Jump to content

Moto Zajednica

Caberg, HJC ili Nolan?

Recommended Posts

• U prolazu, 26 postova
  • Motocikl: Yamaha DragStar 650 Classic

Ako može savet, biram između sledeće tri kacige:

1. Caberg VOX

2. HJC TR1

3. Nolan N85

Najbitnije mi je da ne pušta vetar nigde, nosim sočiva i to mi je ogroman problem u vožnji...

Hvala u napred!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 618 postova
  • Motocikl: Transalp 650

tr1 nije losa kaciga ali ima neki osecaj velike tezine bas je kao tuc nema onaj chin curtain koji takodje dosta pomaze da vetar ne ulazi odozdo, vox je dobar po meni bolji izbor nego tr1, ali glas ide za nolan verujem da je najbolja od ove 3, e sad sve 3 imaju malo razlicit kalup pa ti je takodje bitno da ti odgovara obliku glave, zato najbolje da probas 1neznam.gif

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: Vetropir

Propuštanje vetra stvarno ne bi smelo da bude problem ni sa jednom novom kacigom. Ne znam koliko ti cena igra ulogu, ali trenutno Vox može ubedljivo najjeftinije da se nađe i ja bih krenuo da isprobavam od nje. Nema ništa toliko loše u tom izboru, lepo je dizajnirana kaciga, mada je verovatno "plastični" osećaj i buka jasno odvajaju od skupljih. Za HJC ne znam, ali ova Nolan ne može da bude lošija, mada i 50ak evra skuplja ;).

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650

Imam Nolan N85 i prezadovoljan sam. Nemam chin curtain i nemam problem sa vetrom, ali probao sam i sa njim i mnoooogo je tiša kada se stavi. Ne mogu da uporedim sa ove dve, ali mogu da preporučim Nolanku. :takoje:

• www.markone-pegaz.rs, 2427 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

tr1 nije losa kaciga ali ima neki osecaj velike tezine bas je kao tuc nema onaj chin curtain koji takodje dosta pomaze da vetar ne ulazi odozdo, vox je dobar po meni bolji izbor nego tr1, ali glas ide za nolan verujem da je najbolja od ove 3, e sad sve 3 imaju malo razlicit kalup pa ti je takodje bitno da ti odgovara obliku glave, zato najbolje da probas 1neznam.gif

HJC TR-1 ima chin curtain iliti podbradak. :takoje:

• U prolazu, 4 postova

tr1 nije losa kaciga ali ima neki osecaj velike tezine bas je kao tuc

Tačno, malo je teža kaciga (oko 1600g), ali ako vozite kruzera i sedite uspravno, ne bi trebalo da smeta toliko.

Odlično štiti od vetra, ali je takođe i dobro provetrena.

HJC TR-1 ima chin curtain iliti podbradak. :takoje:

Tačno tako :)

• Svrati ponekad, 178 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ6S

Da ne otvaram novu temu... i ja se dvoumim izmedju Caberg Vox jer je trenutno na snizenju i MTR S-811. Da li ima uopste ima potrebe dvoumiti se ili odmah naruciti Caberg?

• Zainteresovan, 618 postova
  • Motocikl: Transalp 650

Da ne otvaram novu temu... i ja se dvoumim izmedju Caberg Vox jer je trenutno na snizenju i MTR S-811. Da li ima uopste ima potrebe dvoumiti se ili odmah naruciti Caberg?

ja sam imao mtr-flip up kupio u luisu nosio je jednom na relaciji uzice beograd i hteo da umrem em sto je imala 1800 grama em sto sam morao da drzim spustene naocare non stop jer je duvalo pravo u oci, o buci i da ne pricam, 2 dana mi nije bilo dobro, nikad vise, nemoj rizikovati sa tim, uzmi caberg 0takoje.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja