Jump to content

Moto Zajednica

ЧИСТО ДА СЕ ЗНА...И ПЛАСТИКАНЕРИ ПУТУЈУ ДАЛЕКО!!!

Recommended Posts

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Ljudi prelaze po 16 000 km za sezonu na 49 kubika, lagano 80 km/h sa putnicom ili bez..ko hoce nadje nacin, ko nece nadje izgovor..sta ce biti kad se isti dokopa fazera..cuvaj se Evropo, dolazim1moto3.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Prelaženje puno kilometara motorom zavisi od jako puno okolnosti, recimo koliko imaš slobodnog vremena, da li imaš dovoljno para za ono što si naumio, da li možeš da održavaš motor ako prelaziš toliku kilometražu i slično, tako da nije merilo ko koliko voli motore, niti ko je kakav čovek. Recimo, ja kupujem motor prvenstveno zbog svakodnevne komutacije, dakle kuća pos'o, pos'o kuća :), a sirugno neću moći za Srbiju svaki put motorom jer moram da vozim i porodicu, odnosno biće čak vrlo retke prilike kada ću moći da se uputim motorom. Takođe će mi odmor skratiti bar za dve nedelje bar dva odlaska godišnje u Srbiju, što znači da ostaju još tri, dalje dve potrošimo za more i jednu za zimovanje i kraj. Ako budem uspeo da iskoristim svaki drugi, treći vikend za odlazak u Tirol i tako nešto što mi je blizu, biće super. Pak zbog svega ovoga ne mislim da sam loš bajker ili motociklicsta, niti čovek, ali to opet ništa ne mora da znači jer neko drugi možda ima drugačije mišljenje o tome :) A pogotovu je nebitno da li si se vozio trotinetom, skuterom ili motorom, svako ima svoj izbor. Što se tiče ozbiljnih putovanja, vidim da se 90% odlučuje za GS-a, a ostali za neki drugi putni-enduro i dosta ređe neki drugi motor, a skuterom se možda upućuju samo žešči entuzujasti. Skuteru je mesto prvenstveno u gradu, što ne znači da neko u inat ne neće izađe čak i na kros stazu.

• Podržavam 7

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Prelaženje puno kilometara motorom zavisi od jako puno okolnosti, recimo koliko imaš slobodnog vremena, da li imaš dovoljno para za ono što si naumio, da li možeš da održavaš motor ako prelaziš toliku kilometražu i slično, tako da nije merilo ko koliko voli motore, niti ko je kakav čovek. Recimo, ja kupujem motor prvenstveno zbog svakodnevne komutacije, dakle kuća pos'o, pos'o kuća :), a sirugno neću moći za Srbiju svaki put motorom jer moram da vozim i porodicu, odnosno biće čak vrlo retke prilike kada ću moći da se uputim motorom. Takođe će mi odmor skratiti bar za dve nedelje bar dva odlaska godišnje u Srbiju, što znači da ostaju još tri, dalje dve potrošimo za more i jednu za zimovanje i kraj. Ako budem uspeo da iskoristim svaki drugi, treći vikend za odlazak u Tirol i tako nešto što mi je blizu, biće super. Pak zbog svega ovoga ne mislim da sam loš bajker ili motociklicsta, niti čovek, ali to opet ništa ne mora da znači jer neko drugi možda ima drugačije mišljenje o tome :) A pogotovu je nebitno da li si se vozio trotinetom, skuterom ili motorom, svako ima svoj izbor. Što se tiče ozbiljnih putovanja, vidim da se 90% odlučuje za GS-a, a ostali za neki drugi putni-enduro i dosta ređe neki drugi motor, a skuterom se možda upućuju samo žešči entuzujasti. Skuteru je mesto prvenstveno u gradu, što ne znači da neko u inat ne neće izađe čak i na kros stazu.

Slazem se na napisanim. Moj post iznad je bio sarkazam na proseravanja tipa "ja vozim skuter, zaginuo sam skoro ali stigao do mora" ili "bez litre nema voznje" ili "prodaj motor ako vozis samo preko leta" itd. Hocu da kazem da ljudi treba da uzivaju ko kako hoce/moze/zna.

Licno ne volim skutere zato ih i ne vozim ali se uredno javljam kolegama na skuterima. Srce mi se napuni kada vidim dobar R ili neki putni sportak. Licno ne bih imao nista protiv da npr. zeni kupim skuter da ima za posao, pijacu itd. Trenutno vozi e-bike koji izgleda kao skuter ali max brzina mu je 30 km/h pa se ne moze sa njim ucestvovati u saobracaju samo biciklisticke staze i manje ulicice.

Poenta je nek svako vozi sta hoce, koliko hoce, kako hoce i gde hoce. Neko nema novca za bolje, neko nema vremena, neko ima treci razlog. Ja se ne osecam manje bajker sto vozim sportaka od 50 kubika i oderem krivinu tako da se mudonje na litrama krste kad me vide. Naravno, nestanu iz vidokruga na prvom pravcu. A na tome cu da radim sledece godine kad promenim motor1moto3.gif

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Ljudi, da ne bude zabune. Nisam od juce da bih imao plitko misljenje o skuterima i vlasnicima istih. Sta vise, mislim da je odlicno prevozno sredstvo za grad, a ljudi ko ljudi koji ih voze. Ni vise ni manje vredni od ostalih bajkera.

Mada, sa ovim maksi skuterima se moze sasvim lepo putovati i na dalje.

Poenta cele price jeste mali tocak, vesanje, njihova koncepcija, .... i samim tim nisu namenjeni za ozbiljnija putovanja, pogotovo ne na istok.

Nema potrebe praviti od njih visenamenska vozila. Zna se koja im je namena, i neka ostane na tome.

Skuterasi srecni Vam putevi, i iskrene zelje da se u skorije vreme kupite motore. :D

• Podržavam 9

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Putovanje nikad nije imalo nikakve veze sa vozilom vec sa vozacem... Ko hoce nadje nacin, ko nece, nadje izgovor

• Podržavam 4

• Drug član, 1292 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10

Mislim da je pravo vreme da se otvori tema Motori vs Skuteri, kao što je i AT vs ST, samo da ne zamre kao i ova antologijska tema... :D

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 368 postova
  • Motocikl: Bicikla

Da se i ja malo ubacim u diskusiju! Za mene nema podele na motore i skutere, jednostavno za mene su to dva tocka! Svako vozi spram svojih mogucnosti... vise nego zelja. Bitno je da se voza i uziva, upoznaju lepote Srbije a i sire, kao i da se sticu nova prijateljstva! Ajd' uzdravlje! :zdravo:

I trotinet ima dva tocka :zdravo:

• BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova
  • Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400

Eeeeeee da smo mi zivi i zdravi, da se pozdravljamo ili opozdravljamo, druzimo, popijemo po koju, pomazemo . . . a sta vozis nije mi toliko bitno, bitan si mi ti i ako te ne poznajem

P.S

Gospodine Takashi, ti i ja bi mogli da razmenimo misljenja u temi predvidjenoj za to posto delimo istu ljubav prema akvarijumima a to da li neko vozi trotinet ili ne, postovanje je isto. Da vozim trotinet i vozicu ga dok se stvari malo ne promene i sa tim istim trotinetom sam presao vec 40k, ne havlim se uopste i ne velicam samo naglasavam postovanje brata, prijatelja, drugara . . .

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 368 postova
  • Motocikl: Bicikla

Eeeeeee da smo mi zivi i zdravi, da se pozdravljamo ili opozdravljamo, druzimo, popijemo po koju, pomazemo . . . a sta vozis nije mi toliko bitno, bitan si mi ti i ako te ne poznajem

P.S

Gospodine Takashi, ti i ja bi mogli da razmenimo misljenja u temi predvidjenoj za to posto delimo istu ljubav prema akvarijumima a to da li neko vozi trotinet ili ne, postovanje je isto. Da vozim trotinet i vozicu ga dok se stvari malo ne promene i sa tim istim trotinetom sam presao vec 40k, ne havlim se uopste i ne velicam samo naglasavam postovanje brata, prijatelja, drugara . . .

U to ime ziveli :cirka1:

Nemojte svaku zajebanciju da shvatate licno, uzivajte ma sta god vozili :zdravo:

• MiNistrY oF SillY WaLkS, 2104 postova

U to ime ziveli :cirka1:

Nemojte svaku zajebanciju da shvatate licno, uzivajte ma sta god vozili :zdravo:

... i pozdrav svoj braći po kvačilu! :zdravo:

... :stabre:

... :takoje:

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 841 postova
  • Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v

Procitah diskusiju pa da se malo ulkiljucim . Primijetio sam puno podjela na kubike, skutere, motore i bmw ( salim se ) :takoje:.

Ja sam davno , prije 25/26 godina od druga na poklon dobio svoj prvi skuter . Tada sam imao 15 godina i bio je to Tomos.

Kasnije sam izasao iz tog svijeta motociklizma , a vratio se 2000 godine sa Apriliom Pegaso .

Promijenih jos dva motora i sada vozim Hondu Varadero xl 1000 v. Vjerujte mi da bih se opet rado vratio na skuter nakon mnogo razmisljanja. Laksi mi je za voznju po gradu, mogu sa njim na more i planinu, i najbitnije za moj operisani diskus je sigurno udobniji.

Ipak, ne bih uzeo nita ispod 500/600cc . Mjerkam Hondu Integra 750cc ili Apriliju SRV 850cc .

Ako prodam Varadero i finansije dozvole , eto me u Maxi Scooter Club .

Skuterima se i te kako putuje. Poslednjih par godina sam sreo , pogotovo na primorju , organizovane grupe od desetak i vise Maxi Scooter-a .

E sad jos nesto . Prije trideset godina su se vozili motori i nije bilo puno podjela. Manje vise svi su bili slicni, a sada je izbor toliki da je sasvim razumljivo da ih ljudi dijele na Skutere, Sportske motore, Putne Motore, Kros Motore, Enduro i Hard Enduro, Nejkede... Nidje kraja .

Meni je bitno da covjek uziva u voznji na dva tocka, pa ko sto voli ... :takoje:

• Podržavam 1

• U prolazu, 60 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 400

Vecini maxi skutera JESTE namena 50% grad - 50% putovanje, tako da dokle vise stavljanje SVIH skutera u isti kos...moje "skuterce" ide 170 km/h (sa J.Costa varijatorom) i pri toj brzini je i dalje veoma stabilan...ocigledno je pravljen SAMO za grad.A Bogu hvala ima i dosta jacih modela...

• BJB Maxi scooter club, 1689 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

Da se i ja malo ubacim u diskusiju! Za mene nema podele na motore i skutere, jednostavno za mene su to dva tocka! Svako vozi spram svojih mogucnosti... vise nego zelja. Bitno je da se voza i uziva, upoznaju lepote Srbije a i sire, kao i da se sticu nova prijateljstva! Ajd' uzdravlje! :zdravo:

I trotinet ima dva tocka :zdravo:

Trotinet stari ima tri tocka! Ovi novi kineski su neki polupani! :)1nanana.gif

• Ne silazi, 1816 postova
  • Motocikl: mali strom

"skuter nije motor" to je isto kao kad mi kazu da auto automatik nije pravi auto.mozda je skuter napravljen da bude 50% za grad ali ga ja vozim 5% po gradu samo dok ne izadjem van.naime radim 12 sati dnevno sest dana nedeljno i samo mi je nedelja slobodna(ako zena ne izrazi zelju da obidje svoju majku,ako cerka nema neki dogovoren rodjemdan na koji moram de je odvedem i posle vratim,ako nema neki kvar u radionici koji mora bas nedeljom da se sredi,itd)i onda krece moje koriscenje motora,pardon skutera.s obzirom da je voznja po valjevu nenormalna poslednjih godina zbog kojekakvih seljacina koje "zele da te ubiju u pokusaju da te preskoce i obidju"izlazim i vozam se van.obicno se napravi 300-400 za taj dan.posto sam za ovo vreme napravio dosta km. na skuteru razmisljao sam da ga menjam za neki veci turing motor.i vrlo brzo odustao.kad samo pomislim koliko puta do divcibara moram da stisnem kvacilo i promenim brzinu muka me uhvati.posle sest dana krpljenja guma i pranja auta jos da zamaram ruke oko kvacila neka hvala.za moje uzivanje na dva tocka skuter je prava stvar,razgledanje okoline,uzivanje u voznji,a opet stignem kud i svi ostali "pravi motori".kao sto neko rece nije vazno sta vozis nego kako,koliko imas vremena za voznju,i najvaznije je da TI uzivas u tome a ne da vozis da bi te drugi videli.inace na putevima me pozdravlja vise od 90% motorista (osim onih na bmw,valjda je JEDINI PRAVI MOTOR ili misle da im je kita duga pola metra)

• Podržavam 3

• Drug član, 1356 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L

Ma ljudi vozajte se manite rasprave i politike ,ja i dan danas sa skoro (jebote ko bi rekao kad pre) 40 godina i dalje zovem drugare

"ajd da se vozamo" kao i pre 30 i kusur godina nije vazno gde ,s cim, neki cilj nebitno bitno je da se vozas 1zdravo.gif

• Podržavam 1

• Drug član, 1356 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L

Ma ljudi vozajte se manite rasprave i politike ,ja i dan danas sa skoro (jebote ko bi rekao kad pre) 40 godina i dalje zovem drugare

"ajd da se vozamo" kao i pre 30 i kusur godina nije vazno gde ,s cim, neki cilj nebitno bitno je da se vozas 1zdravo.gif

• Zainteresovan, 621 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

Apsolutno mi je nebitno ko, šta, kako i koliko vozi. Bitno je da se uživa, što je u puno gornjih postova već apsolvirano. Uostalom, za moju matoru yamahu koja curka i slini (ali se sve vreme ipak kotrlja) maxi skuteri su ljute ale. No nikad ne bih vozio skuter, meni nije gušt. Kada dođe novembar-decembar na ulicama Beograda ujutru vidim gotovo isključivo skutere (ako i vidim još nekoga na dva točka u to vreme). Tad im zavidim na zaštiti koju imaju, i mogućnosti da kupe zimske gume, jer moj motor ništa od toga nema. Ali skuter ipak ne bih ni tad vozio. Volim motor.

A što se tiče ''podela'', u ovoj temi ih je inicirao i podvukao upravo maxi skuteraš, sve žaleći se na njih usput, kao Kalimero. Ajd da citiram, uz komentare:

''Отворих ову тему,јер знам да многи заобилазе наш подфорум у широком луку са предрасудама да макси скутери нису мотори... Е па јесу!!!

Овде желим да поделим линк нашег недавног и најсвежијег већег путовања али и да упутим чланове форума на остале путописе мене и моје браће максискутераша...итекако путујемо,полако али сигурно освојисмо Балкан,а надамо се ускоро и Европу!!!''

Prijatelju, ako želiš da ti svi čitaju putopis stavi ga u putopise za sve, a ne za ''sektu''. U vaš podforum retko, zaista retko zalutam, jer očigledno nemam šta tamo da tražim. Ne zato što mislim da skuteri nisu motori, već zato što pretpostavljam da želite svoj mir, čim ste se izdvojili. Vaše vožnje su za skutere, nekadašnje bjb vikend vožnje su bile za sve dvotočkaše (dok ih je bilo). Budući da ne vozim skuter, šta ću ja tamo? Da voajerišem? Neka hvala, lepo sam vaspitan.

Samo izdvajanje takvog podforuma najviše i potencira na tome da skuteri nisu motori. Ko je pravio podforum? Vi. Ko onda kaže da skuteri nisu motori? Pa opet vi.

A da postoji neka razlika između te dve podvrste dvotočkaša - očigledno da postoji. Ti očigledno ne bi na motor, ja ne bih na skuter.

Iskreno, tvoj stil pisanja u prvom postu neodoljivo podseća na žalopojke manjina (nacionalnih, verskih, bilo kojih). A nema potrebe za tim.

Svaki dan sam na motoru po 70km, redovne ture. Blicnem ili mahnem svakome na dva točka sa kim se van grada mimoiđem. Iskreno, ne mogu da se setim otpozdrava nekoga na maxi skuteru, a sretnem ih bar nekoliko dnevno. Poradite na doedukaciji šireg bratstva. Iako ih ja, i ne samo ja, percipiram kao sabraću na dva točka oni očigledno ne misle da smo slični.

I za kraj, najiskrenije ti želim duga, lepa i bezbedna putovanja na dva točka. I da u njima što više uživaš, a što manje nalaziš razlog za frustraciju. Nema za tim potrebe, putovanje na dva točka oslobađa i oplemenjuje, uvek mi puno srce nemam mesta da razmišljam kako me drugi vide.

• Podržavam 6

• Ne silazi, 1816 postova
  • Motocikl: mali strom

za brm-brm moram da ti kayem da ja nisam clan maxi scooter cluba niti cu ikada biti njihov clan,tako da ne mislis da svi maxi skuterasi milsle isto kao i oni

• Drug član, 1122 postova

za brm-brm moram da ti kayem da ja nisam clan maxi scooter cluba niti cu ikada biti njihov clan,tako da ne mislis da svi maxi skuterasi milsle isto kao i oni

A koliko clanova MSK-a poznajes pa znas kako misle!?

• Malinar u pokusaju, 1753 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Jes' da je off i ne treba generalizovati, cesto mi ne otpozdrave bajkeri na najrazlicitijim tipovima motora, ali oni od kojih nikada (i slovima NIKADA) nisam bio pozdravljen su vozaci BMW 1200 gs. Cast izuzecima, neka se normalni vozaci ovog motora ne uvrede, samo iznosim moju statistiku. Skuterasi mi se javljaju, mada i sam teram maksi, mozda to ima veze s tim.

Svi ovde napadaju kolegu Big Rider da se separatise, da leci komplekse itd, ali je cinjenica da mnogi na forumu gledaju na skuter kao za nesto do pijace, igracku za decu, wc solju sa tockovima i ostalo. Meni se svi zivi cude sto stalno skuterom idem relaciju kg-bg, pa to neko predje bajsom. Ono sto nisi vozio, nemoj da kritikujes, jer o tome nista ne znas!

P.S. da neko ne shvati pogresno, ne ljutim se sto za nekog vozim wc solju, za misljenja tih poznavalaca me zabole, ali ni ja ne kakim po motorima koje nisam vozio, to je cisto pitanje kulture, a ima onih koji obrnu 2 kruga na automatiku i nadju se pozvanim da pljuju sve sto "nije motor"

• Podržavam 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja