pronto 6596 Napisano Jun 19, 2014 Ne silazi, 6523 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan ...kako li vam je samo drago bilo, svetlo na kraju tunela. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Jun 19, 2014 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Registan, Samarkand 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Jun 19, 2014 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Mauzolej Amir Temur Dzamija Bibi Hanum Shah-i-Zinda, Samarkand Detalj iz Samarkanda 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Jun 19, 2014 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Rucak i odmor na putu izmedju Taskenta i Samarkanda 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Jun 19, 2014 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan ...kako li vam je samo drago bilo, svetlo na kraju tunela. Sto jes' - jes' !!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-Viper- 547 Napisano Jun 19, 2014 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki ER-6n 2006g. Prijavi odgovor kao problematičan Kakav horor je onaj tunel. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Usamljeni jahač 1088 Napisano Jun 19, 2014 REW/Hit The Road, 502 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Dobro ste se javili. Tunel kao iz filma Lepa sela, lepo gore. Dajte tačne koordinate da ga zaobilazimo u širokm luku,hahahha. Svaka vam čast. Gledajući ljude po gradu osećam koliko ste daleko. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Jun 19, 2014 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Jel ideteprema Pamiru..izgleda da nije zatvoren, trenutno su hrvati tamo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Violeta 510 Napisano Jun 19, 2014 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pa taj tunel kao da je testni poligon za Pamir "highway". Izgleda da ste kupili propusnicu Još da ulaz bude otvoren. Jedino me brine brzina, mnogo brzo vozite Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
machinori 288 Napisano Jun 19, 2014 Starfleet officer, 249 postova Lokacija: Canada Motocikl: n/a Prijavi odgovor kao problematičan Kamperski obrok - slobodnjacki duh na vrhuncu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Jun 19, 2014 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Kad ti i zena kaze da brzo vozite! Sto kaze gosn Zaric, jel vas tera neko!? Imajte obzira, svaki dan nas selite u drugi grad, ne mozemo da postignemo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16970 Napisano Jun 20, 2014 Integrisan, 8301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jel ideteprema Pamiru..izgleda da nije zatvoren, trenutno su hrvati tamo... Sam Pamir hwy, tj. put, nije zatvoren. Ne izdaju više dozvole za GBAO (posebna autonomna oblast, granična sa Afganistanom), ali mi već imamo dozvolu usled dobre pripreme i izgleda da one koji imaju dozvolu puštaju. Sa Pamirom trenutno ima tri problema: frka u samom GBAO (oko 10. juna su bile demonstracije i bilo je mrtvih), odron na najkraćem putu od Dušanbea (našao sam obilazak, duži svega oko 100km, ali izgleda prohodan) i, po meni najveći problem, totalna blokada puta (jedinog) u Kirgistanu (opet politika u pitanju). Ovo sa blokadom je problem zato što niti imamo vremena i para da vozimo nazad, istim putem odakle smo došli, niti, ako se zabodemo u Kirgistan, zbog uslova viza i možemo nazad. Tako da dovodi u rizik ostatak puta. Još debatujemo. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Jun 20, 2014 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Taskent, Uzbekistan Trg Nezavsnosti Park na Trgu Nezavisnosti Zgrada Senata Spomenik Nezavisnosti Palata Romanova, zatvorena za javnost Zgrada opere, Taskent Trg Amir Temur, Taskent 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Jun 20, 2014 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Chorsu bazar, Taskent 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Jun 20, 2014 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Plov - uzbecko nacionalno jelo, slicno nasem pilavu, slicnog i imena! Razlika je u tome, sto osim mesa i pirinca, jelo sadrzi jos kojekavog povrca i zacina. Uzbeci su ponosnio na ovo jelo, i prilikom komunikacije sa lokalcima, svako nam je preporucivao da probamo ovo jelo. Nije lose, ali za moj ukus nista spektakularno... Ostale uzbecke djakonije Jedan od dezerata na bazaru, nesto kao krofne. Prilikom konzumiranja, potrebno upotrebiti odredjene tehnike odbrane Nesto sto je po mom ukusu spektakularno! Lam sasljik (ovciji raznjic) - odlican obrok za izuzetno male novce 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Jun 20, 2014 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Na recepciji hotela u kom smo odseli, saznajemo da je najbolje menjati devize na Chorsu bazaru. Crni kurs u odnosu na zvanican, razlikuje se oko 30%, te sacicu dolara menjam na pijaci...Slika kao iz ranih '90-tih u Srbiji...Okruzuje me gomila dilera, jedni me vuku za rukav, drugi me vuku za ranac koji sam nosio, opsta graja i fertutma...Oprezno, pokusavajuci da ostanem koncentrisan i ne dozvolim da me zbune, pravimo dogovor oko visini kursa... U momentu dok diler vadi veliku torbu i prebraja citave tabake uzbeckog novca, neko je viknuo: - Policija!!! U istoj sekunci, ostajem potpuno sam sa nekom gomilom novca, gde u prvi mah, uopste nisam siguran ni koliko dolara sam im dao, niti koliko sam njihovog novca dobio...Prebrojavanje sam izvrsio u hotelu. Nedostajale su svega dve novcanice, ukupne vrednosti oko 50 nasih dinara. Dobro sam prosao!!! Kako sam za saku dolara postao milioner (suma novca koja je potrebna da bi se platila dva nocenja u hotelu srednje kategorije) 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Jun 20, 2014 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Dzamija Hazrati Imom, Taskent. Mesto gde se cuva najstariji Kuran na svetu. Biblioteka u kojoj se cuva Kuran Duborez na dzamiji 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Usamljeni jahač 1088 Napisano Jun 20, 2014 REW/Hit The Road, 502 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Joj, ovo je vrh sa novcem ! Kada se prisetim te naše epohe kada se novac nosio u velikim crnim kesama….prođe me jeza, a i olakšanje što imamo koliko toliko stabilan kurs. Ljudi ne shvataju da mi ovde, za neke u svetu, živimo kao u Americi. Mimi, daj još slika. Nego čini mi se da nema nešto ljudi oko onih spomenika, to ste slikali rano ujutru ili je tako ? Slikajte malo face ljudi, da vidimo fizionomije, da vidimo druge vrste. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salerNS 43 Napisano Jun 20, 2014 U prolazu, 79 postova Lokacija: SRBIJA Motocikl: Кенондејл Prijavi odgovor kao problematičan Тунел са правим дрекавцем хвала Богу па се ником ништа није десило, само напред људи Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Jun 20, 2014 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Spomenik koji je posvecen zemljotresu iz '66. godine koji je razorio citav grad... Nakon ovog zemljotresa, kao Fenix iz pepela, vinuo se jedan potpuno novi grad. Danas je Taskent moderan grad sa puno sirokih bulevara, sa prelepim trgovima, zelenim odrzavanim parkovima, sa metroom i puno raskosnih zgrada, . 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Jun 20, 2014 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan ova fotka s novcem... jeziv flashback Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Jun 20, 2014 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Spomenik Nezavisnosti Ja ovde vidim samo spomenik zavisnosti. Piše, da je 88 posto muslimana, ali očito ženski svet ne mari mnogo za tradicionalnu islamsku nošnju. A vikipedija navodi, da ono jeste pilav i da kod njih postoji čak 1200 različitih recepta samo za njega. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Jun 20, 2014 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Nemam drugi komentar osim dubokog naklona!!! :care: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanS. 115 Napisano Jun 20, 2014 U prolazu, 69 postova Lokacija: Beograd, Rakovica Motocikl: Suzuki DL VStrom 650 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i vama, ovaj tunel je stvarno zona sumraka a vi ste stigli i da ga snimite. Mogu misliti kako to uzivo izgleda kada su fotografije ovakve. Nadam se da ne planirate i da se vracate kroz njega. Mrdajte i dalje ali pamet u glavu. Pozdrav svima, živi smo i zdravi smo. Dosta kilometara smo prevezli od prošlog javljanja. Bili smo u prelepom Samarkandu u Uzbekistanu, pa se vratili na sever i preko Ojbeka (prelaz) ušli u Tadžikistan. Ovoga puta za ukupno 3h, dakle bez bilo kakvih problema, samo uobičejena nezgodna procedura . U Tadžikistanu smo bili u Hučandu, prestonici severa zemlje. Onda smo prejahali planine, tj. planinčine (prevoji oko 3000m nadmorske visine) i prošli kroz čuveni horor tunel (5.3km poplavljenog tunela, punog tekuće vode, kamiona, bez podloge, povremeno armatura štrči iz vode, zbog dugog prolaza izduvni gasovi urnišu. Zanimljivo i prilično gadno, mada nije predugačko. U Evropi ovo ne bi bilo moguće da bude otvoreno, a ovde je glavna žila kucavica između severa i juga zemlje). Nakon toga smo bili u Dušanbeu, prestonici. Eto, to je kratak raport, sve u svemu - živi, zdravi i mrdamo. Za sad . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 711 Napisano Jun 20, 2014 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Odlično napredujete , svaka vam čast . Što je sa tim putem, hoćete li moći dalje ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...