Jump to content

Moto Zajednica

cetkice za ciscenje lanca

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 206 postova

Da li kod nas po moto prodavnicama ima ovako nesto da se uzme i da li uopste to radi posao?

Ni na jednom sajtu prodavaca nisam pronaso da imaju u ponudi ovakve cetkice, mislim u zemlji Srbiji...

http://www.louis.de/_309a699aa0d1be23e856f7cb5a37dd62da/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10002790

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: TDM 850, DKW RT175

radios am dugo u servisu za bicikle, i profesionalni biciklisti su u klubu, dobili taj uredjaj za pranje lanca, ali ga nisu dugo koristili..... videli su da ima vise pripreme za pranje nego sto traje pranje... verujem da je isto i sa ovim stvarima...

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Ništa bolje nisam koristio za pranje lanca. Imamo par motora u garaži i za svaki je potrebno po par minuta da se vrati fabrički izgled. Pritom šta izađe iz lanca đubreta da ne pričam.

Na forumu ima par ljudi koji donose artikle iz louis-a i kedo-a, Bera ili Sekula.

Nećeš pogrešiti. :takoje:

• Svrati ponekad, 198 postova
  • Motocikl: XRV750 RD07a

Takodje koristim ovu spravicu i stvarno kida kako radi, nije bash kao na reklami da od jednom ulazi prljav a izlazi chist lanac, treba da se vrti dva tri kruga dok malo ne popusti prljavshtina i onda lanac bude kao nov. Poshto imam zlatni did, zaprlja se da se uopshte ne vidi da je zlatni, kada ga operem ovim gedzitom izgledao kao da je sada izashao iz fabrike. Inache u bocu (infuziju) sipam petrolej. E da on ima i mogucnost da se gurne sprej u crevo i da se podmaze lanac, ali ja tu funkciju nisam koristio. Inache chini mi se da sam ga video kod Mileta u BikerHous-u a mozhe i neko da ti donese iz Louisa, meni je Sekula doneo.

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere

Mislim da je nas clan Lacky Vladano svojevremeno nabavljao ovu spravicu, ali nisam sasvim siguran. Nadji ga u spisku clanova i proveri privatnom porukom.

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Meni izgleda skroz ok, pogotovo za cenu od cca. 500 din

Pa svakako nije "eco-friendly", kao ova iz Luisa, ali kad uporedis cenu 2000din:500din, dovoljno je "friendly".

A, mozes i da biras, za decake plava ili za devojcice crvena. :lol:

Moj drugar koristi i kaze da je sasvim ok. Imam je i ja, ali je jos nisam upotrebio. :neznam:

Stigao Kettenmax, spravica je odlicna, svaka preporuka.

Posle ciscenja lanca, provozam motor nekih 5min i onda sledi podmazivanje.

• Zainteresovan, 781 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000

Posle čišćenja Kettenmaxom ili bilo čim drugim ja sperem lanac i vodom, zatim ga malo provozam (cca 0,5-1km) da se lanac osuši i 'malo ugrije' i odmah po zaustavljanju ga napršćem.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 237 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom

Ja posle pranja kerozinom, operem vodom, upalim motor i izvrtim ga na štenderu da izbaci vodu, zatim ga nauljim uljem SAE 90, skinem krpom višak i vozim u lokalu dan dva (60km), onda sprej.

• Svrati ponekad, 143 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE 500

Једно питањце за оне који користе ову справицу :)је ли може да се сипа шампон за прање ланца (јер на овој Луисовој реклами видим неку Кетенмакс течност)...Имам прилику да добијем ове четкице, па рекох да знам какво је одржавање и да ли да прихватим поклон..

• Nesvrstan, 756 postova
  • Motocikl: R21A

Imam ovu spravicu vec 5 godina,nista bolje nema za pranje lanca....svaka preporuka...

Ja ga koristim u kombinaciji sa eko-klinom i savrseno funkcionise...

Sa ovim cetkicama mozes da koristih bilo koji odmascivac lanca. Ja trenutno imam Ipon sprej, ako imas tecnost onda je jos lakse jer samo sipas u onu bocicu i nema toliko prljanja. Cetkice samo sluze da skinu prljavstinu i masnocu a koje sredstvo ces koristiti, to je na tebi.

davidoff и borhez, хвала вам на одговору...Колико сам могао да схватим, рекло би се и да су дуготрајне?!Значи, од наредног понедељка и ја, ако Бог да, овим изненанђујем ланац :)

@Gospodar_samoce

Mozhesh da sipash bilo shta u tu infuzionu bochicu, ja sam npr. imao vishka nekog motulovog spreja za odmascivanje pa sam ga bukvalno isprskao u bochicu a sada vec duze vreme koristim petrolej, znchi iz boce sa petrolejom prespem u ovu infuziju i to je to. :)

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Skoro bilo sta... Odnosno zavisi od lanca. Ako ima neke gumice (O.Z, X i slicno) onda nesto agresivno (kao npr nitrorazredjivac) i nije najbolja opcija.

Petrolej, s druge strane, se doima kao uvijek sigurna opcija.

@Gospodar_samoce

Mozhesh da sipash bilo shta u tu infuzionu bochicu, ja sam npr. imao vishka nekog motulovog spreja za odmascivanje pa sam ga bukvalno isprskao u bochicu a sada vec duze vreme koristim petrolej, znchi iz boce sa petrolejom prespem u ovu infuziju i to je to. :)

Да, имам и ја тај Мотул-ов спреј/шампон за одмашћивање ланца, па сам мислио њега да користим...

Хвала на одговору.

Поздрав1zdravo.gif

Ako imash lanac sa gumicama (ringovima) nemoj da koristish benzin, axel i ostala sranja jer su agresivna i nagrizaju, kao sto reche Mile. Taj sprej je ok ali je meni ubedljivo najeftinija varijanta petrolej, flasha 750ml koshta oko 100-150din a tu imash sigurno za 3 pranja.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja