Nemanja87bgd 0 Napisano Avgust 15, 2014 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dakle sta se radi po kupovini polovnog skutera u mehanickom smislu Za auto znam, veliki i mali servis, provera trapa, kocnica... E a sta se radi kada se kupi polovan skuter? Mene konkretno interesuje za 50cc 2T ali pisite i za jedan i za drugi (4T). Ako je bitna kilometraza u mom slucaju je oko 5.000km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Avgust 15, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Za pocetak ono osnovno,zamena motornog ulja,filtera za vazduh (moze i samo da se opere ako nije pocepan),zamena ili samo dosipanje kocionog ulja, zamena kocione plocice (ako losije koci),dosipanje rashladne tecnosti (ako ima vodeno hladjenje) i zamena ulja u diferencijalu.....To ti je najvaznije i ako je sve ostalo u redu onda samo vozi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Avgust 15, 2014 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Nisam bas siguran da je pametno dosipati rashladnu tecnost. Bolje je da se promeni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BigRider 1659 Napisano Avgust 16, 2014 МК Братство, 1943 postova Lokacija: НОВИ САД СРБИЈА Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Затим..провера и по потреби замена,каиша,ролница,гума.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja87bgd 0 Napisano Avgust 16, 2014 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na prvim odgovorima Da li ovo vazi i za 2T i za 4T skutere: 1. Zamena ulja u motoru (agregatu) , kad sam gledao jedan 2T skuter vlasnik mi kaze "to ulje u motoru ne menjas samo dosipas"? 2. Zamena ulja u diferencijalu (jel se to misli na menjacko ulje?) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Avgust 16, 2014 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan U cvaji nemas ulje. Dodaje se samo za mesavinu(ako ima pumpu za mesanje) ili sam pravis mesavinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1726 Napisano Avgust 16, 2014 Drug član, 755 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Ako je prešao 5000Km,ne pipaj ništa samo kontroliši ulje,pritisak u gumama i skalu na rezervoaru.Verovatno si dobio srevisnu knjigu i uputstvo za upotrebu.U uputstvu ima tabela šta se na kojjoj kilometraži radi,gde je ''C''chek ''R''replace ''I''inspect. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja87bgd 0 Napisano Avgust 16, 2014 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ga jos kupio , cekamo vlasnika da ga odjavi pa onda dalje, nadam se da ce biti moj pocetkom sledece nedelje. Nego pitao sam ovo jer i ako ne kupim ovaj skuter, kupicu drugi pa me interesuje ovo sto sam pitao gore sta sve treba menjati sto se redovno menja. Da li to ulje sto se doliva treba nekad promeniti celo? Ono sto meni pada na pamet sto bih promenio odmah je pumpa za ulje i sajla pumpe za ulje. Ipak je to kinesko a ako ode moze lako da ode i agregat. Sta mislite o tome da se ubaci kao nesto sto bi bilo pozeljno zameniti po kupovini polovnog skutera? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Avgust 16, 2014 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan To ulje se troši. Ne menjaš ga već sipaš kada se potroši. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Avgust 17, 2014 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo kupiti konja, pa onda razmišljati o potkovicama, ne obratno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Avgust 17, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Kod 2T motora se ulje sagoreva zajedno sa benzinom. Kod skutera se ne sipa direktno sa benzinom u rezervoar nego u posebnu posudu pa na pumpi tocis samo benzin a motor sam prilikom pripremanja smese za sagorevanje pravi mesavinu benzina i 2t ulja iz posude. Kod 4t masina ulje se ne sagoreva, u teoriji, vec samo podmazuje i hladi masinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja87bgd 0 Napisano Avgust 17, 2014 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znaci za zamenu bi bilo: - ulje u menjacu - ulje za kocnice - filter za vazduh - pumpa za ulje i sajla pumpe (ovo bih ja dodao) Za kontrolu i eventualnu zamenu: - kais - rolnice - plocice - gume Ako mislite da nesto treba drugacije vi promenite spisak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1726 Napisano Avgust 20, 2014 Drug član, 755 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Ono sto meni pada na pamet sto bih promenio odmah je pumpa za ulje i sajla pumpe za ulje. Ipak je to kinesko a ako ode moze lako da ode i agregat. Sta mislite o tome da se ubaci kao nesto sto bi bilo pozeljno zameniti po kupovini polovnog skutera? Nemoj uletati u euforiju takve vrste!!!Upuznaj te se malo,ovo ti je prvi skuter?Polako samo,savladaj veštinu,otvori i ''treće oko''!!!Ako se primiš imaćeš na šta da bacaš pare (za početak kupi kacigu i pojas,dok ne kupiš jaknu nosi neki kožnjak) u narednim decenijama.....skup je ovo sport,ukoliko si fer i plemenit igrač. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1726 Napisano Avgust 20, 2014 Drug član, 755 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Znaci za zamenu bi bilo: - ulje u menjacu - ulje za kocnice - filter za vazduh - pumpa za ulje i sajla pumpe (ovo bih ja dodao) Za kontrolu i eventualnu zamenu: - kais - rolnice - plocice - gume Ako mislite da nesto treba drugacije vi promenite spisak Ako je skuter prešao kilometražu koju si na početku naveo osim motornog ulja sve ovo je zaista BESPOTREBNO!!!Ko li te otrova za uljnu pumpu...Daj ljudi sugeriši te momku.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja87bgd 0 Napisano Avgust 20, 2014 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ok, ako je presao oko 5000km onda je mozda deo stvari sa spiska nepotreban ali ako uzmem skuter koji je presao oko 10.000km da li bi onda to sve trebalo uraditi? Za pumpu sam sam dosao do takvog zakljucka citanjem po forumima jer dosta ljudi odmah iskljucije pumpu i sami prave mesavinu. Zbog toga bih ja pre promenio pumpu i ako treba stavio neku kvalitetniju i onda ne moram da pravim sam mesavinu niti da brinem dal ce uskoro crci pumpa. Za sajlu sam procitao kod nekog clana da mu je pumpa radila super ali je sasvim slucajno primetio da se sajla od pumpe skroz istanjila i da je uskoro mogla da pukne a on to ne bi ni primetio i ode agregat iako pumpa nije zakazala. Koliko sam citao svi ovi delovi koje sam gore naveo su relativno jeftini pa bi mi bio zao da ih ne promenim. I auto kad kupim promenim sve osnovne stvari bez obzira sta prodavac pricao da je menjao. Kaciga je obavezna i za mene i za devojku i bice ili Full Face ili Flip Up (ja sam vise za Flip Up) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Avgust 20, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan To zavisi od stanja skutera...Kilometraza jeste bitna ali sa druge strane i ne toliko jer moze da bude bolje ocuvan taj sto je presao 10000 od onog sa predjenih 5000. Najbolje da pogledas prvo skuter koji hoces da kupis,da ga provozas i dobro pogledas kakav je,kako pali,kako ide,kako koci,pa ako je sve to dobro i ako je na oko dobar onda kupuj,nema sta... Najvaznije je da budes obazriv prilikom kupovine,jer ako se u startu zeznes onda ces morati pola delova da mu zamenis...E sad ne znam koji kupujes ali ako gledas da prodjes sto jeftinije tj. da kupis neki za male pare opet ces morati da ulazes i to obicno kosta dosta vise nego da si dao jos 100-tinak evra za neki ocuvaniji motor.Ovo ti govorim iz svog iskustva jer sam jednom kupio motor koji je bio jeftiniji od ostalih u oglasima a vlasnik mi je rekao samo treba da zamenim semeringe na prednjim viljuskama,disk plocice i eventualno da se ocisti karburator...Pa kad sam ga kupio i kad sam krenuo da ga sredjujem imao sam sta i da vidim.Topovi propali,ajde to manje vise,otisao navoj za prvu svecicu,klip i karike katastrofa,znaci morala je generalna da se radi,Zadnja guma za zamenu,tabla sa osiguracima je bila ostecena i jos svasta nesto...Da bi se sve to sredilo,trebalo bi mi bar 500 evra a mozda i vise i to naravno bez registacije a da sam skupio jos 250-300 evra mogao sam takav isti da kupim i to u 3 puta boljem stanju,znaci samo da sipam i da se vozim... Neka ti je sa srecom kupovina i nemoj da zuris. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola78 0 Napisano Mart 26, 2021 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam skuter koji je presao 3000 km a godiste je 2008. godine. Prvi vlasnik je kupio skuter cerki koja ga je vozila pet godina a onda se odselila u inostranstvo i skuter je stajao u garazi i nije vozen. Zamenio sam mu gume i ulje a interesuje me da li jos nesto treba da mu zamenim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 54 Napisano Mart 27, 2021 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan Proveri rezervoar zbog rdje, eventualno ocisti karburator, proveri gumena creva da li su krta/porozna, pustaju negde, to bi bila osnova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...