bracabgd 896 Napisano April 7, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 2076 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Ево и ја да се јавим са свим похвалама предавачима и демонстраторима,било је доста поучних ствари. Жао ми је што сам морао раније да вас напусти али видим да ни ви нисте још дуго остали јер је мене та иста киша која је и вас растерала сачекала на ауто путу код Арене. И још би желе да се захвалим Немањи и Аракису на несебичној помоћи око паљења мог скутера П.С. Овај курс ћу препоручити свима које занима,а требало би да занима све који се возе на 2 точка. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13984 Napisano April 8, 2014 Ne silazi, 6040 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da dodam da nije samo bitno gurnuti telo u stranu vec treba steci osecaj koliko se u tom trenutku saviti napred. E ovo je momenat koji mene jako interesuje a donekle i zeza. Imam problem na primer prilikom dolaska sa pravca kada idem na jace kocenje tezina mi "ostane na rukama" ako me razumes. Naravno to je i zbog toga sto sam se fizicki jako zapustio pa imam jedan veliki trbusnjak koji ne koristi mnogo svrsi. U tom momentu kao da guram prednji tocak koji zbog toga pokazuje teznju da proklizi sto opet kod mene izaziva strah. Ovo naravno nisam osecao na predhodnim motorima koji nisu bili R ali na R-u se bas oseti. Zbog svega navedenog meni treba mnogo vremena da se "namestim" i veoma sam zainteresovan da cujem misljenje iskusnijeg kako da minimizujem gresku. Naravno "lozim" se da ove godine dodjem i na stazu pa bih tamo pokusao da spoznam granice svog ne znanja ukoliko neko od vas bude dovoljno dokon da posveti malo vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2574 Napisano April 8, 2014 ODUSTO OD DIJETE, 2640 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan dvlns Koristi zadnju da se težina prebaci delom i na zadnji točak i rastereti prednju viljušku. Tj koči istovremeno prednjom i zadnjom ali pazi da ti zadnja ne zablokira i motor počne da šeta guzicom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
U-Rosh 87 Napisano April 8, 2014 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj pandur ga vozi, svaka mu chast, kakva kontola na malom prostoru, za ne poverovati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13984 Napisano April 8, 2014 Ne silazi, 6040 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma koristim i zadnju i saltanje i nije frka ni kada malo zablokira imam kontrolu problem je u mojoj tezini a ne tezini motora. Svoju tezinu prebacim na viljusku i ne mogu da se otresem toga. Nisu meni ruke ukocene u krivini i sve je to ok nego momenat samog pocetka obaranja je ponekad problematican iz tih razloga. Posle se ili namestim nekako ili usporim dosta pa prodjem krivinu ali taj momenat kada pustas kocnicu i kreces u obaranje je problematican... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2574 Napisano April 8, 2014 ODUSTO OD DIJETE, 2640 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj koliko možeš da se zadržiš nogama tj "stegni" nogama - kolenima rezervoar. I meni se to dešava da me kočenje povuče u napred pogotovo kad je suvozač iza mene pa sklizne ka meni. Jedino da ugradimo neki feder pa da nas vraća nazad ili na dijetu Ili probaj da završiš sa kočenjem malo ranije pre ulaska u krivinu i obaranja tako da imaš vremena da popustiš volan posle kočenja. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano April 8, 2014 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Ma koristim i zadnju i saltanje i nije frka ni kada malo zablokira imam kontrolu problem je u mojoj tezini a ne tezini motora. Svoju tezinu prebacim na viljusku i ne mogu da se otresem toga. Nisu meni ruke ukocene u krivini i sve je to ok nego momenat samog pocetka obaranja je ponekad problematican iz tih razloga. Posle se ili namestim nekako ili usporim dosta pa prodjem krivinu ali taj momenat kada pustas kocnicu i kreces u obaranje je problematican... Lepo ti je kolega ZEMZEM rekao, znaci stegnes nogama i ledjima se guras unazat pri kocenju, a na ubrzanju radis kontra, ruke moraju da su ti uvek labave da ne bi slucajno pao negde pri jacem kocenju (jedna ruka je uvek jaca od druge i lako se desi da jedna prevlada). U svakom slucaju daleko gazis sa kocenjem, generalno bi trebalo da se svako kocenje zavrsilo pre krivine i da si vec "podesen za krivinu", pre iste. U krivinu bi trebao da ulazis sa gasom, a ne sa kocnicom. Drugim recima, zaleces se u krivine. Resiv problem, jesi li gledao "Twist Of the Wrist II"? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CrashSm 179 Napisano April 9, 2014 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Sremska Mitrovica, Lacarak Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :) Prijavi odgovor kao problematičan Dvoumio sam se da li da se prijavim na kurs jer sam mislio da svi ganjate ono sto vam je potrebno za stazu i imate masine velike kubikaze, a moja Hondica samo 125ccm , a i bio sam u stisci sa vremenom pa sam odustao. Ali sad vidim da sam grdno pogresio, pratim forum i nadam se da cu uspeti da se organizujem i prisustvujem sledecem kursu kad bude organiziovan Svaka cast momci! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 9, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zasto ne napravite video teorijskog dijela? Pa i prakticnog. Tako bi stalo svih 20.000 kolega u ucionicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1237 Napisano April 9, 2014 Drug član, 2317 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Probaj koliko možeš da se zadržiš nogama tj "stegni" nogama - kolenima rezervoar. I meni se to dešava da me kočenje povuče u napred pogotovo kad je suvozač iza mene pa sklizne ka meni. Jedino da ugradimo neki feder pa da nas vraća nazad ili na dijetu Ili probaj da završiš sa kočenjem malo ranije pre ulaska u krivinu i obaranja tako da imaš vremena da popustiš volan posle kočenja. To donekle pije vodu, kazem donekle jer prekomerno stiskanje rezervoara dovodi do neprirodnog polozaja tela. Svi se pozivamo na twist of the wrist, knjiga i kurs su super i pokusavaju da obezbede bezbedniju voznju ali kurs po meni ima i svoje mane jer ne pokriva recimo neregularne situacije. Npr bavi se problematikom prolaska kroz krivine sirenjem putanje i ranijim davanjem gasa ali isto tako se ne bavi problemom kocenja recimo do temena krivine koja nije preporuciva za ulicnu voznju tj tehnika koja se praktikuje na trkama ali i recimo problematicnim situacijama u saobracaju je pozeljna. Ne treba je praktikovati ali moze se svakom desiti i na ulici da mora da stisne kocnicu da da ide krivina ili da je motor pod nagibom. Kada krene lepo vreme pokusacu da nadjem vremena pa ko zeli moze da saslusa savete uzivo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5959 Napisano April 9, 2014 Svakom po zasluzi, 12422 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan @ Mile Nikad video zapis nema tu jačinu kao direktna komunikacija između predavača i slušalaca. Tu su razna pitanja i potpitanja koja su svaki put drugačija Dvoumio sam se da li da se prijavim na kurs jer sam mislio da svi ganjate ono sto vam je potrebno za stazu i imate masine velike kubikaze, a moja Hondica samo 125ccm , a i bio sam u stisci sa vremenom pa sam odustao. Ali sad vidim da sam grdno pogresio, pratim forum i nadam se da cu uspeti da se organizujem i prisustvujem sledecem kursu kad bude organiziovan Svaka cast momci! Naša greška u pomanjkanju preciznog obaveštenja o Kursu Ovaj Kurs bezbedne vožnje namenjene je svim motociklistima, različitih nivoa znanja i umeća - od početnika do naprednih vozača. Neki se podsete, neki mnogo toga novog nauče - što znači da koristi svima Na poligonu se vežba na veoma malim brzinama i naročito se obraća pažnja na maksimalnu sigurnost svih polaznika Kursa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 9, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan @ Mile Nikad video zapis nema tu jačinu kao direktna komunikacija između predavača i slušalaca. Tu su razna pitanja i potpitanja koja su svaki put drugačija Jasno je to, naravno.Nisam mislio na video kao zamjenu za kurs, nego kao dodatni materijal. Jedan takav video sa tudjim podpitanjima je ipak puno vise nego nista. Eventualno se dodatna pitanja mogu postaviti naknadno. Ja npr. imam zelju da odem na Keithov kurs, nakon gledanja twista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17552 Napisano April 9, 2014 Integrisan, 8339 postova Prijavi odgovor kao problematičan Probaj koliko možeš da se zadržiš nogama tj "stegni" nogama - kolenima rezervoar. I meni se to dešava da me kočenje povuče u napred pogotovo kad je suvozač iza mene pa sklizne ka meni. Jedino da ugradimo neki feder pa da nas vraća nazad ili na dijetu Ili probaj da završiš sa kočenjem malo ranije pre ulaska u krivinu i obaranja tako da imaš vremena da popustiš volan posle kočenja. To donekle pije vodu, kazem donekle jer prekomerno stiskanje rezervoara dovodi do neprirodnog polozaja tela. Svi se pozivamo na twist of the wrist, knjiga i kurs su super i pokusavaju da obezbede bezbedniju voznju ali kurs po meni ima i svoje mane jer ne pokriva recimo neregularne situacije. Npr bavi se problematikom prolaska kroz krivine sirenjem putanje i ranijim davanjem gasa ali isto tako se ne bavi problemom kocenja recimo do temena krivine koja nije preporuciva za ulicnu voznju tj tehnika koja se praktikuje na trkama ali i recimo problematicnim situacijama u saobracaju je pozeljna. Ne treba je praktikovati ali moze se svakom desiti i na ulici da mora da stisne kocnicu da da ide krivina ili da je motor pod nagibom. Kada krene lepo vreme pokusacu da nadjem vremena pa ko zeli moze da saslusa savete uzivo. Prolazi se i kroz situaciju kočenja u krivini. I to dosta. Uopšte, kurs je ove godine dosta proširen u odnosu na Twist of the Wrist, tj. adresira dosta situacija iz realnog saobraćaja (celo poglavlje ima o tome). Što se tebe tiče, super bi bilo da nam se pridružiš, kao što smo nešto načelno pričali prošle godine, pa da ovakve kurseve imamo češće (ideja je da bude 5-6 predavača, jer mislim da svako može da odvoji 2-3 termina godišnje, a to je onda već ozbiljniji broj). ------ Što se ostalih pitanja tiče - definitivno Kurs ostaje do daljeg besplatan, prosto to je primereno sadašnjem trenutku. Od toga ćemo odstupiti verovatno jedino ako odlučimo da rentamo ozbiljan poligon na 4-6h i onda će kurs koštati koliko iznajmljivanje poligona podeljeno sa brojem polaznika, ali to prvo mi interno moramo da se dogovorimo. Uopšte, najveća mana ovakvog brzopoteznog kursa je kratak i više načelan poligon, tj. sada uglavnom damo neke vežbice koje ljudi sami dalje vežbaju, a to je daleko od idealnog. Mnogo bolje bi bilo rentati veliki poligon/stazu, deliti se na grupe i besomučno vežbati dok ne uđe u glavu šta i kako, imati prave krivine itd. Naličje te ideje je što to zahteva više vremena i od predavača i od polaznika. I sada imamo situaciju da dosta ljudi prosto ode sa poligona... Za video - možda bude jednog dana, ali to je već ozbiljan projekat (a da bude baš kako treba). Polako dolazimo i tu, polako već na kursu imamo poneki snimak iz vožnje koje vremenom pravimo i sistematizujemo. Ima još super sugestija gore iznetih, sve gledamo! Uopšte, jasno je i nama kako bi sve ovo moglo da se digne na viši nivo. Samo (a suprotno opštem uverenju u Srbijici nam ) - najlakše je imati ideje. Dobro ih realizovati je teži deo priče. Ovaj kurs postoji već ozbiljan broj godina, dosta ga je ljudi i držalo i pohađalo i mislim da je jedna od najlepših i najvažnijih stvari koje radimo i baš smo motivisani da to teramo. Naravno, uvek ima i biće hejtera, svemu je (lako) naći manu. Meni se čini da korist prevazilazi mane i to je to... PS: Ares, prelazimo na PP . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1939 Napisano April 9, 2014 Vlasnik sajta, 5372 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Nego, ispustili smo da se zahvalimo nasem Miroslavu sa foruma koji je obezbedio vecu ucionicu za ovaj kurs. Stvarno smo dobili odlicne uslove za predavanje teorije, doduse moram priznati da mi je malo nedostajao Vir zbog atmosfere koja je tamo uvek bila odlicna. Bice jos kurseva i tamo. Posebnu zahvalnost dugujemo i Dusku Vonabibajkeru koji se potrudio da svima nama prenese svoje iskustvo i poruke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 635 Napisano April 9, 2014 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan dobar demonstrativni video za sve ucesnike kursa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 9, 2014 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan da li se zna kada je sledeci termin za kurs? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17552 Napisano April 9, 2014 Integrisan, 8339 postova Prijavi odgovor kao problematičan da li se zna kada je sledeci termin za kurs? Ne znamo još, ali planiramo još jedan u sledećih mesec dana. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marinero MNE 78 Napisano April 9, 2014 U prolazu, 94 postova Lokacija: Cetinje Motocikl: VESPA PX200 1988 BMW R1200GS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo bi dobro da neki okvirni termin kursa postavite sto ranije, zbog organizacije, potrudicu se da obavezno dodjem na sledeci kurs. Pozdrav iz Crne Gore! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano April 11, 2014 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Seve, može li se dobiti makar sirov video materijal sa poligona? Neko je snimao kamerom ako sam dobro video, ali ne znam ko (da li iz organizacije ili neko od kolega polaznika?). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 463 Napisano April 11, 2014 Zainteresovan, 637 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan drugar moj je snimao. postavicu video cim budem imao malo vise vremena. nisam ga ni pregledao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano April 11, 2014 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Kada krene lepo vreme pokusacu da nadjem vremena pa ko zeli moze da saslusa savete uzivo. Bas lepo, evo mozes za pocetak npr. da pocnes da siris znanje medju poznanicima, cisto da probijes led. Znam jednog bandita i tigra kome bi to i vise nego trebalo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano April 11, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Pre svega ... sve pohvale za predavace i organizatore (Pablo i Severian) .... za Duleta respekt, odlican motivacioni govor . Rajka je suvisno spominjati...on je vec iza svega, sto vredi na BJB-u Severianu skidam kapu, drzao mi je paznju, i ako slusam ovu materiju 4 put i znam je skoro napamet Razliku koju sam primetio u predavanjima se ogleda samo u tome da je Lazo (EvilZo)...malo veci akcenat stavljao na izbegavanje prepreke u krivini i umirenju motora prilikom usporavanja pre krivine..... (niza brzina - medjugas da ne dodje do trzaja, pa gas.....ja ovo redovno praktikujem). Naravno on je masinac...pa mu i lezi taj deo . Za Pabla imam jedan dobronameran savet, kao iskusan predavac..... nemoj mi zameriti, ali moras da budes malo glasniji i dinamicniji prilikom predavanja..... jednolican , tih glas, slabo drzi paznju.... narocito po kisnom vremenu u zamracenoj ucionici... I predlozi: - prosirenje price na off road i voznje na stazi, uz preporuku da svako proba obe varijante...tj. ko ima zelju i volju. - izbaciti ziro racun na forum da bude...sto se kaze ...transparentan i svima vidljiv .....ja sam zaboravio da ostavim prilog , a mozda je nekom glupo da potseca i napominje Hvala svima ...bilo je vise nego korisno 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B.S 37 Napisano April 12, 2014 Svrati ponekad, 155 postova Prijavi odgovor kao problematičan Istina pablo predaje jako upotrebljivu materiju, verovatno bi mogao dinamicnijom tehnikom izlaganja da vise animira ljude. Naravno sve su ovo dobronamerni saveti kurs je odlican Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1939 Napisano April 17, 2014 Vlasnik sajta, 5372 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Za Pabla imam jedan dobronameran savet, kao iskusan predavac..... nemoj mi zameriti, ali moras da budes malo glasniji i dinamicniji prilikom predavanja..... jednolican , tih glas, slabo drzi paznju.... narocito po kisnom vremenu u zamracenoj ucionici... Prihvatam kritiku, naravno. Ocigledno je i na mene uticalo kisno vreme i zamracena ucionica. Ali bi za sam kurs koji smo odrzali mnogo vise znacilo da si odmah rekao da me ne cujes dovoljno dobro. Trudio sam se da odrzim kontakt ocima sa vecinom ljudi u ucionici i nisam stekao utisak da me ljudi ne prate. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano April 17, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Za Pabla imam jedan dobronameran savet, kao iskusan predavac..... nemoj mi zameriti, ali moras da budes malo glasniji i dinamicniji prilikom predavanja..... jednolican , tih glas, slabo drzi paznju.... narocito po kisnom vremenu u zamracenoj ucionici... Prihvatam kritiku, naravno. Ocigledno je i na mene uticalo kisno vreme i zamracena ucionica. Ali bi za sam kurs koji smo odrzali mnogo vise znacilo da si odmah rekao da me ne cujes dovoljno dobro. Trudio sam se da odrzim kontakt ocima sa vecinom ljudi u ucionici i nisam stekao utisak da me ljudi ne prate. U pravu si, vreme je uticalo tako na nas sve.... Ma bilo je odlicno ...a siguran sam , i da ce svaki naredni put, biti jos bolji...jos jednom , sve pohvale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...