ts-chopper 113 Napisano Novembar 30, 2009 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto rekoh u MZ-caffe-u evo kratkog opisa, kratke voznjice. Sa Chopperkom smo iz Krenuli oko 13h (mislili smo ranije ali je bilo oblacno vreme pa smo cekali da izidje Sunce). Po gradu i otvorenom putu je bilo ok ali kada samo se krenuli sumovitim putevima koji su predvajali sela znatno se osetio pad temperature. Put je donekle renoviran ali poslednjih 7-8km su poprilicno dzombasti i puni rupa. Posle duzeg truckanja i voznje u 1. i 2. stigosmo do naseg odredista. Selo se zove Lipovac, a manastir koji je skriven okolnim brdima i koji je tu vec punih 610g je manastir SV.Stefan. Pored manastira tu je i neki plasninarski dom, manji teren za sportsku rekreaciju, izvor najlepse pitke hladne vode i lepota prirode. Krenuli smo u sumrak, pa je voznja natrag do Nisa bili prilicno hladna, jer cim zadje "zvezda" odmah se oseti koji je mesec. Sve u svemu lepo provedeno popodne i lepih 80-90km uz zvuke TS-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Novembar 30, 2009 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Kako je na poslednjoj slici taj potocic nestvaran i cudan???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Novembar 30, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno :o Kao da je u photoshopu dodat Inace lepi predeli... I fino sto se jos vozis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Novembar 30, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Voli Milanče da planinari, tera uzbrdo dok na vrh ne posadi motor. Fotografije su super a to što je malo hladnjikavo najbolje se vidi po kalendaru. Nego tih 80-90 km su sa onim puluispravnim klipom koliko se sećam, zar ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Novembar 30, 2009 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Voli Milanče da planinari, tera uzbrdo dok na vrh ne posadi motor. Fotografije su super a to što je malo hladnjikavo najbolje se vidi po kalendaru. Nego tih 80-90 km su sa onim puluispravnim klipom koliko se sećam, zar ne? I ne samo to vec i svokodnevna voznja po gradu, a juce je taj "naceti" klip bez problema isao 100-110km/h ali samo na kratko (hladno je pri toj brzini). Sto se potocica tice i meni je bio zanimljiv zato sam postavio ovu sliku, a nestvaran je zbog nesto duze ekspozicije na aparatu, pa se brzina vode nekako "stopila" sa datim trenutkom ....sto bi neko rekao: "panta rei". ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Decembar 1, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih ja baš vozio toliko bar dok ne staviš drugi klip, samo ti još treba da i to crkne pa da ostaneš ''bos'', i bez kola i bez motora. Čim je načeto - nikad se nezna... Lepo je što dobro ide ali ne verujem ja tu ništa, vodi računa... :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Decembar 1, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Kako je na poslednjoj slici taj potocic nestvaran i cudan???? Jedna cetvrtina sekunde(koliko je na ovoj slici imao Chopper-ov Nikon(cic)) je solidno duga ekspozicija da docara "kretanje" potoka... Da je kraca ekspozicija, kretanje vode bi bilo zamrznuto i ne bi imalo taj efekat... Da se vratim ontopic... Ja se malo vozikao u nedelju i smrz'oooooo sam se...Kako li je vama bilo na 100 km/h ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Decembar 1, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se malo vozikao u nedelju i smrz'oooooo sam se...Kako li je vama bilo na 100 km/h ? Oprema, tj odeca!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Decembar 1, 2009 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Mihac kako guma ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Decembar 1, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Eh, guma ko guma, samo 100 puta bolja nego stara Celoustonka. Moram da je izduvam pa naduvam, malo skakuce, kao da nije lepo legla. Od onda nisam vozio. Mrsko mi da namestam 'kumulator, pa posle da ga skidam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 1, 2009 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Kako je na poslednjoj slici taj potocic nestvaran i cudan???? Jedna cetvrtina sekunde(koliko je na ovoj slici imao Chopper-ov Nikon(cic)) je solidno duga ekspozicija da docara "kretanje" potoka... Da je kraca ekspozicija, kretanje vode bi bilo zamrznuto i ne bi imalo taj efekat... Da se vratim ontopic... Ja se malo vozikao u nedelju i smrz'oooooo sam se...Kako li je vama bilo na 100 km/h ? Nisam ni provalo da se to moze videti u properties-u na desnom kliku ;D ;D ;D Covek se uci dok je ziv Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 1, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan ts-chopper@ - jesi li isao do onih pecina iza crkve ? Ja sam se tamo zavlacio pre nekih 20-tak godina . ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 1, 2009 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan ts-chopper@ - jesi li isao do onih pecina iza crkve ? Ja sam se tamo zavlacio pre nekih 20-tak godina . ;D Ja sam se zavlacio pre 10-ak godina ;D sada nisam imao bas puno vremena, jurio nas mrak a samim tim i hladnoca. Ali smo se kao sto vidis penjali do spomenika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Februar 26, 2010 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Evo lepih putopisa,voze ljudi i uzivaju. http://mz.rider.w.interia.pl/index_e.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Maj 9, 2010 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Davne 1976 bio ja na takozvanoj Maloj maturi u zletiste Sisevac, koje ima pastrmski ribnjak, a nalazi se kod manastira Sisojevac, nazvan po monahu ktitoru Sisoju ! E danas mi palo na pamet da odem i obidjem to mesto posle 34 godine. Od Svilajnca preko Despotovca, Resavice, Ravne Reke, vojnog poligona Pasuljanske Livade i Senjskog Rudnika ("Petrijin Venac) stigoh do izletista Sisevac! Svega nekih 60km od Svilajnca. Bio pojeo jednu pastrmku i vratio se, malo kisa padala , a malo vise bilo sunca! Mesto se dooosta izmenilo. Nekadasnji hotel je napusten, njime niko ne upravlja nezna se vlasnik?? U sastavu hotela postojale i sada ima jos nekih bungalova, bilo je drvenih, koji su unisteni, a ima i zidanih, koje su ljudi privremeno prisvojili? Jednostavno stavili brave u vrata i dobili vikendicicemale, heheheh!! Ribnjak i sco okolno zemljiste otukpio je neki co'ek i sada on time raspolaze, sve je ogradio lepom kameno-metalnom gorqdom koja se i vidina jednoj slici. E od Ravne Reke do Senjskog rudnika slobodno moze se ugasiti motor i ide se sve nizbrdo!! Atako isto i od Ravne Reke do Resavice, usteda goriva, hahaha. Put od Senjskog Rudnika do Sisevca je onako malo losiji, nekada je bilo asfalta, koji se i vidi negde, inace sa desne strane 9Kretanj ka Sisevcu) su duboke padine a nema zastitne ograde, te stoga voznja mora biti maximalno oprezna zbog uskog puta i puuuuno peska, a i ponori bas ono duuuboki!! S L I K E !!!! Dolazak na izletiste Sisevac! Napusteni hotel Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Maj 9, 2010 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Manastir Sisojevac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Maj 9, 2010 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan E kroz ovakve predele se vozi do Sisevca! Ovde i ima asfalta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Maj 9, 2010 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Zao mi je sto nisam uslikao Senjski Rudnik, pocela kisa. Inace to je ono mesto poznato po filmu "Petrijin Venac" Rudnik je aktivan kopa se ugalj, a od kako je ukinuta zeleznica pre 50 god (valjda tada) ugalj se podzemnim putem vozi do Resavice gde se utovara u vagone. Inace samo mesto je stisnjeno izmedju dva brda. Ravna Reka rudarsko selo u kome zive jos rudarski penzioneri i nesto rudara . Pored samog puta videh natpis "Voda za pice" stanovnici okoline se tu snabdevaju vodom, a zasto nemam pojma, valjda je lekovita?? Inace izvor se zove "Paunov izvor" po coveku koji se zvao Paun. Picasoo ga zna, bio je tv mehanicar u Svilajncu, a rodom je iz Ravne Reke. Verovatno je malo zakopao u zemlju i voda se pojavila? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Maj 9, 2010 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Nekih 4-5 metara iza ove table nalazi se bas izvor, ali su seljani sproveli cevku da ne bi neko prljao izvor, kao sto sam vidjao, da se umivaju iznad, peru ruke ... E ovo je nekadasnji lift za ulazak u rudarsko okno u Ravnoj Reci. Okno je napusteno ne radi ni lift, samo ovo stoji kao nemi svedok nekadasnjih vremena. i poslednja slika malo panoramice, skroz daaaaleko su Homoljske planine, na licu mesta se mnogo bolje to vidi! E eto toliko. Pastrmka je bila ukusna, voznja fenomenalna, sa malkice kise , ali je vredelo!! Ponovicu voznju jos koji put, ljudi tamo je EXTRA!!! One Lisine mi dosadile. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Maj 9, 2010 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Da bi ste videli sve poceti od 32 strane. :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Maj 9, 2010 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lepa voznjica. Reci mi, kako se motor ponasao na onim silnim usponima? Moja Jawa se onomad lepo namucila dok smo se popeli. Istina, posle se dosta odmarala kako smo se spustali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Maj 9, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Hapsio bih ja po Srbiji za svaki takav hotel što je zatvoren. Vikendice mogu da se gledaju ali za Hotel niko nema vremena. Ma šta hapsio, u rudnik odma', i to da radi a ne da stoji bezveze... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Maj 10, 2010 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Lepa voznjica. Reci mi, kako se motor ponasao na onim silnim usponima? Moja Jawa se onomad lepo namucila dok smo se popeli. Istina, posle se dosta odmarala kako smo se spustali. Lepo ide MZ u IV pa polako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Maj 10, 2010 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci ista situacija,ono mesto i dalje propada.Bio i ja prosle godine i isto tako je bilo,samo sto nisam jeo pastrmku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Maj 10, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan A ko te slikao dok pijes vodu...? Da nije ona snajka u lepe carapice :D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...