Jump to content

Moto Zajednica

Kako izgleda prosečan bajker u Srbiji (svetu)

Recommended Posts

  • U prolazu, 5 postova
  • Lokacija: Vrbas
  • Motocikl: Sprint Grizzy 125

Prosečna bajkerka-DA ili Ne prosudite sami a pričica ide ovako:

 

  1. MART mesec ove godine: vraćam se peške sa pijace natovarena kao tovarno magare i kuvam od besa! >:( Odlazim u banku, dižem kredit i kreće listanje oglasa.
  2. APRIL - kupujem skuter 125ccm.:D
  3. MAJ - polažem "A" kategoriju.
  4. JUN - non stop vozikanje i moto-susreti.:lud:
  5. JUL - prva duža destinacija Vrbas-Divčibare (nešto preko 500km).:moto3:
  6. AVGUST - sama prelazim 874km na relaciji Vrbas-Segedin-Budimpešta-Balaton-Vrbas za 5 dana.:ooo:
  7. SEPTEMBAR - uveliko šmekam Suzuki gs 500f :hej:
  8. OKTOBAR - parkiram lepotana, podvlačim crtu i sa pređenih 5100km kapiram da se nešto prelepo dešava.:takoje:
  9. NOVEMBAR - postajem pripravnik u moto klubu "PEGASUS" iz Kucure.:aha:

Za devojku od 29 godina i bez ikakvog vozačkog iskustva, i za jedan običan skuter - nije loše.

Odoh da čekam proleće.-_-

  • Podržavam 22

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 35 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Cagiva Raptor 650ie.,MZ ETZ 250

Nisam prosecan nego malo stariji bajker rodjen 1962.Poceo 1975 sa automatikom A3.Sve vreme sanjao socijalisticki Yugo san i posle vozio Tomosa electronica 90. Ljuta masina benzina koliko si hteo,sta ti treba vise sa 16godina.Kupio na nevidjeno kod Jugoauta MZ ETZ 250 1983.Sada vozim Cagivu Raptor 650 2008.

Izgleda da je ova strast prenosna.Moj sin 16god vozi Cagivu Mito 125.Moracu da kupim i neki sator posto zena nece ni da cuje ni M od motora, Salim se (u svakoj sali ima pola istine).Jednom bajker uvek bajker.A mozda bolje reci jednom dete u srcu uvek dete. :zdravo::takoje:

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Free Rider, 126 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kawasaki En 500

A sad mi je jasno zašto ja vozim još motor u 40 - zato što nisam oženjen, ili se možda nisam oženio za to što sam uvek više od žene voleo motor? :neznam::stabre:

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2329 postova
  • Lokacija: Wien/Požarevac
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

@snowwhite

 

Свака част! 0038.gif

Била си без искуства, сад више не спадаш у ту категорију... :aha:

Рекао бих да си се добро провозала са својим мопедом... moto-avance-3.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 66 postova
  • Lokacija: beograd
  • Motocikl: sachs x road, suvozachica na bmw :)
Medjutim problem nastade kada je i cale seo da proba skuter pa se sad njemu kao najvecem pljuvacu cele ideje o voznji skutera to toliko dopalo da sad vise ni ja nisam mogao da dodjem na red da se vozim.

hehe, ovo je najjaci momenat. 0takoje.gif1lol.gif obicno tako bude, najveci protivnici - postanu zaljubljenici.

tako je bilo i samnom. druzio sam se (a i dalje se druzim) sa dvojicom koji voze motore, pricali mi kako je to super, kako idu vamo, namo, kako to "nije isto kao u kolima". cak su me i provozali na motoru, i nista. ja sam, priznajem, bio skeptican i moj stav je bio: zasto bih se maltretirao na motoru kad mogu da se vozim kolima, pustim klimu i muziku i uzivam. putovanje? natovarim stvari, hranu, frizider na 12V i uz sav komfor putujem autom.

 

a onda, pocetkom ove godine je nesto pocelo da se kuva u meni.. guzve u gradu su sve gore, a mesecni racun za gorivo je postao zabrinjavajuci. tacno se secam mometa kad mi je "puk'o film" i kad sam odlucio da cu uzeti motor. prvo sam hteo nesto od 50cc jer nisam hteo da polazem za A, ali ipak sam u julu polozio za A kategoriju i uzeo najjeftiniji motor koji sam mogao da nadjem u oglasima a da mi se svideo. rekoh "ajde da probam, da vidim da li je to za mene. ako nista drugo bar ce mi ostati A kategorija u dozvoli, nikad se ne zna kad moze da zatreba". za 500 evra sam uzeo kineza od 125cc, sa kojim sam presao par hiljada kilometara i koji je mene i suvozacicu provozao malo po srbiji. ubrzo sam shvatio da je to slaba masina za nas dvoje, i uzeo sam kineza od 200cc koji je savrsena masina za gradsku voznju, a mozemo da se provozamo do novog sada, na primer i slicno.

 

 

sad jurim da nadjem nekog KLE-a i planiram da idem na more motorom. to je prilicno daleko od mog prvobirnog stava "ma, kakav motor to je bezveze". da ne pricamo sto mi je motor pruzio sate i sate zabave tako sto sam rastavljao i sastavljao one delove koje sam znao cemu sluze i kako rade (ono sto ne znam sta je, to ne cackam :)), ugradjivao zezalice i slicno. na kompu imam folder "ideje_za_motor" koji je pun materijala koji jednog dana ceka realizaciju. ;) volim da vozim, ali bih takodje voleo da imam garazu sa gomilom alata i da mogu ceo dan da se zezam oko motora.

 

da ne pominjem to sto sam upoznao neke sjajne ljude kroz motociklizam... to je posebna prica.

 

 

eto, ne znam da li je to slika prosecanog bajkera u srbiji ili svetu, ali tako izgelda iz moje perspektive.

 

bravo andreja, znala sam da cesh se navuci ali ne i da cesh biti extremniji i od nas :)))) a to more shto planirash, vichi za savete :))

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 863 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: R1200GSA

hehe, tako obicno biva, od pljuvaca postaje ekstrem. 1jee1.gif

vec imam neke rute u planu i nadam se jos kojoj zajednickoj voznji sledece godine. 0takoje.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1210 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: BMW R1100R

Evo par reci i od mene. Mozda sam bajker a mozda i nisam ili se to u 21 veku drugacije zove, ko zna? Znam samo da sam neizmerno SRECAN sto i danas uzivam vozeci se motorom. Prvi motor 1966 god. java 175cm, a trenutno BMW R 1100R i od te 1966 bilo savakvih kubikaza i modela, ali svakog se secam. Meni je nepoznato cak i nerazumljivo kad neko kaze: zena nece na motor, stalno zvoca, boji se motora i tome slicno , jer sam se ja ozenio na motoru 1973 god. i moja Mala i danas sedi iza mene. Dok je bila sa manje obaveza vozila je i ona, a danas samo deca i ja . Zahvaljujuci velikoj ljubavi prema motorima , veselom duhu i druzenju sa motorasima svih uzrasta i kategorija nas dvoje smo jos uvek mladi. Inace ja imam 62 a moja suvozacica 58 god i planiramo bar jos 20 da se motorimo, mozda ne kao sada 20- 25000 km po sezoni, sto ce zavisiti od AC pumpe.Drzimo se stare devize STO NEVOLIS DRUGI DA TI RADI NEMOJ NI TI DRUGIMA TO RADITI a cenomo onu; STO VOLIM KAD SMO ZAJEDNO. E za kraj; mozda smo i bajkeri?:zdravo:

  • Podržavam 15

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 228 postova
  • Lokacija: Zajecar
  • Motocikl: Aprilia Caponord ETV 1000 ccm

Pozdrav za Daneta i LEPSU polovinu. Olja.gif Ove godine upoznao ove divne ljude-BAJKERE i mogu slobodno da kazem da su mi postali kako meni tako i mojoj lepsoj polovini uzor kako se vole motori i ljudu na njima. Ja se samo nadam da cu i ja i moja supruga kao ti i Olga u tim godinama krstariti i druziti se.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 620 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa

Koliko vidim veoma slicne price.

Pocelo se sa automaticom pa T-14,za njim T-15,onda se stasalo za jedan ETZ,pa promena stila u CZ 250...i par goduna pauze.Negde 90i neke zalutao jedan ZZr.

U medjevremenu se ozenih,jedno dete,drugo dete,na motor se zaboravilo.

Pre 4 god. poceh laganu pricu na tu temu i bilo je ono "Aha..zaboravi".Sve dok jedno vece ne sedoh sa kumom u auto i odoh po kineza.Kinez reklo bi se go..o od 150ccm ali je bio nesto sto se recima nemoze opisati.Ispunjenje zelje i povratak necemu sto se voli.Dve sezone s njim i bilo je jasno da nam treba nesto vece i jace.Zaboravih da kazem da se supruga u medjuvremenu primila kao dobar pelcer i svugde putujemo zajedno.

Za te dve godine upoznasmo dosta ljudi(bajkera) i iskristalisali smo lepu i pozitivno orijentisanu ekipu tako da nam sezona druzenja i dobrog zezanja traje 12 meseci godisnje.Grupa ljudi koja je toliko razlicita po godistu,obrazovanju itd. da se pod nekim "normalnim" okolnostima nikad ne bi skupila.Ali vezuje nas ista ljubav prema dvotockasima i dobrom druzenju.

Elem,prosle godine kupismo Kawasaki GpZ 600,matoru drtinu ali..Zasto bas njega?E zato sto kad se on pojavio ja sam vozio Tomosa i drzao njegov poster na zidu svoje sobe.Tada ga nisam mogao imati ni pod tackom razno.23god kasnije ja ga IMAM i to u istoj boji kao nekad na onom posteru,perla beli sa tamno plavim.Vrednost,NEPROCENLJIVA.

Stigli smo ove godine i na more s njim,Srbiju prosli uzduz i skoro popreko.Da li je slika prosecna ili ne,nije ni bitno dokle god je srce puno,a jeste.Sad kujemo planove za dalje a deca samo cekaju priliku da mama sidje s motora.Sta ce kad vole ,stvarno neznam na koga li su?

  • Podržavam 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 13 postova
  • Lokacija: Inđija
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 600 SRAD 1997. Isti kao prošli :-D!!!

Pozdrav drugari...!!! Imam 38 godina i ove godine (letos) ostvario sam dečački san, kupio sam ono što sam žarko želeo, Japanca od 600 kubika, moj prvi pravi motor :moto3:... Prelomni trenutak u mom životu što se tiče motora bio je 1988. godine, prva vožnja na Japancu, u pitanju je bio Kawasaki zx-10 tada najbrži serijski motor. Od tog momenta sam znao da ću jednog dana kupiti motor... Moj prvi motor bio je poni ekspres, vozilo se svašta, pa kad sam 1991. godine provozao drugarov kawasaki zz-r 1100, odlepio sam. Dugo sam čekao, ali sad se polako isplaćuje, do sad sam sa "Suzanom " prešao 8500 km, išao po skupovima, bio letos na moru motorom ( kakav feeling :moto3:), sad polako spremam delove za servis, sledeće godine ako Bog da bez 20000 km, ništa...!!! Mada i ova sezona nije gotova, koristim svaki dan, pa sam i danas morao da se provozam :moto3:... !!!

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1689 postova
  • Lokacija: Ljubljana
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

Kaže Davor "sedi i probaj" :lol: :lol:

Kada nisam svratio na kafu kod komšinice kod prozor dnevne sobe, nikad neću...

 

 

Moram i ja kod Davora u Temerin da vidim tu komšinicu.......:moto3:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Çelebi, 2415 postova
  • Lokacija: Beograd - Vuk
  • Motocikl: Imam

50.5 godina, prvi "motor" je bio Pony express davne iljadudevetstorinasedamdesetčetvrte (i brojevima 1974.) Posle više pizdarlija koje sam pravio sa tim i posle njega Tomosom 15 SLC, izvesni komšija Prokić, policajac na motoru (seća ga se Đura vidik :) ) mi je dao dve ponude od kojih jednu nikako nisam mogao da odbijem. Ili da mi isčupa uvo sa glave i tako nagluvog vodi kod oca pa da me obojica mlate ko vola <_< , ili da idem sa njim u Deliblatsku peščaru na poligon i učim da vozim motor :moto3: . Naravno, izabrao sam paket aranžman broj dva :D (i tu sam ukapirao koliko nemam pojma :lud: )

 

Tad sam prvi put seo na BMW i shvatio da je to motor na kome piše moje ime. Prosto nisam mogao da se odvojim od te firme. Par motora sam promenio čisto da vidim "koliko to može da razvije" i uvek se vraćao ljubavi iz mladih dana, koja zaborava nema. Nešto manje davne 1979. sam video BMW R100RT na naslovnoj strani nekog kataloga :ooo: i 2009. sam konačno ostvario dečački san. I to je TenAk.

 

Imao sam i vozio Pony express, Tomos 15 SLC, ČZ 250 enduro, JAWA 350 TS, Tomos Automatic, Kawasaki Z750, BMW R75/7, BMW R80RT, BMW R65, Piaggio Typhoon. Sad imam BMW R100RT i Hondu Transalp. Nemam blage veze koliko km sam strpao pod dupe, nit me to zanima. Znam samo da sam proputovao gotovo celu Evropu i lep deo Turske na motoru. Padao sam više puta i na sreću samo dva puta imao gips. Pameti nikad nisam imao dovoljno i zato još uvek vozim :D

 

Zbog motora sam raskinuo sa samo jednom devojčicom kad sam cimnuo ČZ na semaforu a ona je ostala da sedi u vazduhu i zatim pala na asfalt a ja se posle 100m osvestio da sam sam na motoru :D Jbg, dešava se :zvizduk::lol:

 

Nemam nameru da idem u penziju i teraću motor dok mogu. Ne volim da bilo kome solim pamet i najčešće kažem da nemam pojma oko motora i vožnje, a to mi je skoro i rečeno u jednoj prilici. Jes da čovek ima tek neku godinu više od mog BMW-a al je "iskusan i zna znanje" :care:<_<

 

Smorih vas predstavljanjem pa ću otoič i da prekinem :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 12 postova
  • Lokacija: Sutomore
  • Motocikl: Yamaha YBR 125

Da i ja malo "razvučem" prosek. Dakle, 1959 godište, skuter vozim 4 godine. A sve je počelo ovako.

Proleće 2007, vraćam se sa posla (kolima), gužva, vrućina. Oko mene zuje motori, zavidim im. Dolazim kući sav mokar i kažem ženi "ja ne mogu više da izdržim ovaj pakao u saobraćaju, kupujem skuter". Brižna supruga shvata moj problem, taktički izbegava da pomene "krizu srednjih godina" i "zakasneli pubertet" i daje mi svoj blagoslov. U početku mi je skuter bio samo prevozno sredstvo. Sada jedva čekam da sednem na njega, u autu se osećam kao u tesnim cipelama. Ako me zdravlje i pamet posluže, položiću za "A" pa ću da pređem na nešto jače. Ne zbog jurnjave, već zbog komfornije vožnje i nekih dužih tura. I tako dok budem mogao da hodam ....

I ja sam prvi put seo na motor istog tog tog leta 2007., pod jako sličnim okolnostima: U "Trabantu", na putu od Sutomora do Bara nekim poslom, sunce žeže, ni daška vetra, kolona celim putem "kreni-stani"... a momci na skuterčićima fruć-fruć, i - odoše. Čekaj, rek'o: Kad treba da mrem, da mrem k'o roker, a ne k'o jastog. Šta će meni 4 točka da idem sam na pos'o, i još 1/2 godine da se kuvam?

Reče mi jedan prijatelj da je neko u Beogradu uvezao veliki broj Piaggio "poštarskih" skutera, i prodaje za male pare. Odem ja da to pogledam, sednem, krenem, al' vidim da se to sa mojih 100 kila ne odvaja baš lako od mesta. U mislima mi kamioni kojim mi tutnje s leđa i pretiču, strava i užas. Reko', moralo bi to da može da ide k'o prosečan auto, a ne da kočim saobraćaj.

Pozovem ja Božu Veljkovića zvanog "Rendi", rek'o tak'a i tak'a stvar, može li da me uputi u nešto pouzdano, al' da nije baš 50 kubika. "Imam nešto za tebe", veli on, "Ja kupio prošle godine mojoj kćeri od 16 godina novu Yamahu od 125 kubika, ali ona hoće veći."

Dogovorimo se mi, on meni dotera kombijem u Sutomore vozilo, plavi se, "k'o iz fabrike", i - ode natrag za Niš.

Mlađi sam od Daneta 4 godine, tu smo ista starosna grupa. E, sad, jesam vozio bicikl po Beogradu, i to taman onda kad je Dane počeo da vozi motor. Al' motor - nikad. Sećam se da me otac kao malog vozio na rezervoaru od ratnog NSU-a na Avalu.

Krenem ja tako da savladam veštinu, i u prvom kilometru, pri nikakvoj brzini, na magistrali, naspe meni još da usporim. Na nožnu, a nemam pojma kako reaguje. Zanese se zadnji točak u levo, i ja - tras na desnu stranu. Sreća te nije bilo saobraćaja. Odr'o sam se, ali bez lomova. Svejedno, do duboke jeseni sam se oporavljao. A kad je zasvežilo, bilo je i prijatnije za trening. Još sam jednom tresn'o, pod isto tako burlesknim okolnostima, da nije za priču, i opet zbog zanošenja zadnjeg točka. Ali, malo po malo, privik'o se ja na komande, srodio se s mašinom, i eto mene u novembru na vozačkom ispitu.

I po položenom ispitu jedno vreme nisam imao petlje da se upustim u saobraćaj, nego sam birao kad je najveća tišina, da se provozam "po selu" par kilometara. I tako, krenem ja, bila nedelja, na južnu stranu, baš mi lepo išlo. Rek'o: ajd' do Čanja. Začas, eto ga Čanj. Ma, ajd' do Petrovca. Dok dlanom o dlan, tu je i Petrovac. More odo' do Budve. U Budvi kafa, pa natrag. Ih, ponosa!

Ubrzo sam se "osilio", pa se i "navuk'o", i to gadno. U leto 2009. sam išao od Sutomora do Zagreba (1300 km) i u septembru na Brač, preko Makarske.

Ovde klima dozvoljava, tako da i na posao idem svaki dan motorom, ako ne pada kiša, a to je 99% slučajeva. Mislim, nema veze ako malo i pada. Auto prošle godine nisam upalio. Prod'o bih ga, neće niko da ga kupi.

Sve u šali i u vicu, evo sam načeo 26tu hiljadu, a motor sam kupio sa pređenih 3700 km.

Ovih dana sam u predgovoru s jednim kolegom iz Bara (1951. godište!) da se u maju ili junu "smrznemo" do Krfa. Opušteno.

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 12 postova
  • Lokacija: Sutomore
  • Motocikl: Yamaha YBR 125

Дао Бог здравља, а биће и pivski.gif ... Ајд' ако неко долази, треба да ми донесе таблицу и саобраћајну од синчића

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 67 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kawasaki GPz 550 uni-trak, Bt 50s

20. godina, položio za bajk, čekam dozvolu, u novembru kupljena Jawa, na njoj prešao 1km, koliko je trajala test vožnja.

 

Inače sam celog života zaljubljenik u sve što ima točkove, uglavnom automobile.

Kod mene je slična situacija kao kod Alekre-a, s' tim što je auto bio moj i uvek sam se stiskao maksimalno da bude u nekom voznom stanju, 'ebiga, škola... Od džeparca sam ga i kupio :)

Prošlog leta, ortak slavi rođendan, meni auto stoji kod kuće i skuplja prašinu, dolazim peške kad ono... Skoro svi su došli skuterčićima, motorićima. I tad mi nešto kvrcnu u glavi, rekoh sebi "uzećeš motor i vozićeš se, jeftinije je, imaš ekipu, šta ti više treba?" Vremenom sam i ja ušao u ovaj bajkerski svet, zavoleo takav način života, završio školu, odmah počeo da radim i veći deo plate odvajao za motor, polaganje i opremu. Počeo sam drugačije da razmišljam, cenim da sam napredovao u nekom smislu :)

 

Volim automobile i dalje, ne mogu nikako da ih batalim ali sa motora ne silazim :)

 

Prosto mi je drago sto si se zarazio kod mene na rodju :moto3:

 

Poceo od Tomosa Bt50s, sad vozim Kawu GPz 550 uni-trak... Volim motoreee, osecam se toliko mocno i posebno kad je rec o njima! I dalje sam zagrejana glava, al mozak mi je koliko toliko hladan, i nadam se da ce biti sve okej narednih godina :) . Imam 18 god, polozeno za B, polozeni testovi za A, voznja sleduje... Nadam se da cu uzivati sa ekipom u voznji! Svima zelim puno srece na motoru, za*ebana je to stvar :) Zz :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.


  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja