Jump to content

Moto Zajednica

Brendirana oprema, odnos CENA - KVALITET

Recommended Posts

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

Ne zelim da rusim oglas nego me stvarno zanima sta na ovom odelu vredi 1000+ eura? od kojih je to materijala napravljeno kad je tako skupo? Kakva virtualna carbonsko kevlarska vlakna sadrzi u sebi? Nije podjebavanje , stvarno me interesuje zasto kosta toliko, jel kvalitet ili samo plavo beli propeler?

• Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• I N S T R U K T O R, 1209 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Ni moj mozak to ne može da shvati :zbunjen: .

Ali ja ne mogu da shvatim ni kakvo je to markirano svečano ( civilno) odelo koje košta i po 3 puta više, niti kako neki ručni časovnik, koji nije od "suvog" zlata i dijamanata košta na desetine ili na stotine hillada eura.

Ne mogu da shvatim ni svrhu kupovine tako nečega, ali to je valjda zato što mi je to nedostižno pa je mozak napravio neki zid ka razmišljanju u tom pravcu.

( Da ne pomislite da sam totalno zatucan, ponešto i shvatam, recimo sasvim dobro shvatam zašto neko ima potrebu da kupi BMW GS (1200), kad mu i Suzukijev GS (500) može sasvim pristojno poslužiti :) .)

Možda bi mi neki LOTO dobitak pomogao da shvatim zašto nešto ima takvu cenu :) , ali za sada..... :neznam: .

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: TOMOS

ako vozac koji realno prelazi za godinu dana naj manje 35,000km verujem da je kupovina ovakog odela opravdana.....mada i tada se postavlja pitanje opravdanosti cene i zastite istoga..........ali sve ispod te kilometraze smatram da kupiti takvo odelo i za tu sumu je cist SNOBIZAM....... :zvizduk:

• Podržavam 1

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Nebih se slozio 100% kolega. (srbenda)

Ne znam za konkretno ovo BMW odijelo, ali sam pipao i probavao npr. Stadler jakne i pantalone.

To nosi holandska mars brigada. Da imam love, sigurno bih dao tih tricavih duplo ili 3x vise eura za sve gumbice koje te sprave nude.

Ja sam prelazio vise od 35K za godinu, od cega veci dio po kisi i zimuri, a sve u opremi od 300-400 eurica i moze se. Ostajao sam suh i relativno ugrijan.

Ali neke stvari su ipak next level.

• Podržavam 1

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Čist pozeraj. Ako voziš GS-a i nemaš BMW jaknu, samo si polovičan. Ja sam jedared u Nemačkoj i zajebavao neke švabe koje sam sreo tamo i nije im uopšte bilo pravo. Sve te preskupe stvari vrede upola manje ali ovi uzimaju novac na brend. Ali ok, ovce i jesu za šišanje ;)

• Podržavam 6

Ja sam gore jasno napisao, a i sad bih opet da se ogradim, ne mislim ja sad na ovaj komplet što kolega ovde prodaje, ja sam valjda malo stariji i ne mogu da nađem opravdanje za ovoliko velike cene svega što je brendirano. Ja ne shvatam ni kad neko da 700 eura za novi Samsung mobilni ili čak 15ooo ili 20ooo dinara za neke Najke, ali tržište je odredilo takve cene i sve dok prodaja ide cene se neće ništa menjati.

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Skoro sam uzeo nove rally3 pantalone i jako su kvalitetno uradjene, ali sam ih uzeo samo zato sto su bile vise od 3x jeftinije nego u prodavnici (platio sam ih kao kvalitetne "obicne" moto pantalone), realno toliko i vrede.

Imaju neki cudan kroj, pa ako uzmete broj da vam budu dobre u struku, tesne su nogavice, ako uzmete da budu dobre nogavice siroke su u struku, pa mora da se nose sa tregerima. Takodje mi se ne svidja sto su dosta plitke u struku, trebali su ledjni deo da naprave dublji, a i ziperi na dnu nogavica su kratki i glupo reseni, kad se otkopcaju, nema nikakvog materijala izmedju, nego je klasicno raskopcavanje, pa su nezgodne da idu preko vecih cizmi (za kros recimo).

Znaci nije to neko savrseno parce opreme na kome se o svemu mislilo, a papreno je skupa.Modekine pantalone od 80e su imale bolji kroj od ovih BMWm ali naravno materijal, protektori, luftiranje ni priblizno kvalitetno.

• Podržavam 1

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Ne kažem ja da je BMW oprema loša nego da ne vredi toliko. Gore se pominje da je cena novog kompleta približno 1.350 evra. Realno, za 600 do 800 evra može da se bira oprema u tom ili višem kvalitetu i resto novca da se vrati u džep. Ili da se uloži u to da ti piše BMW na leđima, stvar je izbora.

• Podržavam 4

Upropastismo kolegi oglas koji je dao za prodaju Odličnog BMW Rally 3 odela, a pošto ima dosta zainteresovanih za diskusiju po ovom pitanju, nastavićemo dalje u ovoj temi.

• Integrisan, 8552 postova

Bez želje da navodim vodu na vodenicu BMW-a (uostalom, ni sam ne koristim bmw odelo, za mene ima mana u kroju i još nekim sitnicama), moram da kažem da je cena od 1350eur samo za one koji ne paze na cene, već kupuju sa nogu. Gotovo u svakom trenutku, u okruženju, ima ponegde da se nađe komplet za oko 800eur (pa još minus porez). Npr. trenutno je to moguće u Grosuplju, doduše za sivo-žute modele ;)...

• Svrati ponekad, 346 postova
  • Motocikl: Suzana je stroj ...

Verovatno postoji nota kvaliteta ali ta nota tesko da opravdava duplo ili tri puta skuplju cenu,mene isto zbunjuju avio karte ,ekonomska klasa povratna za dubai 350 evra a biznis klasa 1350 evra ili prva 50000 a isti avion :lud:

Naravno ima i ona poslovica " ko ima masla i 00 maze maslom"

A ovaj svet je velik i ima dovoljno bogatih koji mogu priustiti nesto sto je tri puta skuplje iako to realno ne vredi ali jednostavno nije im zao !!!

• Drug član, 1895 postova

Ko je putovao biznis klasom zna zašto je skuplja karta.

Ima mnogo povlastica, a jedna od bitnijih je da možeš da se pojaviš neposredno pred let a ne da se guraš sa gomilom ljudi raznog vaspitanja, a složićete se, ako negde ideš poslom, vreme je novac.

A što se tiče odela, to bolje znaju oni koji ga imaju.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Bas dobro poredjenje.

Biznis klasa i eko klasa, obe te dovuku do cilja.

Nije strasno malo skupiti noge u eko klasi, ali ako let traje vise sati, moze doci do kocenja. :)

Eko jakna, kao moja npr., ne propusta vodu, ali se natopi, pa bude teska i mokra izvana.

Biznis klasa jakna se ne natopi jer ima sega mega sloj koji odbija vodu.

i tako... :)

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 155 postova

Kao i kod druge robe ( kola, garderoba, itd..) odnos cena kvalitet nije uvek srazmeran, jer danas u velikoj meri Brand prodaje, taj brend pored kvaliteta se gradi i marketingom koji mnogo kosta te ce se na neki nacin ugraditi i u cenu.

Ne treba slepo verovati da je nesto sto je mnogo skupo automatski tolko puta bolje, niti da je sve sto isto kosta istog kvaliteta.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 360 postova
  • Motocikl: TDM 900

Sve dok se prodaje, roba ce drzati cenu ili ce cena rasti, kad prodaja stane-cene padaju.

Uvek bilo i bice.

To sto je nesto skupo ne znaci da i vredi tih novaca. Isto tako, jeftina roba moze imati upotrebnu vrednost daleko vecu od komercijalne.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Čist pozeraj. Ako voziš GS-a i nemaš BMW jaknu, samo si polovičan. Ja sam jedared u Nemačkoj i zajebavao neke švabe koje sam sreo tamo i nije im uopšte bilo pravo. Sve te preskupe stvari vrede upola manje ali ovi uzimaju novac na brend. Ali ok, ovce i jesu za šišanje ;)

Tacno tako. Treba uzeti odelo Ducatija pa se sprdati :). Mislim sto je puno, puno je. Ali nekome nije.

• drkadzija, 1229 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Što se tiče brendirane opreme tj opreme više klase usudio bih se reći da definitivno bolje radi posao od nekih lowbudget varijanti, no da li je ta razlika u upotrebnoj vrednosti vredna razlike u novcima zavisi samo do korisnika, neko će biti zadovoljan i u papučma i šorcu na motoru a neko samo i isključivo u najnovijem-najskupljem BMW /RUKKA odelu sa BMW kacigom na glavi....

Ja lično kada mogu za kacigu naj radije birem najkvalitetniju koju mogu priuštiti a da mi oblik školjke odgovara, najbolje se osećam u normalnim pantalonama i kožnoj jakni....

Čizme i rukavice isto biram u odnosu na to koliko su mi udobne... Probao sam više komada raznih moto pantalona i u svima se preko dana leti znojim za sve pare, i to me užasno nervira, opet kada je hladno sa svakim koje su imale uložak sam bio zadovoljan... probao sam više modela jakni kao i materijala od kojih su izrađene i opšti utisak je bio da se opet znojim leti pa najčešće nosim oklop i neku laku jaknicu preko a ako je hladnije kožura....

Mislim da cenu najviše dikitra materijal i kvalitet izrade, gde sam brend nije presudan.... makar meni...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja