraj putopisa da ne kvarim kontinuitet. Zasad sa nestrpljenjem čekam nastavak putopisa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Novembar 29, 2014 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Samo kada sam procitao naslov, obavestio sam ukucane da pocinje putopis...i to ne bilo kakav! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Novembar 29, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Imam poneko pitanje ali sačekaću kraj putopisa da ne kvarim kontinuitet. Zasad sa nestrpljenjem čekam nastavak putopisa. Predlazem da svako ko ima neko pitanje..............slobodno posalje pitanje, i onda cemo kroz zivu komunikaciju uciniti da ovaj putopis bude ZIV a ne dosadni pisani materijal........ Znaci, ocekujem pitanja......... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera caponord 7 Napisano Novembar 29, 2014 U prolazu, 31 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Aprilia ETV 1000 Caponord Prijavi odgovor kao problematičan Pravo uživanje je uz ove slike putovati sa Vama ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maresh 160 Napisano Novembar 29, 2014 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Harley Davidson - FXDWG Prijavi odgovor kao problematičan "Dok pijemo pivo, vidimo da se vrte pilici..........deluju ukusno, kazem ja Verici da uzmemo pile i idemo na klupicu da ga pozderemo........ona kaze sramota. Ma, kakva sramota kazem ja - samo uzivaj.........." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Novembar 29, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Pratim sa posebnom paznjom..... ajde daljeeeeeeeee.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stile 507 Napisano Novembar 29, 2014 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzana je stroj ... Prijavi odgovor kao problematičan Da li je ovo putanja koju si predlagao i Sabcanima ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Novembar 29, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan 5. DAN - 20-5-2014 Na brodu smo........kabina br. 7104. Sad vi mislite, kakve to veze ima........eh, pa ima, jer ima toliko puno kabina i jako puno hodnika koji su svi slicni jedni drugima tako da je sinoc bilo smeha jer vecina ljudi luta trazeci svoje kabine. Kako svi, tako i mi........promasili smo jedno dva puta ...... samo Budim se oko 07:30 i vidim Vericu kako u krevetu uziva sa Ipad-om. Istusiram se, obucem i eto .........spreman sam za malu setnju po brodu. Ovo je dosta veliki brod sa ogromnim motorima koji guraju "muski"......... Gledam ja to i nesto razmisljam, kolika je to snaga........kako smo mi mali........ Evo da vidite malo kako izgleda ovaj brod - trajekt........ I tako prodje dan u razgledanju broda, klopi, izlezavanju .............putovanje traje ukupno 2 noci i jedan dan. 6. DAN 20-5-2014 Drugo jutro na brodu i u zoru, kako se razdanilo eto nas polako prilazimo gradu Nador u Maroku. Uobicajena "gimnastika" - pakovanje i spremni cekamo da se iskrcamo......... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Novembar 29, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Izlazimo iz broda i odmah se AFRIKA nama Evropljanima predstavlja u svom punom "sjaju".......guzva, prasina i neki miomirisi raznorazni.......meni na neki nacin dragi....... Prilazimo carinskom pregledu gde treba uraditi papire za privremeni uvoz motocikla jer su strane table......... biram pazljivo jednog carinika i prilazim mu, kazem mu na francuskom da mi pomogne da to resimo na brzaka uz podrazumeva se "bakshish".......sirok osmeh i pomoc je tu - pridruzuju mi se jos neki stranci....... i na haubi nekog automobila resavamo svu dokumentaciju........ Menjam kod njega i 100.00 EUR za 1.500 MAD (Marokanski dirham) iako je zvanicni kurs oko 11 Dirhama za 1 euro (posle sam zazalio sto nisam zamenio vise)......... Gume su odradile svoje............gotove su........ Potrosili smo vise od sat vremena trazeci vulkanizera koji moze da nam zameni gume - treba samo da masinom skine gume sa felni i da ih nabaci na felnu.......ostalo cu ja odraditi, imam alat, imam znanje (istina ne treba neko veliko znanje) ali mrzi me da montiram i demontiram gume sa pajserima ako bas ne moram........... Nasli smo radnju - majstor se zove SAID. Krecemo u skidanje zadnjeg tocka ........... osiguravamo sa kajlama da motor ne prevagne jer napadamo prednji tocak........ Prednji tocak je "pipaviji", moras paziti na diskove, shape, senzor ABS...... itd.....ukratko treba biti pazljiv i bez zurbe. Moram istaci da je Said izuzetno pazljiv i duhovit majstor vulkanizer, nase predrasude da su svi nepazljivi sem nas..............ne stoje. Covek je isekao PVC kantu za ulje i tom plastikom zastitio felnu prilikom menjanja guma, je nema one plasticne nastavke .......... malo price sa Saidovim komsijama........ dok ulicom prolaze najnoviji modeli prevoznih i dostavnih vozila........Snaga 1MS (magareca snaga)..... Kad sam pitao Saida koliko sam duzan, covek kaze ......... 25 dirhama (manje od 2,5 evra), dao sam mu 50 dirhama i zahvalio mu se.......... Idemo dalje...........na znak STOP obavezno stanemo.......... rekoh da svratim do prve pumpe da proverim pritisak u gumama......... i krecemo do grada OUJDA gde cemo prespavati .........ima nekih 200 km........... da podsetim da su dzamije u Maroku...........kockaste........ ima lepo uredjenih kruznih tokova....... i malo manje lepih mesara restorana.......gde je meso (pretezno jagnjetina) odlicno, ako vam ne smeta ambijent......... Verica nije ljubitelj, meni ne smeta........navikao sam kao mali....... Zato svracamo u jedan Yahting club..............na rucak (Tuna snicla)...... :ooo: i sada kad se setim, ide mi voda na usta......... Nastavljamo put, i svracamo na pumpu, rekoh ajde da napunim i pomocne kanistere - sutra krecemo u Saharu............ Napunio sam levi kanister i kada sam poceo da punim desni...........benzin curi na sve strane.... Auspuh je kriv, vreli izduvni gasovi su zagrejali nosac kanistera i metal nosaca je istopio plastiku kanistera............. Sta da radim? ............ bacio sam kanister........... Laganica smo stigli u OUJDA (cita se Uzda).........smestili se u hotel IBIS za 70.00 EUR jer nismo mogli da pronadjemo hotel u kojem smo rezervisali - hotel DAR EL FRASIA. Trazili smo oko sat vremena i onda mi pukao film i otisli smo u IBIS koji je bio prljav ali bar smo ga nasli....... Smestili se, presvukli i odmah u malu setnju gradom..........nemamo puno vremena - sutra rano krecemo jer imamo preko 750 km u planu da predjemo i nije sve asfalt....... Mala setnja Uzdom....... evo malo da vidite koje su cene i koja je ponuda u restoranima u Uzdi....... Verica se iznenadila sto nema piva...........pa nema - u lokalnim restoranima, ima u restoranima za strance.........jer ovde je ipak muslimanska drzava.......... taki im obicaji..........postujemo, i idemo u IBIS na pivo i kikiriki.......... posle par piva (koje smo papreno platili)..........zaspali smo kao bebice...... -_- 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djoledb 79 Napisano Novembar 30, 2014 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Jaca 125 Prijavi odgovor kao problematičan "Auspuh je kriv, vreli izduvni gasovi su zagrejali nosac kanistera i metal nosaca je istopio plastiku kanistera............" Mislim da je kriva era plastike i što veće zarade, ponuda neadekvatnih stvari . Za sad mi Afrika ne izgleda kao Afrika,očekujem blato, lavove i sl.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Novembar 30, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo ........ :zdravo: Djoledb, sto se tice plastike........slazem se...... ali brate gde nadje lavove da ocekujes u Maroku..........i blato je retko u pustinjskim predelima...... Zveri u obliku kamila........da, bilo je..............ostalo - nista 7. DAN 21-5-2014 Danas pocinje posebno poglavlje naseg puta, ulazimo u Saharu ....... idemo asfaltnim putevima, bice i off road-a. Da vam otkrijem malu tajnu kako se osveziti u Maroku, cim osetite zedj vi lepo stanete..........gde god da ste (bitno je da ima neki ugostiteljski objekat - cak i onako propao) i narucite TCHAJ ili CEDJENU POMORANDZU..........dva carobna napitka koji u Maroku prave maestralno i vrlo jeftino........... Provera prtljaga ispred hotela i krecemo......... Puteve odrzavaju redovno i stano grade nove (za razliku od nas)....... i polako ali sigurno ulazimo u predele gde biljke postaju retkost....... Verica koja jako voli biljke, je nesto zamisljena pred ovakvim prizorom.......... A, razmisljam ja...........kako je majka priroda bila darezljiva sa nama. Srbija je toliko lepa i puna raznoraznih biljaka........a mi toga nismo ni svesni.......... Pasnjaci, gde Marokanske ovce pasu.................i ne izgledaju kao pasnjaci.... dok ovi nasi izgledaju kao raj za ovce...... i jaganjce...... Nastavljamo nas put dalje, po dobrim putevima. Posto put ide uz Alzirsku granicu, kontrole Kraljevske Zandarmerije nisu retkost......... Kontrola traje 15-20 min. , pitaju vas odakle, kuda ? uzmu pasose i odu da to pribeleze........Eh, sad to "pribelezavanje" traje malo ali nista strasno, uvek se trude da budu ljubazni tako da ne ok........ Stajemo za gorivo i osvezavamo se cajem (obratite paznju na velicinu kocke secera ) Vozimo maksimalnom brzinom od 120 km/h zbog krampona, treba da nam izdrze kroz Maroko (oko 4.500 km).......... Interesantno je da u ovom pustinjskom predelu Maroka, teren isparcelisan i ogradjen i to neki ogromni tereni.......... kilometrima........... imaju interesantne saobracajne znakove..... opet radovi ....... i ulazimo u jedan izuzetno cist i nov grad.......Tendrara...... sipamo gorivo.......za svaki slucaj........ ovde se tolerise polu-kruzno okretanje bilo gde............ Polako izlazimo iz Tendrara.........i idemo nacionalnim putem N17 prema gradu Bouarfa..... Na asfaltu primecujem tragove peska, kao neka prasina............. vetar polako pojacava........ asfalta ima, pa ga nema par kilometara....... pa ga opet ima...........sve u svemu, put je odlican....... i uskoro na horizontu se vidi da pocinje pescana oluja.........nadam se da ce nas zaobici - bar delimicno. Znate kada vetar duva i nosi vrlo sitan saharski pesak, mozete biti sigurni da ce se pesak zavuci ama bas svuda........bice ga i u vasim gacama, i u kontakt bravi vaseg motora .........svuda........ kazem Verici da prekrije lice sa maramom kako se ne nagutala peska....... Gledam kako duva nekako sa leve na desnu stranu.........mozda se provucemo........ i provukli smo se, nekako je proslo bocno od nas.........zahvatilo nas samo malo......odlicno.... jer da smo upali u sred oluje morali bi da stanemo i sacekamo da prodje. Imam to iskustvo iz Iraka gde sam bio 1981. god od februara do avgusta, kolima sam bio i morao sam da stanem - ne vidis kuda ides i onda je najbolje malo sici sa puta 15-20 metara stanes i cekas. Smirilo se............. brzo kao sto je i pocelo........ stajemo malo da se odmorimo......i da isperemo grla vodom...... Primecujete rastinje, zelenilo.............tu je vodeni tok, koji je sada suv, ali bilo je vode do nedavno...... idemo dalje, osecam da mi malo krci stomak...........bilo bi dobro da naidje neki gradic da pojedemo nesto....... Stizemo u BOUARFA, raspitujemo se i upucuju nas u jedini restoran u "gradu"........ parkiramo se pored Landrovera neke porodice iz Belgije (cini mi se) i narucujemo pile i krompirici (samo to i ima)........+ voda flasirana hladna........(caroban napitak).... hrana je dobra, malo prepecena ali dobra........ Lepo smo jeli, platili nekih 28 dirhama .......... seli i nastavljamo, ima jos dosta kilometara za danas....... Kad gledam kartu...........jos malo pa smo stigli do pola naseg danasnjeg puta, nekako ne ide bas brzo kada limitiras maxi brzinu na 120 km/h. idemo dalje........pratimo znakove, proveravamo navigaciju.........sve OK..... Vozimo se vozimo i posle nekog vremena stizemo do neke Oaze.........stajemo....... Pogled je predivan......... mala pauza, voda......i idemo dalje. Vidimo postansko sanduce, onakvo kakvo ga ja pamtim iz detinjstva........odusevljen sam......takve stvari me brzinom svetlosti vracaju u detinjstvo i to je tako prijatan osecaj, nekad tuzan - ne znam zasto....... lepim nasu nalepnicu....... i gaaasssssssss........... mala pauza........... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 466 Napisano Novembar 30, 2014 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Bogami meni se cini da tebi cesto krce creva kao i meni... Samo napred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mc SREMac 1142 Napisano Novembar 30, 2014 Zainteresovan, 576 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: MS 1000DS, Apeninac Prijavi odgovor kao problematičan Ajmo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1421 Napisano Novembar 30, 2014 Zainteresovan, 460 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan fantasticno! slike ostavljaju bez daha... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radeyamaha 148 Napisano Novembar 30, 2014 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: skupljen Motocikl: Honda cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Z takav put treba imati petlju, priznajem ja je nemam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 393 Napisano Novembar 30, 2014 Drug član, 1460 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan sve na kasicicu,taman se zanesem kad ono.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Novembar 30, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan nastavljamo............ Vozimo...........kilometri prolaze........i na prilazu gradu ERFOUD (negde pise Arfoud) vidimo ogroman skelet (kostur) pored njega ogromna skoljka........ kad smo prisli blize, vidimo da su gipsane kopije.....nekada je Sahara bila more sa svim preistorijskim bicima koja su im sledovala........sada se malo "puvaju" sa tim a ostale im samo kamile i skorpijoni.......... Kad je rec o kamilama, ovde zive dve kamile koje su ovisnici o "Coca Cola" ......... Moj prijatelj NIDZA (ekipa iz Sapca koji su isli za Maroko u decembru/januaru uz moje savete gde da idu) mi je ispricao za ove dve kamile kojima das flasu koka kole i one naiskap popiju i tako mogu u nedogled............ Evo link za njihovu pricu........ http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/101838-africa-tour-2014/page__hl__nik Verica se ljuti, smatra da je to na neki nacin maltretiranje zivotinja (nalivati ih kokakolom), ja se drzim one "pametniji popushta......." i ne hvatam se KokaKole........... Pozdravljam se sa Kamilom Narkomankom............ i idemo polako u grad ERFOUD. Eh, sada mala prica vezana za grad Erfoud......... Davnih sezdesetih godina vas pripovedac je ziveo i rastao u ovoj prijatnoj zemlji po imenu Maroko. Otac mi je radio u Ambasadi SFRJ kao racunopolagac (cata) i godisnje odmore smo provodili u Maroku gde smo kolima (Ford Taunus 17m) shpartali po Maroku i upoznavali prijateljsku zemlju. Ja sam te 1962. imao oko pet i po godina, i nas auto je izgledao meni OGROMAN !!! Bila je to limuzina, istina bez grejanja (to je cale ustanovio u Jugoslaviji kada smo se vratili 65'), imala je velika sedista iz komada i ja sam se izlezavao celom mojom duzinom....... Te 62. smo isli da obidjemo najudaljeniji grad u Sahari tada - ERFOUD. Put je tek bio sagradjen, i tokom puta prema Erfoud-u negde smo stali i ja trckarao i gledao kako kamile piju vodu iz neke betonske kade, bila je tu i neka cesma........decko ozedneo i lepo pustio cesmu i napio se vode. Te noci dok smo putovali (bilo je leto juli/avgust i leti se putuje nocu, danju odmarate jer je preterano vruce...) ja sam poceo da buncam od visoke temperature (oko 41 stepen celzijusa), roditelji me hladili vodom i moj cale (koji je uvek bio jako dobro obavesten covek) znao je da u Erfoud-u ima zdravstvena stanica ONU..........vozio je celu noc i stigli smo rano ujutru. Lekar koji je vodio tu stanicu je bio SLOVENAC. Spasao mi je zivot time sto mi je isprao stomak i dao mi neke tablete aktivnog uglja, bili smo gosti u njegovoj kuci par dana, imao je ogromnu crnu dogu i moja starija sestra Svetlana je mogla da pije Coca Cola a ja ne..........to su moja secanja.......... Sada je to sve drugacije, ne kazem bolje.................drugacije....... Udjosmo u grad......... cije ulice su bile pescane...........nimalo zgodno za mene ovako pretovarenog sa Vericom....... I gle cuda !!! kako smo izasli iz grada u pravcu Merzouga............put je samo povrsinska obrada i onda kako smo skrenuli po navigaciji u pravcu naseg hotela "Les Dunes d'Or" na tabli je pisalo: "PRATITE BELO-ROZE BOJE MARKERE (STAPOVE)" Na pocetku je bilo markera (stapova)...........i posle par kilometara...........stapovi su nestali. idem ja po tragovima, onako instinktivno......ali posle nekog vremena...........stanem. jer neznam gde da idem. Pita me Verica sta je ? Kazem samo malo.......da nadjem put Ona prihvati to kao losu shalu........ Dok sam tako ja razmisljao da li da idem malo pravo........1 km, pa da se vratim ako nema stapova, pa levo tako........., pa desno isto.........vidim ja neki auto crvene boje sa cetvoricom zamotanih glava..........mahnem ja njima i oni pridjose. Zdravo, kazem ja i pitam znaju li gde je hotel........klimaju glavom i pokazu mi da ih pratim. Posle par kilometara tabla i stapic, tu im se zahvalim i rastanemo se....... i stigosmo..............srecni sto nismo pali ni jedanput posle oko 11 sati voznje i predjenih oko 750 km ........."opasni smo" sredovecni bajkeri... Gazda po imenu Mustafa, nas je docekao sa osmehom i kaze.........."vec sam se zabrinuo za vas, ocekujem vas po vasoj rezervaciji a znate kakva je pustinja.......opasna......." Pita nas sta hocemo da nam spremi za veceru? Odlucujemo se za salate i pilece raznjice sa pomfritom........... Posto smo doooooobroooooooo jeli.........(malo je ostalo iza nas.......) odosmo u sobu da se ispruzimo.............. Uf, bas sam se prejeo (uobicajeno za mene)........... Noc u Sahari je CAROBNA................. -_- -_- -_- -_- 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Strale 83 Napisano Novembar 30, 2014 Teoreticar, 337 postova Lokacija: Beograd Motocikl: V strom 650 2008-2013, Prijavi odgovor kao problematičan Svaki tvoj putopos te hvalimo i rado citamo! Ja zelim da cestitam tvom zivotnom saputniku sto te tako dobro prati kako na dobrim tako i na losim putevima! Ali bih zeleo da nam otkrijes jednu tajnu!!Da li je Verica oduvek ovakav strastven bajker ili je prosla period adaptacije i obrade? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Novembar 30, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Svaki tvoj putopos te hvalimo i rado citamo! Ja zelim da cestitam tvom zivotnom saputniku sto te tako dobro prati kako na dobrim tako i na losim putevima! Ali bih zeleo da nam otkrijes jednu tajnu!!Da li je Verica oduvek ovakav strastven bajker ili je prosla period adaptacije i obrade? Evo par podataka, pa zakljuci sam............ Verica i ja smo se upoznali 1973. u Sinagodi (diskoteka) u Zemunu, Ja sam imao tada MZ 125 ccm, crvene boje sa bisagama (od skaja) 1975. sam krenuo iz Beograda, preko Zagreba, Karlovca, Rijeke do Crikvenice .... gde mi se pridruzila Verica. Sisli smo obalom do Crnogorskog primorja i onda se popeli kuci u Beograd preko kanjona Morace i Zlatibora. Kad smo usli u Beograd bili smo na rezervi i imali smo jednu petobanku u dzepu. Spavali smo u satoru, imali mali primus, serpicu i tako to....... Znaci Verica je stari vuk na motoru........... :aha: Od tada traje nasa veza, oduvek sam je postovao sto nikada nije kukala, nikada joj nije falilo ovo - ono.........uvek je bila bajker a ne p...a .................. 34 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Decembar 1, 2014 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan BRAVO ZA VERICU !!! A bravo i za oboje zbog ovog putovanja ! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nadalina 883 Napisano Decembar 1, 2014 Malo Zlo, 753 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Kolega, kao sto sam vec nekoliko puta naglasila, Verica je carica!!!! :care: Ne kuka, ne buni se, sve 'muski' (jelte, da se ne lazemo, neki muski kukaju i posle 100 kilometara - te ukocio sam se, te zedan sam, te hocu cigaretu) podnosi i uvek je za novu turu i novu avanturu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 1, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan 8. DAN - 22.05.2014 Ustanem, i onako jos mokar od tusha..........odem na dorucak Sednem, donose mi dorucak a vidim nisam sam u sali............imam drustvo - mali VRABAC !!! Verica je jos u sobi, ja doruckujem u drustvu...... Vrapci su meni super simpaticne zivotinjice, oni zive svuda u svim uslovima uspevaju da se snadju i da prezive. BRAVO za Vrapce........... Verica mi se pridruzuje malo kasnije i posle dorucka..........mala cemo prosetati da vidimo gde nam je ovaj hotel i kakva je okolina...... Sunce napolju je vec lepo odskocilo.......... Alat sam ocistio i podmazao sa WD-40....... Ispred hotela............pesak, onaj pustinjski fini, sitan.........samo klizi......... Iza hotela ..............pesak, ali u dinama........oblikovao vetar-umetnik.......... Montirali su Berberski kamp......... Izgleda udobno i interesantno....... Tu je i parking garaza za kamile........ Pogleda sa terasice nase sobe......... Pogleda na terasicu nase sobe......... ozedneh od setnje, odoh do bazena.....pored ima frizider sa hladnim picem...... tu mi se pridruzuje jedna gugutka.......ne plasi se, sletela je na sto i kao da zeli da malo porazgovaramo. Razgovaramo pogledima............. Sedim i uzivam na suncu do rucka.......... Evo da vidite koje su cene ( 1 evro = oko 11 dirhama).... R U C A K....................... zatim kratak odmor u veoma zanimljivoj sobi, meni nekako odgovara .... boje, oblici......OK - mi je..... hodnici su mi lepi..........interesantni...... i dnevni boravak u kojem rucamo je interesantan......... Verica se uklopila u postojeci modni trend......... nastavljam......... 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2614 Napisano Decembar 1, 2014 ODUSTO OD DIJETE, 2656 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djoledb 79 Napisano Decembar 1, 2014 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Jaca 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, "ali brate gde nadje lavove da ocekujes u Maroku..........i blato je retko u pustinjskim predelima......<br style="color: rgb(28, 40, 55); font-size: 14px; line-height: 21px;">Zveri u obliku kamila........da, bilo je..............ostalo - nista " Mali veseljak koji je odrastao (znam da ovo zvuči remorkerski) uptia se zašto Afriku doživljava kao lavovsko i blatno prostranstvo. Odgovor nađe u bledunjavom sećanju na školski program i serijal OPSTANAK koji je sve pustinje prikazivao kroz neku oazu gde sve živuljke dolaze na vodu, a iz te blatne vode iskače krokodil... Dakle za mene Afrika na prvu pomisao izgleda tako, bez obzira na velike pustinje, pustinjsku lisicu iz WWII, te škorpije i beduine na kamilama...karavane pustinjske...A i ono putovanje Marokanca na africi kroz Afriku beše mi u mislima nekako blatno, ne znam zašto... Shvati će mali veseli remorker da je Afrika užarena i suva kao barut... Da li smo poneli bili i busolu ?! Da ne zalutamo.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 1, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Da li smo poneli bili i busolu ?! Da ne zalutamo.... Imao sam busolu u navigaciji.................ali nisam znao da je koristim jer nisam procitao uputstvo. Znaci - ZAKLJUCAK - uvek procitajte uputstvo svih uredjaja koje cete koristiti na putu. Busola izgleda otprilike ovako......... funkcije su ....... Srbin covek...............zna sve, i onda zaluta........ Sada sam moderan Srbin covek i citam uputstva i bice sve OK............valjda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...