Jump to content

Moto Zajednica

Bandit 600 - neće da upali

Recommended Posts

• U prolazu, 85 postova
  • Motocikl: Yamaha XT1200Z Super Tenere

Posle 200+ km pređenih, upaljenog ga postavim na ćopavu (ispred garaže), naravno ćopava potone kroz šljunak i lagano sam ga spustio na levu stranu (kofer) Ugasio ga, podigao, otvorio vrata garaže i sad neće da upali. Ima kontakt, signalizacija radi, ali pritiskom na dugme za paljenje se ne dešava ništa. Bio bih zahvalan za bilo kakav savet. :care:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Proveri prekidač na ćopavoj - možda se nešto poremetilo kad je ćopava potonula kroz šljunak, a može biti i prekidač na kvačilu .

• U prolazu, 85 postova
  • Motocikl: Yamaha XT1200Z Super Tenere

kill switch sam proverio i on/off nekoliko puta , za svaki slučaj.

prekidač na ćopavoj sam isto drndao,eventualno ću kasnije da ga poprskam WD-om, da sperem prljavštinu.

za prekidač na kvačilu nisam ni znao - to ću proveriti (mada mi se desilo kad stisnem kvačilo da pali i ablender-dugo svetlo, biće da se tu nešto pokarabasalo... mada nije ni stigao da se osloni na ručicu kvačila, samo na kofer)

• Svrati ponekad, 102 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600s

Pozdrav ljudi,treba mi savet,odnosno da me uputite na dobrog majstora...parkirao sam bandita krajem sezone u garazu u ispravnom stanju.Vozio sam ga i u decembru jednog toplijeg dana,a inace ga palim na 7-10 dana zbog akumulatora,i ako mozda ne bi ni morao jer se garaza greje.Pre 10 dana pri poslednjem palenju mi se tri puta ugasi na leru,onako napola zagrejan,i posle toga osetim miris benzina kad god udjem u garazu.Jutros krenem da ga upalim,kad ne lezi vraze,rezervoar prazan...uspem 10 litara i pokusam da upalim...akumulator je vec bio na izmaku kada je kresnuo i pri tom zivo gorivo izbacivao na auspuh,cak je na sastavu grane i auspuha curelo na beton...kontam da se rastelovao jer mi je vec krajem sezone digao potrosnu za 1,5 lit na 100 km.Kome da se javim po ovom pitanju?Inace suzana je bombonica u svakom pogledu,mislim na agregat,palila je na zub,ne trosi ulje...Hvala,i pozdrav! Ja sam iz NS,ali za dobrog majstora sam spreman i na put van grada,natovaricu ga na nesto...

• Svrati ponekad, 193 postova
  • Motocikl: DL1000 L4

Sto kaze kolega aca-pn nalio ti je...ne bi smeo to da uradi..proveri membranice na slavini,ne bi smelo gorivo da prolazi kad je strelica slavine na ON ili RESERVE jer funkcionise po principu vakuma,imao sam slicni problem..set za reparaciju je 20-30e..proveri takodje da li ti je nalokao goriva u kuciste filtera vazduha,pa ako jeste izvadi gorivo iz kucista...nakon svega obavezno promeni ulje jer je garant pomesao,a mogao bi i filter vazduha ukoliko je proslo gorivo u kuciste...

• Hronični Motociklopata, 7371 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Da stvar bude sigurnija, po uzoru na neke ljude na forumu i ja sam izmedju originalne slavine i karburatora ubacio dodatnu slavinu koju rucno zatvorim kad ugasim motor, pa su sanse da se ova havarija desi skoro ravne nuli :takoje:

• Svrati ponekad, 102 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600s

U Markosu nemaju kit na stanju,moram poruciti,cekam da mi jave cenu...oko 20 evrica se krece...dotle cu da ocistim svecice itd...majstore kada mogu doci na ciscenje karburatora?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja