Gost Napisano Jun 30, 2023 Prijavi odgovor kao problematičan Sta ce da popravi za 48h ozbiljnije na japanskom motoru? Nista. Jedva ce stici da dijagnostikuje kvar a kamoli naruci delove. A uglavnom sve sto moze brzo da se popravi i da delovi brzo stignu ne moze biti mnogo skuplje od 200e... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12532 Napisano Jul 3, 2023 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo danas AMSS za 3000 (2700) online. AMSS WEBSHOP WEBSHOP.AMSS.ORG.RS AMSS webshop članski paketi Da ne zatreba, ali ajde čisto radi mirne svesti. Motor nije uključen, ali reče čovek da mogu da promenim vozilo. Nisam baš istraživao da li to može neograničeno ili kako. Raspitaću se kad dođe vreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11155 Napisano Jul 7, 2023 Drug član, 1278 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan On 19. 4. 2023. at 14:45, K_A_W_A je napisao: Evo kako sam ja lose prosao sa amss i kako su me ostavili na putu bez pomoci. Pogledajte ovaj video u linku. O njima sve najgore imam misljenje. Najvaznije da se uzme clanarina, a kada treba da pomognu, onda clana ko sisa. --- LINK OVOG VIDEA --- . @Alekre pa sto ne išcita bar 6 strana u nazad 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VECTRA 54 Napisano Jul 12, 2023 Svrati ponekad, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zrx1100r Prijavi odgovor kao problematičan Poslednjih par dana sam intenzivno pratio ponude, trenutno mi se, za Evropu, Atlas čini najpovoljniji, u smislu ponude. Za razliku od Vozzi, vezuje se za auto, to je jedina mana, po meni.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1500 Napisano Jul 12, 2023 Zainteresovan, 334 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da svi manje vise kako da vas zajebemo , sto niste citali sitna slova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 2989 Napisano Jul 18, 2023 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, ali i nije.... Deff. imamo prevelika očekivanja od nekoga ko gleda da zaradi na nama. Pomoć na putu je isto kao i osiguranje, igra velikih brojeva, i u svakom slučaju će gledati da svaka asistencija njih što manje košta. Jednostavno nije realno i nije moguće da očekujemo da nam pokupe pokvareno vozilo i da ga iz PLM vrate nekoliko hiljada km nazad kući, zajedno sa svim putnicima i prtljagom, za novac koliko košta paket. Svi oni na asistenciju šalju geografski i fizički svog najbližeg saradnika, i gledaju da vas se što pre reše. Kratki šlep do najbližeg servisa svakako i jeste obostrano najlogičnije i najobjektivnije rešenje. E sad što niko nema poverenje u servise u inostranstvu, u ciganskim zemljama u kojima pretežno letujemo, ili na zapadu gde je popravka skupa k'o otrov, to je drugi par rukavica... Razlike između svih tih kompanija su oduvek bile kristalno jasne: AMSS - najstariji, najveći i inertan sistem, 'državni službenici' i njihovi saradnici na osnovu međudržavnih sporazuma. ATLAS - privatna kompanija koja se od prvog dana ozbiljno bavi asistencijom. Imaju i svoje kamione i jedini u okruženju imaju kamion za šlep kamiona i autobusa. VOZZI, TESLA i SVI OSTALI - tašna mašna firme, posrednici sa lepom reklamom i obično nižim cenama jer je to jedino čime mogu da se bore. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1850 Napisano Jul 18, 2023 Drug član, 2858 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan AMSS nije državni samo je pruzet od strane privatnika i po srpskom pravilu počeo da gubi međudržavne sporazume. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8438 Napisano Jul 18, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1875 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 29 minuta, PremieRacing je napisao: Razlike između svih tih kompanija su oduvek bile kristalno jasne: AMSS - najstariji, najveći i inertan sistem, 'državni službenici' i njihovi saradnici na osnovu međudržavnih sporazuma. ATLAS - privatna kompanija koja se od prvog dana ozbiljno bavi asistencijom. Imaju i svoje kamione i jedini u okruženju imaju kamion za šlep kamiona i autobusa. VOZZI, TESLA i SVI OSTALI - tašna mašna firme, posrednici sa lepom reklamom i obično nižim cenama jer je to jedino čime mogu da se bore. Po meni, ovo je najpaušalnija i najpovršnija ocena ovih nekoliko kompanija. Ne znam odakle ove informacije, ali iz ličnih iskustava, i nekih ovde ispisanih, ne bi se reklo da je baš tako. Još ne čuh da je Atlas vratio nekog iz inostranstva, za Vozzi neki se javiše da su vraćeni iz okolnih zemalja - niko iz Norveške doduše ( disclaimer za @travelman ) Neku iole ozbiljnu pljuvačinu čuh jedino za AMSS - član foruma je lepo opisao svoju agoniju s njima, eno pa postova iznad ponovljeno. Za Vozzi više njih reče da su besni jer su promenili uslove tokom postojećeg ugovora, ali niko ne reče da su mu odbili uslugu zbog toga. Npr. to da Atlas jedini ima svoje kamione - ne znam odakle baš ovo, ali ako je u pitanju brendiranje, više sam kamiona video sa Vozzi brendingom nego bilo kog drugog (AMSS naravno ne računam u ovo - oni su jedini tu oduvek, pa nije za poređenje) A i to samo po sebi ne vidim značajnim - bitno je kakvu uslugu i za koje vreme mogu da obezbede. Više volim da imaju partnera na 30km od mesta gde sam ja, nego svoj kamion na 300 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12532 Napisano Jul 18, 2023 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Bogu vratismo se sa puta od 1700km bez potrebe za AMSS koji sam uplatio. Evo jedno iskustvo iz neposredne blizine. Bejaše fini ljudi u smeštaju gde i mi. Puklo crevo turba, imali su VOZZI. Isti ih je spojio, tj. uputio u najbliži servis. Tamo su im sredili crevo za par dana, nisu ništa platili. U servisu su rekli da će fakturu poslati VOZZI-iju, vlasnik auta samo ključ i paljba. Inače je popravka i deo koštao 120 eur. Tako da, čovek je platio nešto tipa oko 5000 paket i za to rešenu muku na letovanju i dobio novo crevo + ruke za te pare. Ono što moram da primetim, dosta ljudi ostaje u kvaru. Da li se ljudi previše oslanjaju na te pakete pomoći pa ne održavaju auto ili su pajseri ne znam. Ja samo mogu reći da auto ne može da se sredi mesec dana pred put, nego treba da bude održavan tako da uvek može da krene na put bilo gde i bilo kada. Masa ljudi koji gube ključeve na letovanju a ne nose rezervne je meni isto neshvatljivo. Ja sam kretajući dole doneo jednom čoveku ključ od auta jer ga je zaključao na plaži. No, valjda je to priča obične raje, mi motociklisti smo ipak malo iznad toga. Sposobniji smo i bolje organizovani. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Jul 18, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 48 minuta, zaludan je napisao: Neku iole ozbiljnu pljuvačinu čuh jedino za AMSS - član foruma Ako cemo u sitna crevca u tom slucaju je amss hteo da ispostuje svoju obavezu i vozilo odslepa do prvog servisa. To i pise u ugovoru, popravka na putu i slep do prvog servisa. Ako vozis lambo a u tom prvom servisu nisu specijalizovani za njegovu popravku je neka druga prica. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12532 Napisano Jul 18, 2023 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje rešenje je da se auto dovuče do prvog servisa pa da se popravi tamo. To bi bilo WIN WIN za sve tri strane. Obično takvi kvarovi ne budu velike havarije već nešto oko struje, dizne, crevo... Meni ti kvarovi nisu nikad plašili, ali dobro je imati paketi ako te neka budala mlatne ili ne daj Bože naletiš na kera, divljač ili sl. Ne znam da li se to tretira kao saobraćajna nezgoda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Jul 18, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Jednom neko rece da se pod saobracajnom nezgodom podrazumeva da imas policijski zapisnik. Ako udaris neku zivotinju i sletis sa puta i olupas se ne znam kako bi se tretiralo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 2989 Napisano Jul 19, 2023 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, travelman je napisao: Jednom neko rece da se pod saobracajnom nezgodom podrazumeva da imas policijski zapisnik. Ako udaris neku zivotinju i sletis sa puta i olupas se ne znam kako bi se tretiralo. Ako ima znaka za divljač na putu, bolje ćuti, beži i popravljaj o svom trošku. Ako nema znaka zoveš policiju i praviš zapisnik a kompletnu štetu nadoknadiš od lovačkog udruženja ili iz fonda. Traje ali može. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 2989 Napisano Jul 19, 2023 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, zaludan je napisao: Po meni, ovo je najpaušalnija i najpovršnija ocena ovih nekoliko kompanija. ... Neću ni da probam da ti objasnim... a svakako hvala na mišljenju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8438 Napisano Jul 19, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1875 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, travelman je napisao: Ako cemo u sitna crevca u tom slucaju je amss hteo da ispostuje svoju obavezu i vozilo odslepa do prvog servisa. To prihvatam, ali, ako se dobro sećam (davno sam gledao video, a mrzi me opet), oni su imali agoniju i dok je neko uopšte došao do njih, pa su i to na kraju sami rešili (možda sam pobrkao priče) Pre 19 sati, Alekre je napisao: Meni ti kvarovi nisu nikad plašili, ali dobro je imati paketi ako te neka budala mlatne ili ne daj Bože naletiš na kera, divljač ili sl. Ne znam da li se to tretira kao saobraćajna nezgoda. Nisu ni mene, iako sam ne umem ama baš ništa da popravim, uvek sam računao na to da ću nekako da se snađem. Međutim, s godinama mi prija da imam neku sigurnost - nije bitno zbog čega bi mi trebali, bitno mi je da ne moram ja da tražim ko će negde da me odšlepa (sa sve ženom i decom), nego se nadam da je obezbeđeno. Eto taj primer za crevo - tih 120e stvarno nije strašno, ali meni sad da neće da upali auto (na moru sam), ne znam gde bih krenuo...pa traži kao prvo ko zna gde da idem, pa onda šta znam ja da li će samo da gleda da odere glupog turistu koji ne ume da zameni osigurač... Ovako se tešim da oni ipak sarađuju sa ljudima koji donekle znaju šta rade i nisu baš derikože jer im nije u interesu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Jul 19, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Pre 22 sati, zaludan je napisao: pre 53 minuta, zaludan je napisao: Eto taj primer za crevo - tih 120e stvarno nije strašno, ali meni sad da neće da upali auto (na moru sam), ne znam gde bih krenuo...pa traži kao prvo ko zna gde da idem Htedo juce da pitam pa nisam al ajde sad. Kakvo je to crevo kad sa zamenom kosta 120e. Kontam da je grekos u pitanju pa znam neke koji su pocetkom juna isli u isti taj grekos 10 nocenja sa obezbedjenim bus prevozom cirka 115e. A crevo 120. Gde bi isao .... Pa pitas lokalnog taksistu ili kamiondziju, u takvim situacijama te niko nece zajebati. Promenio Jul 19, 2023 član travelman Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8438 Napisano Jul 19, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1875 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, travelman je napisao: Htedo juce da pitam pa nisam al ajde sad. Kakvo je to crevo kad sa zamenom kosta 120e. Sasvim sigurno nije samo crevo - barem su i "ruke" tu. Ako je nezgodno za prilaz, treba par sati posla, eto 50e za ruke očas posla, a ja recimo imam neko crevo (mislim interkulera) koje košta 7,000 din, pa verujem da ih ima i skupljih. pre 8 minuta, travelman je napisao: Gde bi isao .... Pa pitas lokalnog taksistu ili kamiondziju, u takvim situacijama te niko nece zajebati. Nisam ja u centru Budve da postoji taksi ovde A kamionima je valjda zabranjen prolaz ovde tokom špica sezone - nisam baš siguran, ali znam da ovde neki čekaju da prođe sezona da bi počeli građevinske radove. I tako... Da, da, da je baš muka, snašao bih se valjda, ali bi bilo značajno jednostavnije da okrenem telefon i čekam "pomoć na putu" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Jul 19, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, zaludan je napisao: Da, da, da je baš muka, snašao bih se valjda, ali bi bilo značajno jednostavnije da okrenem telefon i čekam "pomoć na putu" Rado bih ti pomogao nekim savetom al nemam ja iskustva sa tom pomoći na puta ... Sto se tice tih famoznih creva ... Ebo auto koji ne moze da se popravi sa 500 dinara (deo + ruke) .... .... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12532 Napisano Jul 19, 2023 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Crevo interkulera je probilo. Novo crevo, poštarina iz Atine i ruke. Drugi Audi koji je došao pokvaren, gubio rashladnu tečnost na hladnjaku EGR-a. Sa tim čovekom nisam pričao detaljno koliko su mu uzeli ali znam da su mu pronašli kvar i da mu ništa nisu naplatili jer su mu skidali dole pleh a na njemu je bilo da odluči da li će ga popraviti kod njih. Sve u svemu, na njihovim slučajevima i još mnoštvo što sam pročitao na FB uglavnom grci nisu drali ljude kao što umeju da rade ovi naši i crnogorci. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5345 Napisano Jul 19, 2023 Drug član, 1905 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 10 minutes ago, Alekre said: Sve u svemu, na njihovim slučajevima i još mnoštvo što sam pročitao na FB uglavnom grci nisu drali ljude kao što umeju da rade ovi naši i crnogorci. Potvrđujem i ja ovo. Pre par godina sam proveo celo leto na Kritu. Napravili smo skoro 10 hiljada km za to vreme, obilazeći to prelepo ostrvo. Jednom prilikom kada smo krenuli skroz na zapad, meni počne nešto strašno da lupa i svira iz motora, maltene ispred kampa u Retimnonu gde smo planirali da noćimo. Pogledam, posumnjam odmah da je alternator otišao. Imao sam u to vreme Atlas osiguranje ali nisam hteo da ih cimam dok ne vidim da li mogu sam da rešim. Raspitam se kod lokalaca - preporuče mi dobar servis na izlazu iz grada. Već je bilo kasno, pa smo odlučili da prespavamo, i da se sutra zaputimo do servisa, sa nadom da će Alfa izdržati do tamo i da će moći da nam pomognu. I tako je i bilo. Veliki, ozbiljan servis, velika gužva, ali kad je čovek shvatio situaciju - rekao je da uzima naš auto preko reda. Nas je svojim autom odvezao do prelepe plaže u gradu. Dok smo se mi brčkali, oni su rešili problem, remontovali alternator i vratili ga nazad. Pokupio nas je oko 17h sa plaže i odveo do auta. Ne mogu sa sigurnošću da se setim koliko je naplatio, ali ako je recimo bilo 100 evra, meni je kasnije moj majstor rekao da bi to kod nas bilo oko 80. Meni je to skroz ok. Zaista i ja nisam do sada čuo da su mehaničari nekog odrali u Grčkoj, logično je da će biti skuplje nego kod svog majstora, ali ne 10x, kako mnogi zamišljaju. Pre par godina poznaniku skroz otkazale kočnice negde oko Soluna. I on mi sav ponosan priča kako se nije uspaničio i dovezao je kola do Srbije samo sa ručnom kočnicom ?!?! Kao, neće mene niko da dere dole ... Nikad nisam mogao da shvatim kako neko može tako da razmišlja. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Jul 19, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 36 minuta, Alekre je napisao: grci nisu drali ljude kao što umeju da rade ovi naši i crnogorci pre 18 minuta, antir3ality je napisao: Kao, neće mene niko da dere dole ... Nikad nisam mogao da shvatim kako neko može tako da Evo ti moje razmisljanje po tom pitanju, godina je bila kad je otvoren novi put od zabljaka ka moru. Negde oko savnika isecem gumu po onom makadamu i jedva se dovucem do zabljaka. Nedelja popodne, negde 4 ili 5. Sve zatvoreno a sutra ujutru moram da sam na poslu. Tad je jos bio onaj stari put kroz grad i natrcim na vulkanizera. Radi. Posto polovna 14ica, kaze 60e. Jel moze jeftinije, kaze ne. Da je bila nova pa i ok al guma polovna samo sto nije celava. Popizdim ( necu da me dere u nevolji) i stavim copavu pa se dogegam do bg bez rezerve. U bg kupio novu za nekih 50e mislim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8438 Napisano Jul 19, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1875 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, travelman je napisao: Ebo auto koji ne moze da se popravi sa 500 dinara (deo + ruke) Ebo auto koji će zbog 500 din da mi stane (dva puta, samo pukom srećom oba puta na manje od 5 km od mene, i 10 km od majstora) Sa sve izlaskom majstora na teren. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5345 Napisano Jul 20, 2023 Drug član, 1905 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @travelman skroz drugačija situacija, tebe je stvarno lik hteo da odere za gumu, plus si imao i drugu opciju, i nisi ugrožavao ni sebe ni druge. Ovaj drugar nije ni zastao, nije ni probao da reši problem. A kočnice kod tih starijih auta bi trebalo da su relativno jednostavne. Možda mu je samo puklo neko crevo što bi se lagano rešilo u prvom servisu, ali eto on je procenio da mu je bolje da rizikuje svoj i život svoje devojke, a i drugih nedužnih ljudi, nego da potencijalno plati 20, 50 ili 100 evra više i da reši vrlo ozbiljan problem. Ej, vozio je od Soluna do Niša bez kočnica! Koristio samo ručnu! Još tad nije ni bio gotov auto put kroz Grdeličku klisuru ... I dan danas mi je neverovatno kad se setim. A skorz ok i normalan lik ovako ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Jul 20, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 52 minuta, antir3ality je napisao: vozio je od Soluna do Niša bez kočnica! Koristio samo ručnu! Nemam komentar, trap volan i kocnice su za mene svetinja. Sve drugo moze da se budzi al to ne. A kako je kod novih kola regulisana situacija ako ti otkazu kocnice npr u voznji. Moze da se ukoci parkirnom/elektricnom ili ne .... Mislim, rucna i parkirna nisu isto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1915 Napisano Jul 20, 2023 Drug član, 790 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Može. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...