Jump to content

Moto Zajednica

Najjeftinija auto-skola za A u Beogradu

Recommended Posts

• U prolazu, 4 postova

Pozdrav kolege :)

Treba da polazem za A kategoriju, a pritom imam dozvolu samo za B i procedura oko A1, A2 i A mi je totalno jasna i s' obzirom da imam 27 godina, direktno bi polagao za A. Pa me zanimaju vasa iskustva sa auto skolama po Beogradu... A i kakva je trenutna situacija sa zakonom, najvaznije mi je da prodjem sto najjeftinije :)

Ako ne sme javno da se (reklamira) pise ime skole, ako nije frka na pp..?

Hvala puno :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• I N S T R U K T O R, 1204 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Nema sada , na žalost, najjeftinije škole.

Sada je država propisala minimalne cene i ko god se ne pridržava te cene biće sankcionisan iliti kažnjen :) .

Bilo kakva odstupanja od te cene ili od broja časova ulaze u domen "muvanja" i predstavljaju prekršaj.

Trenutno je najjeftinija škola ona u kojoj ćeš dobiti dovoljno informacija i steći dovoljno veštine da položiš iz prvog, eventualno drugog puta.

Ako tražiš školu u kojoj će te potapšati po ramenu i reći dobar si,dovoljno je tebi samo par časova i naplatiti samo pola cene, a gde ćeš ti padati na ispitima i svaki put uplatiti nove 4000 dinara za ispit je skupa škola.

• Drug član, 380 postova

Ja išao u jednu jevtitu i nakraju se iznervirao zbog silnog "profesionalizma" i morao da menjam, na kraju se raspitao koja škola najkvalitetnije radi obuke, ma pesma u odnosu na one konje . Mani se jeftinih nego gledaj ko to dobro radi, da neplatiš posle na ćupriji kao neki. A koliko vidim Jasminka svi hvale na forumu, pa vidi sam raspitaj se malo.

• Zainteresovan, 632 postova
  • Motocikl: TDM 850, DKW RT175

najjeftinija,ekspresna obuka,.... covece konkurises za stvar gde stavljas glavu na panj, treba prvo gledati kvalitet obuke a ne cenu......

• U prolazu, 4 postova

Tibore, to sto ti kazes je totalno tacno, ali po meni samo u teoriji...

Sto se prakse tice... verujem da smo svi polagali za B i svi znamo kako i sta se uci u skoli, a da se voznja uci tek kada sa dozvolom sednes za volan... Sta je zapravo voznja i kako stvarno izgleda saobracaj...

I za B sam trazio skolu i instruktora po preporuci i opredelio se za najmladjeg jer sam bio svestan da cu sa njim imati najbolju komunikaciju... (teme, zezanje, gledanje riba...) i do sada, da kucnem u drvo, nisam imao ni cukanje, a ne nista vise... a vozim od 2005. sa jednom rukom na volanu i malo brze...

Ne znam kako ti, ali ja skolu i dozvolu kapiram kao cistu formalnost i nista vise... i naravno da, ma kakva skola bila i ma kakav instruktor bio, ja necu biti previse samouveren na osnovu toga sto sam polagao u toj i toj skoli i ucio me je taj i taj...

Pozdrav

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 632 postova
  • Motocikl: TDM 850, DKW RT175

(teme, zezanje, gledanje riba...) i do sada, da kucnem u drvo, nisam imao ni cukanje, a ne nista vise... a vozim od 2005. sa jednom rukom na volanu i malo brze...

Pozdrav

to je puka sreca ako si isao sa tom namerom zezanja i gledanje riba, to je dzabe ako skrsis auto za godinu dana ili ne znas tocak zameniti...

da ne nastavljamo polemiku, sad su ozbiljne pare polaganje, dobro se raspitaj sta ti nude za cenu polaganja, da li su prosli neki kurs i da li aktivno voze motor.

• Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova
  • Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići)

Relativno skoro sam položio za A, u BG u jednoj auto školi. Instruktor koji me je učio je bio stariji od mene, može otac da mi bude, Obuka kod njega je bila takva da nije bilo mesta zezanju i gledanju riba, za svaku grešku bih dobio ozbiljnu opomenu i primer iz prakse šta može da se desi ako ponovim. Hvala bogu, pravio sam greške stalno, ali on je insistirao na svojim stavovima, skoro pa da je krenuo da mi prebacuje. Kada to sve traje 20 časova, ume da bude zamorno, ali moraš imati u vidu da ti te stvari čuvaju glavu. Položio sam iz prve, i zahvalan sam mu. Za neke greške, treba da se uvede ćuška po glavi za kandidate :D

P.S. da sad kreneš polako da voziš, taman stižeš na početak sezone, nema potrebe da žuriš nigde 0takoje.gif

• Svrati ponekad, 213 postova
  • Motocikl: DL-650

Neces zazaliti, slusaj sta ti kazu, ne pravi se pametan, slusaj dobro za sve sto ti kazu i polazes sigurno. Nek ti je sa srecom :)

Otisao danas u VIR i to je to...

Hvala vam svima puno :)

Pozdrav

• U prolazu, 13 postova

I mene interesuje polaganje za neku od A kategorija. Gledao sam cenovnik VIR-a i nije mi jasno nesto.

Cena recimo za A1 ko ima B je 2.345+18.000din, znaci 20.345din a ko ima AM onda je cena 6.300din.

Zar AM nije sto je nekad bio PSP? A PSP se dobija uz B, znaci sada ja uz B imam i AM?

Inace ovo mi je prvi post na ovom forumu :zdravo:

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Jasminko, vlasnik AŠ Vir i administrator ovog foruma je pored toga izuzetno smiren i dobar čovek :) Pritom ga ne hvalim što je naš, već je zaista tako ;)

• Podržavam 1

I mene interesuje polaganje za neku od A kategorija. Gledao sam cenovnik VIR-a i nije mi jasno nesto.

Cena recimo za A1 ko ima B je 2.345+18.000din, znaci 20.345din a ko ima AM onda je cena 6.300din.

Zar AM nije sto je nekad bio PSP? A PSP se dobija uz B, znaci sada ja uz B imam i AM?

Inace ovo mi je prvi post na ovom forumu :zdravo:

Prvo moraš da nam kažeš za koju od "A" kategorija hoćeš da polažeš ( A1, A2 ili A ) jer je fond časova za svaku od njih različit.

A što se tiče AM kategorije, svi koji su položili za "B" kategoriju pre 01.01.2011. pri zameni stare dozvole za novu biometrijsku automatski dobijaju i AM kategoriju. Takođe je dobijaju i oni koji su nekada položili za onaj PSP, oni je sada prevedu u AM pošto PSP više ne postoji.

Jedno vreme su, čisto zbog nepoznavanja zakona, pojedini službenici u MUP-u upisivali u nove vozačke dozvole AM kategoriju i vozačima koji su položili nakon 01.01.2011. ali sad je to već ustaljeno i to se više ne događa.

P.S.

Hvala Aćime :) .

• U prolazu, 13 postova

Hvala na brzom odgovoru :takoje:

Jos nisam odlucio koju cu kategoriju pa gledam cene. Ja sam polozio za B pre 9 godina i uskoro cu zameniti papirnu sa plasticnom dozvolom. Ako bih se odlucio za A1 onda bi cena bila 20.345din? Plus po 4000din za testove i voznju? to mu izadje 28.345din?

Inace se jos dvoumim da li da uopste sada polazem za neku od A jer nisam nikada imao motor/skuter pa razmisljam da mi je mozda bolje da prvo malo ispecem zanat na 50-icama pre nego sto predjem na 125, 150, 250cc... :D

Nešto nije u redu.

Pogledajte malo bolje cenovnik. Vi ste, pošto imate već 9 godina B kategoriju, sigurno položili pre 2011 godine i pri zameni vozačke dozvole dobićete tu famoznu AM kategoriju.

Onda u cenovniku to sve izgleda drugačije. Teoretska ( teorijska) nastava vam nije potrebna nego samo vozite časove na motoru. Jedan čas je 900,00 dinara.

To znači da je : Za A1 kategoriju potrebno da se vozi 7 časova ( 7 x 900,00 = 6300,00),

Za A2 kategoriju potrebno 14 časova ( .... = 12600,00 ),

i za A kategoriju je potrebno 20 časova ( 20 x 900,00 = 18000,00 dinara).

Uz to imate trošak od 4000, 00 dinara za polaganje testa, plus 4000,00 din. za polaganje vožnje, i 1900,00 dinara za lekarsko uverenje.

Eto to su vam svi troškovi potrebni za obuku i polaganje za neku od "A" kategorija, pa vi sad koju izaberete.

• U prolazu, 13 postova

E sad je sve jasno :aha: Ja sam svo vreme gledao cene za one koji imaju B, C, E... a to je za one koji su ih dobili posle 2011.god.

Onda cena nije velika, odnosno samo 1300din skuplje od najjeftinije auto skole koju sam ja nasao trazeci po netu. Ali preporuka o kvalitetu vredi mnooogo vise od tih 1300din pogotovo ako tamo negde padnem par puta onda cena odeee gore.

Hvala na svim informacijama i objasnjenjima pa cu videti da li da sada polazem za neku od A ili da prvo malo vozim prdavce :moto3:

Pozdrav :zdravo:

• Mistik, 297 postova
  • Motocikl: Honda CBF1000A 2007

Druže, što bi se cimao da polažeš par puta kad možeš iz prve da položiš za punu A kategoriju pošto imaš uslova, a kad

položiš onda vozi šta god ti odgovara :takoje:

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 291 postova
  • Motocikl: Honda PCX 125

Kreni od 125, veruj mi :) dovoljno slabo da naucis da vozis, a dovoljno jako da mozes da vozis a da ti nije dosadno :)

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja