Jump to content

Moto Zajednica

HtR 2: Centralna Azija, Kaspijski Basen i "5 Velikih"

Recommended Posts

  • REW/Hit The Road, 501 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA

VAŽNO!!!

 

Uskoro ćemo objaviti satnicu Severianovog dolaska. Svi koji su raspoloženi za lepu nedeljnju vožnjicu i doček našeg drugara mogu da se priključe.sampion.gif

 

 

Evo gde možete saznati sve oko dočeka:

 

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/96520-dogovor-za-severianov-docek/page__pid__1559237__st__20#entry1559237

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Hit the Road, 1415 postova
  • Lokacija: vinca, beograd
  • Motocikl: BMW R1200GSA

Znaci taj Hacapuri dodje komplet lepinja na gruzijski nacin... :ooo:

 

Doktore, uzička Komplet lepinja je vrh kulinarstva u odnosu na Hačapuri...Ja samo kad pomislim na ovo živo jaje, muka mi...A Šašljik...oš reš pečen, oš sočan... 1lol.gif

 

hacapuri2.jpg

  • Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Integrisan, 8165 postova

Ej, Mimi - vidi ga kakav je... u ustima da se istopi :lol:. Taman sam hteo da te pitam da ti ponesem jedan (jaje kupiš u Vršcu, pa ga razbijemo na licu mesta...)

 

@pink cvet

Nova Pizzeria na Kosi, odmah pored Balija. Možda Violeta zna i ime, ja ovako iz glave ne mogu da se setim...

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Integrisan, 8165 postova

Da pustimo hačapuri za sada, neka se krčka na bežanijskoj kosi, valja iz Harkova krenuti ka Kijevu

 

 

Pomalo tmurno jutro. Tmuran i moj subjektivan osećaj, od hladnoće, nije strašna, ali ima je noću, duge sinoćnje šetnje i generalne iscrpljenosti trenutno sam zarozan i prehlađen, tako je već dan-dva. Jedva stojim na nogama, no valja voziti skoro pet stotina kilometara do Kijeva. Polazim, skoro je podne:

 

IMG_0900.jpg

 

vlcsnap-2013-10-18-20h32m45s209.png

 

Preokret, dodir sreće, danas je put jednostavno sjajan, razmišljam naknadno, onako šmrktav i usporen, logično kada vozim deonicu između dva najveća ukrajinska grada. Negde je put dupla magistrala razdvojenih smerova, a negde kvalitetan dvosmerni put, ali sve vreme vožnja u ovim uslovima je zaista prijatna:

 

vlcsnap-2013-10-18-20h34m34s207.png

 

vlcsnap-2013-10-18-20h30m28s82.png

 

Dok sam u Ukrajini najradije poklanjam poverenje Lukoil-u, njihovo Ekto gorivo je garantovanog Euro 5 kvaliteta, motor se sa istim ponaša sjajno, startan je i potrošnja je manja oko 5-10%. Uživam dok traje, cena ovog vrhunskog goriva u Ukrajini je 1.1 Eur (Bože, zadnje vreme je došlo kada cenu zbog koje bi dizali pravu malu bunu još pre svega pet godina danas ovde navodim kao jeftinoću).

 

Planiranje tankovanja i pronalaženje Lukoil pumpi glavna je zanimacija na putu. Cene su vam nazočne:

 

IMG_0910.jpg

 

Predeo kroz koji se vozi do Kijeva je prelep. Čak se i dan prolepšao:

 

vlcsnap-2013-10-18-20h34m51s177.png

 

U Kjiev stižem veoma brzo, već oko 17h. Još je dan, odlično:

 

IMG_0913.jpg

 

 

***

 

 

Imam smeštaj u samom centru, zato čak i onako kilav i nikakav ipak izlazim u šetnju. A Kijev me dočekuje u punom svetlu:

 

IMG_0960.jpg

 

IMG_0944.jpg

 

IMG_0977.jpg

 

Pokazaće se da će mi već sutra biti mnogo bolje, a sa Kijevom ću brzo preći na Ti...

  • Podržavam 11

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Integrisan, 8165 postova

Kijev, srce Ukrajine

 

 

Budim se bolje raspoložen. Sinoćnim agresivnim desantom raznih farmakoloških sredstava, ozbiljno sam oslabio protivnika, povukla se prokletnica na poslednju liniju odbrane, bolno grlo i surlu prepunu sekreta, znak je to da je već izgubila bitku. O prehladi pričam, dabome.

 

Prvi jutarni pogled kroz prozor u Kijevu ne može biti mnogo bolji od ovoga dole! Spomenik slovenskoj vili Bereginji, simbolu novog romantičnog ukrajinskog nacionalizma sa početka 21. veka, koji je na tom reprezentativnom mestu zamenio, a koga bi drugog, nego mučenog Vladimira Iljiča i Trg Nezavisnosti u pozadini. Kakav način da započne dan!

 

IMG_0999.jpg

 

IMG_1045.jpg

 

IMG_1004.jpg

 

Doručak na brzinu, uleteh deset minuta pred zatvaranje, pojeo sam kao i uvek u sličnim prilikama pola cene hotelske sobe, večita je to borba putnika i hotelijera, valja se istaći kada protivnik napravi grešku i ponudi "buffet" varijantu za zavtrak, pa i polubolestan ne možeš izdati svoj tim, ostavih u čudu restoranske tetkice velikog post-sovjetskog hotela "Ukraina" da jedna drugoj u neverici prepričavaju koliko stranac relativno vitkog stasa i prepodobljenog jutarnjeg izgleda može da proguta u kratkoj jedinici vremena.

 

Mislim se, videle bi vi ocvale bivše drugarice da mi je još Danijela ovde i nekoliko sendviča bi (sa dimljenim lososom, ako već nema nešto skuplje u ponudi!) volšebno našlo svoj put iz vaše čuvane sale, za popodne, valja se. Kada nas nekoliko prođe kroz vaš hotel, svi normativi i statistike vam se pokvare, šefovi proveravaju konobare da li su slučajno počeli da kradu, ne biva inače da sva ta hrana tek tako nestane.

 

Dobro, majku mu, da li ti čoveče na tom putu gladuješ, šta ti je, puniš strane hačapurijem i nekim tamo doručkom, arčiš slova i bajtove Interneta na kalorije, vrati se na priču!

 

Vraćam se, strogi čitaoče kada si već na kraj srca, mada ne pre nego dodam da i ove reči nastaju preko tanjira vrućeg boršča i tek ispečene ukrajinske lepinje!

 

***

 

Zadovoljenih primarnih potreba, kako bi Bereginjom uklonjeni V. Ilič nekada rekao, izađoh na Maidan Neželeznosti (Trg Nezavisnosti), centralni gradski trg u Kijevu, na kome je uvek živo:

 

IMG_1070.jpg

 

IMG_1055.jpg

 

Odatle je, idući čuvenom Hrešćatik avenijom na sever ka Dnjepru, svega nekoliko stotina metara do trga Evropa:

 

IMG_1109.jpg

 

(Dobro ljudi, dosta više sa tim fudbalom, gori ste od Bakua sa njegovim Eurosongom, razumeli smo, bilo je prvenstvo u Ukrajini...)

 

Kada Trosvetiteljskom ulicom krenete ka Mihajlovskom skveru, a verujte - želite da krenete ka Mihajlovskom skveru, okrenite se za trenutak. Evo šta vidite:

 

IMG_1120.jpg

 

U jedan pogled staje zgrada kijevske Filharmonije, dvorci Starog Mista (Starog grada) i reflektori stadiona kijevskog Dinama (jeste, tu je igran EURO 2012).

 

I dok se niste pošteno ni preznojili idući uzbrdo, stižete na jedan od najlepših trgova istočne Evrope - kijevski Mihajlovski trg. Na njemu se nalaze Mihajlovski zlatovršni pravoslavni manastir, ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslava, Diplomatska akademija, a u pozadini je još jedan barokni biser: crkva sv. Sofije.

 

IMG_1217.jpg

 

IMG_1214.jpg

 

IMG_1142.jpg

 

Sv. Sofija:

 

IMG_1167.jpg

 

IMG_1190.jpg

 

Arhitektura je prava srednjeevropska, sve je izuzetno sređeno i impozantno. Zamišljam EU bitrokrate kada Janukoviču i njegovima dođu u posetu, pa ih ovi privedu u Ministarstvo spoljnih dela, sve dijagonalno vozeći službene mercedese po pešakoj zoni Trga, ovi evropljani, a delim njihovo iznenađenje upravo, izađu iz limunzina zabezeknuti, zar je ovo Ukrajina, zar Kijev ovako izgleda, pa ovo više liči na Prag ili centralni bezirk Viene, mudrim Ukrajincima ostane samo da se nasmeše i poentiraju: vidite da i mi pripadamo Evropi, što nas mučite, dajte neki razuman zadatak pa da se vidimo u toj EU za 10-15 godina.

 

IMG_1175.jpg

 

IMG_1184.jpg

 

IMG_1223.jpg

 

Moje fotografije teško mogu da dočaraju atmosferu koja zrači ovim prostorom. I bolji bi fotograf bio preslab za taj veliki zadatak.

  • Podržavam 13

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Integrisan, 8165 postova

Ulazim u Mihajlovski manastir, kao i u svim pravoslavnim hramovima, ulaz je slobodan i dostupan svima:

 

IMG_1236.jpg

 

U manastirskoj porti je mala crkva sv. Jovana Krstitelja:

 

IMG_1233.jpg

 

Manastir se nalazi na prvorazrednoj lokaciji desne obale Dnjepra, na samoj ivici brega koji gleda na reku. Danas je taj breg prelep park, okupan u svim bojama jeseni:

 

IMG_1337.jpg

 

IMG_1367.jpg

 

I onda ugledate još jednu moćnu reku, još jedno naše evropsko blago. Dnjepar, daleko je on ovde od svog ušća u Crno more, a već je snažan i moćan. Ovo preko je rečna ada, leva obala je tek neposredno ispred oblakodera u daljini (leva obala Dnjepra je novi, stambeni deo grada, nešto poput Novog Beograda):

 

IMG_1357.jpg

 

IMG_1292.jpg

 

IMG_1356.jpg

 

IMG_1304.jpg

 

Nastaje još jedan most i veliki auto-put, bravo Ukrajino:

 

IMG_1317.jpg

 

Pogled je neverovatan. Ovaj park je popularan:

 

IMG_1383.jpg

 

IMG_1378.jpg

 

IMG_1392.jpg

 

Ako samo želite, do reke imate zabavan prevoz. Možda ste ovo već videli na zagrebačkom Griču, lepo je i tamo, no u Kijevu je pogled impozantniji:

 

IMG_1409.jpg

 

IMG_1242.jpg

 

A sa obale, pogled na Dnjepar je dostojan takmac pogledu sa visine:

 

IMG_1495.jpg

 

IMG_1489.jpg

 

IMG_1503.jpg

 

Vreme je da se polako vratim u grad...

  • Podržavam 10

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Integrisan, 8165 postova

Kada se Fanikolorom (uspinjačom) vratite do Ministarstva spoljnih poslova, predlažem da ne propustite Andrejevski uzviz (uspon), mada će, ako me poslušate sa izborom smera kretanja i zaboravite na preporuku vodiča, za vas to biti lagani spusk (spust).

 

Kako god da je napadnete, to je prava boemska ulica prepuna kafića i restorana, uličnih prodavaca suvenira i dobre atmosfera. Najveća znamenitost ulice, po kome je ista i dobila ime, je autentični biser barokne arhitekture 18. veka u Ukrajini - crkva sv. Adreja:

 

IMG_1417.jpg

 

IMG_1426.jpg

 

Možda će vam se od svih kijevskih crkava zavrteti u glavi, znam ljude koji su prosto alergični na iste, ali šta da radim, svaka vredi i svaka je zadivljujuća, šteta je nešto propustiti, bar od ovih koje sam ovde naveo.

 

I sam uzviz je sjajan:

 

IMG_1436.jpg

 

IMG_1454.jpg

 

IMG_1455.jpg

 

Idući nogu pred nogu dolazite do još jednog od brojnih kijevskih trgova - Kontrakove plošćadi.

 

IMG_1462.jpg

 

Ako do ovde stignete, predlažem odmor i ručak u sjajnom lancu jeftinih ukrajinskih eksres restorana:

 

IMG_1472.jpg

 

Izuzetno kvalitetan restoran, omiljen kod lokalaca (od njih sam i saznao, raspitujući se za mesto gde se dobro i jeftino jede). Preporučujem!

 

U Kijevu, kao i u svim većim gradovima ex-SSSR, nema razloga da arčite tabane, gradski prevoz je čist, tačan, frekventan i izuzetno jeftin. Cena metro karte u Kijevu je 20 dinara. A metro stanice, velika većina, izgleda ovako:

 

IMG_1514.jpg

 

Za tren oka ste nazad na Hrašćetiku, centralnom gradskom bulevaru. Ulica koja može da stane rame uz rame većini svetski poznatih bulevara:

 

IMG_1519.jpg

 

IMG_1524.jpg

 

IMG_1528.jpg

 

***

 

Šetam već ceo dan. Uključujući sinoćnu šetnju prilično sam dobro upoznao centralne gradske rejone, laskam sebi. Na ovom bi mestu mnogi putnik odustao i svirao kraj. Ali, kako propustiti Kijev noću?

 

Nikako, naravno!

 

Trg Nezavisnosti:

 

IMG_1564.jpg

 

IMG_1566.jpg

 

IMG_1571.jpg

 

Hrešćatik noću:

 

IMG_1593.jpg

 

IMG_1592.jpg

 

IMG_1598.jpg

 

Malo politike i ćaskanja sa opozicijom, šta ću, čovek je misleće biće:

 

IMG_1609.jpg

 

Kijev je blizu Beograda, nije skup, prelep grad. Već vidim, dolaziće se ovde češće, sa Gospođom sigurno, a verujem i u širem društvu!

 

IMG_1617.jpg

 

IMG_1620.jpg

  • Podržavam 9

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 88 postova
  • Lokacija: budva - beograd
  • Motocikl: Kawasaki KLE 2006.

Ajd' sad ti sa devojkom iz Kijeva - šta sam propustio? Daj dopunu...

 

Ima tome vremena,davno. Sad mi je ozbiljna veza, moskovljanka, tako da, ako te put dovede do Tverskaje(ulice), Patrijarsiskih prudah, Aleksandrovskog sada, Vorobljevih gora, VDNH, mozda te i licno docekam, a rusku podrsku vec sad ti obecavam, na poverenje i ovako na prvu loptu!

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Integrisan, 8165 postova

Vožnja ka Lvivu, približavam se kući

 

 

Iz Kijeva krećem po oblačnom i skoro kišovitom vremenu. Temperatura je blago opala (9C), ali i dalje me Bogovi putovanja glade po glavi, sasvim je prijatno za vožnju. Iako krećem dosta kasno, tek oko 11h, ne uspevam da izbegnem kijevsku saobraćajnu gužvu:

 

vlcsnap-2013-10-18-20h17m44s136.png

 

Na momente je čak uzbudljivo:

 

vlcsnap-2013-10-18-20h21m55s75.png

 

Zanimljivo, pored svih upozorenja po Internetu (uvek se to pokaže kao netačno), ukrajinska policija nema ništa protiv da ih na putu pretičete, a u gužvi zaobilazite:

 

vlcsnap-2013-10-18-20h23m02s2.png

 

Do Rovna put je odličan, gotovo pravi evropski auto-put:

 

vlcsnap-2013-10-18-20h15m06s60.png

 

Naravno, ključ se krije u reči "gotovo". Put, iako je odlična dupla magistrala sa po dve vozne i jednom zaustavnom trakom u svakom smeru, često ima ukrštanja u nivou i prolazi kroz naseljena mesta. Drugim rečima, ograničenja brzine su česta i nelogično niska. Na jednom od takvih (60kmh!?), posle čitavih 19.000km padam na ispitu prepoznavanja krajputaških sakrivenih policijskih patrola. Ukrajinska policija me snima radarom u prekršaju, a odmah potom mlad i inače prijatan policajac potpuno otvoreno i neuvijeno mi iznuđuje 30 Eur. Alternativa je bila oduzimanje dokumenata i plaćanje kazne (50Eur) u nekom gradu, dakle gubitak od bar 2h vremena, uz potencijalne dodatne probleme. Kao stranac zaista nemate tu alternativu, zar ne?

 

Mrzim te situacije, mislim da u Srbiji nikada u životu nisam policajcu dao novac, iako me je to uvek koštalo i u vremenu, i mnogo više u parama. Prosto, nije ok.

 

Nastavljam neraspoložen, mlađani policajac i njegov stariji kolega su mi donekle pokvarili sliku o Ukrajini. Tužna je već sama činjenica da saobraćajni policajac uzima novac, ali način na koji je to učinio, praktično otovrena iznuda bez i malo uvijanja, daje veoma lošu sliku o zemlji.

 

Iza Rovna, put je povremeno u izgradnji:

 

IMG_0903.jpg

 

A i kada je dvosmerna magistrala, u odličnom je stanju:

 

IMG_1641.jpg

 

Sve vreme, prolazite kroz poljoprivredne zone. Ukrajina ima ogroman potencijal u proizvodnji hrane:

 

IMG_0907.jpg

 

Približavam se Lvivu i kao po komandi iz poslednjih nekoliko etapa, dan se prolepšava, a iza oblaka pojavljuje se Sunce. Vožnja je veoma ugodna! Čak, ova deonica dvosmernog puta ima i dosta brzih krivina, a nema teškog saobraćaja. Tih dvestotinak kilomatara bila mi je najzabavnija deonica u vozačkom smislu još od Kazahstana!

 

U zapadnoj Ukrajini, osim poljoprivrede, ima i industrije. Pogledajte kako je dan sada već lep:

 

vlcsnap-2013-10-18-20h16m22s91.png

 

I još jednom, veoma brzo prelazim planiranih pet stotina i kusur kilometara. Još jedna laka etapa, baš kako i prija pred kraj. I pored kasnog polaska, u Lviv pristižem dobrano pre sumraka, sa dovoljno vremena za sve rutinske večernje poslove oko motora i opreme:

 

IMG_1645.jpg

 

Smeštaj mi je ovoga puta na periferiji, svi hoteli u centru ovog starog grada su preskupi, bez parkinga. Odlučio sam se za odličan hotel sa parkingom, u malom satelitskom gradiću pored Lviva. To znači da ću grad istražiti tek sutra, a večeras je vreme za odmor!

 

 

***

 

U Lvivu sam već dve večeri. Polako već osećam zov doma, blizu sam, tek nešto više od osam stotina kilometara od Beograda. Jedan krug, posle čitavih 60 dana i skoro pola sveta, polako zatvaram:

 

ukr21.jpg

 

Za koji trenutak krećem i na tu poslednju deonicu! Moglo bi sve u jednom danu, nije to ništa posebno čak iako su između još dve granice, ali nema pravog razloga.

 

A treba ostaviti vreme i da priča stigne sadašnjost. Večeras.

  • Podržavam 8

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 66 postova
  • Lokacija: beograd
  • Motocikl: sachs x road, suvozachica na bmw :)

Pokusali i nama ukrajinski panduri istu pricu, ali nismo hteli da platimo... Pozdravise nas sa onim da cemo platiti na izlasku iz zemlje, medjutim tamo nista...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Cuore Sportivo, 1337 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Sto se Ukrajine tice. nema vecih govnara od njihove policije. mene su ove godine u avgustu zaustavili.. Pocela kontrola dokumenata i klasicna pitanja i podpitanja i oni meni pa ti si pio ! Duvao sam u dreger cetri puta i uvek je pokazivao da imam 0,64 promila na kraju sam se smorio i dao im 50 evra.... i reko sam sebi zbogom Ukrajino nikad me vise neces videti.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1073 postova
  • Lokacija: Beograd.........Srbija.......
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

Bio sam u Ukrajini par puta, jednom motorom (prosle godine).........nisam nista posebno obracao paznju na ogranicenja (tako i inace vozim), nisu me "savatali" (valjda me prati sreca) ali moje misljenje je da je to sastavni deo puta..........i ne treba to dozivljavati previse ozbiljno..........tako je - ne mozemo promeniti, idemo dalje...........

 

Vidimo se sutra..........

Uzivaj u ovim poslednjim kilometrima ovog puta.........

 

Ciao........

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Integrisan, 8165 postova

Bio sam u Ukrajini par puta, jednom motorom (prosle godine).........nisam nista posebno obracao paznju na ogranicenja (tako i inace vozim), nisu me "savatali" (valjda me prati sreca) ali moje misljenje je da je to sastavni deo puta..........i ne treba to dozivljavati previse ozbiljno..........tako je - ne mozemo promeniti, idemo dalje...........

 

 

U pravu si, a inače danas su mi Ukrajinci iznudli još 50 Eur. Razmišljao sam da li da puknem i potučem se, jer ovoga puta je bilo potpuno bez osnova, čista iznuda, ili da shvatim kao putarinu. I shvatio sam kao putarinu. Vidi se da starim, mudriji sam, hehe... ;)

 

Danas je bio planirano predivan (prelazak Karpata) i neplanirano težak dan, tek malopre sam stigao na odredište u Rumuniji (Oradea). Ostala je još sića kiometara, tek oko tri stotine i neki, nije ni za pod zub... da se baci...

 

Društvo, vidimo se sutra!!! Jao, hvata me trema... I zaista se bliži kraj... :zdravo:

  • Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • motoras, 2373 postova
  • Lokacija: PECINCI
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Na jednom od takvih (60kmh!?), posle čitavih 19.000km padam na ispitu prepoznavanja krajputaških sakrivenih policijskih patrola. Ukrajinska policija me snima radarom u prekršaju, a odmah potom mlad i inače prijatan policajac potpuno otvoreno i neuvijeno mi iznuđuje 30 Eur. Alternativa je bila oduzimanje dokumenata i plaćanje kazne (50Eur) u nekom gradu, dakle gubitak od bar 2h vremena, uz potencijalne dodatne probleme. Kao stranac zaista nemate tu alternativu, zar ne?

 

Mrzim te situacije, mislim da u Srbiji nikada u životu nisam policajcu dao novac, iako me je to uvek koštalo i u vremenu, i mnogo više u parama. Prosto, nije ok.

 

 

Hmmm... Jesi u pravu. Nije ok,ali... Kod mene vazi parola da je dobro dok se problem moze resiti parama... Obicno ne bahatim na putu,ali s obzirom da mi je posao za volanom i da sam svaki dan na tockovima prekrsaji su neminovni. Kad god me zaustavi drug plavi zbog prekrsaja,pokusavam da budem smiren,da se smeskam i cekam priliku za dogovor. Ako je nema ja sam uporan da navedem vodu na moju vodenicu. Ako se vec napravilo sranje i mora se platiti kazna ,po meni je bolje da bude sto jeftinije. Jeste da nije moralno,ali bolje jedna crvena nego pet crvenih... naravno,najbolje je kad upali ono-kuku lele,krupna zena,sitna deca...pusti druze i ti imas decu... :zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Hit the Road, 1415 postova
  • Lokacija: vinca, beograd
  • Motocikl: BMW R1200GSA

Zar Lviv nije Lavov?

 

Spavaš na času 1nanana.gif

 

Moguće.... Izgleda da sam nešto propustio....

 

Moja greška, hahahah. Nisam rzumeo tvoje pitanje 1lud.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja