Mystic 0 Napisano Januar 10, 2014 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav bajkeri, dakle kao što se vidi iz naslova. Imam problem sa skuterom. U pitanju je Kymco Vitality 50. Dakle ovih zadnjih dana bilo je nekako lijepo vrijeme, i ja kontam da se idem provozati malo. Skuter nema akumulator, dakle palim ga na kurblu. I tako znači ujutro ga upalim, nije htio od prve. Morao sam začepiti zračni filter da bi se upalio. U početku nije primao gas, znači čim dodam gas on se sam ugasi. I nekako sam ga upalio i otišao da se provozam sa njim, sve je bilo ok. Dođem kući, ugasim ga i parkiram ispred garaže. Poslije pola sata ponovno ga upalim (opet od 2/3 put) i odmah sjedem na njeg, kontam odoh još malo da se provozam pa u garažu. Nisam kako treba ni izašao iz avlije nakon nekih znači 50-ak metara, u motoru nešto zariba i ugasi se sam. I evo prošlo je dva dana od tada, ne mogu da ga upalim više nikako. Šta je u pitanju? Ko se razumije nek napiše. Ljudi dok ga nisam ishlupo nek neko napiše u čem je stvar! Lijep pozdrav. Slika skutera: http://s03.pikstatic...5a2a-velika.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
orlovi 594 Napisano Januar 10, 2014 Stara Garda, 274 postova Motocikl: VARADERO 1000 PGM-FI Prijavi odgovor kao problematičan Klasika..Prolecni servis...Odradi i sve ok..Nista strasno..Pozz.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15962 Napisano Januar 10, 2014 Integrisan, 9322 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem sa skuterom. U pitanju je Kymco Vitality 50. I tako znači ujutro ga upalim, nije htio od prve. Morao sam začepiti zračni filter da bi se upalio. U početku nije primao gas, znači čim dodam gas on se sam ugasi. I nekako sam ga upalio i otišao da se provozam sa njim, sve je bilo ok. Dođem kući, ugasim ga i parkiram ispred garaže. Poslije pola sata ponovno ga upalim (opet od 2/3 put) i odmah sjedem na njeg, kontam odoh još malo da se provozam pa u garažu. Nisam kako treba ni izašao iz avlije nakon nekih znači 50-ak metara, u motoru nešto zariba i ugasi se sam. I evo prošlo je dva dana od tada, ne mogu da ga upalim više nikako. Šta je u pitanju? Proveri sledece: - karburator ( vidi da nije zaprljan, rastelovan ) - el. saug ( skini sa karba, iglica treba da je uvucena, dodaj napajanje 12V na 5min i iglica treba da izadje ) - flater ( usisni ventili/listici, proveri da nije neki listic odvojen od kucista ) - slavina goriva ( napravi vakum pa vidi kako baca gorivo do karba ) - svecica ( vidi u kakvom je stanju, izmeri zazor, prekontrolisi varnicu ) - proveri da nije agregat u problemu ( skini poklopac CVT-a, rukom uhvati za variomat i vrti u levu stranu, ako se okrece dobro je, u suprotnom problem je u agregatu ) - kad skines poklopac CVT-a mozes videti stanje kaisa, rolnica, kvacila Kreni redom i srecno u pronalazenju kvara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1747 Napisano Januar 10, 2014 Drug član, 756 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Imaš li benzina sine?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mystic 0 Napisano Januar 10, 2014 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imaš li benzina sine?! Kakvo je pitanje majke ti, pa jeboga ti. Nasuo taj dan 5L a i da nisam znam koliko imam goriva a i nikad ne ispražnjavam do kraja rezervoar, da ne bi povukao zrak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mystic 0 Napisano Januar 10, 2014 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Proveri sledece: - karburator ( vidi da nije zaprljan, rastelovan ) - el. saug ( skini sa karba, iglica treba da je uvucena, dodaj napajanje 12V na 5min i iglica treba da izadje ) - flater ( usisni ventili/listici, proveri da nije neki listic odvojen od kucista ) - slavina goriva ( napravi vakum pa vidi kako baca gorivo do karba ) - svecica ( vidi u kakvom je stanju, izmeri zazor, prekontrolisi varnicu ) - proveri da nije agregat u problemu ( skini poklopac CVT-a, rukom uhvati za variomat i vrti u levu stranu, ako se okrece dobro je, u suprotnom problem je u agregatu ) - kad skines poklopac CVT-a mozes videti stanje kaisa, rolnica, kvacila Kreni redom i srecno u pronalazenju kvara Vidi prijatelju, ja pola od ovih stvari ne znam gdje se nalaze. Karburator sam gledo to znam, nije do njega. Saug ja mislim da sam čuo da nema nikakve veze sa paljenjem, ako nemaš akumulator, a ja nemam akum. Flater nemam blage veze gdje je to. Svjećica nova. Nevjerujem da je da ovoga što si napisao. Pošto sam ja novi u ovim stvarima, znači ne znam baš o tome sve. Ali sad se pitam da nije otišao klip ili koja karika, radilica? Jer dok sam vozio motor, nešto je kao zaškripalo u njemu kad sam dao nagli gas. Odgovori. Poz! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dboss 14 Napisano Januar 10, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Bor Motocikl: Kawasaki zzr 1100..Suzuki gsx250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja skoro imao slucaj na suteru da se odvrnula matica koja drzi prednji varijator.Drug mi je slicno objasnio ne razume se pa ja iso redom i nadjem . zamenio varijator posto je ostecen,i teraj.nikad se nezna.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ushke 9 Napisano Januar 10, 2014 U prolazu, 43 postova Lokacija: Raška Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Otvori deklu pa vidi sta je "zaskripalo", masinu pogledaj zadnju kad sve isproveravas, A sauh, naravno da ima veze sa paljenjem, i logicno je da ako nema akum da nece raditi bar tako logikom da idemo, i kada ne radi, zatvara se airbox... Tako da, proveri prenos i zameni sauh i ima da ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1647 Napisano Januar 10, 2014 Drug član, 1712 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li sada kurbla ide malo lakse nego pre poslednje voznje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15962 Napisano Januar 10, 2014 Integrisan, 9322 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto rekoh/napisah, kreni redom i nacices kvar ili skuterce u nekog pikapa pa kod majstora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1747 Napisano Januar 11, 2014 Drug član, 756 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Imaš li benzina sine?! Kakvo je pitanje majke ti, pa jeboga ti. Nasuo taj dan 5L a i da nisam znam koliko imam goriva a i nikad ne ispražnjavam do kraja rezervoar, da ne bi povukao zrak! Ok,Ok....Situacija''juče je moglo sve,a danas više ne''upravo mi baca prvo sumnju na rezrvoar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mystic 0 Napisano Januar 11, 2014 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li sada kurbla ide malo lakse nego pre poslednje voznje? U početku je on škripala nekako kao zapinjala, a sad posve lako. Da li je onda šta u mašini otišlo ili slično? Poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1647 Napisano Januar 11, 2014 Drug član, 1712 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni lici kao da je karika otisla, moj savet je da potrazis pomoc nekog majstora, to kada je zapinjala mislim da nisi vise trebao da pokusavas da je gazis da ne napravis veci problem i ostecenja. E u te varijatore kod skutera se bas i ne razumem, mozda moze i to da bude ali mislim da ne bi oni trebali da prave problem kod samog paljenja i rada na leru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ushke 9 Napisano Januar 11, 2014 U prolazu, 43 postova Lokacija: Raška Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja sam mu predlozio da pogleda prenos za pocetak, da ne razvaljuje masinu ako je do prenosa... A i ako se lako kurbla kompresija je slaba zar ne ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...