Vladujko 9 Napisano Octobar 16, 2014 U prolazu, 33 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav. Nasao sam u oglasima cetiri motora. 1. stranac ocarinjen promenjeno ulje i filteri treba samo registracija i mozda cvt da se servisira gume dobre 2. domace tablice servisirane kocnice kais ulje filteri rolnice registrovan ali farban koliko mi se cini i nesto mi poremeceno izgledaju instrumenti. Gume-onako 3. domace tablice neregistrovan u kvaru vodena pumpa i kilometar sat, pali radi ide treba ulje filteri pumpa, kocnice su dobre, servis cvt prenosa mozda potreban. Gume-nemam blage veze 4. Aprilia atlantic domace table malo ostecen servisiran kupljen kod nas i najmladji 2006. g Moje pitanje je koji biste vi izabrali s tim da ja naginjem najvise ka modelu pod brojem 1 iskljucivo zbog boje koju jako volim i vizira, a meni kao laiku i najbolje izgleda a potajno mi se svidja aprilia ali zbog vizuelnog stanja mi je malo odbojna. Mozda i gresim ali nemam iskustva sa motorima. Zato i molim poznavaoce problematike da mi pomognu pri izboru da ne bude spolja gladac a iznutra jadac. Budzet mi je ogranicen totalno na 1000 evrica. za sledecih 3 meseca Sta da gledam osim nekih standardnih provera i na sta bi trebalo da naculim uvo. I kako da prepoznam da li je za servis prenos i kais zvona i ta cuda. U prilogu linkovi... 1 http://www.polovniau...io_beverly_200/ 2 http://www.polovniau...erly_200_hitno/ 3 http://www.polovniau...erly_200_hitno/ 4. http://www.polovniautomobili.com/oglas5177517/aprilia_atlantic/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ljadza 331 Napisano Octobar 17, 2014 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Najbolji Prijavi odgovor kao problematičan Prvi zaista deluje najurednije i cena je tu u proseku. On ti stoji par meseci u oglasima. Drugi, prosecan, nema vizir, farbani su delovi oko komandi migavaca. Ostalo nemam pojma Treci, ako nisi majstor ili imas zivce sam da se zezas bezi od njega, moze da te izadje skuplje od ova 2 prethodna. Aprilija, 250 kubika, 3 konja vise,najmladja, jeste vizuelno losa,trebalo bi proveriti da li je kriv koroman zbog pada, ali meni deluje interesantna. Pocinjem da gledam i ja takve skutere za sledecu sezonu, pa eto moje razmisljanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1243 Napisano Octobar 17, 2014 BJB Maxi scooter club, 1668 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Ajde da ti ja malo pomognem.... Sto se prvog modela tice,na slikama top,kad pogledas uzivo zazalis sto si dosao. Prodaje se vec par meseci. ovaj sto je farban,proveriti zasto je to tako.. jer,imas ljudi koji vole da farbaju zato sto zele lepsi izgled. Ovaj u kvaru,bezi dalje.. Kad krene jedna popravka,vuce odmah i drugu... Poslednju,apriliu nisam snimio najbolje. Generalno,to sto napisu da su promenjeni kais,ulje i rolnice,to sve zanemari,jer vecina copy-paste radi. Ispod 250cc nemoj da ides. Za grad odlican,a mozes i malo da se upustis u voznju na daleke pute. Svaki skuter ,onaj koji te zanima,pogledaj licno i provozaj. Baci pogled na temperaturu,da li vuce u stranu,kvacilo ,gume... javi se kad kupis. pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1752 Napisano Octobar 17, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 1516 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm...obrni okreni i ja sam za 250cc, Mislim da bi to trebala da bude IE verzija, Kolege koje su radile farbanje i sređivanje plastika bolje znaju, ali mislim da bi te dovođenje u dobro stanje izašlo oko 150-200€. E sad računica oko osnovnog servisa je prosta : Gume 50-55 € / kom. Ulje 1,2- prvi put kupuješ 2l =2400 din Filter 800din Antifriz 1l =800din Destilovana 1l =40 din Ulje kočiono i ulje u diferencijalu oko10€ Kaiš orginal oko 60€ Svećica NGK oko700 din Rolnice oko 10 € Ako kupiš bevkice one imaju karburatore i vrlo verovatno su zreli za čišćenje & štelovanje Kod tog godišta (ne bih da baksuziram) vrlo verovatno će otići i guma od filtera vazduha do karburatora, ona je oko 20€ Kad se rasklopi prenos onda ćeš videti u kakvom je stanju kvačilo, i tu mogu otići neke pare. Nije mi bila namera da te plašim već da probam da ti pojasnim buduće troškove. Dodatak oko brzinomera... Beverly 200 ima loše odrađen digitalni displey koji često crkava od vode a onda prestaje da radi i km sat. Možeš na e-bayu da vidiš koliko je sad para taj sat. Ako je otišao senzor brzine na točku, to je jeftinija varijanta i mislim da je oko 20€. Beverly i Atlantic imaju drugačije položaje sedenja pa uzmi i to u obzir. Eto nadam se da sam ti malo pomogao a i sebi sam prekratio vreme dok čekićam u zdravstvenom. Ako sam nešto zaboravio dodaće AlexaBGD kad se probudi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AttilaBre 0 Napisano Octobar 17, 2014 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Explorer Prijavi odgovor kao problematičan Prvi oglas je skoro izmenjen kostao je 850, sto je sad covek povecao cenu samo on zna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2448 Napisano Octobar 17, 2014 Andragog, 5014 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi zovu i odmah pitaju za cenu.... svako ce skinuti cenu, ali treba pogadjati motor tek kad ga probas... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1243 Napisano Octobar 17, 2014 BJB Maxi scooter club, 1668 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam pogledao preko kompa sve motore ! Generalno, ovaj od 500 i Atlantic su lesevi. Prvi les, gledao ga licno. A ovaj drugi,ofrabani, utegao se kao golf kec za registraciju! Koliki je tvoj budzet ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16119 Napisano Octobar 17, 2014 Integrisan, 9333 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Uslov koji je pozeljno ispuniti pre kupovine motora, prodavac prema kupcu: - sva dokumntacija motora ( tako ces videti da li je legalan ili ima neceg sumnjivog ) - oba kljuca ( obican koji koristis i MASTER koji cuvas ko oci u glavi ) - servisna knjiga ( evidencija o redovnom odrzavanju motora ) Ako su ti uslovi ispunjeni ( ne odnosi se na serv. knjigu, mnogi nemaju ), napravi krug-dva oko motora i pazljivo gledaj. Insistiraj da motor bude hladan, povedi bar jos nkog sa sobom i kreni u proveru, motor na cent. stnderu: - prednja guma ( dubina sare, potrosenost, godiste kada je napravljena npr. 2313= 23-ca nedelja 2013godine ) - prednji disk ( ne sme biti mnogo ukopan, talasast i nejednako potrosen ) - pr. plocice ( min. 2mm debljina mesa, sve ispod toga je za zamenu ) - prednji amortizeri ( moraju biti suvi bez tragova ulja na njima ) Ako ti sve izgleda zdravo tj. u dobrom stanju, tad drugar koga si poveo treba da "potopi" dupe skutera kako bi prednji tocak bio u vazduhu, ne bi li proverio lezaj kormana kao i moguc luft u istom. Kako to proveravas, uhvatis rukama za oba amortizera na samom dnu i prvo okrenes pun levi pa pun desni ( tako ces videti kakvo je stanje lezaja kormana, da li ima otpora ili ide glatko ), zatim par puta povuci ka i od sebe ( ne sme nigde mrdnuti nit praviti tup zvuk, mora biti utegnuto sto bi rekli ), zavrti tocak pa vidi kako se okrece ili ima otpora. Prosetaj se do zadnjeg dela pa proveri: - zadnju gumu ( isto kao i prednju ) - zadnje plocice i disk - amortizere - zavrti tocak i vidi da li ima otpora - odalji se i vizuelno pogledaj da li zadnji tocak stoji u osi motora Ako ti sve deluje dobro, ubaci kljuc u bravu i daj kontakt, dok gledas lampice i ostale pokazivace na inst. tabli, jednim uhom oslusni zvuk b. pumpe goriva ( kraci zvuk zujanja 2-3sec. ), kod karb verzije zvuk ne mora biti prisutan osim kod nekih modela gde se javlja zvuk u vidu kuckanja ( tak-tak-tak ). Insistirao si na tome da motor bude hladan ( pipni agregat sa donje strane i tako ces znati ), dok pipkas, baci pogled na eventualna curenja ( antifriz, mot. ulje ) oko termo grupe, sve mora biti suvo i uredno, pogledaj srafove nosaca motora ( ako ima "zarez" na matici znaci da je agregat iz nekog razloga izvadjen iz rama ), baci pogled na kapu svecice da li je u normalnom polazju, proveri da li ima tragova curenja sa desne strane agregata kod pumpe za vodu ( takodje mora biti suvo ), odvrni merac nivoa mot. ulja ( vidi na pap. maramici boju ulja i proveri nivo ). Upali motor bez dodavanja gasa, prati zvuk verglanja ( kod IE modela zvuk je dosta tisi jer je bendix ( frajlauf ) smesten iza desne dekle agregata, kod karb verzije, zvuk je dosta jaci, nekako neprijatan za usi i bendiks se nalazi u CVT-u ). Motor je upalio, obrtaji su ne ispod 1.500rpm i ne preko 2.000rpm, ne sme biti nikakvog zveckanja, gusenja i tome slicno ( iz motora, zanemari CVT ). Dok se motor greje iskoristi priliku da proveris svetlosnu i zvucnu signalizaciju, kaciga na glavu, spusti ga sa stendera i kreni u probnu voznju. Pri dodavanju gasa polazak treba biti oko 2.5 - 3Krpm, gladak i ujednacen, bez trzaja i "cudnih" zvukova iz CVT-a, po mogucstvu stani na sred uzbrdice pa kreni lagano ( opterecenje ce pokazati najbolje ). Kakvo je stanje kaisa, rolnica, kvacila..... ne mozes znati dok se ne otvori i proveri. Kada postignes odredjenu brzinu, pusti korman i vidi kako se ponasa, da li trese ili mozda vuce u stranu, ne sme biti nista od toga, mora ici pravo ki strela. Mozda sam nesto zaboravio, ako jesam, nek neko dopuni i srecno u kupovini ......dobro otvori oci a Bogme i usi, nemoj biti prevaren Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladujko 9 Napisano Octobar 18, 2014 U prolazu, 33 postova Prijavi odgovor kao problematičan @ Satelis Hvala puno na iscrpnom objasnjenju ove informacije su mi bile neophodne da bih znao sa cime imam posla. Sutra idem da pogledam Atlantic. KAO GROM IZ VEDRA NEBA danas na nagovor druga odem da pogledam jedan kineski motor 250ccm neki coper celendzer. Mora da priznam da sam se iznenadio prijatno sto se tice velicine i izgleda a bogami i tihog rada motora samo zuji i tiho brunda iz auspuha. prvi vlasnik servisna 2000km. postavio sam i neka pitanja o tom motoru ali u drugoj temi da ne mesam ovde. Onaj Beverly za 850 sto je farban cu ici u utorak da pogledam. Jaoo slatke muke ali bas muke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AttilaBre 0 Napisano Octobar 19, 2014 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Explorer Prijavi odgovor kao problematičan http://www.polovniau...laguti_madison/ Sta mislite o ovome ? Mislim na model, otisao bi da pogledam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1752 Napisano Octobar 19, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 1516 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Ako već gledaš Medisona, onda bar gledaj od poznatog kupca http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/104531-malaguti-madison-s250/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2448 Napisano Octobar 19, 2014 Andragog, 5014 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ako je Challenger 250, to je Ok motor.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladujko 9 Napisano Octobar 19, 2014 U prolazu, 33 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da bas taj celendzer 250 v2 masina. RAdi tise od ove aprilie atlantik. Sad sam dosao sa probne voznje. Brate mali skuter sve mi noge kace korman. Malo je nestabilan ler dok je hladan, sav je krsast neko je nestrucno zatamnjivao zmigavce a i one plastike su kao da motor ima 20 godina a ne 8. Inace mora komplet farbanje i servis da se odradi. Kais rolnice je decko menjao. Sve u svemu ide fino ne trza. Ali malo mesta za noge. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AttilaBre 0 Napisano Octobar 19, 2014 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Explorer Prijavi odgovor kao problematičan Ako već gledaš Medisona, onda bar gledaj od poznatog kupca http://forum.bjbiker...i-madison-s250/ kilometraza je 64.526 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladujko 9 Napisano Octobar 19, 2014 U prolazu, 33 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako je 65000 za preporuku onda bi ja definitivno trebao da odem da pogledam ovaj scarabeo??? http://www.polovniautomobili.com/oglas4304126/aprilia_scarabeo/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1752 Napisano Octobar 20, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 1516 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Jedno je realna (prava) pređena kilometraža a drugo čuvena km iz oglasa, tj. svi su na 20.000-35.000 (naravno ima i izuzetaka ). Idi i pogledaj nekoliko motora pa ćeš i sam videti razliku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11583 Napisano Octobar 20, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam prodao Beverlija 250ie 2007. godiste pre 2.5 godine sa 35.000km...čudili se ljudi odakle toliko, ja reko mogu ja da vratim na 20k km ako ti je tako lepše da gledaš. Evo i sada Atlantik mi ima 72 000, i šta? Radi isto kao i pre 40 000. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladujko 9 Napisano Octobar 21, 2014 U prolazu, 33 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zvao sam za ovaj Scarabeo 2003g. covek kaze da je prva farba, treba mali servis, akumulator, jer mu je druga godina inace je isparavan, registracija. 2012 menjao kais rolnice i paknove kvacila ove godine provereno i sve je ok. 55000km Sad idem da pogledam i jedan Atlantic 500, farban je u mat crnu, uradjen mali servis prosle nedelje, prosle sezone nov kais rolnice varijator i plocice kvacila, zamenjeno ulje u kocnicama i prednjim vilama. Nove gume od prosle sezone i registrovan je do kraja avgusta 2015g. 30000km NISAM SKOLOVALA ali sam preplavljen utiscima i tesko je izabrati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...